18.10.07

LA FAMILIA DE JOSEP ALBET AMOROS, XIC, ENS FA ARRIBAR AQUEST TEXT PER LA SEVA PUBLICACIÓ I DIFUSIÓ

Cubelles, 18 de octubre del 2.007

Xic, pare i marit.

La Pilar, el Josep i el Jordi hem volgut dirigir-nos, a totes aquelles persones que ens heu acompanyat en aquests dies tant durs.

Volem donar les gràcies mes sinceres, per les mostres d’afecte que ens heu fet arribar, l’estima al nostre pare que s’ha respirat a Cubelles ens ha ajudat molt. Totes les paraules, totes les accions, totes les abraçades, absolutament tot el que sen’s ha dit, ens ha fet sentir molt orgullosos del nostre pare i marit.

Alguns haureu compartit poc temps amb el Xic, d’altres molt, però estem del tot segurs que tothom recordarà algun moment entranyable. Precisament es això el que necessita la nostre família, que el record perduri, que es parli sempre d’ell, que encara que passi el temps, es parli i es recordi, com a persona i com a professional. Quan la vida arriba al seu fi, l’únic que perdura en el temps és la memòria i el record.

A casa el recordarem com el millor pare i marit, com el millor amic que hem tingut mai, sempre estava al nostre costat, sempre recolzant i animant, donant les seves opinions, tant clares i raonades. Mai ens va deixar sols al camí de la vida, però ara ens ha deixat, en part. Sabem que sempre estarà al nostre costat, estigui on estigui.

Al llarg de la seva malaltia, amagat dins aquell cos d’aspecte fràgil, es va comportar com un Cavaller, ens ho va fer mes senzill. Ni una queixa, ni un lament, així era ell. Fins hi tot, deia que no el deixaven treballar, algú havia dit que estava malalt.

A la nostra família ha quedat un buit inimaginable, res podrà tornar a ser el mateix, cap àpat, cap partit, cap carrera, cap reunió familiar o amb amics, res podrà tornar ser el mateix, ja que el pare era únic. Però farem que a la llarga hi torni a ser, parlant d’ell i recordant-lo, segur que ens tornarà a dibuixar un somriure.

L’amor que tenia per Cubelles, era tant gran, tant contagiós, que hem volgut que descansi per sempre al seu poble, entre els seus. D’aquesta manera Cubelles seguirà formant part de la nostre vida per sempre. Cubelles seguirà sent el nostre poble.

Gràcies de tot cor, no oblidarem mai com ens ha tractat Cubelles.


Trobarem a faltar el teu somriure.

contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

Portada d'una biografia de Teresa ClaramuntLa trajectòria de Teresa Claramunt, al curs 'Dones fent món, dones memorables'

El CUM acull la setmana que ve aquesta proposta del Pla d'Equitat municipal, amb la finalitat de ressaltar personatges femenins que han tingut un paper destacat però poc ponegut en la societat

El Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) ofereix la setmana que ve el curs "Dones fent món, dones memorables. Teresa Claramunt, avançar des de l'experiència". Es tracta d'una proposta del Pla d'Equitat de l'Ajuntament de VNG, amb la qual es vol donar rellevància als models femenins que ha tingut la nostra societat i que sovint no són prou reconeguts. El curs és gratuït i va destinat a professionals de l'atenció a les persones, mestres, ONG i entitats, i estudiants universitaris, especialment de la branca de les Humanitats. Se celebrarà del 25 al 27 d'octubre i les inscripcions ja són obertes.

Des del 2004 el Pla d'Equitat de l'Ajuntament de VNG organitza els cursos "Dones fent món, dones memorables", amb l'objectiu de recuperar figures femenines del pensament. En les tres edicions celebrades fins ara s'ha parlat de Maria Zambrano, Simone Weil i Hanna Arendt. En aquesta ocasió s'aprofundeix en l'experiència de Teresa Claramunt, escriptora i periodista autodidacta que va lluitar amb la paraula contra les discriminacions per raó de sexe i a favor de la llibertat. Considerada una de les persones més influents de l'anarquisme català entre els segles XIX i XX, el seu objectiu era provocar canvis en la societat perquè no hi hagués lloc per l'opressió ni la desigualtat.

Tota la informació sobre la programació del curs i inscripcions la trobareu a la web del CUM.

