29.3.08


DIA A DIA

XAVIER GRAU

Regidor de l'Ajuntament de Cubelles


HE DE TRUCAR L'ADRIÀ

Fa dies que vaig comprometre una referència en aquests articles a l'Associació de Dones La Fita de Cubelles i tonto de mi que no trobava el motiu, el gest argumental original i precís que sovint recerquem molt lluny i que sempre tenim més a l'abast del que pensem. A l'última celebració davant La Fita del terme, el passat 8 de març, vam veure que un ametller rebrotat i unes heures vivíssimes estaven ofegant les antigues pedres del monument. Vaig quedar amb l'Adrià que si calia l'ajudaria a podar l'ametller una mica per fer més visible aquest rotund monument que l'associació de dones cubellenca manté com a referència de reivindicació feminista. No he trucat encara a l'Adrià. Ni a la Maribel ni tampoc a l'Aurora ni a la Pili, ni a l'Ester, ni a la Maria, les dones discretes i coratjoses que han reflotat l'associació, han retornat la dignitat a l'homenatge a una dona treballadora de Cubelles amb l'Agulla d'Or de La Fita (Margarita Lleó al 2007 i Mariàngels Pons al 2008) i fan una feina seriosa, polida, atenta i pemanent en defensa dels drets de les dones, que és en definitiva una manera de lluitar pels drets de tots, i totes!, nosaltres. Acabant de llegir l'article de la diputada vilanovina Mila Arcarons (http://milaarcarons.blogspot.com/) i de l'escriptor Juan José Millás sobre el lumbreras de la faldilla m'han vingut de nou al cap tots els arguments i més per a refermar el compromís amb La Fita, que des del 2003, i partir d'un cartell modest creat des d'aquest mateix ordinador, és l'entitat de referència de les dones de Cubelles i pel que veig tan necessària aquí com a Càdis!. I aquí acabo: el que us deia, el lumbreras de Càdis no es mereix ni una linea més, però demà sense falta truco a l'Adrià perque La Fita ha de lluir ferma i preciosa ara més que mai .-48

A la fotografia: 8 de març de 2008. Lectura del manifest Associació de Dones La Fita davant la fita del terme del camí vell cap a Vilanova i la Geltrú
Llegiu aquest article puntual de Mila Arcarons.


Enviat per Mila Arcarons

Llegeixo astorada la noticia sobre la clínica de Cadis que ha retirat de la nòmina de les infermeres 30 Euros fruit que no volen , han decidit no voler , posar-se faldilla mentre treballen . Elles, segon la direcció , han de posar-se faldilla. El seus companys vesteixen una roba còmode per treballar . Una roba que acompanya la feina que fan . Elles faldilles força “mones” . Ells un pijama típic d’aquesta feina.
A elles els hi correspon ensenyar les cames . O sigui , diferenciació per sexe a la feina.Cap sentit . Allò que es valora d’una feina , d’un professional , és la qualitat del que fa. El que deu voler un pacient és que la persona que l’atengui - el treballador o treballadora - ho faci de forma adequada .
Elles han decidit denunciar aquesta discriminació . Felicitats per la fortalesa .Agraïment a aquestes dones que han qüestionat aquesta pràctica absolutament allunyada de la llei i de les pautes de relació des de la igualtat. Agraïment perquè lluiten per la seva dignitat . Però també perquè en aquesta lluita ens representen a totes les dones . Agraïment perquè fruit de la seva denuncia s’ha generat un debat, de nou , que hauria de reforçar davant l’opinió publica que aquestes coses no es poden permetre.
Es evident que el tracte discriminatori en determinades empreses segueix i avui mateix trobem en aquesta informació apareguda a http://www.lamalla.net/ relacionada en que fa referencia a...
A Cadis una clínica ha retallat el sou de les infermeres que porten pantalons, als centres d'El Corte Inglés és obligatori maquillar-se

Obligades a portar faldilla o a maquillar-se

Auxiliars i infermeres de la Clínica San Rafael de Cadis, un centre concertat amb el sistema públic de salut andalús, han vist retallada la seva nòmina aquest mes per no portar faldilla. Trenta euros, ni més ni menys. Les empleades estan disposades a arribar als tribunals acusant l'empresa d'incomplir la Llei d'Igualtat. No és l'únic cas. Els centres comercials El Corte Inglés s'escuden en el seu reglament intern per obligar les empleades a maquillar-se.

