4.11.06

Carbasses a Mas

Montilla. El primer secretari del PSC adverteix al candidat de CiU que la seva prioritat és articular un govern de progrés .
Carod. Els nacionalistes avancen a avui la cita amb Esquerra, que ja s'ha reunit amb el PSC

Marta Lasalas

Les fitxes es comencen a moure. I ho fan amb rapidesa. El president de CiU, Artur Mas, es va reunir ahir amb el primer secretari del PSC, José Montilla, per començar els contactes formals de cara a la constitució del nou executiu català. El líder nacionalista va oferir al socialista entrar en un govern de CiU i Montilla ho va rebutjar amb l'argument que la prioritat del seu partit és un "govern de progrés". Era primera hora de la tarda en un hotel de Barcelona i la trobada va durar 50 minuts. Els nacionalistes van veure rere les paraules de Montilla un no rodó a qualsevol fórmula de govern que no sigui el tripartit i fins i tot apuntaven la voluntat dels socialistes de passar a l'oposició si la reedició d'aquell acord no és possible.
Però el PSC nega que aquest sigui el seu plantejament. Asseguren que quan Montilla parla d'un govern de progrés, es refereix a un executiu sota la seva presidència, i que, en qualsevol cas, el PSC ara mateix no es tanca cap porta de negociació tot i que prioritza el tripartit. Dilluns els dos dirigents tornaran a parlar-ne.
Prèviament a la trobada amb Mas, Montilla s'havia entrevistat amb el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, per explicar-li l'objectiu d'articular un govern amb els socis del tripartit però amb unes regles de joc diferents. Carod va escoltar la proposta de Montilla sense comprometre's a res. El seu argument és que els republicans no descartaran cap opció fins a escoltar totes les propostes que se'ls plantegin. Serà avui quan Carod rebrà la segona oferta de ball, ja que té prevista una reunió amb Mas.
Els republicans són conscients de la dificultat que representa pactar un acord de govern tripartit. Coneixen perfectament les pressions que el PSC rep de Madrid per evitar la col·laboració amb ERC i saben la resistència que poden trobar per situar Carod de nou al govern. Però el líder republicà ha sortit reforçat de la cita amb les urnes i el seu partit es proposa tenir-lo dins de l'executiu i en un lloc rellevant. També volen el secretari general, Joan Puigcercós, al capdavant d'una conselleria potent. Els republicans preparen ja les seves propostes amb un redimensionament del gabinet amb menys conselleries però de més pes.
Ara per ara, però, les converses no estan encara en aquest estadi. Estan en fase de tempteig i la versió general és que ningú vol tancar cap porta. Tots són conscients que la seva força en la negociació es basa en la possibilitat d'escollir.
Per això els republicans parlaran avui amb Mas malgrat la irritació que ha provocat el polèmic DVD de la campanya de CiU i malgrat el menysteniment que retreuen a la federació per haver convocat inicialment l'entrevista amb Carod per a dilluns vinent, dos dies després de citar Montilla. "Per a CiU som plat de segona taula", es lamentava ahir un dirigent republicà.
Carod va replicar a aquest gest amb una demostració de força. No només es va reunir amb Montilla abans que ho fes Mas sinó que es va entrevistar amb el president Pasqual Maragall per fer repàs de la situació. El cap de l'executiu, entusiasta partidari de reeditar el tripartit, va regalar a Carod una fotografia emmarcada dels negociadors de l'Estatut a Miravet, i el líder republicà li va recordar que en aquesta població ERC ha estat la força més votada.
Mentrestant, el missatge de Madrid és també clar. El president del PSOE, Manuel Chaves, va retreure al PSC que "cal tenir moltes ganes de formar govern a onze diputats de la força més votada". "Els partits polítics majoritaris hem de saber estar en el govern i en l'oposició", va reblar. No va ser l'únic, també Juan Carlos Rodríguez Ibarra i José Bono es van fer sentir. Tot un clàssic.
www.avui.cat

3.11.06

Informacions enviades via e-mail al Diari de Cubelles


Associació d’Informació i divulgació

El Martinet

Butlletí local de Sant Martí Sarroca Cultural de Sant Martí

ACTES del 30 ANIVERSARI
-octubre 1976/2006-
Recuperació de la Memòria Històrica
Emmarcat dins del PROJECTE DE RECERCA I DIVULGACIÓ HISTÒRICATOTS ELS NOMS (1931-1978) al Penedès” impulsat per l’Institut d'Estudis Penedesencs

Diumenge 5 de novembre 2006
A les 12 del migdia, a la Sala Polivalent
XERRADA:
La Segona República al Penedès
A càrrec de Ramon Arnabat, historiador

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ:
Testimonis de la Guerra Civil al Penedès
Oberta al públic del 5 al 19 de novembre
De dilluns a divendres de 6 a 8 de la tarda, i diumenges de 12 a 2 del migdia

L’exposició fa un passeig per la història d’aquells anys de Guerra Civil al nostre país, 1936-1939. Començant per de la proclamació de la 2a República a l’any 1931, fins al final de les hostilitats.

