25.7.09

foto/arxiu Diari de Cubelles 2009/M. Trives

NIT DE FOC,FESTA PETITA !
Arrenca La Festa Major Petita


Notícies - Festes i tradicions
25/07/2009

La festivitat en honor a Sant Abdon i Sant Senén començarà el proper 25 de juliol, amb el tradicional correfoc i l’encesa del campanar. Enguany aquesta encesa, que l’any passat va ser la gran i ben acollida sorpresa i està recollida dins del programa d’actes.
A més de les tradicionals trobades de gegants –, diumenge 26 de juliol, la XXV edició- i la missa solemne –dijous 30 de juliol-, destaquen en el programa d’enguany l’aparició de noves activitats com la cursa popular de muntanya Puig de Tiula, la mini curs infantil popular, el 4rt Concurs de truites de l’Associació d’Hostaleria i Comerç i la caminada nocturna Cubelles – Comarruga. Les exposicions i les activitats esportives completen un atapeït programa per fer boca de cara a la Festa Major.
Un banc de peixos agressius fa tancar la platja del Vendrell per la mossegada a una nena




L’autor de l’atac és un tallahams, una espècie carnívora i perillosa per als banyistes
Oriol Margalef
La platja de Sant Salvador, al Vendrell, va viure ahir al matí moments de pànic dins l’aigua. Una nena d’onze anys que es banyava amb la seva àvia a poca profunditat va patir una violenta mossegada en un peu, i entre els banyistes va córrer la brama que hi havia un tauró. Al final l’autor de la mossegada va resultar ser un tallahams (Pomatomus saltatrix), un peix considerat agressiu que pot arribar a fer un metre de llarg i que es mou formant bancs. Es va hissar la bandera vermella a les tres platges del municipi per seguretat.
Els fets van tenir lloc poc després de les deu. Carla, una nena de Sabadell de vacances al Baix Penedès, va acudir plorant i amb un peu sagnant a la Creu Roja. La nena tenia una mossegada profunda, un arc de gairebé set centímetres entre l’empenya i la planta del peu. Finalment va ser atesa a l’Hospital del Vendrell i una estona més tard va ser donada d’alta.
més informació llegint a

24.7.09

foto/arxiu Diari de Cubelles
M. Trives/Diari de Cubelles



A Cubelles tenim la sort de gaudir de muntanya i platja. Si qualsevol dia aneu la vora del mar i fent una ullada la vorera on trenquen las onades tindreu l´ ocasió de veure algun que altre pescador acompanyat dels seus estris i preparat a capturar un peixet o un bon peixot .Son imatges d’estiu !
foto nº 24/P.Moreno/Isla de Guadalupe
BALCONS I JARDINS

23.7.09

Foto arxiu /Diari de Cubelles

Ja tenim la Festa Major Petita en portes !




22.7.09

imatge/blog.castello.es


Dol pels quatre bombers morts

La tasca que fan els bombers i els riscos que corren sempre que un foc virulent arrasa ,ha ocasionat com ara la mort de quatre bombers i dos més en estat molt greu per les cremades patides. Diari de Cubelles transmet un sincer condol a les famílies i un record respectuós als bombers ferits.

21.7.09

Enviat a Diari de Cubelles per DONES X DONES
Natalia Estemirova
In memoriam.No t'ho oblidem
La Natalia, activista feminista de Txexènia i pels drets humans va ser segrestada i assassinada dimecres ,15 de juliol.

