19.1.08

M. Trives/ Diari de Cubelles

Tornem a publicar l´article escrit per Xavier Grau i Roig ,regidor Ajuntament de Cubelles en que fa referencia al diàleg ,un tema oblidat sovint per molts que parlen fort a destemps i que es força interesant a tenir en compte en el seu moment oportú.
Altres Informacions

Dilluns s'obre el període de consulta del cens electoral per a les generals del 9 de març
La consulta es pot fer presencialment a l'OPIC o a través d'aquesta web(Divendres, 18-01-2008)

Alcaldia
La sessió es pot seguir en directe a Ràdio Cubelles(Divendres, 18-01-2008)

Altres Informacions
Albet destaca la "nul·la capacitat de convocatòria" dels partits de la oposició que integren la Plataforma(Divendres, 18-01-2008)

Promoció Cultural i Festes i Tradicions
Entre les propostes està la celebració de diferents intercanvis entre els dos municipis, així com la participació en els actes commemoratius del 50è aniversari dels gegants cubellencs

més informació a ...

http://www.cubelles.com/

17.1.08

Ultima hora

Ens pasen comunicat de la concentració ,dimecres 23 gener a les 19 h ,plaça Sant Jaume de Barcelona

CONCENTRACIÓ PEL DRET A L’AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT
LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM
NOSALTRES TAMBÉ HEM AVORTAT

PROU PERSECUCIÓ CONTRA LES DONES


Després de més 30 anys d’accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l’avortament hem acabat i començat l’any a Barcelona i a Madrid amb greus atacs als drets de les dones.

Seguim essent considerades delinqüents, i algunes hem hagut de suportar com la Guàrdia Civil entra a casa nostra dient que hem avortat i hem d’anar a declarar sense respectar la nostra privacitat ni el nostre dret a decidir sobre la pròpia maternitat.

Tot això enmig d’una campanya de la dreta i l’Església més reaccionària, amb intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per a fer els avortaments, que han acabat amb detencions de professionals de les clíniques i desenes de dones anant a declarar als jutjats. Amb l’agreujant que les institucions estatals i catalanes no han fet el necessari davant la seva responsabilitat de protegir els drets de les dones.

Jo també he avortat era un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho havíem fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida.
Jo també he avortat és un lema per fer justícia.

Anticonceptius per a no avortar i dret a l’avortament per a no morir.

Per això, continuem exigint:

-Que l’avortament surti immediatament del Codi Penal
-Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
-Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència d’altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.
-Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d’aquest dret.
-Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:o Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.
-o Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l’Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

Totes a la plaça Sant Jaume dimecres dia 23 de gener de 2008 a les 7 de la tarda

TOTES HEM AVORTAT AVORTAMENT LLIURE I GRATUïT

CAMPANYA PEL DRET A L’AVORTAMENT:
Ca la dona, MarxaMundial de Dones, Dones d’Enllaç, Associació per la Igualtat Dones.com deBarberà, Grup de Dones Òvul de Rubí, Dones en Xarxa.cat, Ruta pacifica deMujeres de Colombia, Xarxa Feminista, Xarxa de Dones per la salut, GrupÁgata, Grup de Dones de Revolta Global, Tamaia, Dones de Badalona, Donesx Dones, Associació de Dones Immigrades YEMANJÀ (membre de la Xarxa deles Dones Immigrades a Catalunya), Dona salut i Qualitat de Vida del CAPs,Genera, Les Webis, Associació dones per les noves tecnologies, El Safareig,Associació de Dones Juristes, Secretaria de la Dona de CCOO, Àrea de laDona d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Dones amb Iniciativa, Comissió dela Dona Lina Odena del PCC.


CONCENTRACIÓ DIMECRES 23 DE GENER A LES 19H. CONCENTRACIÓN MIÉRCOLES 23 DE ENERO A LAS 19 H.

Enero 17, 2008

Convocatòria de concentració a DIFERENTS CIUTATS ESPAYOLES EL DIMECRES 23 DE GENER 2008 A LES 19H

CONCENTRACIÓ DIMECRES 23 DE GENER A LES 19H. CONCENTRACIÓN MIÉRCOLES 23 DE ENERO A LAS 19 H.

