15.5.10

Aquí Parlem (6 de maig) El dia d’Europa







Teniu l´ oportunitat de veure i escoltar un vídeo que trobareu i destinat a qui no ha assistit a aquesta interessant conferencia -col·loqui
.Clikeu no us decebrà!

Font:http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100507/aqui-parlem-maig-dia-deuropa/764691.shtml



M. Trives/Diari de Cubelles

Carme Colominas ha visitat Cubelles . Curiosament i no es la primera vegada en que l´assistència de públic a determintats actes va ser baixa , com ens passa molt sovint a Cubelles i en aquest cas es imperdonable . Carme experta en el tema Europeu ,es un luxe haver tingut la possibilitat d´ escoltar –la i perdre l´ oportunitat de qüestiona-li els dubtes que tenim i com funciona aquest tinglat important per tots els ciutadans i ciutadanes d´ aquest continent. Important conèixer els punts basics de funcionament. Caldrà revisar el perquè ciutadans d´ aquest vila convocats , póster no suficientment ,o el boca orella inactiu ,també els organitzadors del acte potser no van ser efectius en projectar un acta important i els mitjans de comunicació invisibles en aquest cas era inexcusable.
Representants politics hi eren cinc ,Mª Lluïsa Romero alcaldessa,Miguel Angel Lopez,Xavier Grau,regidors , Prudencia Carrasco que va presentar l´ acta com a Regidora de Politiques d´Igualtat de Cubelles i Monica Miquel com a representat del Consell Comarcal organitzador de la Setmana d'Europa al Garraf.La resta de representants politics no es van fer notar i si es va fer notar l´ assistència de veïns representants del teixit associatiu ,escassos pro hi érem us quants.

Recomanar bloc de Carme Colomines* http://carmecolomina.blogspot.com/


*,periodista .Entre 1997 i 2001 va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel•les. Després ha estat cap de la secció d’Internacional i sotscap d’informatius a la mateixa emissora. Del 2005-2006 va editor un programa setmanal sobre l’actualitat europea a Catalunya Ràdio.
Actualment és secretària general de l’APEC, Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, i membre del Team Europa de la representació de la Comissió Europea per a Catalunya i Balears.
Font: Centre d'Estudis Jordi Pujol http://www.jordipujol.cat/ca/cejp


14.5.10

DONEM LA BENVINGUDA A UNA NOVA PÀGINA WEB AMIGA DEL DIARI DE CUBELLES

http://www.amicucubelles.com/

AMICU PRESENTACIÓ:
Som un grup de discapacitats, cuidadors i col·laboradors, que defensem els drets de les persones discapacitades.

L'únic instrument que utilitzem, per a la seva defensa, és la llei, que, desgraciadament encara avui, es compleix amb molt poca freqüència.

Defensem el dret al treball, com un ciutadà normal. Volem que s'ampliï el % de discapacitats en l'Administració Local, Autonòmica i estatal.

Els discapacitats som persones molt capaces, i tots som discapacitats, uns més i uns altres menys.

Entenem que una discapacitat, engendra, per si sola, una nova capacitat.

La quota, per família amb algun membre discapacitat, és de 10€ anuals. Creiem que el manteniment d'aquesta associació, no ho han de fer els socis, sinó els estaments governamentals, amb ajudes a la labor que realitzem.

Ajudem a tots els discapacitats, en els difícils tràmits que cal realitzar amb l'Administració, per a la consecució de drets elementals (dependencia, targeta d'aparcament, certificat de minusvalidesa, revisions de minusvalidesa per empitjorament, ajudes per a les obres necessàries a la casa, perquè pugui desembolicar-se el discapacitat. Ajudes per a l'accés a l'habitatge (rampes, ascensors etc), regulats, per llei.

Volem ciutats accessibles, lliures de barreres arquitectòniques, i demanem un tracte igual al de les persones normals.

Volem poder gaudir de l'oci (bars, restaurants, locals comercials, cinemes, teatres…)

Reivindiquem un accés fàcil a la platja, i monitors per ajudar als que ho necessitin. La platja és de tots i tots tenim dret a banyar-nos!

Organitzem sortides per a discapacitats, en autobusos adaptats i els seus cuidadors, a llocs d'interès cultural i a la naturalesa. Aquest tipus d'excursions ens uneixen encara més.

Actualment som 127 socis, entre discapacitats, cuidadors i socis normals

Tenim àmbit d'actuació universal, es a dir, Catalunya, Espanya, Europa, a tot el món.

