14.5.11

Podeu escoltar el podcast de Radio Cubelles DEBAT TDT GARRAF en que Mª Lluissa Romero (PSC),Mònica Miquel (ICV) Noemí Cuadra (CIU) Juani Navarrete (PP) Xavi Toscano (ERC ) i Ana Martinez ,Entesa per Cubelles (FIC ) van presentar les seves propostes.

http://www.radiocubelles.com/content/view/1086/84/Carpa al Passeig Marítim ... Unitat Cubellenca ...

Font : FacebookDivendres a la plaça del Mercat !
11.5.11

Eleccions municipals: Democràcia i/o divisio

Començar un article dient que estem en eleccions municipals no és gaire original. Així i tot, cal recordar que el dia 22 de maig també se celebren comicis autonòmics a bona part de l’Estat espanyol, circumstància que permetria elaborar un anàlisi molt més ampli, malgrat que no és l’objectiu d’aquest escrit.


Avui, però, em centraré en allò que passa a casa nostra, al meu país petit, a Cubelles, el municipi del qual he tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà tots els seus enrenous polítics, que no han estat pocs. Personalment, he patit a la meva carn algunes disputes que, tanmateix, m’han servit per esperonar-me a seguir defensant els interessos dels nostres vilatans i vilatanes. És per això que sempre m’ha interessat molt més la política municipal, per la seva proximitat a les persones que fa que aquesta es visqui més intensament en tots els sentits.


Pel que fa als partits que es presenten a Cubelles per obtenir representació, fa temps que m’he mullat. El que haig de reconèixer que no m’esperava és el trencament tan brutal que ha patit CiU. Després de la trencadissa, uns s’han quedat amb les sigles i els altres amb les persones. I no oblidem que els partits, per sort, els fan les persones.


Tots aquells membres amb pedigrí dintre de Convergència de Cubelles han creat un grup polític encapçalat per una pròpia regidora de CiU, que ara, aquest 22 de maig, es presenta amb les sigles d’UC (Unitat Cubellenca). Especulacions, versions i opinions sobre el que ha passat n’hi ha per donar i per vendre, sobretot depenent de qui les faci córrer. Malgrat tot, només ells saben què ha succeït i n’estic segur que hi ha més d’una veritat. Tanmateix, en allò que estic convençut que no erro és en l’origen del conflicte.


Tinc la certesa que aquest trencament de CiU dóna més possibilitats de creixement als socialistes de Cubelles. I, a més, deixa el camí molt més planer per a un possible pacte entre el PSC i aquesta nova formació, entenent que abans era impossible un acostament per la dificultat d’entesa que comportava el fins ara cap de llista de CiU. Cal afegir també, com a element distorsionador, el trencament del govern amb la federació nacionalista que va deixar en minoria socialistes i ERC. La veritat és que la sortida de CiU ha estat un descans de cara a aquests últims mesos de legislatura i, pel que diuen al carrer, no ho han fet tan malament malgrat les dificultats de ser en minoria. En aquest darrer punt també m’agradaria afegir que l’aprovació de la modificació de pressupost per a les inversions amb els vots del PPC, ICb i el regidor no adscrit ha estat de gran ajuda.


Tots els partits són conscients que s’han d’entendre després del 22 de maig. Però, d’igual manera, els caps de llista també saben amb qui se senten més còmodes per anar del bracet durant quatre anys. A ningú se li escapa les dificultats que hi ha hagut entre els caps de llista dels grups majoritaris en aquesta legislatura. Per això crec que no és del tot dolent el trencament de CiU; és més, personalment penso que l’aparició d’Unitat Cubellenca pot afavorir una estabilitat política a Cubelles que difícilment es podria produir amb CiU, malgrat el seu canvi de cap de llista.No vull dir que l’aritmètica política per fer govern només permeti l’opció PSC + CiU, ni molt menys. Existeixen moltes més combinacions, tot i que sempre he dit que dos dels tres més votats a les eleccions del 2007 (ICV, PSC i CiU, per aquest ordre) havien d’entendre’s el 2011.


La meva opinió és que un dels tres –CiU- ha quedat rellevat de la cursa per poder ser el més votat aquest 22 de maig arran del seu trencament. No podem obviar que la llista d’UC són els que han cultivat més arrels polítiques a Cubelles; sense oblidar tampoc el suport que poden obtenir de gent d’Unió Democràtica i, fins i tot, alguns de la vella Entesa per Cubelles. Tot plegat podria fer relegar les sigles de CiU a un quart lloc, per sota del PPC.


Existeixen factors, però, que hem de tenir en compte en aquestes eleccions i que farà que un dels tres grups més votats el 2007 obtingui ara més distancia que els altres dos, fins i tot guanyant dos regidors més que no pas els que tenen fins ara. Ja he dit anteriorment que CiU no serà a causa del seu trencament. ICV va tocar sostre a les eleccions del 2007. ICb no es presenta i l’Entesa per Cubelles no traurà cap representació, de manera que hi ha dos regidors que ballen. Tenint en compte que els votants d’ICb i l’Entesa no apostaran pels meus excompanys d’ICV, ni tampoc pel PPC i, encara menys, per CiU; jo crec que aquests vots poden beneficiar UC (Unitat Cubellenca).