El material de l’exposició parteix de l’aprofitament d’un treball fet a l’any 2004 per l’Ajuntament d’Els Monjos en relació a aquesta tràgica etapa. Ara, aquest reportatge històric, és un acte més dels molts que en defensa de la Memòria Històrica s’estan fent arreu del país. Tot i que el treball històric dels 13 panels fan referència de casos concrets d’Els Monjos, les dades generals sobre els fets bèl·lics i la vida social són igual per la resta dels pobles penedesencs. El 18 de juliol de 1936 és el dia de l’aixecament militar contra el govern de la República i aquell dia era, també, la Festa Major d’Els Monjos i la de St. Martí.

Una diferència entre els dos municipis és el camp d’aviació que hi va haver als Monjos durant la Guerra, i que era d’ús per a l’aviació Republicana. Juntament amb el de Pacs, El Pla i el de Santa. Oliva. Aquests camps d’aviació eren coneguts amb el nom de El Vesper de la Gloriosa.

L’exposició és completarà amb 5 panels més de material testimonial sobre la Guerra: de dos martinencs que en van patir les conseqüències al front i d’un llistat de totes les víctimes de Sant Martí. També es podrà veure un esbós del monument escultòric que l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha encarregat a l’escultor Àngel Camino, i que en breu serà inaugurat al nostre poble en memòria de les víctimes de la Guerra Civil.

Organitza
El Martinet
Amb el suport de
l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca

La festa del bolet

Diumenge 12 de novembre
A les 11 del matí, a les arcades de la Sala Polivalent

MOSTRA:
Els bolets del Penedès

A partir de les 11 del matí, i fins a migdia, estarà exposada una mostra de bolets dels que es troben en els boscos de la nostra zona penedesenca.

A 2/4 d’1, a la sala Polivalent

XERRADA-COL·LOQUI
Parlem de bolets
A càrrec de Joan Balagué, boletaire

Desprès, si la temporada de bolets ho permet,
és farà una petita degustació de bolets.

A la mostra, tothom que ho desitgi, hi pot col·laborar aportant bolets de les espècies menys conegudes. S’haurà de portar al mateix lloc abans de les 10 del matí.

Organitza
El Martinet
Novembre 2006 - CUBELLES

ICb vol reeditar el pacte de govern

Segueix el serial de la crisi de govern a Cubelles.
El nou capítol arriba de la mà d’Iniciativa per Cubelles, que ha proposat als seus exsocis de govern, ERC i PSC, reeditar el pacte en quadripartit. Les dues forces, que van ser expulsades del govern per l’alcalde, Josep Marcillas, han rebutjat contundentment l’oferta de la coalició independent. La reunió va tenir lloc en un cèntric bar de Cubelles divendres de la setmana passada, i hi van participar representants dels tres partits, encapçalats pels seus regidors Joan Rodríguez Serra per ERC, Mª Lluïsa Romero pel PSC i Pilar González i Xavier Grau per ICb. El grup justifica la seva proposta com un intent de buscar la millor governabilitat del municipi en aquests darrers mesos, editant un nou pacte encara que no hi siguem nosaltres. Deixant de banda els interessos partidistes, asseguren, i demanen començar de zero. El regidor republicà, per la seva banda, ha mostrat la seva sorpresa per la demanda d’ICb, i ha explicat que la resposta va ser un no contundent, perquè entenem que som el primer grup expulsat del govern sense haver rebut, encara, cap resposta de l’alcalde. També la regidora socialista ha rebutjat entrar en aquest joc, ja que a nosaltres ens han fet fora de manera antidemocràtica i nosaltres no tenim cap culpa de la situació en què ens trobem. El problema és seu.
www.diaridevilanova.cat
Mas o tripartit

CiU.Els nacionalistes guanyen les eleccions en vots i escons a les quatre circumscripcions però han de pactar amb PSC o ERC si volen evitar el tripartit .
Ciutadans-Els espanyolistes aconsegueixen tres diputats