Convocatòria de concentració a DIFERENTS CIUTATS ESPAYOLES EL DIMECRES 23 DE GENER 2008 A LES 19H

Barcelona: PL. Sant Jaume

Madrid: Puerta del Sol -

POR EL DERECHO DE LAS MUJERES A DECIDIR

M. Trives/ Diari de Cubelles

En motiu de tot un plec de raons per discrepar de determinades actituts per part de determinats jutges de la má de sectors ultraconservadors civils i religiosos , us convidem a llegir informacions aparegudes en mitjans d´informació respecte el tema en questió.


Portada de revista

Ca la Dona dedica la revista del mes a ....


Ca la Dona núm.49. Les dones decidim.La revista es centra en la celebració dels 20 anys de la llei de l’avortament amb articles molt interessants com:


- 20 anys de despenalització parcial: les dones decidim?. Vicen Laguna. Dona i Salut. Comissió pel dret a l’avortament.- La salut de les dones: avenços i reptes. Programa Dones, Salut i Qualitat de vida del CAPS- La regulació legal de l’avortament: un tema pendent. Míriam Cugat Mauri. Professora titular de dret penal- Aproximació a les necessitats de salut sexual i reproductiva d’un grup de dones immigrades llatinoamericanes. Mariana Isla. Coordinadora del Programa de Compatriota a compatriota. Cristina Nieto. Coordinadora del Programa atención a la maternidad en riesgo.
http://www.caladona.org/revistescld/caladona49.pdf - El pdf del número 49.


Un article de Rosa Montero que recomanem





Otra vez


ROSA MONTERO 15/01/2008


El hecho de que la indignante campaña contra las clínicas abortistas apenas haya suscitado hasta ahora una respuesta de protesta social, se puede deber a varias razones. Y la primera es cierta cautela interesada por parte de los partidos progresistas, que, cara a las elecciones, quizá decidieron no oponerse, por el aquel de rasguñar votos de creyentes y, sobre todo, para congraciarse con la Iglesia y no tenerla enfrente como abierta enemiga. Una estrategia indigna y además catastrófica, porque no hay como darle alas a un poder reaccionario para que se enroque y reverdezca.


Pero otra razón puede ser el cansancio y la incredulidad. Lo digo asumiendo mi parte de culpa: tampoco yo he tocado el tema hasta hoy. Pertenezco a la generación que luchó durante largos años por la legalización del aborto, hasta que España se fue normalizando y democratizando, en eso y en todo. Pensé, tal vez muchos pensamos, que esa guerra estaba ganada. Que no habría que volver a pelear desde tan bajo por conquistas tan básicas. Y quise creer que las primeras acciones contra las clínicas podían ser razonables, simple consecuencia de una mala praxis. Pero me equivoqué. Veo jueces que atosigan y llaman a declarar incomprensiblemente a las pobres mujeres que han abortado. Veo energúmenos que atacan los centros a pedradas. Veo que está en marcha una feroz ofensiva. De modo que habrá que volver a repetir el viejo abecé: el aborto es un trauma, algo terrible que no quiere nadie; por consiguiente, uno no está a favor del aborto sino de su regulación legal, para no añadir más penalidades a esa pena tremenda. Por cierto que, ante esta campaña, urge aprobar el aborto libre en las primeras semanas. Y una enseñanza: las conquistas civiles son pequeñas llamas que los ventarrones retrógrados apagan fácilmente. No conviene bajar nunca la guardia.



Publicat a El Pais, 15 de gener 2008




I també MªTeresa Fernández de la Vega dona la seva opinió amb el suport del Govern.....




DECLARACIONES DE LA VICEPRESIDENTA


María Teresa Fernández de la Vega. El Gobierno “no tolerará” que se vulnere la intimidad de mujeres que abortaron.


La vicepresidenta del Gobierno califica de “campaña de intimidación” las denuncias sobre los abortos y afirma que no permitirá que se vulenere “la intimidad y los derechos de las mujeres


CADENASER.com 14-01-2008


La vicepresidenta del Gobierno, María Teresa Fernández de la Vega, ha estado esta mañana en Hoy por Hoy, en una entrevista con Carles Francino a menos de dos meses de las elecciones generales. De la Vega ha hecho un repaso de los temas de máxima actualidad, desde el terrorismo, la economía, la ley del aborto y la relación con la Iglesia.


A la web de la Cadena Ser pots escoltar les declaracions:




Aquestes notícies en d´altres mitjants:




L’avortament: deixem-nos de moralismes i comencem a fer política.