Amb pantaló-pijama o amb faldilles? Bona part de les infermeres i auxiliars de la clínica andalusa no ho van dubtar. Per la seva feina, van triar l'antiestètic pantaló amb el logotip de l'empresa, molt més pràctic a l'hora de protegir-se en la seva feina de pacients sagnants o crònics. "Sense oblidar que es tracta d'una qüestió d'intimitat", al·lega Adela Sastre, presidenta del comitè d'empresa. La sorpresa va arribar a final de mes, amb una nòmina que s'havia encongit 30 euros corresponents al "complement d'assistència i dedicació". Podria semblar que la retallada res té a veure amb el vestuari, però el comitè d'empresa assegura que "portaven temps amenaçant" amb aquesta mesura i que no s'ha aplicat a totes per igual. "No creiem que s'atrevirien amb una Llei d'Igualtat recent estrenada". La Junta d'Andalusia s'ha mostrat preocupada per aquesta actitud discriminatòria dels responsables de la clínica i ha demanat un informe sobre les normes de vestuari a la direcció del centre.
Discriminacions salarials i de promocióArran d'aquesta denúncia, UGT de Catalunya ha fet aflorar un altre cas de discriminació entre treballadors i treballadores. Segons denuncia el sindicat, mentre que als homes se'ls permet "una imatge més informal i a la moda, a les treballadores dones se les obliga a dur mitges, usar un determinat tipus de sabates i maquillar-se per mostrar bona imatge". UGT va presentar fa un any una demanda contra els grans magatzems per aquest motiu al Jutjat Social, una denúncia que va quedar paralitzada amb l'esperança d'engegar una negociació i que el sindicat reobrirà aquesta setmana.
Però no és l'únic aspecte discriminatori pel qual ha estat denunciada l'empresa, on el 90% dels treballadors són dones. Recentment, El Corte Inglés va ser condemnat pel Jutjat nº 13 de Barcelona per discriminació en el sistema de promoció professional per raó de gènere. La doble escala salarial és també freqüent en altres grans cadenes comercials i de distribució, on les dones acostumen a cobrar entre 200 i 300 euros menys que els seus companys. "Esperem que amb la posada en marxa dels plans d'igualtat que estableix la llei puguem acabar amb tot això", ha remarcat Òscar López, secretari general de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT Catalunya.

Publicat 26/03/2008 -


http://www.lamalla.net/

També Juan José Millás reconegut periódista i escriptor publica el El País ......

Violencia


JUAN JOSÉ MILLÁS 28/03/2008

Trato de imaginar al rijoso que ha asociado el uso de la falda a la productividad empresarial. Me gustaría ver su cara, observar su jeta, para comprobar si, una vez más, el rostro es efectivamente el reflejo del alma. ¿Llevará bigote? ¿Estará calvo? ¿Será gordo o flaco, alto o delgado? ¿Le sudarán las manos? ¿Le olerá el aliento? ¿Tendrá estudios? Y en caso afirmativo, ¿de qué? ¿De Empresariales, de Económicas, de Ingeniería Financiera? ¿Habrá hecho un master en gestión de recursos humanos? ¿Sabrá idiomas? ¿Se detendrá a la entrada de los colegios para mirar furtivamente a las chicas? Lo imagino sentado a la mesa del desayuno, dándole vueltas al modo de castigar la indisciplina del personal a su cargo, cuando grita de súbito "eureka", o sea, lo encontré. Qué encontraste, pregunta su mujer, que va (en pijama) de un lado a otro de la cocina. El modo de doblegarlas, dice él. Quitaré 30 euros de sueldo a las rebeldes y cuando sus representantes sindicales pregunten por qué responderé (por escrito, faltaría más) que las enfermeras hacen menos caja en pantalones que en minifalda.