Defensem el dret dels cuidadors i la família a poder utilitzar els Centres de Dia, on el discapacitat, està perfectament atès, i els seus cuidadors poden oxigenar-se, almenys unes hores. Centres de Dia Publics, ja que els privats no son per tothom.

Fes-te soci. T'esperem.

13.5.10



Els propietaris d´aquesta gosseta yorkshire perduda,zona La Gaviota de Cubelles ,demanen per si algú la ha trobat ,telefonar al mòbil 659660745 .
Es gratificarà .
Gracies
Diari de Cubelles
imatge/dtanya73.blogspot.com


M. Trives/Diari de Cubelles
Polèmic referèndum el de la Diagonal muntat per l´ ajuntament de Barcelona. Partidaris de triar una de les tres opcions fan molta cua o no tanta a determinats punts de la ciutat. Ja veurem que passarà al final si l’opció C surt designada ,fins al moment. sembla la guanyadora de llarg . De moment l´ ajuntament ha gastat dos milions d´ euros en la consulta ,això diuen als diaris i potser no servirà de res ,be de res no ,hauran demostrat molts ciutadans que no estan per les propostes A i B.
Joan Barril , periodista i genial sempre en parla a la seva columna Els Dies Vençuts a el Periòdic ,Una reflexió de tota la moguda ,que toca o no toca.?...si no ?

ELS DIES VENÇUTS
La frivolitat

JOAN BARRIL
A vegades és cert que la línia diagonal és la més curta entre dos punts. Però a vegades una diagonal està plena de sots, d’obstacles i de pors. Així passa ara amb el referèndum que l’ajuntament de Barcelona ha muntat perquè la ciutadania recolzi la primera, la segona o cap de les dues opcions de reforma que se’ns ofereixen. Curiós món aquest en què coses realment importants es resolen per la via de l’«ordeno y mando» i les menys urgents acaben convocant la gent en una exhibició d’allò que se’n diu participació.

Els he de dir que la Diagonal, tal com avui la tenim, no és precisament una meravella. Coincideixo en part amb els apòstols de la diagonalitat expedita al pensar que bonic que seria un bulevard de voreres amples i de silencis pristins. Els efectes col·laterals del trànsit rodat per altres carrers de l’Eixample no són, al meu parer, un element tan greu com per deixar de buscar solucions. Ja és sabut que en qualsevol via ràpida de, posem-hi, tres carrils només se l’ha d’ampliar a quatre perquè els embussos continuïn. El trànsit rodat es comporta com els gasos: sempre tendeix a ocupar la totalitat de l’espai.

O sigui: que subscric totes i cadascuna de les propostes d’Hereu per emprendre aquesta reforma dràstica que posarà costures a la cicatriu diagonalera. Subscric, sobretot, aquella frase imperial que diu que «una ciutat que es nega a transformar-se és una ciutat condemnada al declivi». Però, malgrat el fons, em perden les formes. En primer lloc aquest títol apressant de la seva proclama: Ara toca decidir. ¿Per què precisament ara? Aquest adverbi de temps, ¿a qui va adreçat? ¿Potser ens esperen hordes de tramvies renillant als extrems de la gran artèria amb ganes de carregar-se del tot el trànsit? ¿O és que potser l’ara és una mostra de la premura participativa davant de la presumpta debacle electoral que comporta la desafecció? Si el món no es va fer en un dia, ¿per què tantes presses en un tema que s’ha usurpat a l’urbanisme per entregar-lo a la política?

Però hi ha una altra cosa. Aquest ús frívol del referèndum amb el qual es pretén dignificar el nou traçat. Els referèndums els carrega el diable. Més encara quan el dret al sufragi s’ha oblidat incomprensiblement del vot presencial amb paperetes, i s’equipara el vot per internet amb la lenta i il·lusionada espera del votant al seu col·legi. En un moment en què el sistema informàtic de Wall Street ens ha portat gairebé al desastre per una lletra de més o de menys, ¿realment és fiable el vot telemàtic? Diuen els papanates que aquesta és la nova democràcia. ¿Què volen que els digui? Que per a aquest viatge de suposada participació domèstica, a vegades, la nova democràcia és més incerta que les doloroses velles dictadures.La participació que se’ns proposa pateix d’un vici original. I no és cap altre que el fet d’haver estat potenciada pel poder. La verdadera participació sorgeix de les bases. I avui més d’un ciutadà es pregunta pels motius amb els quals se subverteix l’opinió del poble sobirà només en el cas de la Diagonal. ¡Quants barcelonins haurien anat a votar contra l’erecció de l’Hotel Vela! ¿Per què no es va convocar a la participació per al traçat de l’AVE al costat de la Sagrada Família? No cal ser politòleg per intuir que si no es va cridar a la participació, va ser per por del resultat. El despotisme il·lustrat dels tècnics potser és més encertat que l’incruent combat entre optimistes crèduls i reaccionaris compulsius. Això és, al capdevall, un referèndum.