17.10.07


Alcaldia


S'aprova la modificació de les ordenances fiscals per l'exercici del 2008

Les ordenances s'incrementen globalment un 2,4%, a excepció de la taxa d'escombreries que augmenta el 4,18%


El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar dilluns al ple municipal les modificacions de les ordenances municipals per l’exercici per al 2008, amb un increment conjunt del 2,4% a excepció de la taxa d’escombreries que s’incrementa el 4,18%.
El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau va explicar que “el criteri que ha guiat aquesta proposta es basa en un augment global del 2,4%, excepte en la taxa d’escombreries, que seguint els càlculs de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès-Garraf, encarregada del servei, augmenta un 4,18%”.
Amb el futur traspàs de la gestió dels tributs a la Diputació prevista pel gener del 2008, l’aposta del govern municipal per a l’actual modificació de les ordenances fiscals ha estat la de “modificar el sistema de previsió i la gestió econòmica, a partir dels estudis dels diferents departaments, amb el propòsit d’aconseguir una millor metodologia de la seva recaptació”. Segons el regidor “s’ha fet una aproximació a partir de l’anàlisi del servei per millorar-lo". També "s'han tingut en compte les prestacions que l’Ajuntament dóna i els costos que s'han d’assumir”.
Per la seva banda, el conjunt de grups de l’oposició van lamentar durant el ple que no s'hagués fet una auditoria pública sobre la modificació de les ordenances. També van reclamar més informació i documentació al respecte, i van criticar la pujada dels impostos, fent comparatives amb l’estat actual de diversos serveis del municipi. A més, van reiterar, entre d'altres coses, la seva disconformitat sobre la pujada dels sous d’alcaldia i del gerent, com ja van fer en el passat ple d'aprovació dels pressupostos del 2007.
El regidor d’Hisenda, Xavier Grau responia a l’oposició apuntant que "compartia part de les seves reflexions", i explicava que "porten poc més de quatre mesos de gestió d’ençà que es va produir el canvi de govern". En aquest sentit, va insistir en el fet que "el govern es basa i segueix el calendari aprovat el 17 d'agost, que preveu aprovar, per abans que acabi aquest mes d’octubre, la modificació del pressupost del 2007, incorporant part de la liquidació del 2006. Davant les diferents peticions de disposar de més informació sobre el tema, el regidor va assenyalar que "els expedients en qüestió estan oberts a qualsevol consulta al respecte".
Abans de portar a votació l’aprovació d'aquest punt, degut a la disconformitat de membres de l’oposició, es va proposar deixar les ordenances municipals congelades a través d’una esmena que va ser desestimada amb els vots afirmatius de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició.
Finalment, i després de debatre aquest punt, les ordenances fiscals per l’exercici 2008 es van aprovar amb els 9 vots a favor dels grups del PSC-CiU i ERC, l’abstenció d’ICb i els vots en contra d’ICV, el PPC, EC.

Ràdio Cubelles Dimarts, 16-10-2007


M. Trives/ Diari de Cubelles
La revista Triunfo sota el braç formava part d´ un ritual setmanal que molta part d´ una generació practicava totes les setmanes i l´ oportunitat de llegir magnífics articles d´ actualitat que sovint es comentaven en tertúlies d´ amics a l´entorn de una taula i sensibles a temes que interessàvem del moment en que es trobàvem . Avui mateix ens arriba la possibilitat de fer una repassada dels titulars i la lectura de magnífics col·laboradors de llavors molts d´ ells tristament alguns d´ells desapareguts .Podeu llegir a continuació aquesta informació a la web