Marta Lasalas
CiU
ha tornat a guanyar les eleccions, però el tripartit aguanta i suma de nou. Aquest és, ras i curt, l'escenari que deixa la jornada electoral. A partir d'avui hauran de començar les converses entre totes les formacions per constituir el pròxim govern. Si el líder de CiU, Artur Mas, no aconsegueix articular un acord amb el PSC -la famosa sociovergència- o bé amb Esquerra, serà el tripartit qui s'encarregarà de configurar el nou executiu català sota la presidència de José Montilla. Més enllà del repartiment de poder que marca el nou Parlament, la jornada d'ahir va deixar com a trets destacables l'entrada dels espanyolistes del Partit dels Ciutadans a la Ciutadella i la segona participació més baixa registrada en unes eleccions catalanes des de 1980.
Després de protagonitzar una campanya contundent i polèmica, la candidatura d'Artur Mas ha aconseguit guanyar clarament les eleccions en vots i en escons a les quatre circumscripcions catalanes -inclosa la ciutat de Barcelona-. CiU s'ha situat a 11 escons del seu principal rival, el PSC, que ha perdut 5 diputats a mans d'ICV i el Partit dels Ciutadans. Però amb això no n'hi ha prou. Mas s'haurà d'arremangar i obrir converses si pretén presidir el govern. Ara per ara, les possibilitats per als nacionalistes són dues: PSC i ERC.
Les converses de la federació amb el PSC comptaran amb el suport del PSOE, ja que José Luis Rodríguez Zapatero ha fet evident els últims mesos la seva inclinació per la sociovergència. Per evitar suspicàcies en aquest sentit, el secretari d'organització del PSOE, José Blanco, es va afanyar ahir a assegurar que respectaran les decisions del PSC. De moment, Montilla ha deixat clar que la seva prioritat és el tripartit i ahir mateix des del carrer Nicaragua van començar els contactes amb ERC. No obstant, amb la pèrdua de cinc escons, el PSC apareix com la força més perjudicada per aquests tres anys de govern i se situa no només per sota dels resultats obtinguts per Pasqual Maragall, sinó també per sota dels de Raimon Obiols. Això perjudica la seva posició a l'hora de negociar. Especialment tenint en compte que el repte de Montilla és aconseguir una estabilitat que el tripartit no ha pogut consolidar en bona part per les condicions de feblesa amb què el PSC va afrontar el Pacte del Tinell.
ERC serà l'altre flanc de converses de CiU. Els republicans, tot i la pèrdua de dos diputats, han aconseguit consolidar l'important increment d'escons que van experimentar fa tres anys. El secretari general, Joan Puigcercós, ha deixat clar que l'escenari de pactes està obert i en dues direccions, una en clau nacionalista -és a dir, amb CiU- i una d'esquerres -tripartit-. En aquest sentit, però, fonts republicanes assenyalaven que, després d'aquests 15 dies de campanya, el president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, no té una particular inclinació pel pacte amb els nacionalistes.
Qui només pot comptar amb el tripartit per mantenir-se al govern és ICV-EUiA. Això no obstant, els ecosocialistes han aconseguit esgarrapar tres diputats al PSC. Amb aquest moviment, el tripartit suma 72 diputats, quatre per sobre de la majoria absoluta.
El PP de Josep Piqué ha perdut un escó en benefici del Partit dels Ciutadans i, tal com està configurada la cambra, no sembla que estigui cridat a un particular protagonisme.
Des de 1992 no s'havia registrat a Catalunya una afluència a les urnes tan baixa com la que ahir es va viure. Només el 54,87% de participació que es va registrar aquell any va ser més baix que el 56,76% d'electors que han decidit acudir a les urnes aquesta jornada de difunts.

Parlament 2006
www.avui.cat

2.11.06

Altres Informacions

CiU és la força més votada a Cubelles a les eleccions al Parlament L'alta abstenció (52,30%) segueix sent la nota preocupant dels comicis electorals.

Convergència i Unió (CiU) va resultar la força més votada a Cubelles en les eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades l'1 de novembre a tota Catalunya. La federació nacionalista va sumar 1.263 vots (28,6%), lleugerament per davant del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que es va quedar en els 1.207 (27,33%) i que perd la seva posició preferent entre l'electorat cubellenc (veure taula de resultats).

La tercera força política a les eleccions autonòmiques passa a ser Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), qui amb 568 vots (12,92%) supera al PPC respecte als mateixos comicis de l'any 2003. Els populars van sumar 560 vots (12,74%). Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) es mantenen com a cinquena força catalana amb més suport a la nostra vila (470; 10,69%), i són el grup que tant en números absoluts com percentuals més ha incrementat a Cubelles. Això, però, amb l'excepció de l'aparició en l'escena política catalana del nou partit Ciutadans - Partit dels Ciutadans, que amb 123 vots (2,8%) a Cubelles aconsegueix representació parlamentària.

Nova distribució de forces
Els resultats de la nit electoral de l'1 de novembre deixa, a Cubelles, un canvi en la correlació de forces i un evident descens de la participació. En els comicis de l'any 2003, a Cubelles van exercir el seu dret a vot un 55,01% del cens electoral, gairebé vuit punts més que la de l'1 de novembre (47,70%).
Fa tres anys, el PSC va ser la força més votada (1.258; 32,68%), seguida de CiU (1.098; 28,68%), PPC (587; 15,25%), ERC (541; 14,05%) i ICV (273; 7,09%). Ara, però, CiU ha superat a PSC com a força més votada, mentre que ERC ha desbancat al PPC de la tercera posició.
Malgrat aquests canvis, percentualment només ha crescut ICV, que ha passat del 7,09% de suport l'any 2003 a un 10,69% a les eleccions actuals. Aquest increment també es veu reflexat numericament, perquè els ecosocialistes han sumat gairebé 200 vots més que ara fa tres anys, tot i mantenir-se com a cinquena força més votada.

