23.10.10


PANELLETS KBE KBO
xocolata plàtan maduixa ametlla codony,llimona coco bolet taronja menta castanya cafè ...
si els encarrega abans del dia 25 ,un 10% de descompte.
Telef. 93 895 70 48
Pastisseria -gelateria
pg/ de la Mediterrània ,2
Cubelles 08880

22.10.10



Bon cap de setmana !

La fiebre del bono catalán

Sale a la venta la deuda pública al 4,75% de interés - Las entidades dicen que la demanda superará la oferta - Muchas oficinas han permitido reservar.
Sólo han pasado 12 días desde que la Generalitat confirmó que iba a emitir bonos para que los ciudadanos pudieran invertir en deuda catalana. Hasta hoy no había lanzado ni siquiera una campaña publicitaria. Aún así, a las oficinas bancarias ya hace días que acuden muchos inversores buscando asegurarse los bonos. El abultado interés que ofrece la Generalitat, del 4,75% en un año, ha sido suficiente promoción. Hoy se pueden solicitar formalmente las obligaciones, pero algunas entidades llevan días realizando reservas.
La emisión puede ser un buen negocio también para las entidades: cobrarán de parte de la Generalitat el 3% de interés por la colocación de los primeros 1.890 millones de euros y a partir de entonces, el 2% hasta el tope estipulado de la emisión, de 2.500 millones (en este segundo tramo no hay seguro bancario). Además, como reconoció ayer el director financiero de CatalunyaCaixa, Carlos Paz, puede convertirse en una oportunidad para captar futuros clientes. En total, los primeros 1.890 millones le costarán a la Generalitat el 7,75% de interés.

Font i mes informacio a ...

La fiebre del bono catalán
C. DELGADO
Sale a la venta la deuda pública al 4,75% de interés -

http://www.elpais.com/espana/catalunya/

http://www.elpais.com/articulo/cataluna/fiebre/bono/catalan/elpepuespcat/20101022elpcat_2/Tes

21.10.10

L'esport local a debat a Ràdio Cubelles

L'espai es podrà escoltar aquest dijous, de 22 a 23:00h; i en repetició dilluns, d'11:00 a 12:00h
L’esport local es posarà sobre la taula en el debat d’aquest dijous al programa “A debat” d’aquesta emissora municipal. El programa intentarà donar resposta a temes com l’esport base, el treball intern per aconseguir una plantilla formada per integrants locals, la competició en alts nivells entre d’altres.Al programa hi participarà Josep Almendros, president del Club Tennis Cubelles; Josep Serra, director tècnic del CF Cubelles; i Josep Maria Granell, director tècnic de l’Hoquei local.

Font: Ràdio Cubelles

20.10.10

Comunicat de l’Ajuntament de Cubelles

Notícies - Alcaldia
20/10/2010

Els grups municipals de l’Ajuntament de Cubelles, convocats en reunió extraordinària i urgent de portaveus de data 20 d’octubre de 2010, acorden l’emissió del següent comunicat:

“Davant les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació en relació amb el Sr. Joan Rodríguez i Serra, l’Ajuntament de Cubelles vol manifestar:

1er. Que el Sr. Rodríguez i Serra, com a representant del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, va formalitzar la renúncia als seus càrrecs mitjançant una carta adreçada a l’Alcaldia el 18 d’octubre de 2010 al·legant motius “de salut i personals ”, de la qual l’Alcaldessa va donar complida informació al Ple de la Corporació celebrat el mateix vespre.

2n. Que cal preservar la presumpció d’innocència de tots els ciutadans i totes les ciutadanes d’acord amb la Constitució Espanyola i l’Estat de Dret.

3er. Que davant la transcendència dels fets, l’Ajuntament de Cubelles reitera la seva confiança en una ràpida i eficaç actuació de la Justícia.

Cubelles, 20 d’octubre de 2010”

NOTA: Aquest comunicat ha rebut el suport dels grups municipals del PSC, ICV, CiU, ICb i el regidor no adscrit (RNA).

