7.11.09

Tenim un nou comptador que recupera la quantitat de visites totals des de la creació de Diari de Cubelles .També trobareu les corresponents al últim any fins a dia d’avui.
Gracies per la vostre participació.

En data de 4-08-09 Diari de Cubelles va celebrar les 40.000 visites i a l´arxiu del Diari en aquesta data es va notificar podeu verificar-ho.

EL DIARI DE CUBELLES SUPERA LES 40.000 VISITES!!!

L'espai d'informació, debat i comentari que esteu llegint ha superat les 40.000 visites des de la seva creació gràcies a la vostra col.laboració.

Gràcies!!
4.8.09

españa

6.11.09

Foto/M. Trives/Diari de Cubelles


M.Trives/Diari de Cubelles

No tant sols la platja mereix una passejada a l’estiu. També en aquesta època ,en que el sol potser es tímid i escalfa encara suficientment per anar a fer unes petjades per el passeig o la sorra.Molts vilatans aprofiten per fer rutes. Acompanyats,sols o seure a una de les terrasses obertes tot l´any tot prenent un cafè o una cervesa i llegint la premsa .
Bon cap de setmana!

M. Trives/Diari de Cubelles
Arrel de la reducció dels pressupostos dedicats a l´Investigació un article que va sortir a les pàgines del diari El Periòdico ja fa dies ,signat per Pere Puigdomenech ,professor d´Investigació del CSIC fa un crit d´atenció en aquest tema.. Força preocupant el contingut . Una lectura i no ràpida us recomanem ,es un pel llarg.
¿Preocupa la ciencia española?
Parar el sistema ahora es un error que perjudicará no solo a los profesionales, sino a todo el país

Pere Puigdomènech

Ha quedado bien demostrado estos días que los recortes presupuestarios del Ministerio de Ciencia e Innovación inquietan a los científicos españoles. Suponemos que esto no sorprende a nadie, puesto que para realizar nuestro trabajo necesitamos dinero. Por otro lado, todo el mundo puede suponer que los científicos somos conscientes de que existe una crisis económica y que hay que apretarse el cinturón, una cosa a la que estamos bien acostumbrados. Esta vez, en función de cómo sean los recortes, algunos grupos pueden quedarse parados, quizá habrá que eliminar contratos de gente joven y parar proyectos. Pero, principalmente, se habrá dañado gravemente la dinámica positiva que llevaba la ciencia en España y la credibilidad del país en un campo donde se trabaja siempre a largo plazo. Y a la vista de lo que ocurre, alguien podrá preguntarse en serio cuál es el modelo de país que queremos construir.
En todos los países del mundo, una parte importante del dinero de la investigación procede de fondos públicos. En España, el fondo esencial para la investigación en general es el llamado Plan Nacional, gestionado por el Ministerio de Ciencia e Innovación. En este plan se definen unas grandes áreas de investigación y se llevan a cabo unas convocatorias anuales en las que los grupos de investigación piden dinero. Se trata de convocatorias competitivas y, en general, solo se financia un porcentaje de los proyectos, a menudo menos de la mitad. Las universidades y los centros de investigación normalmente solo pagan los sueldos del personal permanente, los edificios y su mantenimiento, pero todo lo demás (dinero para funcionamiento, para instrumentación y para personal no permanente) los investigadores tienen que ir a buscarlo en convocatorias competitivas. Por esta razón, si estos fondos se tocan el sistema se para.
Quizá alguien pensará que en la crisis actual existen otras actividades, como las fabriles, que también se paran. Y también puede pensarse que más vale destinar los fondos a fines sociales que a unos pocos científicos para que lo pasen bien. Y es cierto que la mayoría de los científicos aceptan la responsabilidad y la especialización de la investigación, con unos sueldos que son correctos, pero que no tienen nada que ver con los de la industria o las finanzas, por el interés que tiene el trabajo de investigación. Alguien puede, pues, pensar que para destinar fondos a unos pocos para que se diviertan, más vale dedicarlos a otros fines. Al parecer, es esto lo que piensa alguien en el Gobierno.
La actividad científica tiene actualmente unos efectos bien definidos sobre la vida de la gente. Si queremos que nuestros hijos reciban una educación de calidad en nuestras universidades, es preciso que estas realicen una buena investigación. Si queremos que en nuestros hospitales se dé una asistencia que incluya los últimos métodos de diagnóstico y tratamiento, es preciso que nuestros médicos tengan un contacto lo más estrecho posible con investigación de primer nivel. Si queremos que nuestros hijos encuentren trabajo en empresas eficientes y productivas, capaces de competir en el mercado internacional, es necesario que los que trabajan estén bien formados y que tengan un entorno tecnológicamente potente. Si queremos tomar decisiones sobre los temas complejos que se nos plantean desde las células madre hasta los transgénicos, pasando por el cambio climático o las fuentes de energía, es preciso que exista gente que esté en primera línea de investigación para informarnos a todos.
Y es esto lo que está sucediendo aquí. Respecto del resto de países de nuestro entorno, llevamos un atraso de décadas que reducimos poco a poco. Nuestra ciencia empieza a contar en el extranjero, estamos construyendo centros que son atractivos para investigadores de todo el mundo, se crean cada vez más empresas de base tecnológica que ya dan trabajo a centenares de trabajadores cualificados. Parar el sistema ahora es un error no tan solo para los profesionales que hemos creído que hacer investigación competitiva es posible en nuestro país, sino también para todo el país. Se necesita un mínimo de dinero y es preciso profundizar en reformas del sistema para hacerlo más eficiente. Ya se han realizado pasos importantes, como que para realizar su trabajo sea preciso que los científicos vayan a fondos competitivos de aquí o de Europa o a contratos con empresas para conseguirlos. Ya se ha instalado la cultura de que una parte de su sueldo (un 40%, por ejemplo) dependa de la actividad de quien realiza la investigación. Existen ya ejemplos, especialmente en Catalunya, de centros de investigación gobernados con mecanismos más eficientes. Pero hay todavía demasiada rigidez en la gestión de proyectos y demasiados funcionarios. Para reformar se necesita voluntad política y dinero para la investigación y para aplicar las reformas. Parece que perderemos otra legislatura sin tener ni una cosa ni la otra.
La ciencia es una actividad consustancial de toda sociedad democrática y con una economía avanzada. Parar su desarrollo en una sociedad como la nuestra, que estaba empezando a asomarse a ella, no es un problema de cuatro científicos.
La ciencia es un elemento esencial si queremos tener una sociedad informada, con una economía eficiente y productiva, con unos servicios de calidad y una cultura abierta. Por ello es normal que los científicos reclamemos coherencia y continuidad en la política científica, pero pensamos que cada día más estas son exigencias para todos los ciudadanos.
*Profesor de Investigación del CSIC