Resultats al Garraf
A la comarca del Garraf, la distribució de forces ha estat idèntica a la registrada a Cubelles. El PSC ha perdut la condició de força més votada en benefici de CiU, mentre que ERC ha superat al PPC com a tercera força, mentre que ICV es manté a la cinquena posició i obté el millor creixement percentual de les forces amb representació parlamentària.
CiU ha obtingut 15.589 (30,13%), seguit del PSC amb 14.816 (28,64%). ERC aconsegueix 6.976 vots (13,48%) pels 5.437 (10,51%) del PPC i els 5.078 (9,82%) d'ICV. Destaca també l'entrada de Ciutadans, que amb 1.618 vots (3,13%) entren com a sisena força al Parlament.
Departament de Comunicació/Ràdio Cubelles
Dimecres, 01-11-2006
www.cubelles.com
Flash
CiU guanya les eleccions a Vilanova per un estret marge de diferència amb el PSC.

L'abstenció ha estat la nota predominant de la jornada electoral, que només ha mobilitzat el 55% de l'electorat
Per VD 01/11/2006 22:56:53
Convergència i Unió ha estat la guanyadora de les eleccions al Parlament de Catalunya al municipi de Vilanova i la Geltrú, on tradicionalment havia predominat el vot socialista. Des de les eleccions catalanes del 1995, el partit nacionalista no havia aconseguit a Vilanova avançar el PSC a les urnes, tot i que el marge de diferència aquesta cop ha estat molt estret.
Més informació
Només el 55% dels votants ha exercit aquest 1 de novembre el seu dret al vot. I és que l'abstenció ha estat la nota predominant de la jornada electoral arreu de Catalunya, confirmant-se com una de les convocatòries amb més participació. A Vilanova i la Geltrú, només 25.986 persones han anat a votar, mentre que a les darreres eleccions catalanes es van mobilitzar més del 61% dels votants, el que es va traduir en un total de 27.897 vots.Convergència i Unió ha estat la guanyadora de la jornada electoral a la capital del Garraf, on ha aconseguit el 30,4% dels vots emesos. En la darrera convocatòria al Parlament de Catalunya la formació nacionalista va aconseguir també el 30,39%, però en aquella ocasió, el partit dels socialistes superaven el 33,4%. El PSC, que històricament sempre ha estat la forma més votada de la ciutat, aquest cop ha quedat per darrera de CiU i amb prou feines ha superat el 30%. El nombre absolut de vots ha estat de 7.817, uns 1.500 menys que els que va aconseguir el candidat Pasqual Maragall.La tercera forma més votada ha tornat a ser Esquerra Republicana de Catalunya que ha obtingut a Vilanova un 14% dels vots. Malgrat la posició, la formació republicana ha baixat pràcticament en dos punts els resultats del 2003.La guanyadora moral de la jornada electoral ha estat Iniciativa per Catalunya Verds,la única força del tripartit que ha sortit reforçada d'aquests comicis. El candidat Joan Saura ha recollit el 10% dels vots avançant en el rànquing de partit spolítics més votats al Partit Popular, que ha quedat com a cinquena formació de la ciutat. ICV havia ocupat fins ara aquesta posició a Vilanova, ja que als comicis del 2003 els ecosocialistes havien obtingut 1.997vots, el 7,16%.Per la seva part, el PP s'ha quedat amb un 8,8% dels vots, el que representa una gran devallada pel candidat Josep Piqué a la seva ciutat natal. El PP va aconseguir a les eleccions catalanes del 2003 un 11,05% dels vots. Per la seva part, la nova formació política Ciutadans de Catalunya ha tret 663 a les urnes de Vilanova, el 2,55% del total.
www.vilanovadigital.com
Flash
El PSC cau a Cubelles i Canyelles, però es manté a Olivella com a força més votada

Per VD 01/11/2006 22:56:43

El partit dels socialistes ha experimentat una important devallada ls municipis de Cubelles i Canyelles, on havia estat la força més votada a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2003. Malgrat la caiguda de fins a 7 punts en el percentatge de vots a aquest dos municipis, la candidatura de Josep Montilla ha pogut mantenir-se com la força més votada a Olivella, on també ha rebaixat la diferència amb CiU.

Convergència i Unió ha guanyat les eleccions a Canyelles amb el 30,3% dels vots, encara que també ha baixat el seu percentatge al municipi respecte el 2003, on va superar el 33%.