16.10.07
Con Triunfo Digital reaparece públicamente la revista que en los años 60 y 70, dos décadas cruciales, encarnó las ideas y la cultura de la izquierda de nuestro país y fue símbolo de la resistencia intelectual al franquismo.
Triunfo cambió de piel en 1962 y, dejando atrás al inolvidable semanario cinematográfico precedente, realizó su antiguo sueño de convertirse en revista de información general cuando un afamado grupo de comunicación se propuso obstinadamente editar Triunfo.
Dos ideas fundamentales guiaron a la revista a partir de su nueva situación profesional: dirigirse a las mayorías y transitar por senderos culturales para que sus páginas pudieran acoger las grandes corrientes del pensamiento europeo. Triunfo emprendió entonces un camino sin retorno con el firme propósito de atravesar aquella turbia época realizando un periodismo insobornable que restableciera la memoria histórica, arrancada a los españoles por la violenta agresión de los vencedores.
Al aparecer en los quioscos el 9 de junio de 1962, Triunfo no dejó ya nunca de recoger y destacar en sus páginas cuantos acontecimientos de índole cultural e ideológica fueron sucediendo en nuestro país y que afectaban a la propia revista, como la prolongada vigencia de la antigua Ley que Franco y Serrano Suñer dictaron un cuarto de siglo antes, en plena guerra civil, imponiendo una férrea censura que fue culpable de que nuestro pueblo llegara a olvidar su propia historia, o cuando, en 1966, casi 30 años después, Fraga pregonaba “el fin de la censura previa” con su nueva Ley de Prensa e Imprenta, auténtico fraude político enmascarado con una prosa jurídica formalmente moderada que no le impidió reformar el Código Penal para radicalizar la represión hasta extremos inusitados.
En su propio ámbito, la revista soportó incomprensiones y desencuentros. El simple hecho de que, muy pronto, conquistase la atención de cuantos buscaban en aquel desierto comunicacional que era nuestro país un mensaje de libertad y de que se extendiera de forma incontenible la nueva de que había que leer Triunfo, publicación en auge por su inequívoco talante progresista, creó momentos de tensión entre la Redacción y el grupo editor, circunstancia que alcanzó extremos intimidatorios por la acusada intolerancia de algunos personajes de su Consejo. La tirantez entre Triunfo y sus financiadores aumentaba cuando, inesperadamente, la tensión hizo crisis: aquéllos sufrieron tal descalabro económico que todas sus empresas pasaron a depender de su principal acreedor, el Banco Atlántico.
La situación se ensombreció cuando se supo que la cúpula del Atlántico la integraban significativos miembros del Opus Dei. La evidente disparidad entre la conocida asociación religiosa y las ideas defendidas por Triunfo hacía presagiar un final irreparable: era preciso transmitir al propio presidente del Atlántico la idea de que la desaparición de la revista sería interpretada como un ‘ajuste de cuentas’ ideológico y que, si el Banco se mostrara comprensivo, quedaría patente que la Obra no deseaba consumar ninguna acción que semejara represalia. Admitida positivamente la propuesta, Triunfo alcanzó su objetivo y, por vez primera, la revista se sintió absolutamente libre, sin depender económicamente de nadie.
De hecho fue una simbólica reedificación de la revista sobre sí misma que, para evocarla, adoptó un lema como santo y seña para el futuro: el predominio de la razón ideológica sobre la razón económica. Comenzaba una época dorada, la del “Triunfo de las luces”, que transportó a la revista hacia el apogeo de su influencia cultural e ideológica. A través de números monográficos, abordó temas hasta entonces tabúes para la sumisa e insulsa prensa de la época.
Pero el omnímodo poder del autócrata y el de sus vicarios no pudieron soportar el auge y la libertad que la revista había conquistado y, cuando apareció el monográfico “El matrimonio”, la castigó con los más duros correctivos que aquellas leyes sectarias aplicaban a quienes se atrevían a desafiarlo: secuestró el número, abrió un sumario en el Tribunal de Orden Público y, por especial acuerdo del Consejo de ministros, Triunfo fue suspendido durante cuatro meses y multado con un cuarto de millón de pesetas. Miles de adhesiones de sus lectores expresadas mediante suscripciones extraordinarias mitigaron el golpe sufrido.
El acoso gubernativo a la revista no cesó y el número en el que se publicaba el artículo de José Aumente ¿Estamos preparados para el cambio? (el 656 de abril del 75) era también suspendido durante cuatro meses por el Consejo de ministros que lo consideró como atentatorio contra la seguridad del Estado. La muerte de Franco sucedió durante aquella suspensión y Triunfo, amordazado, no pudo pronunciarse periodísticamente sobre tan histórica situación. Impotente, se vio confinado a presenciar desde el arcén de la Historia cómo el Gran Cortejo fúnebre se encaminaba hacia el Valle de los Caídos.
Pero aquel Poder era insaciable en su acosamiento a Triunfo y así, el 24 de julio del mismo 75, abrió expediente a la revista por la publicación en el número 669 de una entrevista de Montserrat Roig a José Andreu Abelló considerando que el texto vulneraba el artículo 2 de la Ley de Prensa e Imprenta. Y para mayor afrenta aún, los indultos que el primer gobierno de la Monarquía (12 de diciembre del 75) concedió a las publicaciones y periodistas sancionados por transgredir la Ley de Prensa no se confirieron a Triunfo, que tuvo que cumplir íntegra toda su condena. El 10 de enero de 1976 reapareció Triunfo con una significativa portada: La respuesta democrática. Los más de 166.000 ejemplares de su tirada desaparecieron en manos de sus lectores en unas horas, lo que confirmaba su inicial propósito de ser una publicación para mayorías. No obstante, en aquella confusa e irreflexiva época de balbuciente democracia con profusión de partidos políticos a la caza de poltronas en el Congreso y en el Senado, la revista inició su declive porque buena parte de sus leales ‘olvidaron’ a Triunfo y a sus méritos. Y la revista sufrió una caída ya imparable que le condujo en 1982 a un final paradójico y desolador: la publicación que más había luchado y padecido en España por la libertad y la democracia, desaparecía a manos de la ley del mercado tres meses antes de que la izquierda de entonces llegara con mayoría absoluta al poder.
Triunfo fue una singular obra colectiva que reunió a un equipo excepcional de periodistas, paradigma profesional de la segunda mitad del siglo XX. Ante la imposibilidad de nombrarlos uno a uno, que sería lo justo, baste aquí con señalar en su nombre a los más recordados de entre los desgraciadamente desaparecidos: Eduardo Haro Tecglen, Luis Carandell, Manuel Vázquez Montalbán...
Como memoria indispensable de aquellas dos décadas cruciales de la vida española, Triunfo Digital ofrece a los investigadores del porvenir el considerable, inmenso contenido cultural e ideológico de una revista que el propio Montalbán elogió con estas palabras: «Me vinculé a Triunfo en el momento de su definitivo despegue como medio en el límite del posibilismo crítico contra la dictadura, cumpliendo el papel de órgano cómplice de la reconstrucción de la razón democrática de España después del asalto a la razón perpetrado por las hordas franquistas en 1936. He de decir que vivir el agostamiento del franquismo dentro de Triunfo como uno de sus más frecuentes colaboradores, ha sido la situación más satisfactoria de mi vida, por encima incluso de premios nacionales o internacionales aportados por la literatura».
Al presentar Triunfo Digital, debo resaltar la importancia de la intensa relación mantenida para su elaboración con la Universidad de Salamanca y su notable equipo de expertos; por lo que considero ineludible referirme, primus inter pares, a la valiosa colaboración recibida de Severiano Hernández, un profesional de excepción.José Ángel Ezcurramés informació a http://www.triunfodigital.com/