La Natalia, com també ho va ser l’Anna Politkóvskaia, ha estat assassinada... però la seva vida, la seves paraules, ens ajuden a seguir el seu camí, a seguir compromeses amb la pau i la no-violència, amb els drets humans de les persones que els hi ha costat la vida. Amb ella vam compartir un 8 de març de 2004 a la Plaça Sant Jaume i un acte a la Bonnemaison; a Jerusalem, a la trobada de Dones de Negre i a Sant Petersburg junt amb l’Elena Vilenskaia vam donar suport a un projecte entre mestres de Rússia i Txexènia per la pau.
Dones x Dones
més informacions a
Els debats pels convenis de connexió a la xarxa d’aigua ATLL i la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de les taxes de les llars d’infants municipals copen gran part de la sessió

més informació a
El Ple aprova tots els punts de l’ordre del dia

Font : http://www.cubelles.cat/

La Diputació de Barcelona ha concedit un ajut de 26.844,51 € a la regidoria de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Cubelles, com a suport econòmic complementari del programa d’urgència social per a l’any 2009. El programa té com a finalitat recolzar als serveis social municipals en l’ajuda a les famílies amb necessitats socials bàsiques.

més informació a
Serveis a les persones rep més de 26.000 € per ajudes a famílies amb necessitats socials bàsiques

Font : http://www.cubelles.cat/

M.Trives/Diari de Cubelles


Josep Mª Castellet guardonat amb el Premi Nacional de Cultura. Compromès sempre amb els valors democràtics al llarg de la seva vida i també com intel·lectual ha fet un llarg recorregut. Assagista,crític literari impulsor d’activitats literàries i reconegut defensor de la Llengua Catalana. Pertanyent a una generació en que els seus amics i companys van ser Juan Goytisolo, Carles Barral,Jaime Gil de Biedma i molts més . Aquesta distinció es una més que ha rebut al llarg de la seva vida i molt merescuda per la seva tasca professional com crític i editor. Un bon bagatge !



Trobareu informació relacionada amb Josep Mª Castellet a ....


20.7.09

imatge/ar.groups.yahoo.com


PIC & JAZZ

BRASIL


El proper dimecres, 22 de Juli ol, tindrem una tarda/nit amb música de BRASIL

L’horari d’actuació serà de 19.30h fins les 21.00h


Aforament limitat.





aquesta vegada amb la veu i la guitarra de DANILO PINHEIRO
acompanyat a la percussió per, MARTIN MALUCO PERALTA
adreça: Jacint Verdaguer, 20
telefon: 93.895.29.14
e.mail: pic-jazz@amplificador.net


Ple municipal ordinari, dilluns

Notícies - Alcaldia
17/07/2009
Dilluns 20 de juliol la Sala d’Exposicions del Centre Social acollirà la sessió plenària corresponent al mes de juliol. Entre els punts de l’ordre del dia destaquen l’aprovació del conveni amb la Mancomunitat Penedès-Garraf per establir dret a reserva de cabdal d’aigua de la xarxa Ter-Llobregat i del conveni amb aquest mateix ens per l’establiment del servei d’abastament d’aigua a Cubelles.

D’altra banda també es duran a votació la designació de les dues festes locals per a l’any 2010, la denominació oficial del SES Cubelles i la modificació d el’ordenança reguladora de la taxa d’assistència i estada en llars d’infants municipals, entre d’altres.

Consulti l’ordre del dia fent clic aquí.
Es pot escoltar per Radio Cubelles http://www.radiocubelles.net/
imatge/Albert Soler


FLY ME TO DE MOON

M. Trives/Diari de Cubelles

Amstrong, Aldrin i Collins van ser els `primers terrícoles que van arribar a la lluna. Avui es qüestionat si realment van ser certes les imatges o un muntatge al mes pur estil de Hollywood , ja que la qualitat de les imatges reproduïdes en un camp en que les càmeres de la època no eren tan perfectes i sofisticades com ara i no es podien arriscar a perdre les primeres imatges d’aquest fet tan televisiu difós i vist per milions de persones pendents en aquells moments. Sigui com sigui ells van anar-hi i van tornar a la terra fa 40 anys. Llegint un article força interessant i que recomanem publicat avui a El PAIS en que curiosament Amstrong, comandant de la nau va demostrar una senzillesa notòria en unes paraules dites al considerar que ell sol no mereixia aquesta notorietat ,i que molta gent anònima havia cooperat amb aquesta gesta. Per treure-us el barret al seu pas ! Llegiu i trobareu informacions molt interessants.

19.7.09

foto nº 23/A.Ruiz

BALCONS i
JARDINS