Artícle a Revolta Global, per Sylviane Dahan i Sandra Ezquerra Samperdilluns 14 de gener de 2008


Link al text:




I d´altres mitjans també diuen la seva....i podeu consultar articles....



La acusación contra Isadora dice que las clínicas y no las mujeres serían responsables de delitos en informes psíquicos


MADRID, 14 Ene. (EUROPA PRESS) -




16.1.08

Tenim problemes amb l´aigua.Recomanem fer lectura d´aquest apunt publicat a El Periodico.
EDITORIAL

Estalvi d'aigua, un èxit de Barcelona

L'opinió del diari s'expressa només als editorials.

MÉS INFORMACIÓ

La ciutat de Barcelona està en condicions d'esquivar aquest any les restriccions de consum d'aigua de boca, tot i el cicle sec que es pateix des de fa mesos. Aquest és el missatge que ahir va transmetre Imma Mayol, segona tinenta d'alcalde de l'ajuntament. La notícia és important perquè aquest any i el que ve marquen un punt crític en la captació d'aigua potable per a l'àrea metropolitana, ja que el 2010 ja estarà en servei la dessalinitzadora del Prat, que n'aportarà 60 hectòmetres cúbics a l'any.
Si Barcelona pot estalviar-se les restriccions és perquè la ciutat en conjunt ha fet els deures. De fet, els barcelonins han passat de consumir 132 litres per persona al dia l'any 1996 als actuals 110, xifra que s'acosta a una situació de consum sostenible. A aquest èxit hi ha contribuït la consciència ciutadana, per una part, i el més bon ús de les administracions i de les companyies subministradores de les aigües pluvials, reserves freàtiques, etcètera, així com una més bona gestió de l'aigua utilitzada per a reg i neteja. No s'ha de caure, no obstant, en l'autocomplaença. La lluita per un consum racional de l'aigua tot just ha començat. Pe- rò és evident que la nova cultura va penetrant en la societat i va guiant les estratègies dels que tenen les responsabilitats polítiques en aquesta matèria.
També és cert que les dessalinitzadores no són la panacea. Consumeixen gairebé tres quilowatts/hora per metre cúbic d'ai- gua servida. Però es tracta d'una tecnologia nova que pot avançar i que és reversible, a diferència d'obres faraòniques com els transvasaments, que causen enormes mals col.laterals. Convé tenir-ho en compte ara que CiU torna a aixecar la bandera del transvasament d'aigua del Roine a les conques catalanes a través d'una conducció de 310 quilòmetres de llarg.
Tot i l'alarma que se suscita en períodes tan secs com l'actual, el recurs als transvasaments ha de quedar desterrat, excepte en casos molt particulars. La dessalinització sembla la via més sensata en països com el nostre. Catalunya produirà aviat 160 hectò- metres cúbics d'aigua a les dessalinitzadores de Tordera, el Prat i Cunit. Això, unit a una gestió racional d'aquest recurs escàs, com la que s'ha desenvolupat a Barcelona, i més consciència social permeten pensar que podrem continuar disfrutant de l'aigua sense necessitat de grans agressions al medi natural.

www.elperiodico.cat
Arrel del comunicat de la futura dessalinitzadora de Cunit ,apuntem que podeu trobar informació a....




Dessalinitzadores


Dessalinització


La dessalinització és un procés que permet separar la major part de les sals presents en l'aigua de mar, per produir aigua dolça d'òptima qualitat, apta per al consum humà. Aquest procés pot desenvolupar-se per mitjà de diferents tecnologies però, al Mediterrani, la més emprada és l'osmosi inversa.

Procés de tractament


Entrada de l'aigua
Dipòsit d'entrada i cloració
Pretractament i filtració
Procés d'osmosi
Tractament final
Sortida de l'aigua tractada


Més informació a ...


15.1.08


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis


Futur pont projectat


Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, assegura que canviar la ubicació del pont del riu Foix "és inviable"


La màxima responsable municipal recorda que el projecte disposa de tots els informes favorables dels organismes competents


L'Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, ha sortir al pas dels molts dubtes generats al voltant del projecte del nou pont sobre el riu Foix. En una entrevista concedida a Ràdio Cubelles (107.5 FM), Romero confirma que la licitació de les obres està aturada ja que s’està treballant en el tràmit administratiu de resoldre les al·legacions presentades.


