28.1.11








¨El bastó



M. Trives/Diari de Cubelles


De moment, ja tenim anomenades ,cadascuna pel seu propi grup, com a candidates a les properes eleccions ,Mònica Miquel actualment regidora i que per tercera vegada es presenta com a cap de llista de ICV, Rosa Fonoll regidora de CIU ha merescut la confiança del seu grup i surt a la capçalera ,Juani Navarrete del PP sembla probable anar de nou representant al Partit Popular . La certesa de la nominació de Mª Lluïsa Romero no es cap sorpresa i en pocs dies futura candidata per part del grup del PSC ,amb un recolzament fort evident del grup .Tant sols resten les nominacions de ICB i ENTESA, que potser aportaran alguna i d´altres sorpreses o fallides o aliances, qui sap ! A ERC es mantenen callats ,encara que Xavi Toscano pot ser designat,disposa de bones cartes, si el seu grup ho decideix..
Una certa tonalitat lila com a fons del cartell , si, es pot afirmar que, entre mujeres anda el juego ..
A la hora de les llistes de candidats i candidates d´altres municipis de Catalunya com alcaldables, potser Cubelles pot entrar al Guinnes, encara que nomes un o una ,pot portar ¨el bastó¨¨

foto/M. Balboa/Casc Antic de Cubelles

El pressupost de l’obra de a la primera fase de les obres de a la primera fase de reurbanització, adequació de línies aèries i soterrament de contenidors del nucli antic,un projecte que sembla agafar impuls amb la licitació de la primera fase de les obres nucli antic obrint el període de licitació.Llargament esperat ,aquesta es la primera de les sis fases i que corresponent a un sector molt ampli del nucli antic. Podeu escoltar el programa de Plaça de la Vila de Radio Cubelles on la alcaldessa Maria Lluïsa Romero,va aprofondir amb el tema en qüestió.







Ahir a Polònia la ministra Salgado explica el tema de fons de Les Caixes i Tony Soler no entén res,mes o menys com la majoria de tots nosaltres ,de qui seran el nostres pocs calerons estalviats i cada vegada mes minses o inexistents . Un pel d’humor pel cap de setmana ..per qui tenia la tele apagada.

27.1.11

Diari de Cubelles /imatges arxiu

Diari de Cubelles


Les informacions i afirmacions respecte a la Tèrmica de Cubelles sempre aixequen polseguera . Aquests dies informacions i opinions han sortit a la palestra i cadascú diu la seva . Ara i una etapa ja a les portes de eleccions municipals properes aquest potser serà un tema estrella. Recordeu que en tenim mes i puntuals a resoldre i encara en fase de poca resolució . La Tèrmica de moment amb la seva xemeneia orgullosa i altiva ofereix una imatge inalterable en el municipi sigui a on sigui la perspectiva ,de Cunit cap a Cubelles com de Vilanova a Cubelles . El desmantellament de la Central va ser puntualment desitjat per part del Consistori en els seu moment.

Ja l´any 2002 el PSC es va manifestar en que ...
El PSC vol desmantellar la Tèrmica
Redacció
El grup parlamentari del PSC ha presentat una altra proposició no de llei al Parlament de Catalunya per desmantellar la Central Tèrmica de Cubelles.
La proposició recull el creixement demogràfic tan espectacular que ha tingut el municipi en els darrers anys.
També recorda que la central va començar a funcionar el 1979 i que la seva vida està a punt d’acabar.La vida d’una central com la de Cubelles és d’entre 25 i 30 anys.
L’activitat del municipi, segons el PSC, està orientada als serveis turístics i l’oferta residencial, que poden arribar a ser l’eix econòmic per excel·lència, i la central constitueix un entrebanc, tant per la seva ubicació com per les conseqüències ambientals que es deriven del seu funcionament.

El PSC demana que s’endeguin les accions pertinents per procedir, a partir del 2004, al seu desmantellament,sense afectar la garantia de la qualitat del subministrament elèctric del país.
Font : 17 de maig del 2002 DIARI DE VILANOVA


De moment disposem d´ aquesta informació de la web del Ajuntament actualitzada avui mateix i que cal llegir amb atenció.
L’Ajuntament manté la voluntat de trasllat de la central tèrmica
L’Ajuntament de Cubelles no variarà el seu posicionament envers el trasllat i la conversió de la central tèrmica del municipi a una central de cicle combinat. De fet, tots els treballs, trobades i reunions fetes al llarg de la legislatura s’encaminen en la voluntat d’aconseguir el desmantellament de la central, un fet difícil d’aconseguir des del moment que Cubelles va formar part del darrer Mapa Energètic de Catalunya. Els esforços se centren ara en la conversió a una central de cicle combinat que es traslladi per damunt de l’autopista C-32 on actualment s’ubiquen els dipòsits d’aquest equipament.