A Cubelles, la situació ha estat molt similar: CiU s'ha mantingut pràcticament inalterable a les urnes del municipi amb el 28,49%.
Però la dada més rellevant a Cubelles ha estat l'obtinguda per la formació socialista, que ha caigut dels 32,7% dels vots al 2003 a poc més del 27,4 en aquesta jornada electoral. La devallada socialista ha estat encara més significativa a Canyelles, on la candidatura de Montilla no ha pogut arribar al 27,5%, mentre que al 2003 havia superar el 34,8%.
Cubelles també ha variat la seva tercera força política, que mentre que al 2003 va ser ERC, aquest cop ha anat a parar al Partit Popular. El candidat Josep Piqué ha rebut el 13,4% dels vots, que tot i estar dos punts per sota dels resultats del 2003, ha pogut superar les dades recollides per ERC (12,54%).

En aquest sentit, Canyelles ha mantingut la formació republicana com a tercera força: ha pujat gairebé dos punts aconseguint 171 vots (13,10%), mentre que el 2003 va tenir un 11,39%. El Partit Popular ha caigut lleugerament a Canyelles amb un 11,95% (al 2003 tenia el 12,59%).
A Olivella, la tercera força ha estat el Partit Popular, que d'altra banda ha caigut en cinc punts respecte el 2003. El candidat Piqué ha rebut 104 vots (13,63%).
I ERC ha crescut assolint un 13,24% (dos punts més).



Igual que a la resta de la comarca, ICV ha aconseguit a Canyelles el 8,7% dels vots (dos punts més), a Cubelles un 10,( (ha crescut pràcticament tres punts). La formació ecosocialista només ha baixat a Olivella, on ha perdut poc més d'un punt i s'ha quedat amb un 11,66%. L'aparició del nou partit Ciutadans de Catalunya ha quedat de la següent manera: a Cubelles el 3,1%, a Canyelles el 3,9% i a Olivella el 4%.
www.vilanovadigital.com

1.11.06

Els partits tenen un màxim de vint dies per negociar si ningú no obté la majoria absoluta.

El nou Parlament s'haurà de constituir com a màxim el 21 de novembre.
El futur president s'haurà de sotmetre a la investidura en el termini de deu dies més.

Lluís Bou
Els partits catalans disposaran a partir d'avui d'un màxim de vint dies per negociar qui presidirà a partir d'ara la Generalitat, si aquesta nit ningú no obté la majoria absoluta. El nou Parlament s'ha de constituir com a màxim el 21 de novembre, amb l'elecció del president del legislatiu català, que ja marcarà en principi quina serà la majoria a la nova legislatura.
En les anteriors eleccions catalanes, es va arribar a aquest pas sense que encara s'hagués determinat amb claredat si hi hauria una majoria nacionalista o del tripartit, perquè seguien els contactes polítics. Això va permetre que Ernest Benach fos escollit president del legislatiu amb el suport de CiU, el PSC i ERC. Ara les coses han variat de forma significativa, després de l'experiència del tripartit, i totes les formacions donen per fet que la presidència quedarà clara en un termini molt més curt, de poc més d'una setmana a tot estirar.
Un cop constituït el Parlament, el president del legislatiu proposarà a la cambra el candidat a president de la Generalitat que tingui més consens al seu darrere. I convocarà el ple d'investidura dins d'un termini màxim de deu dies després de la constitució de la nova cambra catalana.
Per sortir escollit president, el candidat ha d'aconseguir la majoria absoluta, que està situada en un mínim de 68 escons. Si no hi arriba, se celebra una segona votació dos dies després, en la qual només és necessària la majoria simple. És a dir, més vots a favor que en contra.
Les votacions es poden repetir les vegades que calgui, arribat el cas, però tenint en compte que si passats dos mesos des de la primera encara no s'ha pogut escollir president, s'hauran de convocar unes noves eleccions catalanes.
El govern català, que s'encarrega de recollir els resultats de les eleccions, té previst donar uns primers resultats significatius al voltant de les 21.30 hores, amb un percentatge important de butlletes escrutades. El govern i el Parlament han preparat un dispositiu especial a la seu del legislatiu català, on s'han acreditat 500 periodistes.
El Parlament preveu iniciar la pròxima legislatura amb l'hemicicle renovat, amb escons nous i adaptat a les noves tecnologies. Aquestes obres, que van començar el passat mes d'agost, inclouen la instal·lació d'una xarxa informàtica, una nova xarxa elèctrica, un nou sistema de votació electrònica i un altre de megafonia, i també dues càmeres de televisió per a senyal institucional.
www.avui.cat
Com sempre Diari de Cubelles ús recomana una lectura a fons ,avui 1 de novembre es :