15.10.07

Avui ,dilluns Ple ordinari del mes de octubre .

Entre els punts de l'ordre del dia destaca la proposta d'aprovació de les ordenances fiscals per a l'exercici del 2008.

A més, la sessió també debatrà la designació del representant municipal al consell escolar del CEIP Cubelles II i a la Mancomunitat Intermunicipal de Disminuïts Psíquics del Garraf. Finalment, es debatrà la proposta de diversos grups municipals per a demanar el retorn a Catalunya de la documentació dels arxius de la Guerra Civil de Salamanca.
La sessió es pot seguir en directe de l'emissora municipal Ràdio Cubelles, tant en la freqüència modulada (107.5 FM) com a través de l'emissió on line.

més informació a Departament de Comunicació
http://www.cubelles.com/

14.10.07


DIA A DIA
Xavier Grau

Regidor de l'Ajuntament de Cubelles

HI HA DIES
Hi ha dies que un no sortiria al carrer per veure com, a vegades, la vida posa proves massa complicades i ens va mostrant com sovint pot semblar un camí de pèrdues, d'adéus, de renúncies... En Josep Albet i Amorós, conegut per tots nosaltres com "Xic", amb el motiu heretat del seu pare, ens ha deixat després d'una llarga malaltia. Sovint creiem que les persones com ell, vitals, animades, que repateixen alegria a vessar... no poden faltar-nos mai. I tant si ho fan!! Però a la vegada, quan ens deixen un gran buit com a familiars, com a amics, com a veïns... tenen la gran sort, la màgica sort només reservada als excelsos, d'obrir-nos nous camins de pensament. Molta gent plora la mort del "Xic". Molts amics. Molts companys. Molts coneguts. Fent costat als familiars, l'esglèsia de Cubelles s'ha omplert de gent realment sentida de dol. Davant totes elles el record del "Xic" corrent sempre, fet un nervi, atrafegat entrant i sortint de la feina... rumiant carrers, i límits, i fites i noms de racons i raconets que molts cubellencs coneixem gràcies a la seva memòria de prodigi. La seva dedicació callada a la feina, realment sempre al servei desinteressat de la comunitat, s'engradeix com a exemple personal i testimoni del seu llegat que hem de saber reconèixer. I a l'esglèsia, mentre sonen les notes sempre tristes d'un vell espiritual negre convertit en sintonia fixa d'adéu als difunts, algú parla de cims i de carenes, de records i de valls, de camins i de somriures, de pols, de llums, de l'albada, de rosada i de pena i algú més enllà de la família et dedica des de l'amistat profunda i des de la companyia (quants acudits compartits!!!) unes paraules sinceres escrites des del cor per la Maria Rosa: "T'estimem" . .-34