Hi ha un altre factor important a considerar i que, de retruc, també pot beneficiar el més votat, i no és cap altre que la participació. Quant més gran sigui l’abstenció, més vots costa obtenir el primer regidor. Per tant, els més petits, que són molts, es quedaran amb la il·lusió d’haver participat i res més, atès que aquest dia tothom fa el balanç positiu dels seus resultats.


Per aclarir aquest ball de sigles i dates, vull fer pública la meva porra tot i saber que un cop més seré criticat per uns i altres, malgrat que això és el que té opinar de manera oberta i per a tothom. Trauran representació PSC, ICV, PPC, UC, CiU i ERC, tot i que aquest últim pels pèls. Tota la resta quedaran fora de la cursa. Aquesta és la meva opinió i la signo.Jordi Coch. Regidor de l’Ajuntament de Cubelles. 2007-2011.

http://elblocdecoch.blogspot.com/


NOTA DE PREMSA
10 DE MAIG DE 2011


EL PSC VALORA POSITIVAMENT EL DEBAT ELECTORAL EMÈS PER TDT GARRAF I RÀDIO CUBELLES I CONSTATA UN CANVI POSITIU DEL CLIMA POLÍTIC


L’Agrupació Local felicita la cap de llista Maria Lluïsa Romero per l’exposició dels principals punts del programa electoral i per l’esperit positiu i de consens de les seves intervencions


El format del debat va permetre mostrar un canvi a millor del clima polític a Cubelles forjat en aquesta legislatura liderada pel PSC


L’Agrupació Local del PSC valora positivament el desenvolupament del primer debat electoral entre candidates i candidat celebrat aquest dimarts als estudis de TDT Garraf i emès simultàniament per Ràdio Cubelles.


La cap de llista del PSC a l’alcaldia de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, ha rebut la felicitació del grup per la claredat i concisió de les seves exposicions i per haver mostrat sense dubtes el perfil dialogant i de consens que ha caracteritzat aquest legislatura liderada pel PSC.


Maria Lluïsa Romero va presentar una valoració positiva de la legislatura compartida amb CiU i ERC a través d’un Pacte de Govern que, segons l’actual alcaldessa, “ha estat complert en un 98%”, i va explicar alguns dels principals compromisos pels propers anys: aprovació del Pla General, remodelació del Nucli Antic i del Passeig Marítim, construcció d’un Centre de Dia i construcció d’un Casal Jove.

Per la seva part, Maria Lluïsa Romero ha valorat positivament que les i el portaveu de cadascun dels grups polítics exposés amb claredat i concisió els punts forts de cada programa electoral mantenint un to constructiu i respectuós que “ha permès mostrar al conjunt de la ciutadania que en aquesta legislatura de Govern del PSC també hem contribuït entre tots i totes a millorar el clima polític en benefici del municipi i esperem que això animi a una alta participació el proper dia 22 de maig”.


PER MÉS INFO: XAVIER GRAU (SECRETARI D’ORGANITZACIÓ), LLUISA ROMERO (PRIMERA SECRETÀRIA)

La regidoria d’Esports rep subvenció de la Diputació pel projecte ‘Patis oberts’

Notícies - Esports
10/05/2011
La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cubelles ha rebut 2.469 € de la Diputació de Barcelona per tal de posar en marxa el projecte ‘Patis oberts’ a les escoles del municipi. L’objectiu de la proposta és obrir els patis de les escoles a tota la ciutadania, fora de l’horari escolar.

Xavier Grau, regidor d’Esports, ha explicat que el projecte neix amb la voluntat de “complementar l’oferta d’espais d’ús públic que disposa la xarxa d’equipaments esportius del municipi”. Aquests espais, a més d’una finalitat esportiva, tenen voluntat de ser espais educatius, de convivència i de salut. El cost de l’activitat es completarà amb fons municipals.


Esport a l’aire lliure

Quan s’engegui el projecte ‘Patis oberts’, l’oferta esportiva a l’aire lliure del municipi es multiplicarà. A les zones escolars (Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel), cal sumar els parcs públics (La Solana, Parc de Cubelles, Corral d’en Cona i Mas Trader) i els circuits de gimnàstica (Pg. de la Mediterrània, Pobles d’Espanya, Santa Maria i Parc del Prat).

10.5.11

Dimarts a les 18:00 hores s´emetrà en directe per TDT-TV CANAL BLAU el debat electoral entre els Caps de Llista de PSC, ICV, PP, CIU, EC i ERC. No obstant sino podeu seguir-lo en directe es repetirà avui mateix a les 21:00 hores pel mateix canal, i demà a les 9:30 hores per RADIO CUBELLES.

http://www.radiocubelles.net/

8.5.11
Diari de Cubelles
La feina ben feta , il·lusió qui poseu, mereix ser la llavor que us farà grans !
(extret Facebook Associacio Joves de Cubelles)
¨Malgrat l'intensa pluja, la feina feta de tants mesos, Oriol cruz (crackovia) va venir de Sabadell i va poder fer content a un xicot que feia anys dia 7 de Maig de 2011 i va actuar dalt l'escenari sota una intensa pluja i un paraigua durant una estona, per als pocs que hi quedaven.Això no té preu!!!Ens quedem amb aquets detalls!!!¨


El mal temps ens va passar factura, gairebe mig any de feina.Pero ara ja pensem en el següent acte amb més i millor!!!!!!Gràcies a tots els que vau poder venir, tot i la pluja i els que no, també!!!Us en debem una!!!


