5.6.09

foto/arxiu Diari de Cubelles
Lliris

Balcons i Jardins de Cubelles


Diari de Cubelles proposa que les flors i el verd omplin el bloc aquest estiu .Només cal enviar les vostres imatges de jardins o balcons de Cubelles i penjarem les fotos d´inmediat. A la propera.
Envieu les fotos a dcubelles_diari@yahoo.es
foto/ Francesc LLeonart


5 de Juny , Dia Mundial del Medi Ambient.
Objectius? donar a coneixer ,promoure atenció i motivar que tothom cooperi en fomentar canvis en les comunitats al respecte cap els temes medioambientals agents actius del desenvolupament sostenible.
Un col-laborador de Diari de Cubelles envia aquesta bonica foto.

4.6.09


L’Ajuntament de Cubelles i la Creu Roja posen a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei de trasllat als col·legis electorals, amb motius de les eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny. Les persones interessades en rebre aquest servei han de posar-se en contacte amb l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC) al telèfon 93 895 03 00.
Un cop inscrits al servei, facilitant el nom i cognoms, adreça i telèfon, l’OPIC traslladarà les dades a la Creu Roja, que es posarà en contacte amb el sol·licitant per concretar l’hora de recollida i les necessitats del servei.

En els comicis del proper diumenge 10.000 cubellencs i cubellenques estan cridats a escollir els representants nacionals al Parlament Europeu. Aquests exerciran el seu dret a vot en les 15 meses electorals distribuïdes en 4 col·legis electorals (CEIP Charlie Rivel; Centre Social; CEIP Vora del Mar i IES Cubelles).
Font:

3.6.09


Molta gent desconeix els bons i avantatjosos efectes del riure.
Diuen que ....
El riure disminueix la presència del colesterol en la sang per l´exercici muscular
Diuen que ...
El riure afavoreix la digestió a l'augmentar les contraccions de tots els músculs abdominals.
Es per aixó que ...
a Pic & Jazz
Pel proper 04 de Juny, dijous, hem preparat una
tarda-nit plena d’acudits…perqué volem fer-vos riure!!.

Us presentem en DANI SANCHO “El genio”

L’horari d’actuació serà de 19.30h. fins les 21.00h.
Adreça: c/Jacint Verdaguer, 20 - T/ 93.895.29.14

e.mail: pic-jazz@amplificador.net

¡¡Us esperem!!

2.6.09

foto/arxiu La Fita/Les mans de la Inés


’Associació Dones La Fita

La Fita va presentar ja fa un temps llarg,un treball fet per Aurora Garcia Bertomeu amb documentació de el perquè demanàvem la rehabilitació dels safareigs de Cubelles en aquesta sol·licitud i acompanyada per uns relats de les dones i de les filles de bugaderes de Cubelles ,o sigui dones del poble .També la col·laboració d´alguns homes en facilitar aquesta tasca llavors quotidiana a tot arreu era habitual Ha passat un temps considerable en que l’associació desconeix fins a dia d’avui ,quins son els resultats d’aquesta petició. Ens consta per d’altres vies com Radio Cubelles i radio Macuto ,que sembla ser que la proposta de la redacció del projecte de rehabilitació està en marxa. Dir que estem contentes d´aquest fet , si es cert i una realitat a destacar futurible ,i si es porta a terme ens congratularem de haver transmès aquesta petició amb resultats positius. També ens sorprèn que dins el tancament de la setmana de la Gent Gran, la informació publicada a la web http://www.cubelles.cat/ diu ,que una exposició ,tanca aquesta setmana d’èxitus . Ara be, aquesta exposició itinerant , i malauradament desapercebuda per molts, que si coneixen el que son els safareigs a un poble, siguin a Cubelles ,Andalusia o Burgos , suposa un treball molt elaborat i de recull de l´associació de Dones d´Horta dels safareigs públics a diferents indrets.Varem ser invitades a la Bonnemaison a la seva presentació,amb molt resó per cert i a Cubelles sembla que tanca el programa d’actes .La Fita va apuntar en el seu moment que la presentació del projecte i la citada exposició seria un bon reconeixement a un impuls ciutadà i que a molta gent agradaria el seu contingut de repàs històric a la vida d´un poble en que rentar la roba i fer safareig formava part de la vida quotidiana pels homes i dones .
Teniu una setmana o potser menys per donar una volta per la sala gran del Hotel d’entitats, qui lo sá ? Recomanable anar a visitar.
ASSOCIACIÓ DONES LA FITA
Si voleu informació que no disposeu ....
QUI TÉ ROBA PER RENTAR? Sala d'exposicions del Centre de Cultura ...
13 des. 2008 ... Qui té roba per rentar?. Homenatge a les dones que fan i han fet bugada al llarg de la història. Històric d'exposicions al Centre de Cultura ...

La 6a Setmana de la Gent Gran toca al seu final
La cloenda oficiosa es va fer amb la 12a Diada de la Gent Gran, tot i que encara es pot veure una exposició al Centre Social.
Encara el reso de la victòria del Barça es un eix que enceta un bloc important de opinions a molts mitjans informatius i entre molts el periodista Manuel Vicent a la seva columna de el diari El Pais on fa un excel·lent reflexió del que ha suposat Guardiola .Llegiu ,excel·lent !





Guardiola

MANUEL VICENT 31/05/2009

Existen dos clases de futbolistas: los que en el campo sólo ven piernas y los que sólo ven espacios. En su tiempo, Guardiola fue un futbolista sintético, que ahorraba tres jugadas con un solo pase. Su balón cruzaba el césped entre cuatro jugadores contrarios y el espacio se contraía en un punto donde lo recibía el delantero al que iba destinado. Ese lance sólo lo consiguen los futbolistas que tienen el swing de la geometría en los pies. Guardiola era uno de ellos y lo ejecutaba con el don de los deportistas superdotados, en los que la acción equivale al pensamiento. En cualquier club de fútbol existen tres problemas: uno en el palco, otro en el banquillo y uno más en el vestuario. El palco está a merced de unos tiburones, que se dan dentelladas en forma de abrazos bajo el escudo del club; el banquillo lo componen los jugadores titulares y reservas, listos para saltar al campo; en el vestuario se mueven esos mismos jugadores, que recién duchados se convierten en divos musculados, muñecos llenos de pasiones entre el heroísmo y la fatuidad. Se supone que un entrenador domina la técnica del fútbol. Lo difícil es sortear con habilidad los intereses de los tiburones del palco e imponer su personalidad en el nido de alacranes del vestuario. Nacido en un pueblo de la Cataluña profunda, Guardiola fue rescatado por los ojeadores del Barça cuando daba patadas a un balón en el patio de la Salle de Manresa. Llevado de chaval a vivir y a educarse como deportista en la Masía, desde su habitación veía el Nou Camp y esa imagen se hizo consustancial en su cerebro. Después de haber sido el gran futbolista sintético es el primer entrenador que no ha tenido necesidad de que nadie le explicara qué es Cataluña, qué es el Barça, qué es España. Con esa pinta de fraile de Zurbarán, incluida la capucha marrón, ahora Guardiola antepone como entrenador el análisis a la acción, pero ha aplicado la misma geometría, llena de swing, para resolver con un solo pase largo los problemas que el Barça tenía en el palco, en el vestuario y en el banquillo. Guardiola ha impuesto a sus héroes una medida humana, y una vez conseguido el equilibrio estable entre el músculo y la mente ha llegado la gloria. Así coronan los dioses a los elegidos.
http://www.elpais.com/opinion/