19.10.10


El Ple deixa sobre la taula l’aprovació d’unes inversions finançades amb el romanent de tresoreria

Els vots favorables del PSC,PPC i el RNA no són suficients per donar suport a unes iniciatives presentades en una sessió en la que es fa pública la renúncia de Joan Rodríguez Serra al càrrec de regidor


El Ple municipal celebrat dilluns al vespre va deixar damunt la taula els vuit projectes finançats amb el romanent de tresoreria que es duien a l’ordre del dia. El suport del PPC i el regidor no adscrit (RNA), Jordi Coch, a la proposta del Govern no va ser suficient per tal d’aprovar les obres d’ampliació del cementiri, la pista de l’IES Les Vinyes, la redacció del projecte de remodelació del passeig Marítim, la virtualització de servidors , la retirada de la canonada de fecals del riu Foix, diverses inversions a la via pública, senyalització viària i millores en les instal·lacions esportives.

La proposta de deixar tots i cadascun dels punts damunt la taula va aprovar-se gràcies al suport d’ICV, CiU, ICb i EC-FIC. Per la seva banda, PSC, PPC i el regidor no adscrit, Jordi Coch per contra, van oposar-se a deixar-ho sobre la taula i preferien l’aprovació de les inversions. ERC no va emetre vot, ja que el seu regidor i cap de llista, Joan Rodríguez Serra, ha renunciat al càrrec al·ludint “motius personals i de salut” tal i com es desprenia de la carta que va adreçar-li a l’Alcaldessa i que va llegir-se a l’inici de la sessió a la que ja no va assistir. De cara al proper Ple, ERC haurà de designar a un/a substitut/a segons les seves llistes electorals.
D’altra banda, sí que va aprovar-se la modificació puntual del Pla General per corregir una errada material en uns plànols normatius. La proposta va rebre la unanimitat de totes les formacions, votació que va repetir-se en la moció que va presentar el PSC i que reclamava millores i un seguiment de les queixes adreçades a diverses administracions que gestionin les causes i les conseqüències de les inundacions als immobles pròxims a la desembocadura del riu Foix en moments de fortes pluges.





NOTA DE PREMSA


EL CLUB MARÍTIM CUBELLES FINALITZA AMB ÈXIT
EL TROFEU TANIT DE PATÍ DE VELA JÚNIOR
El 16 i 17 d'octubre organitzat per la ADNT (Associació de Dons Navegants Tanit) i el Club Nàutic Vilanova amb la col·laboració del Club Marítim Cubelles, el Club de Mar Vilanova i la Federació Catalana de Vela, es va celebrar el V Trofeu Tanit exclusiu per a navegants femenines, en aigües de Vilanova i la Geltrú.
Es van disposar tres camps de regata totalment independents un per a les embarcacions de creuer J80 que participen des de la primera edició del Trofeu Tanit, un altre per a les embarcacions de vela lleugera Optimist que es van incorporar l'any passat i un tercer camp de regates per a les embarcacions de Patí de Vela Júnior que participaven per primera vegada.
La novetat d'incorporar al Patí de Vela Júnior era un repte per a les organitzadores que s'ha superat amb èxit en acudir un total de 18 navegants femenines procedents de tot el litoral Català pertanyent als Clubs Nàutics i Marítims de Tamariu, Masnou, Badalona, Sitges, Cubelles i Altafulla.
Un altre repte d'aquesta incorporació del Pati de Vela Júnior al Trofeu Tanit ha estat la creació d'una nova categoria dins del Patí de Vela Júnior denominada Màster Femení per a navegants femenines de mes de 18 anys. En l'actualitat el Patí de Vela Júnior a nivell competició esta limitat a poder participar fins als 18 anys, tenint dues categories, fins als 14 anys s'és de la categoria infantil i dels 15 als 18 anys s'és de la categoria juvenil, en complir els 19 anys han de passar al Patí de Vela que és el germà gran el qual té uns gairebé 6 metres d'eslora i una superfície velica de 12 m2, mentre que el Patí de Vela Júnior té gairebé 4 metres d'eslora i 7 m2 de superfície velica. L'afany de la ADNT és que el màxim de dones navegui i amb la idea de presentar aquesta nova categoria es pretén que les navegants femenines en complir els 19 anys puguin seguir navegant en competició amb el Patí de Vela Júnior doncs en l'actualitat estan obligades a passar al Patí de Vela i moltes es queden pel camí.
El Club Marítim Cubelles es va bolcar en aquesta iniciativa estant representat per 9 participants sent el Club amb major presència de tots els assistents, precisament en la nova categoria Màster Femení va presentar 6 regatistas de les edats compreses entre els 19 i els 57 anys.
El Club Marítim Cubelles va ser el Club que va obtenir els millors resultats doncs els seus navegants femenines van aconseguir en categoria Màster Femení el primer lloc que va ser para Marina López, el segon per a Laia Boleda, el tercer per a Marta Boleda, la quarta per a Marta Suriol, cinquè per a Judith Leary i sisè per Victoria Morón. En categoria juvenil Tere Rigla va obtenir la sisena posició i Gemma Obach la setena posició. En categoria infantil cinquena posició per a Belén López.
Font : Club Marítim Cubelles