Att.

Associacio de Joves deCubelles
fotos/Luz Cassino

PROGRAMA ELECTORAL PSCNOTA DE PREMSAEL PROGRAMA ELECTORAL DEL PSC PRESENTA 158 PROPOSTES PER CUBELLES


El programa electoral del PSC de Cubelles recull 158 propostes per Cubelles concretades en set apartats que van ser presentats dissabte dia 7 de maig en un acte al Hotel d’Entitats.


Entre les principals propostes del programa per la legislatura 2011-2011 destaca que “el PSC adquireix el ferm compromís i la garantia que tots els seus càrrecs electes no incorreran en conflictes d’interessos que impedeixin l’aprovació del nou Pla General (POUM) amb l’objecte d’impedir amb això que es perjudiquin els interessos públics com ha succeït en la present legislatura amb d’altres formacions politiques¨


El programa del PSC aposta pel “Desmantellament o reubicación de la central tèrmica de Cubelles” de manera ferma tal i com ha propostat en aquesta legislatura el Govern Municipal liderat per PSC i en aquest sentit l’Agrupació Local ha sortit al pas de les “falses explicacions” del Grup Parlamentari del Partit Popular a l’afirmar que aquest grup havia aconseguir el trasllat de la central.

Pel PSC això no és cert ja que la proposició parlamentària del PPC acepta el manteniment d’un nou cicle combinat en l’espai actual de central i el grup socilista considera que això és només un “primer pas” per al desmantellament definitiu de la central tèrmica ja amortitzada i ineficient.


A la presentació del nou programa electoral, la candidata a l’Alcaldia Maria Lluïsa Romero, afirma que el PSC “creu haver guanyat la suficient credibilitat durant els últims quatre anys al front del Govern demostrant que complim tots els postres compromisos”. Al mateix temps, considera que la política del PSC a Cubelles “deixa de banda la crispació i el dubte i conviu amb el diàleg i el servei a les persones¨


Entre els set capítols del programa electoral destaquen les següents propostes:
1.- REACTIVACIÓ ECONÒMICA I CREACIÓ D’OCUPACIÓ
- Activar el Pla estratègic de Desenvolupament de l’Economia Local
- Lluitar per l’eliminació progressiva dels peatges de l’autopista C-32 fins a l’eliminació
- Implementar nous plans d’actuació i formació per a emprenedors i emprenedores


2.- DEFENSA DE LA COHESIÓ SOCIAL, AMB I PER LES PERSONES
-Creació d’un Centre de Dia
-Incorporació de la perspectiva de gènere en els projectes i accions del govern


3.- CONVIVÈNCIA EN LA DIVERSITAT, DRETS I DEURES IGUALS PER A TOTHOM
- Aprovació de l’Ordenança Cívica
- Dotar la Policia Local i els serveis municipals de nous instruments de vigilància urbanística

4.- SOSTENIBILITAT COHESIÓ TERRITORIAL COM A FACTORS DE PROGRÉS
- Redacció del nou Pla general (POUM) per a la creació de nous serveis: escoles, instituts, centres cívics i culturals
- Desenvolupament urbanístic tenint en compte el procés participatiu “Cubelles 2020”
- Millorar la freqüència horària i la capacitat dels trens de rodalies que paren a Cubelles
- Creació de “zones amigues” pel passeig i entreteniment responsable dels animals de companyia (gossos)


5.- CONEIXEMENT, CULTURA, EDUCACIÓ, INNOVACIÓ I CREATIVITAT
-Creació del Consell de Joventut i posada en marxa d’un nou espai Casal Jove
-Campanya per la gratuïtat dels llibres escolars


6.- GARANTIA DE TRANSPARÈNCIA, RIGOR I SOLVÈNCIA
- Desenvolupament del Pla de Viabilitat Pressupostària 2011-2013
- Posada en marxa de la Plataforma Electrònica Ciutadana
- Desenvolupament del Pla Estratègic de Participació Ciutadana i del programa pilot europeu Agenda Local pels Drets Humans


7.- CATALUNYA CONSTRUÏDA TAMBÉ DES DE CUBELLES

- Les retallades anunciades per l’actual Govern de la Generalitat no ens faran renunciar a les fites aconseguides en sanitat, educació i infrastructures a Cubelles i, necessitant la lleial col.l.laboració del Govern, mantindrem l’exigència per aconseguir-les.


PER MÉS INFO: XAVIER GRAU (SECRETARI D’ORGANITZACIÓ), LLUISA ROMERO (PRIMERA SECRETÀRIA)