13.5.05

NO MÉS MENTIDES SOBRE EL PROBLEMA NUCLEAR

Ecologistes en Acció de Catalunya considera que mantenir funcionant les centrals nuclears durant 40 anys serà més car que procedir al seu tancament ordenat.A l’espera de que el Govern de la Generalitat faciliti l’esborrany del Pla de l’Energia de Catalunya 2006 – 2015, l’organització ecologista vol sortir al pas d’algunes de les informacions que es van difonent, i que donen una visió errònia del problema nuclear.Ecologistes en Acció de Catalunya vol recordar, un cop més, que la necessitat de tancar les nuclears no obeeix a cap caprici, ja que:- es tracta d’un font de producció elèctrica molt ineficient (menys d’un 30% d’aprofitament tèrmic), - es tracta d'una font molt contaminant (allibera una gran quantitat de residus radioactius de baixa activitat com el triti, els impactes del qual no s’han estudiat amb deteniment), - amb aspectes tecnològics no resolts (l’emmagatzematge dels residus d’alta activitat), - amb risc de patir un accident de conseqüències ecològiques i socials irreversibles; i - molt cara, ja que el cost de les reparacions continues portades a terme fins a la data actual a la central de Vandellòs 2 i als grups d’Ascó 1 i 2, per corrosió de canonades, avaries de mecanismes, substitució de transformadors, construccions complementaries per a que puguin continuar funcionant (com la substitució dels generadors de totes les centrals o la construcció de les torres de refrigeració d'Ascó) i altres avaries qualificades genèricament "d’incidents", impliquen un cost econòmic enorme, que la societat està pagant de manera continuada.
Més informació a: http://www.ecologistesenaccio.org
LAS MUJERES EN LA LÍNEA DE FUEGO
Amnistia Internacional
http://www.amnesty.org/resources/flash/svaw/womenunderfire/esl/

En la actualidad se calcula que hay en el mundo casi 650 millones de armas pequeñas, la mayoría en manos de hombres, y casi el 60 por ciento en poder de ciudadanos particulares. Las mujeres y las niñas sufren directa e indirectamente la violencia armada.
"Teniendo en cuenta que las mujeres casi nunca son las compradoras, propietarias o usuarias de las armas pequeñas, sufren de una forma totalmente desproporcionada la violencia armada. Con frecuencia se afirma que las armas de fuego son necesarias para proteger a las mujeres y a sus familias, pero la realidad es muy diferente. Las mujeres desean que las armas desaparezcan de sus vidas" ha declarado Denise Searle, directora general de Comunicaciones y Campañas de AI.
CONVOCATÒRIES DES DE CA LA DONA
TROBADA DE LESBIANES DE CATALUNYA

Enguany, el lema de la Comissió Unitària 28 de juny és “Lesbiana? Encantada, és un plaer”.
Per aquest motiu, convoquem aquesta trobada de lesbianes, amb la finalitat que ens permeti intercanviar experiències, presentar propostes i fer públic quines són les nostres reivindicacions, línies de treball, desitjos, etc.

Dissabte 21 de maig, al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir, 3, de Barcelona (parada Liceu, del metro línia 3 o Jaume I de la Línia 4)
Programa:
16 a 17.30 Grups de treball a partir de tres eixos.
1. Drets i llibertats: sexualitats, maternitats i violència.
2 Lesbianes i visibilitat, migració i educació.
3 Espais d’oci i temps lliure. Cultura, associacionisme
18 a 20h Debat general i assemblea
23h Festa al Pigalle –LeSFATALeS (Balmes, 90)

Pel matí, de 12 a 14 h, al mateix Pati Llimona, farem una trobada sobre activisme lèsbic, transsexual i gai i Fòrum Social de la Mediterrània.

Les conclusions de la trobada es presentaran en l’acte unitari del 28 de juny. La trobada està oberta a totes les lesbianes que participen en grups i associacions i a les dones a títol individual.

Organitza: Lesbianes de la Comissió Unitària 28 de juny. Més informació a http://www.lesbifem.org/.
DOMINATRIX: LA INFLUENCIA DE LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN [libro]

Autor: Peter Steven.