Font : http://www.elperiodico.com/default.asp?idioma=cat

12.5.10

Notícies - Participació Ciutadana
11/05/2010

EL JOC DELS DRETS HUMANS, EL PROPER DIMARTS A CUBELLES
El proper dimarts, 18 de maig, a les 19 h., el Centre Social de Cubelles acollirà la sessió informativa del procés de participació de l’Agenda Local pels Drets Humans, així com el joc pels Drets Humans.

Reprenent el fil de les Jornades, l’objectiu de la trobada és recordar breument què és l’agenda i com anirà el procés participatiu i que els participants juguin al Joc dels drets humans per tal que es familiaritzi amb els conceptes i vegin la practicitat dels drets continguts a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans.

El Joc dels “Drets Humans a la Ciutat” és un recurs pedagògic per donar a conèixer la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat mitjançant una dinàmica lúdica dinamitzada per personal especialitzat. Aquest joc, va néixer de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Gabinet de Drets Humans de la Creu Roja a Barcelona. És un projecte de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, creada per la Diputació per difondre la Carta Europea i la cultura dels drets humans com a forma de convivència i organització política en els nostres pobles i ciutats, així com sensibilitzar la ciutadania en els principis que fomenta la Carta.

És un joc cooperatiu, on el més important és la col·laboració entre tots els jugadors i jugadores per aconseguir un objectiu comú: la construcció d’una ciutat inclusiva, on es respecten i s’exerceixen les llibertats públiques i els drets de ciutadania.
El Grup d´Estudis Cubellencs us convida a la conferencia Una visió practica sobre
l´agricultura ecològica , a càrrec d´Andreu Vila Pascual que tindrà lloc el divendres 14 de maig de 2010, a les 8 del vespre,a la sala de la Rectoria de Sta Maria de Cubelles.
*Andreu Vila es tècnic ADV Fruita Baix Llobregat i professor associat de l´ Escola Superior
d´Agricultura de Barcelona ,i es dedica des de fa mes de 10 anys a l´ assessorament agrari en finques del Baix Llobregat. Ha estat treballant directament en finques d´ agricultura ecològica.
Xerrada sobre Dones i crisi econòmica, aquest divendres al Centre Social a les set de la tarda

La xerrada està inclosa dins la programació sobre la Setmana d'Europa que organitza el Consell Comarcal del Garraf

Continuen els actes de la Setmana d’Europa. Aquest dimecres, la periodista Carme Colomines farà la conferència: “Dones i crisi econòmica, què fa la Unió Europea?”. A la xerrada es parlarà de quines són les repercussions que poden afectar a les dones en les polítiques d’estats que s’estan prenen. La ponent parlarà de com en temps de crisi econòmica es van dirigir les polítiques cap a sectors de de la construcció o l’automoció i s'han retallat en aspectes socials. Així, aquesta conferència es farà divendres, a les set de la tarda, al Centre Social.
L’acte central, però d’aquesta Setmana d'Europa, que organitza el Consell Comarcal del Garraf, es va fer diumenge, a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova, on va tenir lloc el Dia d’Europa amb un acte institucional que va incloure un espectacle de corrandes infantils, la lectura de la Declaració del Consell Català del Moviment Europeu per part de ciutadans i ciutadanes dels països de la Unió Europea en diverses llengües i la interpretació del Himne d’Europa per part de l’Escola de Música Pizzicato, de Cubelles.
El programa d’actes de la Setmana d’Europa també inclou un acte a Sant Pere de Ribes. Aquest dissabte, l’Espai Jove de Sant Pere de Ribes es realitzarà la trobada “Joves i Europa” que començarà amb el col•loqui: “Jove, parla’m d’Europa”, on cinc joves del municipi explicaran les seves experiències de participació en projectes europeus com l’Erasmus, els camps de treball o l’intercanvi d’experiències laborals. Tot seguit hi haurà un refrigeri i un vídeo fòrum.
Font: Ràdio Cubelles
DIA MUNDIAL DE LA FIBROMIÀLGIA

