22.1.11


Un dia trist a Cubelles. El cor de molta gent bategava i els ulls plorosos d’amics,coneguts ,veïns i veïnes donaven un adéu per sempre a Jordi Domene . Una plaça de l´ església amb un silenci total i aclaparador i amb un fred que colpejava endins i molt intens el sentiment trist a flor de pell de tots els assistents. Molts nois i noies fent presencia i condol a una família desconsolada. Adéu Jordi ,un bon jan i encara jove per aquest adéu definitiu e inesperat . Descansi en Pau...

21.1.11





Exposició "UN SEGLE DE CIRC. PAULINA ANDREU RIVEL SCHUMANN

Font: Ràdio Cubelles

La mostra s’instal•la a l’Espai Arxiu d’Arts Santa Mònica de Barcelona, i tindrà una durada d’uns tres mesos, a partir del proper dimarts 25 de gener.

Paulina Andreu, Paulina Schumann, és un dels mites vivents de les èpoques daurades del gran circ del segle XX. Filla de Josep Andreu ‘Charlie Rivel’ i formada al si de la família, Paulina Schumann encarna la rara i singular emergència de les estrelles femenines del microcosmos circense. Amb un sòlid bagatge en pistes i escenaris d’arreu d’Europa i Amèrica com a acròbata, equilibrista, ballarina, cantant i intèrpret musical, la seva entrada, el 1946, al prestigiós circ Schumann la inicia en l’art eqüestre i, amb una carrera meteòrica, la converteix, tant amb els cavalls en llibertat com amb els d’alta escola, en la indiscutible número u de les amazones europees. El seu glamur personal i l’exquisidesa de les seves creacions eqüestres en fan un personatge admirat popularment, la projecten al cinema i a les portades de les revistes i, alhora, la situen al centre d’interès de les festes de l’alta societat i la reialesa europees. Paulina Schumann no havia actuat mai a l’Estat espanyol, però l’estima per la seva Barcelona natal la impulsa a exhibir-se com a amazona d’alta escola a la temporada nadalenca de 1998 del Circ Raluy. Deu anys més tard, el govern català reconeixeria el seu art internacional amb el Premi Nacional de Circ.

Font : http://www.radiocubelles.net/

Exposició "UN SEGLE DE CIRC. PAULINA ANDREU RIVEL SCHUMANN”

19.1.11

foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles


Les colles de foc de Cubelles s'adapten a la nova normativa de Pirotècnia
Font: Ràdio Cubelles

El Reglament de Pirotècnia i Cartutxeria que regula les festes amb foc fixa un període d’adaptació que acaba el 8 de novembre d’aquest any
Les diferents colles de foc de l’AGrupació de Balls Populars de Cubelles participaran d’uns cursos, el dissabte 29 de gener, a Vilafranca i Vilanova i la Geltrú de “Responsables de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts” (RGCRE) que la nova normativa sobre pirotècnia exigeix als caps de les colles de diables i bestiari de foc. A Cubelles hi participaran 9 membres de l’entitat de les colles de diables, diables i Viagrot.
Aquests cursos són el resultat del seguit de polèmiques, protestes i crítiques que va aixecar la Directiva Europea sobre Pirotècnia, el maig s’aprovava el Reglament de Pirotècnia i Cartutxeria que regula les festes amb foc i fixa un període d’adaptació que acaba el 8 de novembre d’aquest any. En aquest període es calcula que a Catalunya unes 2.000 persones s’han d’acreditar com a Responsables de Grup i aquestes al seu torn han de formar a la resta de les colles, un col•lectiu que s’apropa a les 20.000 persones.
A les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedes, s’hi celebraran els 4 cursos esmentats i seran les colles les que proposaran les persones que poden fer-lo a raó d’un màxim de 3 per colla o bèstia de foc. El curs que s’impartirà és d’unes 20 hores (10 virtuals i 10 presencials). Ja està obert el període d’inscripció de tots aquests cursos que es vehicula a través de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya .

mes informacio a Les colles de foc de Cubelles s'adapten a la nova normativa de Pirotècnia

Font :http://www.radiocubelles.net/

18.1.11

El proper dijous , 20 de Gener, tenim una actuació especial al Celler d’un
vell conegut nostre. Des de que em començar a fer concerts ha estat al nostre costat, uns dies acompanyat de guitarres, harmòniques, baix….. i d´altres vegades ell sol col·laborant amb actes socials com el de Africa no ens oblidis organitzada pel grup de dones La Fita.
El 20 de Gener ens diu adéu amb la seva música, marxa a la seva Argentina una llarga temporada.

Volem acomiadar-l’ho com es mereix, gaudint de la seva música i esperant que,ven aviat torni per Cubelles, pel “seu” celler, el “Pic & Jazz”, ell es...
M A R T I N M AL U C O P E R A L T A
Aquesta vegada acompanyat pel cantant i guitarrista bresi-l’eny,
E R I C O M O R E I R A
Horari d’actuació: de 19.45h. a 21.15h.

Preu entrada: 5 €

Consumició mínima: 3 €

Aforament limitat

Adreça: c/ Jacint Verdaguer, 20 T/ 93.895.29.14


La trobada se centra dins el projecte de dinamització de les entitats i associacions de Cubelles. Es farà aquest dissabte, a les quatre de la tarda, i al Centre Social.