¿Cuáles son las tendencias de los medios actuales y qué respuestas provocan en cualquier parte del mundo? ¿Cómo los entienden aquellos que trabajan por la democracia? El académico Peter Steven trata estas y otras cuestiones en este libro y nos muestra una amplía visión del inmenso poder y alcance de los medios de comunicación dominantes. El autor presenta además algunas ideas y acciones sólidas para el cambio en este ámbito a la vez que presenta formas alternativas de ver los medios de comunicación. [sigue]
Edita: Intermon OXFAM; 2005

10.5.05

ICb DENUNCIA QUE NINGÚ VIGILA LA CONTAMINACIÓ QUE PRODUEIX
LA CENTRAL TÈRMICA


ICb denuncia que, segons les darreres informacions facilitades pels informes i treballs de l'entitat Ecologistes en Acció, cap Administració fa el seguiment acurat de les emissions de contaminació de la Central Tèrmica de Cubelles per garantir amb la màxima fiabilitat el rigor dels mecanismes de control.
Segons Ecologistes en Acció:
La Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de la Generalitat no es troba en condicions de complir la seva funció davant la situació climàtica de la primavera i l’estiu. L’anàlisi del funcionament de la XVPCA durant els mesos de gener, febrer i març posa de manifest que el seu funcionament empitjora, especialment en les comarques de la conurbació de Barcelona.Ecologistes en Acció de Catalunya ha fet públic el seu informe de seguiment de la qualitat de l’aire corresponent als mesos de gener, febrer i març del 2005 en el que s’ha fet un seguiment de 28 estacions automàtiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
L’informe complet es pot descarregar de l’adreça web:
http://www.ecologistesenaccio.org/temes/aire/seguiment/qualitatairebcn.htm
L’objectiu del seguiment de la XVPCA és determinar els municipis de l’AMB amb problemes de qualitat de l’aire; seria en una segona etapa, dirigida per la Generalitat i els Ajuntaments implicats, a on s’haurien de determinar les accions necessàries per tal de millorar el nivell de qualitat de l’aire que respirem.La informació sobre aspectes relacionats amb la qualitat de l’aire i les directives europees (el conjunt de contaminants que s’hi detallen, les seves característiques i els efectes que provoquen) es poden consultar a la nostra web: http://www.ecologistesenaccio.org/temes/aire/aire.htm
A la zona del Llobregat – Garraf cal saber que passa amb les estacions de Cubelles i Gavà que van deixar de funcionar, ja que la web del DMAH no ofereix informació de l’estat d’aquestes estacions, de les dades obtingudes, ni de a qui cal adreçar-se per demanar-les.
Més informació a: www.ecologistesenaccio.org
ICb, que recentment va entrevistar-se amb la Director General de Qualitat Ambiental del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i ja va exposar l'anormal funcionament de les estacions existents a Cubelles, sol.licitarà una revisió urgent dels aparells medidors i l'ampliació de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica al municipi i més ara que existeix l'amenaça que la companyia Endesa construeixi quatre noves centrals tèrmiques al municipi.
Més informació: www.cubelles.ca

9.5.05

ICb PRESENTA AL PLE UNA MOCIÓ SOL.LICITANT UNA RECTIFICACIÓ A LA COMPANYIA ENDESA PER NEGAR EPISODIS DE CONTAMINACIÓ A CUBELLES

Atesa la transcendència pública de les declaracions realitzades per part de la companyia elèctrica Endesa publicades a la premsa comarcal (Diari de Vilanova 22 abril de 2005) i davant la inquietud generada entre una part important de la ciutadania.
Atès que aquestes declaracions poden considerar-se del tot desafortunades en tant que no s’ajusten, indiscutiblement, a la realitat i han estat valorades per la població cubellenca com una provocació en uns moments en que la polèmica a l’entorn de la Central Tèrmica torna a alterar la convivència ciutadana.
Atès que les afirmacions contingudes en la informació recollida per la premsa comarcal suposen un menyspreu cap a les Institucions del municipi, en especial cap a l’Ajuntament de Cubelles i el conjunt de totes les forces polítiques que l’integren i QUE RECENTMENT HAN APROVAT UNA MOCIÓ unitària (Ple municipal del mes de febrer de 2005) sol.licitant el desmantellament de la Central i la seva desaparició del futur Pla Energètic de Catalunya.

