4.7.09

foto/arxiu Diari de Cubelles

El Club Marítim Cubelles tornarà a exercir d’amfitrió d’una competició en la que té una llarga tradició i en la que s’estrena la categoria júnior.

més informació a ...
Les aigües cubellenques acullen el campionat de Catalunya per clubs de patí a Vela

font : http://www.cubelles.cat/

Ultimes notícies de Cubelles. Trobareu la resta de la informació a...

El Departament d’Educació adjudica les obres del Mar i Cel

El Consistori cubellenc anuncia que s’ampliarà l’espai per al Mar i Cel i al SES Cubelles per al curs 2009 – 2010

Les aigües cubellenques acullen el campionat de Catalunya per clubs de patí a Vela

El Club Marítim Cubelles tornarà a exercir d’amfitrió d’una competició en la que té una llarga tradició i en la que s’estrena la categoria júnior

Tornen les sessions informatives amb la que es dedica a l’esport, l’oci i la cultura

Al Cinema Mediterrani el 3 de juliol, a les 19,30 h. i es podrà seguir en directe a través de Ràdio Cubelles (107,5 FM)

Balanç positiu dels tallers de debat sobre el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Font :

http://www.cubelles.cat/

3.7.09


El proper dijous, 09 de Juliol, torna la música al Celler.
Els encarregats de fer-nos disfrutar aquest día amb la seva
música (boleros, tangos, swing…….) son el duet
Z A M B R A
Mercè Ferrandis Veu
Josep González Veu i teclats
PIC & JAZZ
L’adreça: Jacint Verdaguer, 20
El telefòn: 938.952.914
El e.mail: http://es.mc242.mail.yahoo.com/mc/compose?to=pic-jazz@amplificador.net
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA ¨LES SALINES DE CUBELLES¨

Inauguració el 6 de juliol a la sala del Centre Social a les 19,30h

Organitza :Grup d´Estudis Cubellencs.Amics del Castell

Presentació d´un conjunt d´imatges,mostrant el que va ser una de les principals industries de Cubelles al segle passat.Es el preludi del treball que el Grup d´Estudis Cubellencs que presentarán dins el programa de la Festa Major 2009.Obra de Antoni Pineda que presentará l´acta i del vocal de la citada entitat Lolo Garcia.
Hypatia de Alejandría realizado por Rafael Sanzio
M. Trives/Diari de Cubelles


L´any 2009 es compleixen 400 anys de la primera observació del firmament amb el telescopi . Va ser Galileu Galilei astrònom italià el primer observador ? No vull que penseu que trec mèrits a Galileu ,molt al contrari ,però cal no restar mèrits a molts d´altres anònims alguns d’ells ,observadors del cel segles abans i vaig recordar revisant petits arxius de continguts interessants dels que faig reserva ,en que tenim referències de una dona en concret i amb una bona documentació històrica ,em refereixo a Hypatia de Alejandría ,coneixedora de matemàtiques , astronomia i científica que a l´any 370 ( abans de Crist ) ja feia els seus pinitos en aquestes matèries.

Llegiu aquest article del que faig referència molt interessant per el seu contingut documental.

2.7.09

foto nº19/A. Royo

BALCONS I JARDINS

A mi m’agraden las flors de molts colors…petúnies al sol

1.7.09

M. Trives/Diari de Cubelles

Baltasar Porcel ,el més gran novel·lista de les lletres catalanes de la segona meitat del segle XX ha mort . Ja forma part de la gent estimada que últimament han marxat deixant un legat important per la cultura catalana.
Josep Lluis Sansalvador gran actor de doblatge,Pepe Rubianes,actor i director de teatre,poeta i ara ,avui mateix Baltasar Porcel .Ells han aportat al món de les lletres,l’espectacle i el doblatge un bagatge difícil de superar. On aneu tots, trobareu d´altres que us van precedir ,segurament Baltasar, els posaràs al dia de les ultimes barrabassades .Adéu i gracies.
fotos/Amada Santos
M. Trives/Diari de Cubelles
Barcelona va aplegar aquests últims dies amb motiu de la celebració Del Dia de l’0rgull,Gai,un bon gruix de persones que van sortir a manifestar-se amb la intenció de fer-se escoltar reclamant un compromís polític per la igualtat real. Volen que des de la educació a les escoles es on s´ha d’aconseguir aquesta una veritable igualtat real, ja que encara es pateixen abusos i vexacions . Pocs dies abans d’aquesta manifestació pels carrers de Barcelona ,un article aparegut al diari El Periòdic en parla de aquesta situació en que la igualtat real no es tan real ....





El colectivo gay denuncia las graves dificultades que sufren durante la tercera edad • Aseguran que en las residencias de ancianos tienen que hacerse "invisibles"
SARA GONZÁLEZ
BARCELONA
Fueron la generación que se enfrentó al franquismo para que su tendencia sexual no fuera considerada un delito y, ya en la tercera edad, no están dispuestos a volver al armario por culpa de una costra homófoba contra la que aún tienen que luchar en plena vejez. El Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) reivindicó ayer, en una jornada celebrada en el centro cívico de Sant Andreu, las necesidades de un "colectivo invisible" en las residencias de ancianos y otras instancias imprescindibles para las personas mayores homosexuales."Muchos no tenemos familia biológica o nos ha rechazado nuestra propia familia, que creció con la mentalidad de otros tiempos", afirma José Benito, presidente del GAG. A estas adversidades se suman, según el colectivo, unas instituciones que no están preparadas para hacer frente "a la diferencia". "Queremos dar respuesta a una necesidad actual. Hay muchas personas homosexuales que, cuando son mayores, tienen que regresar al armario para ser cuidadas. Las instancias cuidadoras --la familia y los recursos asistenciales-- son homófobos o, como mucho, tolerantes", asegura Joan Andreu Bajet, patrón de la Fundació Enllaç, una entidad que tiene por objetivo identificar y evaluar las necesidades del colectivo gay.
LAS INJUSTICIAS
Parejas que son separadas al ingresar en una residencia porque no son consideradas como un matrimonio, personas que viven en pisos tutelados y sufren, en silencio, brotes homófobos y homosexuales que requieren asistencia en su vida diaria cuya tutela es otorgada a una institución en lugar de a la pareja. Estos son solo algunos ejemplos de las situaciones traumáticas que deben afrontar en un entorno pensado por y para heterosexuales. "La administración nos pueden garantizar que seremos respetados por los profesionales en las instituciones, pero nadie nos asegura que el resto de ingresados no nos haga el vacío", dice Josep Maria Raduà, vicepresidente de Enllaç. Quieren que su problema sea visible y piden instituciones donde sean tratados tal y como son. Proponen la creación de pisos compartidos en los que se garantice un porcentaje de inquilinos homosexuales y residencias para el colectivo. "No defendemos los guetos, se trata de discriminación positiva para no renunciar a lo que somos", afirma Bajet.

28.6.09

Diari de Cubelles, us convida a participar i de fer reso de les vostres opinions sempre des de el respecte i les bones formes per fer una valoració d’aquestes jornades. Demanem signar els vostres comentaris i publicarem continguts.
Ara bé, Diari de Cubelles ,es reserva el dret de publicar o no si es considera poc acceptable el mateix per qualificacions no adequades. Tal com han anat les jornades i la qualitat dels membres de la participació ciutadana, confiem en vosaltres i les vostres aportacions .
Una salutació, i endavant ....la pàgina del bloc vostre ….!
Només cal adrecar-vos a