18.10.10








Mor a València Mari Carmen Cuesta, companya de 'las 13 rosas'

Va ser protagonista d'un dels primers episodis de repressió franquista acabada la guerra civil
Diumenge, 17 de octubre del 2010 - 17:29h.
EUROPA PRESS (MADRID)


Mari Carmen Cuesta, supervivent d'un dels primers successos de repressió del règim del general Francisco Franco una vegada finalitzada la guerra civil, conegut com el de 'las 13 Rosas', va morir dissabte a València als 87 anys i avui ha estat incinerada al crematori de la ciutat. Cuesta va ser detinguda per la policia franquista i empresonada el 1939 amb un grup de militants de les Joventuts Socialistes Unificades (JSU, resultants de la fusió, el 1936, dee les joventuts comunistes i les socialistes)a la presó de Ventas quan tenia 16 anys. El 5 d'agost el gruix del grup, tretze joves dones --n'hi havia 7 menors d'edat-- van ser afusellades per pertànyer a aquesta organització al mur d'afusellament del cementiri de l'Est, actualment conegut com a cementiri de l'Almudena.

La història d'aquestes dones va ser reconstruïda fa uns anys a la novel·la de Carlos Fonseca, adaptada més tard al cine. Carmen, a qui el grup de dones coneixia com la peque per ser la més petita de totes, va ser condemnada a 12 anys i desterrada a 350 quilòmetres de Madrid al recobrar la llibertat. Va ser al sortir de la presó quan va començar la seva nova vida a València, on va viure amb la seva germana Angelita, que també havia estat detinguda, encara que va ser alliberada per no pertànyer a les JSU.
Aportació a la memòria històrica

El drama d'aquestes germanes va anar més enllà de la seva reclusió a la presó de Madrid. Al pare el van afusellar amb 17 presos més, i un altre dels germans, pilot de la República, també va ser empresonat. Precisament Angelita, de 91 anys, segueix lluitant per trobar les restes del seu progenitor.
La mort de Mari Carmen, un dels últims testimonis dels primers episodis de repressió, ha commocionat nombrosos dirigents de l'esquerra i en especial la Fundación Trece Rosas. El seu president, José Cepeda, l'ha recordat com "una dona irrepetible que amb la seva aportació a la memòria col·lectiva d'aquell fet històric, ha permès que milions d'espanyols, 70 anys més tard, coneguin aquesta part de la història que va estar silenciada pel Caudillo". "El seu nom, les seves idees, la seva lluita, el seu treball avui estan més vigents que mai a Madrid, a Espanya i al món; i la seva memòria, igual que la del seu pare i les seves companyes de les Joventuts Socialistes Unificades, mai serà esborrada de la història", ha manifestat Cepeda.