Seguramente hay en los manuales corporativos mil modos de justificar la obligación de llevar uniforme, incluso cuando se trata de un uniforme de gusto tan dudoso como el que nos ocupa. Pero lo único que se le ocurrió a nuestro hombre, vaya por Dios, fue relacionarlo con el plus de productividad. ¿Cabe imaginar algo más sucio, más obsceno, más indecoroso? ¿Será consciente del significado de esa decisión? ¿Lo somos nosotros? ¿Lo son las autoridades sanitarias? ¿Podría el fiscal general del Estado actuar de oficio frente a una muestra de acoso tan poco sutil, frente a una agresión sexual de esta naturaleza? ¿Podría caer sobre la cabeza de este sujeto todo el peso de la Ley de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género?

http://www.elpais.com

27.3.08

Joan Barril a la seva columna de El Periodico fa una recomanació per si voleu anar al cinema ,feu-li cas.....



ELS DIES VENÇUTS // JOAN BARRIL

Plorar de bellesa


JOAN BARRIL

Probablement es pot viure sense llegir mai un llibre. Es pot anar tirant sense un museu. Però a vegades em pregunto si es pot viure sense la música. Quan arribo a casa hi ha un piano obert que ens espera als meus fills i a mi perquè ens respongui quan l'estimulem. ¿Es pot veure la música? Si ho dubten, vagin immediatament al cine Verdi a veure El silenci abans de Bach, de Pere Portabella. No és una pel.lícula d'argument. És simplement una pel.lícula concebuda per a la bellesa. Abans de Bach no hi havia silenci, perquè la música ens arriba de molt lluny.
Però Bach va tenir el mèrit de fer que la música, encara que vingués de molt lluny, ens arribés molt endins.
Diuen que, quan s'acosta la mort, tendim a recordar els grans moments de la nostra vida. La infància, les alegries, el frec d'una mà, aquell calfred davant la barrera de coral del mar Roig o aquella cançó siciliana sentida en una gruta de Siracusa. La vida són imatges i la pell sempre és de gallina. Però Pere Portabella ens ha regalat a la Humanitat les imatges sense les quals no podríem morir en pau. A vegades, un elogi excessiu desvirtua l'obra elogiada. Però la veritat mai és excessiva. Bach és allà i Portabella hi ha posat imatges. I Quim Roy li ha buscat espais i dramatúrgia. I Carles Santos ha inventat un guió. I Pladevall ha aconseguit recuperar la llum dels quadros de Vermeer. Vint violoncels al metro de Barcelona. Les veus blanques cantant La passió segons sant Mateu, recuperada --diuen-- perquè el carnisser de Mendelssohn solia embolicar la carn amb els fulls d'una partitura inèdita. Un cavall que balla les notes de les Variacions Goldberg. Un camioner que a la cabina toca contrapunts i fugues amb una harmònica. La bellesa. Quan la dificultat es fa fàcil.
M'havien explicat l'existència de l'anomenada síndrome de Stendhal, una invenció romàntica que portava els que la patien a esvanir-se davant l'harmonia de les coses. Si alguna vegada he sentit aquesta estranya síndrome ha estat en la soledat del desert o en la plenitud d'aquesta pel.lícula. Vagin al cine a veure-la. Però no es pensin que van al cine a veure una pel.lícula. El cine de Portabella és una pantalla que acull les imatges de la millor Europa. Portabella és la mirada ben temperada. Per la cultura.

www.elperiodico.cat

26.3.08


Comencen les obres de millora dels accessos i aparcaments de l'institut i la zona esportiva