ELS DIES VENÇUTS // JOAN BARRIL

Després de les paraules
Joan Barril


Després de les paraules.
Avui és un dia d'urnes per a vius i també d'urnes funerà- ries. La gent porta a les mans flors i vots. Flors amb aparença vivaç que al contacte amb la làpida aniran morint pètal a pètal. Vots que són com petits miralls de butxaca en els quals creiem pintar-nos els llavis i les pestanyes per trobar-nos més guapos del que realment anem a votar. La coincidència de la festa dels morts amb la festa dels candidats fa que avui la democràcia sigui una mica més melancòlica. El vot d'avui ens deixa un polsim de cendra entre els dits.
La gent va als cementiris el mateix dia de l'any per sentir-se enmig del consol de les multituds. Potser perquè la resta dels dies els morts solen estar massa sols i acaben provocant un angoixant estrèpit en l'ànima del visitant. La nostra relació amb la mort exigeix llocs municipals, marbres gravats, xiprers tallats que fan olor de segle XIX. Creiem que els morts estan en aquestes coses, en aquestes mirades perdudes de les fotografies dels nínxols. Els morts de cementiri ens miren com si sempre haguessin estat joves. No ens deixen pensar que ara tindrien més de cent anys. De totes les espècies terrestres, únicament els humans sabem que hem de morir. I coneixem la mort perquè l'hem vist en els altres. Així serem, fames efímeres, dolors d'un dia, absències selectives per a les quals buscarem petits mausoleus domèstics: l'habitació buida, el clot del seu cap damunt del coixí, aquella paraula tan seva que ara ens ha arribat en boca d'una altra persona, la remor d'uns passos que en lloc d'acostar-se s'allunyen, l'aroma d'aquella colònia del jersei tancat dins del calaix de les seves peces pòstumes. A vegades els supervivents ens rebel.lem davant del robatori imprevist d'una vida amiga. Plantem corones marcides en aquell revolt tancat o posem el mar per testimoni d'un dolor daurat per cada albada.Avui és el dia de saber que estem una mica més sols. I també és el dia de fer-nos companyia i de concretar el moment en què, després de les paraules enormes, ens tornem a trobar per a les petites felicitats. Aquelles que cauran per simple llei de vida i no per la llei electoral.
www.elperiodico.cat

30.10.06

DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

CARRERS MÉS NETS
L'estat dels nostres carrers i places s'ha deteriorat amb el pas del temps i l'escàs manteniment dels darrers anys. Ara toca una inversió econòmica important per arreglar sots, voreres, parterres i jardineres que Cubelles mereix tenir millor. Calen molts diners i se'n necessiten molts més per renovar el sistema actuál de neteja de la via pública. Aquesta ha de ser una aposta important i urgent que ha d'anar acompanyada d'una intensa campanya de sensibilització i sanció, si cal, per aquells, que embruten o malmeten l'espai que és de tots. Obert, doncs, el debat sobre la millora de la neteja dels carrers i places cal centrar les solucions en tres eixos: quines necessitats urgents hi ha al conjunt del municipi, de quins recursos econòmics disposa l'Ajuntament i com dissenyem entre responsables municipals i veinals el nou model de neteja pública. Penso que cal reforçar enormement l'actual sistema de neteja i manteniment de la via pública creant, com hem fet al departament de la Policia Local o a través de l'OPIC, noves estructures tècniques i professionals que vetllin pel funcionament del sistema. A la vegada, de res serviran els milions i milions que hi destinem sino som també capaços de conscienciar-nos tots de la necessitat de ser més curosos amb el nostre entorn. Ara més que mai es demostra allò que sempre he defensat: la participació ciutadana -i el compromís ciutadà- implica exigir els nostres drets i complir els nostres deures. Per aquest camí, també en la neteja pública, aconseguirem guanys per la comunitat. Sens dubte. 14.-


Informació especial





L´acció de GovernICb a partir d´un PACTE PER CUBELLES


Educació i Joventut - Pilar Gonzàlez Escoda
Governació i Participació Ciutadana -
Xavier Grau Roig

Totes aquestes informacions a http://www.cubelles.com/

Educació i Joventut
Primer acte del projecte "Cubelles, ciutat educadora", 19 d'octubre
19-10-06

Governació
Acte presentació del nou inspector de la policia local avui al centre social
18 -10-06

Educació i Joventut
La regidoria d’Educació impulsa el projecte "Cubelles, Ciutat educadora"
10-10-2006

Governació
Miquel Córdoba nou inspector de la Policia Local

Es reforça el quadre de comandaments seguint les directrius del Pla de Qualitat i Millora
09-10-2006

Participació Ciutadana i Comunicació
Aprovat definitivament el Reglament de Participació Ciutadana (RPC)
20-09-2006

Educació i Joventut
L’ampliació de la llar d’infants, gran novetat del curs escolar 2006-2007 .
L’esperada obra està previst que estigui acabada l’11 de setembre. D’altra banda, l’IES posa en marxa la segona línia de batxillerat, mentre que el Charlie Rivel està a l’espera d’estrenar nou gimnàs i cuina al centre.
21-08-2006

Governació
El Pla de Qualitat de la Policia Local podria començar a aplicar-se abans de l'agost amb la incorporació de quatre nous agents
20-06-2006