Pel que fa a la proposta alternativa que defensa la Plataforma Ciutadana d’ubicar el pont a l’avinguda 11 de Setembre, Romero afirma que "és inviable, ja que caldria elaborar un nou projecte", a més d'afegir que "l'actual projecte té el vist-i-plau de Xarxa Natura 2000, l'ACA i Urbanisme", qui, a més, n’aconsella "la ubicació als carrers Lleida i Pompeu Fabra per qüestions de mobilitat". L'Alcaldessa afegeix que "les infraestructures han de servir per millorar la situació existent i el pont per l'avinguda 11 de Setembre reduiria la mobilitat de les vies existents". A més assegura que "la Diputació considerava aquesta opció com a inviable".


Maria Lluïsa Romero es desmarca de les acusacions d'interessos ocults que alguns membres de la Plataforma han manifestat en altres mitjans informatius. A més, considera que "el pont projectat no genera problemes al carrer Lleida, cosa que sí passaria si s’ubiqués a l’avinguda 11 de Setembre". Finalment, Maria Lluïsa Romero té la percepció personal que, malgrat que ciutadans de la Plataforma sí que treballen amb fermesa, "hi ha interessos polítics per erosionar el govern".


En aquests moments, el procés de licitació de les obres es troba aturat a l'espera de resoldre les al·legacions presentades en el proper ple, programat pel proper dia 21. Un cop resoltes es reprendrà el procés i en quant estiguin adjudicades les obres, en un termini màxim d'un any, es durà a terme la construcció i la posada en marxa del nou pont sobre el riu Foix.

Ràdio Cubelles Dilluns, 14-01-2008

14.1.08

MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL PROJECTE DEL PONT SOBRE EL RIU FOIX

INFORMACIÓ A TV3
Polèmica per un pont a Cubelles
Actualitzat a les 11:36 h 14/01/2008

La futura construcció d'un nou pont sobre el riu Foix al municipi de Cubelles ha provocat les protestes d'un col·lectiu de veïns que s'hi oposa. Demanen que es canviï la ubicació prevista.
http://www.3cat24.cat/video/187869/catalunya/Polemica-per-un-pont-a-Cubelles

INFORMACIÓ A CANAL BLAU
http://www.canalblau.cat/cb4/informatius.asp?bcpid=1119284141&bclid=1111449107&bctid=1377895227

INFORMACIÓ A LA PÀGINA WEB DE L'AGRUPACIÓ LOCAL DEL PSC DE CUBELLES
http://www.socialistes.cat/ambit/cubelles/Noticies/default.asp?1070378397578


13.1.08

ESTO NO ES NADA

Si tuviésemos la fuerza suficiente
para apretar como es debido un trozo de madera,
sólo nos quedaría entre las manos
un poco de tierra.

Y si tuviésemos más fuerza todavía
para presionar con toda la dureza
esa tierra, sólo nos quedaría
entre las manos un poco de agua.
Y si fuese posible aún
oprimir el agua,
ya no nos quedaría entre las manos
nada.

Angel González

Avui tots els diaris publiquen la mort de Angel Gonzaléz, poeta reconegut i admirat .
Aqui teniu un poema triat entre molts i també una referencia a la seva obra que trobareu en aquest article publicat a El Pais i que us recomanem llegir.Val la pena....



El poeta que dignificó la derrota

Ángel González, maestro de la generación del 50, muere en Madrid a los 82 años

JESÚS RUIZ MANTILLA - Madrid - 13/01/2008

Tuvo que irse ajustado a su ley. Discretamente. Sin hacer ruido. Manteniendo impecable el tipo y sin alarmar a sus amigos más de lo necesario ni siquiera en los dos últimos días que pasó en el hospital, junto a Susana Rivera, su compañera de tantos años. Le dio por largarse como le vino en gana, quizá vislumbrando lo que nos anunciaba en aquel poema titulado El otoño se acerca: "Se diría que aquí no pasa nada, / pero un silencio súbito ilumina el prodigio: / ha pasado / un ángel / que se llamaba luz, o fuego, o vida, / y lo perdimos para siempre".


Las lecciones de mi amigo
Que responda Churchill
Tratando de Ángel
"Para que mi ser pese sobre el suelo"
Con dudas pero con desesperanza
Un poeta insólito
DOS CANCIONES INÉDITAS PARA EL RECUERDO


Podeu trobar una bona informació a

www.elpais.es