Avui 12 de maig, és el DIA MUNDIAL DE LA FIBROMIÀLGIA, a Cubelles ho celebrarem el proper dissabte dia 15, amb la instal.lació d'una taula informativa (davant la rectoria) i fent postulació pel poble.
Avui dimecres a les 12 del migdia, s'emetrà per Ràdio Cubelles una petita entrevista per tal de parlar d'aquesta celebració i de les activitats que l'ACAF al nostre municipi portem a terme enguany. També a cada falca horària es donarà informació.
Podeu escoltar-ho en directe a les 12 o bé per la web de Ràdio Cubelles (RàdioCubelles.COM - PORTADA).
Una forta abraçada,
Montse i Eli

Enviat per l´ entitat de Cubelles

españa

Presentades les obres de millora a l’estació de RENFE

Notícies - Alcaldia
11/05/2010
Adif invertirà 3,5 milions d’euros en les obres de millora de l’accessibilitat de les instal·lacions a l’estació de Cubelles, pertanyent a la línia R2 sud de rodalies. Les característiques del projecte les han presentat a Cubelles el president d’Adif, Antonio González, el director general de la SEITT (Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre). Així mateix també han assistit a l’acte el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, l’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, i una nodrida representació de directius d’Adif i regidors municipals.

El projecte, que s’ha dividit en dues fases, suposarà l’adequació de l’estació per eliminar les barreres arquitectòniques i dotar-la dels màxims paràmetres de modernitat, seguretat i confort. La primera, que es troba en execució, comprèn el recrescut de les andanes, amb un pressupost de 593.608 euros; la segona, que inclou la remodelació de l’actual pas inferior, la creació d’un nou pas inferior urbà i la reforma de l’edifici de viatgers, entre altres actuacions, té un pressupost de 2.941.092 euros.

La primera fase, que va iniciar-se el passat mes de març, estaran enllestides segons les previsions d’Adif abans de l’agost. Tot seguit s’iniciarà la segona fase que te una previsió d’execució de vuit mesos, pel que es preveu que estigui tota l’actuació enllestida en el primer semestre de 2011.

Millora de l’accessibilitat

L’actual pas inferior, que té un accés urbà, serà remodelat per a convertir-lo en pas exclusiu per als viatgers de l’estació. A més, s’instal·larà un ascensor per andana que permeti el seu ús per persones amb discapacitat. També s’executarà el recrescut del nivell de les andanes fins assolir una alçada de 68 cm respecte a la cota de carril en una longitud de 200 m, el que facilitarà als clients del ferrocarril un accés als trens més segur i còmode.

D’igual forma, es millorarà l’accessibilitat a persones amb discapacitat visual mitjançant la col·locació de paviment amb relleu diferenciat i una banda de seguretat luminiscent i antilliscant. A més, es col·locarà un paviment especial per als encaminaments des de l’extrem de l’andana i l’edifici de viatgers fins els ascensors.

Augment de la seguretat

S’executarà un nou pas inferior per a ús ciutadà al que es dotarà de rampes, per al seu ús per persones amb discapacitat, i d’escales fixes. Amb l’eliminació dels accessos urbans a l’actual pas inferior i l’andana lateral, es millorarà la seguretat del recinte ferroviari i s’augmentarà la qualitat del servei prestat.

Posteriorment, es realitzarà el tancament de l’estació mitjançant tanques i se crearà un accés específic per a vehicles d’emergència fins l’andana principal. També es realitzaran obres de caràcter complementari en l’edifici de viatgers, que inclouran noves instal·lacions de protecció contra incendis, climatització, electricitat i il·luminació, fontaneria i sanejament, així com la preinstal·lació per a circuit tancat de televisió, megafonia i seguretat. De la mateixa forma, s’instal·laran també noves marquesines a cada andana, fins a completar 80 metres lineals.

Augment del confort i la funcionalitat

L’edifici de viatgers serà objecte igualment de remodelació en aquest projecte. Es reordenaran les superfícies de la planta baixa i, a més, es rehabilitaran i sanejaran les instal·lacions, les cobertes, les façanes i els elements estructurals. Les edificacions annexes existents seran enderrocades.

Finalment, s’adequarà la urbanització de l’entorn immediat a l’accés de l’estació amb l’ordenació de l’aparcament situat davant l’edifici de l’estació, que disposarà de places per a persones amb discapacitat, bicicletes, taxis i estacionament momentani de vehicles. Com a conseqüència, es realitzarà una nova distribució de la il·luminació de l’estació i es col·locaran noves lluminàries.

A més, i responent a una petició expressada per l’Alcaldessa, el president d’Adif s’ha compromès a arranjar i millorar l’aparcament de vehicles que hi ha al costat de l’estació, actualment sense asfaltar.