Educació i Joventut
L’Espai Jove ja és Punt d’Informació Juvenil per a la Generalitat
07-06-2006

Educació i Joventut
El projecte per la construcció del gimnàs del CEIP Charlie Rivel tira endavant
29-05-2006

Participació Ciutadana i Comunicació
Aprovat inicialment el Reglament de Participació Ciutadana i el del Consell de la Vila

17-05-2006

Educació i Joventut

L'Ajuntament aconsegueix el compromís d'Educació per fer el gimnàs del Charlie Rivel i la tercera escola
15-03-2006


Governació
Governació aposta per un model de policia local molt més propera al ciutadà
24-02-2006

Educació i Joventut
La regidoria de Joventut posa en marxa el carnet de l'Espai Jove
23-02-2006

Educació i Joventut
Comencen les obres d'ampliació de la llar d'infants "La Draga"
15-02-2006


Governació

Segueix endavant el Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local
29-11-2005

Governació
La Policia Local es trasllada a les noves dependències del carrer Arles de Tec
07-11-2005



Educació i Joventut
L'IES Cubelles, gran novetat del curs escolar 2005-20062
9-08-2005

Participació Ciutadana i Comunicació
Participació Ciutadana i Informàtica organitzen unes jornades d'accés a les noves tecnologies
22-06-2005

Educació i Joventut
Torna el Camp de Treball a Cubelles
22-06-2005

D´altres informacions
StopEndesa insta els ajuntaments del Garraf i el Penedès a pronunciar-se contra la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles
20-04-2005

D´altres Informacions
ICb sol.licita més informació sobre la tèrmica al departament de Medi Ambient
07-04-2005

Participació Ciutadana i Comunicació
S’aprova el Reglament de Participació Ciutadana
23-03-2005

D´altres Informacions
Stopendesa i ICB, a la presentació del "Manifest per a una nova cultura de l'energia a Catalunya
16-03-2005

Educació i Joventut
El ple aprova unànimement el Pla Local Jove
22-12-2004

Educació i Joventut
La Generalitat adjudica les obres de la segona fase de l'escola
29-11-2004

Educació i Joventut
Les obres de la nova escola de primaria i el nou menjador del CEIP Charlie Rivel seran entregades el 5 de setembre a l’Ajuntament
19-08-2004

Educació i Joventut
Dilluns va començar el camp de treball "Recuperem l'ermita de Sant Pau"
14-07-2004

Educació i Joventut
La segona escola de primària a punt per inaugurar-se al setembre
12-07-2004

Participació Ciutadana i Comunicació
Es presenta a les entitats l'esborrany del Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament Orgànic Municipal
09-02-2004

Participació Ciutadana i Comunicació
La regidoria de Participació Ciutadana presenta el Reglament Orgànic Municipal a les entitats
05-02-2004

Governació
La Policia Local es trasllada avui a les dependències provisionals
06-08-2003

Educació i Joventut
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat es compromet a construir la primera fase de les obres de la segona escola primària per al curs 2004-2005
25-07-2003

Alcaldia
El nou equip de govern anuncia en roda de premsa el nou cartipàs municipal
26-06-2003




























29.10.06

LLIBRES PRESENTACIÓ

Llompart publica 'El cor damunt la sorra' en memòria de la seva filla
"És un cant a la innocència, a la recuperació de la infància", diu l'autor

CRISTINA SAVALL
BARCELONA

La Jana, rossa, imaginativa i de mirada solar, era una nena especial, "connectada a afectes sincers i amb una accentuada vocació per estimar". Amb aquestes paraules la defineix el seu pare, el periodista Jordi Llompart, que acaba de publicar en memòria seva El cor damunt la sorra (Lumen), un conte que capta la vida amb la subtilesa d'un nen que deforma la realitat a través de l'òptica dels sentiments."
És un cant a la innocència, a la recuperació de la infància, un llibre que et fa sentir el que hi ha de realment bo en la naturalesa humana", expressa l'autor, a qui una "estranya" energia li dictava línies que parlen de l'amor incondicional. El relat brota "dels sentiments, inquietuds i desitjos que transmetia la Jana", morta l'abril del 2005, als 7 anys, en una carretera de Namíbia, al sud-oest africà. "Ella va emprendre aquell viatge amb el desig de viure un conte".