Font: Ràdio Cubelles

S'asfaltaran els aparcaments del Poliesportiu i el camp de futbol a més de col·locar enllumenat, fer les voreres dels voltants, i un parc pels alumnes de l'IES
L’Ajuntament ja està duent a terme alguns dels objectius estratègics inicials que es contemplen al Pla de Mandat. A la connexió del subministrament d’aigua potable de la xarxa Ter-Llobregat i al traspàs del sistema de recaptació municipal, s’uneix l’adequació dels accessos de l’entorn de l’actual IES Cubelles.

Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme i Planejament, destaca "la necessitat de realitzar aquests treballs pels equipaments que hi ha a la zona, com centres educatius i esportius, i millorar la seguretat de les persones que hi passen".

El projecte ja s’ha adjudicat i es preveu que les obres s’allarguin uns quatre mesos. López afirma que es tracta "d'un projecte unitari dels accessos i aparcaments tant de la zona de l'IES, com la del Poliesportiu i el camp de futbol. Aquesta zona s'equiparà amb enllumenat públic, espais verds, voreres, equipaments com ara papereres i elements de regulació de velocitat del trànsit per millorar la seguretat dels peatons".

Un dels trets que destaca el regidor d’Urbanisme i Planejament és "la creació d’un parc davant l’institut i d'un pàrking que ordeni les moltes motos que s’hi amunteguen".
A banda d’aquesta obra puntual, s’està duent a terme la redacció del nou Pla General de Cubelles que ha de marcar les directrius de com ha de créixer el municipi en els propers anys.

Font Ràdio Cubelles
Alcaldia

El Jutge arxiva la denúncia dels representants de Fauna contra l'Alcaldessa i el cap de la Policia
El sobreseïment de les diligències es fonamenta en el fet que "no queda acreditada la perpretació de delicte"

El jutjat d'instrucció número 6 de Vilanova i la Geltrú ha decretat el sobreseïment de les diligències incoades contra l'Acaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, i el cap de la Policia Local per "no quedar acreditada la perpretació de delicte".

Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, es va referir a aquest fet el passat 25 de març, en el decurs del ple extraordinari convocat a petició de l'oposició municipal en relació a la construcció del pont sobre el riu Foix. Romero va informar que tant ella com el cap de la Policia Local havien estat denunciats als jutjats i va oferir a membres del públic que ho havien sol·licitat "la possibilitat de fer ús de la paraula sense cap tipus d’amenaces", en clara referència a la denúncia interposada i a les al·lusions proferides contra ella mateixa i el govern municipal a les dependències policials dies abans.

La denúncia va ser interposada pel president de la Plataforma Volem el pont per l'Onze de Setembre, Carlos Ríos, i el secretari i portaveu de la mateixa, Xavier Pla. Els fets es remunten al 21 de març, quan els dos denunciants es van personar a les dependències de la Policia Local de Cubelles i van reclamar l'expedició d'un certificat acreditatiu del dia i hora de lliurament d'una notificació de l'Ajuntament, en què es denegava la seva intervenció a la sessió plenària extraordinària del passat dimarts i se'ls emplaçava a posar-se en contacte amb l'Alcaldia per ampliar la informació. Els compareixents, tal i com consta a l'atestat de la Policia Local, van llençar acusacions i referències contra el govern municipal i l'Alcaldessa de Cubelles, així com amenaces contra els agents de la Policia Local. Finalment, van formalitzar la denúncia al jutjat de guàrida de Vilanova i la Geltrú, ara arxivada pel jutge, per una suposada retenció de documentació.