11.5.10

imatge/ara.cat


Avui revisant informacions de diaris hem pogut constatar la presentació d´ aquesta noticia en que un antic col·laborador de Radio Cubelles i a dia d’avui celebrat documentalista i realitzador Jordi Llompart ha donat vida cinematogràfica a un conte per nens i grans també. Val la pena llegir la noticia...





Un conte màgic en 3D
Jordi Llompart estrena ‘Viatge màgic a Àfrica’, primera producció europea d’imatge real estereoscòpica. Narra les aventures fantàstiques d’una nena catalana a Namíbia

Bernat Salvà

Volar amb un cavall alat blanc per damunt d’enormes dunes ataronjades; assistir a una pluja d’estrelles que es converteixen en contes; parlar amb l’esperit del foc, un lleó o una flor... Jana, una nena de deu anys de Barcelona, viurà totes aquestes aventures mentre segueix la pista d’un nen boiximà que va conèixer a Barcelona, i que ha viatjat des de l’hospital on estava ingressat “al país dels somnis, la imaginació i la màgia”. Aquest és l’esquema argumental de Viatge màgic a Àfrica, dirigida per Jordi Llompart. Es tracta de la primera producció europea d’imatge real en 3D, que barreja a més animació. S’estrena en les versions catalana, castellana i original anglesa en unes 130 sales d’arreu de l’Estat, a més de 60 còpies en 35 mm (2D) i dues en sales IMAX, a Barcelona i València.

Jordi Llompart havia dirigit El misteri del Nil, tot un èxit del cinema en format IMAX, que ha tingut nou milions i mig d’espectadors arreu del món. Passar a rodar en 3D, un dels formats que es projecten a les sales IMAX, tenia una certa lògica. Però més enllà de les motivacions tecnològiques, Viatge màgic a Àfrica és una pel·lícula feta des del cor, molt sentida pel seu director, productor i guionista. “Vaig perdre la meva filla a Àfrica, i vaig escriure el conte El cor damunt la sorra –explica el director–. Vaig voler explicar aquesta història en una pel·lícula en 3D, em semblava un conte amb un argument meravellós per traslladar a la pantalla

Font : http://www.avui.cat/


Radio Cubelles 25 anys es un excel·lent i amè llibre en que el lector pot anar desgranant una de les pagines mes interessants dels últims 25 anys del mitja de comunicació local . El recorregut per la emissora de determinats i reconeguts periodistes i d’altres col·laboradors i col·laboradores de la historia com a telo de fons del que va ser un incipient projecte entre amics i del que retrobareu el fil per qui no el coneix de fons , llegint les pagines del llibre de Nuria Fonoll on coneixereu de primera ma les vicissituds dels primers anys i l’empenta d´ un grup de joves en aquells anys ,que ha permès a dia d´ avui comptar amb un mitja reconegut i escoltat al Garraf a Cubelles i a traves d´ internet a tot arreu. Francament recomanable adquirir el llibre si no el teniu encara.
*Nuria Fonoll a l´ imatge ,el dia de la presentació

9.5.10

SEGUIM DIENT "NO" A LES GUERRES



http://www.ivaw.org/wintersoldier/testimony/racism-and-war-dehumanization-enemy-part-2/mike-prysner/video




No es la primera vegada que uns exemplars de balenes ens visiten . Sense anar mes lluny l´ any 2008 es va gravar amb molta claredat un vídeo a you tubee oferint imatges de balenes davant de la costa de Vilanova. Ara ha a segut Cubelles uns quanta milles endins que van observar cinc magnífics exemplars .
Diari de Vilanova informa aquesta setmana de que *prop de la costa del Garraf se’l divisa sovint. L’albirament del grup més nombrós es va fer a finals del mes d’abril del 2008 a unes set milles del port de Vilanova i la Geltrú. Aleshores es van albirar unes vuit balenes, també de l’espècie rorqual comú, amb les seves cries i de que Un grup de fins a cinc exemplars de cetacis de grans dimensions van ser albirats el passat diumenge 25 d’abril des de la goleta Äran, a unes deu milles de la costa del Garraf. Concretament, van ser albirades davant de Cubelles. Es creu que podria tractar-se d’exemplars de l’espècie rorqual comú. Aquests cetacis (Balaenoptera physalus), que poden fer entre 20 i 21 metres de llargada corporal i arribar a unes 70 tones de pes, és el misticet més abundant a la Mediterrània… *
*informacio extreta de Diari de Vilanova.