En aquest sentit s’ha treballat al llarg de la legislatura per aconseguir el trasllat de la central i es valora la publicació al BOE com “el procés que segueix un tràmit que va iniciar Endesa l’any 2004 per transformar la central en una de cicle combinat i al que l’any 2008 l’Ajuntament ja va presentar-hi al·legacions en matèria mediambiental”.
Suport de la Generalitat
Precisament l’any 2008 l’Ajuntament va reunir-se amb el Director General d’Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya i representants d’Endesa per traslladar-los aquesta voluntat. El representant de la Generalitat va posicionar-se al costat de l’opció defensada pel Consistori fins al punt de comprometre’s per escrit a donar-hi suport.

Degut a la inclusió de Cubelles en el Mapa Energètic de Catalunya per necessitats energètiques del país gairebé descarta l’opció de suprimir la central, els esforços municipals se centren en aconseguir-ne el trasllat als terrenys on hi ha els dipòsits. Aquesta opció ja es preveia en el nou Pla General del municipi. Tot i que l’elaboració d’aquest nou Pla General ha quedat aturada, l’Ajuntament ha mantingut trobades al llarg del 2010 amb la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat que han donat el vist-i-plau a realitzar modificacions puntuals en els terrenys on hi ha els dipòsits per poder acollir el trasllat de la nova central de cicle combinat.



També a Radio Cubelles i en el informatiu podeu trobar .mes informacions al respecte ..clikant http://www.radiocubelles.com/content/view/712/84/




26.1.11


La regidoria d’Esports estudia dues fórmules per construir una piscina municipal

Notícies - Esports
26/01/2011
La regidoria d’Esports disposa ja de l’estudi preliminar sobre les alternatives per a impulsar la construcció d’una piscina municipal. El regidor Xavier Grau, que ha anunciat que properament es presentarà a entitats esportives i grups polítics, considera important “posar sobre la taula una demanda ciutadana que portem demorant molt de temps”. Bàsicament, l’estudi preliminar que ha fet desinteressadament l’empresa Safis, concessionària del servei de consergeria de les instal·lacions esportives, contempla dues alternatives: la construcció d’una piscina de nova planta o adaptar aquest equipament a l’estructura inacabada del segon pavelló.

La necessitat de redactar aquest estudi preliminar neix de les reunions mantingudes amb les entitats esportives amb l’arribada de Grau a la regidoria (juny 2010). “Es van recollir les reivindicacions de les entitats, la disponibilitat econòmica i es va establir un calendari de prioritats”, explica Grau, que emmarca els projectes de millora de la pista exterior, millores al pavelló, adquisició de material esportiu, l’adequació dels serveis i el paviment dels camins interiors del Poliesportiu en aquest procés de negociació. Entre aquestes peticions de les entitats, i que també s’havia recollit en els plans directors del 2003 i 2010, hi ha la piscina municipal, per a la construcció de la qual “hem decidit obrir el debat i aportar informació sobre les possibilitats de construcció”.

De les alternatives proposades pels experts consultats –un gabinet d’enginyeria i arquitectura i tècnics en ciències de l’esport-, el regidor Xavier Grau planteja dues opcions. La primera, amb un pressupost superior als 4 milions d’€, suposaria “construir una piscina de nova planta en qualsevol indret del municipi”. La proposta contempla que aquests es podria construir dins de les instal·lacions esportives, al costat del camp de futbol de terra petit, per “optimitzar els recursos humans, tècnics, de vigilància, control”.

La segona, estaria relacionada amb la resolució del contracte de construcció i explotació del complex – mixt esportiu i hoteler, que no s’ha executat i que ha deixat a mig construir el nou pavelló poliesportiu. “Els experts consultats”, explica el regidor d’Esports, “ens aconsellen aquesta opció perquè s’adapta molt més a les necessitats del municipi”. La proposta, amb un pressupost al voltant dels 3 milions d’€, consistiria en un edifici d’uns 2.100m2 amb una piscina de dos vasos de 10x20 i un de 10x5, zona de sauna, gimnàs, 2 vestidors de 40m2, 2 més de 80m2 i uns 400m2 de sales d’activitat esportiva. El regidor ha explicat que el Consell General de l’Esport considera la piscina “un element de la xarxa bàsica perquè hi ha aspectes de l’activitat esportiva i física, relacionades amb la millora de la salut dels joves, adults i gent gran, fonamentals”.