El grup municipal d’ICb proposa al Ple de l’Ajuntament de Cubelles aprovar el acords:

PRIMER.- Sol.licitar a la companyia elèctrica Endesa que rectifiqui i es disculpi públicament per les seves desafortunades declaracions negant qualsevol mena de contaminació al municipi i en les quals es titlla de “ignorants” les persones, entitats i institucions que qüestiones les tesis d’aquesta empresa.
SEGON.- Sol.licitar a la companyia Endesa que es millorin els sistemes de vigilància i control de la contaminació al municipi de Cubelles per conèixer de manera fiable els índex de contaminació al municipi amb la insta.lació de nous aparells controladors.
TERCER.- Fer públics per part de la companyia Endesa i les Administracions pertinents, els informes on es registren episodis diversos de contaminació a Cubelles atribuïts oficialment a la Central Tèrmica de Cubelles i fer públiques també les mesures que l’empresa ha de prendre per evitar-los.
QUART.- Comunicar el contingut del present acord a la companyia Endesa i als departaments de Medi Ambient i Indústria de la Generalitat de Catalunya a més dels Ajuntaments de la comarca i els Consells Comarcals del Garraf, Alt i Penedès i els conjunt d’entitats dels municipi de Cubelles.

Pilar González
Xavier Grau
Cubelles, 2 de maig de 2005
QUE LES CARTES ENS ARRIBIN A TEMPS!
CAMPANYA PER LA MILLORA DEL SERVEI DE CORREUS

ICb i l'associació Amics de Cubelles et proposen participar a la campanya per millorar el servei de correus a Cubelles:
La campanya comença amb una crida als veïns i veïnes a presentar reclamacions oficials que siguin registrades a:
- L'Oficina de Correus de Cubelles a la Plaça de la Font
- El telèfon de "Reclamacions y Quejas de Correos": 902 197 197
- A l'adreça web de "Atención al Cliente de Correos": www.correos.es
- Via instància oficial a l'Ajuntament de Cubelles

Per més informació visita la web: www.cubelles.ca o escriu-nos a diaridecubelles@yahoo.es

8.5.05

CAMPANYA DE L’ASSOCIACIÓ DE DONES NO ESTANDARDS

Estimades i estimats amigues i amics: des de l'associació estem fent una campanya perquè totes i tots us solidaritzeu en la lluita per l'assoliment d'una llei de la dependència universal. De fet, aquesta afecta sobretot a les dones, que generalment són les responsables socials de les persones anomenades "dependents". També estem preparant una recollida de firmes via web i presencial. Solidaritzeu-vos, és també la vostra llei!
Associació de Dones No estandards: donesnoestandards@hotmail.com
STOPENDESA INFORMA

STOPENDESA REPARTEIX UN DOSSIER INFORMATIU SOBRE LA HISTÒRIA I ELS EFECTES CONTAMINANTS DE LA TÈRMICA DE CUBELLES

Seguint en la seva linia de facilitar el màxim d'informació sobre les efectes gravíssims de contaminació de la Tèrmica de Cubelles, la Plataforma STOPENDESA CUBELLES d'oposició a la construcció de quatre noves centrals tèrmiques a Cubelles està distribuïnt entre la població un ampli DOSSIER INFORMATIU on es recull la història de la instal.lació de l'actual Central Tèrmica i s'aporten diversos textos científics on s'exposen els greus efectes contaminants sobre la salut de les persones i l'entorn.
La informació, que també està disponible a la pàgina web d'ICb (www.cubelles.ca), explica la lluita contra l'actual central tèrmica i aporta els papers i documents oficials dels anys 70 on s'explica com es va procedir a la install.lació de la tèrmica. A més, es poden llegir els documents i informes oficials de l'Ajuntament d'aleshores (encara en plena Dictadura franquista) i els acords als quals es va arribar per facilitar la instal.lació a Cubelles d'aquest indústria altament contaminent.
Per obtenir el dossier informatiu visita www.cubelles.ca (apartat STOPENDESA) o bé envia un correu electrònic a stopendesa@yahoo.es
ICb i AMICS DE CUBELLES ENCETEN LA CAMPANYA PER MILLORAR EL SERVEI DE CORREUS A CUBELLES

La campanya "VOLEM QUE LES CARTES ENS ARRIBIN A TEMPS" per la Millora del Servei de Correus a Cubelles s'ha iniciat tal i com estava previst amb l'enganxada de nous cartells de denúncia i amb el text del Manifest per la Millora de Correus. Els cartells informatius han estat repartits arreu del municipi de Cubelles amb la intenció de fer arribar el missatge de la campanya al màxim nombre possible de veïns i veïnes. En paral.lel a l'enganxada de cartells es posarà en marxa una intensa campanya de recollida de signatures de suport al Manifest i diverses propostes i accions del grup municipal d'ICb a l'Ajuntament de Cubelles.
Per col.laborar en la recollida de signatures escriu-nos a: www.diaridecubelles@yahoo.es
Més informació sobre la campanya i el Manifest a www.cubelles.ca
La campanya la impulsen ICb i l'entitat Amics de Cubelles