www.cubelles.org

més informació

El Ple rebutja revocar l'aprovació definitiva del projecte constructiu del pont del riu Foix

www.cubelles.org


Penedès. Intervencions en el ple>
Penedès. El govern de Cubelles ratifica en el ple la seva aposta pel pont del carrer Lleida

www.vilaweb.cat
La premsa parla diàriament de la situació al Tibet i una lectora de Diari de Cubelles demana publicar aquesta informació.
Los tibetanos han salido a las calles a protestar décadas de injusticia.
Después de décadas de represión el pueblo tibetano ha salido a lascalles ha pedirle al Mundo que los ayude a obtener justicia. Con losJuegos Olímpicos en camino y la importancia de las exportaciones,China es más sensible que nunca a la opinión pública mundial.
El gobierno chino ha expulsado a los periodistas extranjeros y anuncióque los manifestantes que no se rindan serían 'severamentecastigados.' Las autoridades chinas tienen ahora que decidir entre másrepresión o un dialogo abierto que pueda ser el comienzo de lasolución de la situación en el Tibet. A China le importa más que nunca su imagen en el extranjero, y es allí donde la comunidad Avaaz, con el alcance mundial de su red de ciudadanos-activistas, puede tener un rol importante. Hagamos saber al presidente Hu Jintao que el papel deChina en la comunidad internacional y el éxito de los Juegos Olímpicosdependen de la manera en que elija lidiar con la situación el Tibet.El Dalai Lama, líder espiritual del Tibet y ganador del premio Nobelde la Paz, ha hecho un llamado a China pidiendo que cese la violenciacontra los manifestantes y que abra un dialogo sobre la situación enel Tibet. Necesita de nuestro apoyo—queremos juntar un millón de vocespor el Tibet.
Firma hoy y corre la voz, el tiempo apremia.

http://www.avaaz.org/es/tibet_end_the_violence/11.php


Podeis obtener más informació en


http://actualidad.terra.es/nacional/articulo/fuerzas_lhasa_seguridad_chinas_detienen_2331109.htmhttp://actualidad.terra.es/internacional/articulo/tibet_premier_chino_confirma_permanecera_2331256.htmhttp://www.univision.com/content/content.jhtml?chid=3&cid=1469788&schid=303&secid=305

http://actualidad.terra.es/nacional/articulo/fuerzas_lhasa_seguridad_chinas_detienen_2331109.htm

http://actualidad.terra.es/internacional/articulo/tibet_premier_chino_confirma_permanecera_2331256.htm

http://www.univision.com/content/content.jhtml?chid=3&cid=1469788&schid=303&secid=305

'Apoya a los manifestantes en Birmania'

utilizando la dirección
http://es.f266.mail.yahoo.com/ym/Compose?To=jordicalsina@gmail.com

25.3.08


M.Trives/ Diari de Cubelles


Avui diem adéu a dos homes peculiars,Rafael Azcona i Josep Benet.

Josep Benet, historiador ,polític ,catalanista i un home destacat i generós
i Rafael Azcona ,un excel·lent guionista de pel·lícules mítiques que tots hem vist com El Verdugo,Belle Époque, El cochecito i moltes més. Sempre crec que si existeix un altre lloc , avui segurament dos grans homes discrets i força importants han retrobat un nou espai a on segurament la paraula té un significat i la mediocritat queda obsoleta.





Més informació a
i també a
Muere Rafael Azcona


"Delicado, hasta la muerte mantuvo una educación, una gentileza, una caballerosidad que se llevó consigo, como si su raza fuera única". Por Juan Cruz

més informació a


24.3.08















Fotos/Arxiu /Diari de Cubelles




Les caramelles de Cubelles

Diumenge de Pasqua ,el centenari Cor L´ Espiga ( 1900 - 1990 )es passeja per els carrer de Cubelles cantant cançons populars i els tradicionals cuplets en que l´ actualitat amb fina ironia dona pas a les rialles de tothom. Aquest any una vegada més envoltats de molta gent van oferir una molt bona actuació a la plaça del Ajuntament .


Podeu veure a les fotos l´ ambient popular que envoltava el moment de la seva actuació.

Diari de Cubelles