La regidoria d’Esports és conscient que en aquesta legislatura “materialment no dóna temps per executar el projecte”, però que “la feina inicial està feta i la posem a disposició del proper govern” perquè la intenció de Grau és “posar-la en els primers llocs de les prioritats del municipi” la propera legislatura. La important inversió que representa la construcció, així com el cost anual que té el seu manteniment i la necessària revisió “de la capitat econòmica dels ajuntaments”, farà necessari “explorar la via de la concessió administrativa” perquè el capital privat participi de la inversió superior als 4 milions d’€. Els experts consultats asseguren que una piscina coberta “ben gestionada, amb una activitat i un programa per a totes les edats, en un municipi com el nostre, és una activitat rendible”.

24.1.11


Èxit de participació a la trobada d’entitats


La trobada arrencava a les 16h. amb una primera presa de contacte. Els organitzadors van repartir uns plafons als assistents on aquests van col·locar la informació bàsica de les seves entitats, el que es va anomenar entimostra. La primera activitat va servir per conèixer a les entitats assistents i el seu objectiu i va concloure amb un petit concurs per grups. Tot seguit, va tenir lloc una segona activitat conjunta on les entitats es situaven en un eix marcat a terra en funció de si les entitats estaven d’acord o en desacord amb les afirmacions que anaven realitzant els organitzadors.

Un cop debatudes aquestes afirmacions el conjunt d’entitats assistents van dividir-se en tres grups de treball autònom on van debatre tres propostes que després van exposar públicament al final de la jornada, quan van retrobar-se de nou tots els representants de les diverses entitats. A mode de rotllana, un per un van finalitzar l’acte amb les conclusions personals de la trobada.


Una de les propostes que va agafar més força, i que comptava amb més suport, era la creació d’una federació d’associacions que coordinés diverses activitats, iniciatives i servís per tenir més força com a grup i facilitar la col·laboració entre entitats. Ara, el següent pas del projecte serà la devolució dels resultats que els investigadors de la UAB faran a les entitats participants i que es preveu per al proper mes de febrer.

Font : http://www.cubelles.cat/

arxiu Diari de Cubelles /fotos



Obert el termini per inscriure carrosses i grups de Carnaval

Notícies - Festes i tradicions

Ja han començat les inscripcions per participar en la Rua de Carnaval que enguany serà el 5 de març. Les sol·licituds poden presentar-se fins el 15 de febrer a la regidoria de Festes i Tradicions al Centre Social o per telèfon al 93 895 01 47.

Segons les bases aprovades, per poder optar a les subvencions els grups estaran formats per un mínim de 15 persones (vagin en carrossa o sense) i hauran de disposar d’equip de música amb un mínim de 2.500 watts. Les carrosses han de comptar amb una carrossa una plataforma (amb una alçada màxima de 4 metres i una amplada màxima de 2,5 metres) amb tracció mecànica, o bé remolcada per un tractor i que disposi, com a mínim, de generador de corrent, equip de música, llum i decoració i ambientació pròpies del Carnaval. A més, per més seguretat, serà obligat col·locar una cadena que reforci l’enganxall de la plataforma o remolc al tractor, un extintor i disposar de la corresponent assegurança del vehicle i de la plataforma.
foto/arxiu/Diari de Cubelles 2010

Grup d´Estudis Cubellencs Amics del Castell
AUDIOVISUAL
Imatges de les primeres visites d´en Charlie Rivel a Cubelles anys 1954 i 1963
a càrrec d´ Antoni Pineda

Sala de la Rectoria
30 de gener a les 12 h

23.1.11

Fotos/arxiu Diari de Cubelles 2011
Trobada d´entitats al Centre Social


Recolzar a les entitats per part de l’administració, intercanviar y fomentar la relació entre les entitats amb objectius comuns per compartir algunes de les moltes necessitats i possibilitar incorporar una tasca col·lectiva a la hora de plantejar activitats comunes .
Li correspon un treball de gestació important i resolutiu que comporta una bona avinença i propòsits consensuats. Aquesta jornada va ser important i participativa. Encara queda tancar el treball desenvolupat .per la UAB el proper mes de febrer, lliurant-se un document que recollirà el resultats i el procés de participació per part de les entitats locals .