EL PAÍS DEL SSOMNIS

El cor damunt la sorra (Lumen), la Jana, filla petita de la Sira, segueix allà, al costat del cavallet alat amb què sobrevola el desert de sorra rogenca. O, com diu el seu pare, explora "el país dels somnis, de la imaginació i dels éssers màgics". El pas per la vida, per a Llompart, no té sentit sense espiritualitat. "No em refereixo a la religió, sinó a la voluntat de retrobar-nos amb aquell món allunyat de la violència i la desestructuració de la condició humana". El seu objectiu és que el llibre arribi als molts nens que senten que el seu cor creix. "I als no tan nens". Les il.lustracions --una meravella-- són obra de la seva germana, Glòria Llompart, a qui l'autor va recórrer per la seva "proximitat, afecte, estima i pel seu enorme talent".
Amb el text a les mans, la dibuixant va viatjar a l'Àfrica, on, a més de percebre formes i colors vistos des de la subjectivitat d'un nen, va tenir presents els esbossos d'El petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry. "El cor damunt la sorra també planteja qüestions clau sobre la vida, preguntes que els nens es fan realment", diu la Glòria. Tots dos tenien clar que no havien de seguir modes estètiques perquè el llibre pogués arribar amb la mateixa força a Mali o al Japó.
Llompart, que ha conegut l'èxit mundial amb la seva pel.lícula El misteri del Nil, confessa que va dubtar molt abans de publicar el llibre. "Un dol és una circumstància personal molt dura, s'ha de passar un procés interior, deixar reposar els sentiments, però em vaig plantejar que la meva filla era meravellosa. I això valia la pena transmetre-ho".
www.elperiodico.cat
Per Julia L. Tremols

Montilla sobreviu sense alterar-se a una campanya poc neta...

Montilla està demostrant que aconsegueix estimacions i suport molt més enllà de Cornellà, uns del barris més populars i "revolucionaris" del cinturó industrial Barceloní, on va exercir de batlle tant anys... Es presenta sempre amb la seva cara de "bo" passi el que passi, i amb una presència tranqui-la i serena... Possiblement molts preferirien un candidat amb més força i oratòria que pugués superar el "somriure" de triomfador del "guapo" Mas. Però és possible que aquesta "chuleria" del candidat convergent que mostra una seguretat a proba de bomba, també molesta a molts. Esperem!. De moment, fins i tot, el programa “Polònia” de TV3, representa a Montilla, amb el seu clònic Sergi Mas, amb certa tendresa i "comprensió". Mentre que Mas segueix apareixent com el personatge que ho arrasa tot sense miraments. Per la seva banda, Maragall, després de les seves confessions quasi "íntimes" de les seves passades i fredes relacions amb el president Zapatero, està donant un suport obert al seu antic amic Montilla.
S’ha obert una nova etapa en la política catalana, en la que ningú confessa les seves veritables intencions de futur... Per una banda, Montilla com a candidat lluitant per la presidència, sembla no voler re-editar un govern a tres bandes. Per l’altra, Artur Mas i la seva “troupe” convergent, es mostren com els “ nous guanyadors” , i Mas ha fet la "mascarada" de firmar davant de notari el seu programa, per a demostrar que no s’aliarà amb el PP (una altra cosa són els pactes que fa amb l’Estat espanyol) . Però tant CiU com el PSC, si volen governar, hauran de pactar amb algú. I per això, és possible que els d 'Esquerra Republicana, tornin a tenir la clau del futur "proper" de Catalunya. Carod i companyia es presenten amb el cap ben alt: sabent que segueixen sent una força alternativa en les properes eleccions.
De moment, i en plena campanya electoral les aigües estan remogudes. El vídeo de CiU: "Confidencial .cat", que es va regalar amb els diaris del diumenge 15 d’octubre va molestar molt als socialistes, però també a molta altra gent ... Sembla que grups de joves esquerrans (socialistes, comunistes i independents) s’han mobilitzat i han editat un altre vídeo sobre el "tripartit" i mès..., que el titulen "Confidencial .cat2" , per recordar que abans del "tripartit" van patir 23 anys de Pujol i CiU. Val la pena consultar el Diari de Campanya, espai dels "Joves per una política d'esquerres a Catalunya)
La campanya electoral per les eleccions de l'1 de novembre, ja -sense remei- no és precisament “amable” i respectuosa, per molt que alguns candidats com Carod Rovira diguin que respectaran als altres candidats. L'ùnic partit que sembla coherent i segueix defensant el passat "tripartit" és Saura i EU. Malgrat tot sortiran els draps bruts del passat més recent, perquè la “separació” ha estat dolorosa. De la relació a tres bandes del tripartit, una part se n’ha anat al carrer, i les altres dues, conviuen una d’esquena a l’altra. Ja veurem que passa.
Ara per ara, el PSC, com a grup, encara ens té que convèncer dels avenços concrets de la seva política, i del que faran més endavant. El "tripartit" havia generat moltes il•lusions en un gran nombre de ciutadans i ciutadanes, i estaria be, saber i amb dades concretes, què s’ha fet, o què s’ha intentat fer i no s’ha pogut, perquè amb tants canvis polítics, el que si sabem és que alguns projectes han quedat en els calaixos dels seus ex-responsables.... De totes les maneres ja podem brindar amb el nostre cava per què ja hem deixat de ser víctimes. Esperem-ho.
www.moncomunicacio.com