Font : http://www.elperiodico.com/
De nou un article a El Periòdico anomenat , Científicos españoles identifican miles de virus en la Antártida on trobareu de nou una referència a científics en condicions precàries .

4.11.09

Jornada d’adopció ‘gosSOS’, aquest diumenge

La campanya d’adopció de gossos organitzada per l’Ajuntament de Cubelles viurà l’acte central aquest proper diumenge, 8 de novembre, en una jornada oberta al públic on la intenció és poder trobar una família per al màxim nombre d’animals procedents de la protectora de Cubelles. De les 11h. a les 13h. tots aquells que s’acostin a la plaça del Mercat podran veure i triar algun animal per tal d’adoptar-lo i dignificar la seva situació. Es tracta d’un acte on tothom en surt guanyant, en primer lloc l’animal, doncs se li ofereix una llar i una família amb qui viure i, d’altra banda, la família adoptant rebrà un animal desparatitzat, degudament vacunat, se li col·locarà el xip identificatiu i se l’introduirà al cens municipal d’animals de companyia, tot plegat de manera gratuïta.
més informació a Jornada d’adopció ‘gosSOS’, aquest diumenge

Font : http://www.cubelles.cat/

El Govern informa públicament de la informació presentada divendres passat a la Fiscalia

Notícies - Alcaldia
04/11/2009
El Govern de Cubelles va explicar en roda de premsa el posicionament respecte a la documentació que divendres passat va lliurar-se a la Fiscalia. Els informes que van lliurar-se eren el que va elaborar el buffet d’advocats al que l’Ajuntament va demanar assessorament i que recomanava traslladar el cas a la Fiscalia, i un manifest signat per tots els regidors del Consistori, amb l’excepció de la representant d’EC-FIC. Després del gran ressò mediàtic de la notícia, l’equip de Govern va posar-se a disposició dels mitjans de comunicació per tal de resoldre els dubtes sorgits.

Quantitat no prescrita

Un cop es va traspassar, a l’inici de la legislatura, la recaptació de tributs de l’empresa privada que ho feia fins aleshores a la Diputació de Barcelona, es va iniciar un procés de revisió dels exercicis anteriors. El resultat va ser un informe que la Diputació facilita a l’Ajuntament, on es fa constar que existeix una important quantitat econòmica no cobrada. Aquesta es deuria a rebuts que no van passar-se a les persones físiques i/o jurídiques, ja que l’empresa recaptadora constatava que més del 90% dels rebuts realitzats es cobraven. Així doncs, es tractaria d’una quantitat que s’hauria deixat d’ingressar, i no pas un desviament d’aquests imports. L’import en qüestió superaria els 2,5 milions d’euros, que farien referència als impostos recuperables, és a dir, aquells que encara se’n pot reclamar el pagament ja que no han passat els cinc anys que estableix la llei abans no prescriguin. La resta doncs, al haver prescrit, ja no podrien reclamar-se.

Auditoria iniciada

A partir de l’entrada de la documentació, serà el fiscal qui determinarà a partir d’ara si inicia la investigació o, per contra, considera que no existeix indici de delicte. En cas que el Fiscal decideixi engegar una investigació, des del Govern de Cubelles s’ha afirmat que es facilitarà tota aquella informació que se’ls sol·liciti, a fi i efecte d’ajudar a resoldre la situació. Paral·lelament, l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, donava compte de l’inici d’una auditoria interna dels comptes municipals en la present legislatura que duu a terme la Diputació de Barcelona a través d’una empresa privada.

3.11.09

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Cubelles en relació al darrer ple municipal


Font: Ràdio Cubelles

dijous, 01 octubre de 2009

El Govern municipal (PSC-CiU-ERC) surt al pas de les afirmacions fetes pel grup municipal del PPC en la darrera sessió plenària sobre “presumptes irregularitats” en el cobrament de les dietes del membres d’aquest govern per l’assistència a les juntes de govern, fet del qual s’han fet ressò alguns mitjans de comunicació de la comarca.
El Govern municipal de l’Ajuntament de Cubelles (PSC-CiU-ERC) vol sortir al pas de les afirmacions fetes pel grup municipal del PPC en la darrera sessió plenària, celebrada el 21 de setembre, sobre “presumptes irregularitats” en el cobrament de les dietes del membres d’aquest govern per l’assistència a les juntes de govern locals convocades, fet del qual s’han fet ressò alguns mitjans de comunicació de la comarca.
L’Alcaldessa va sol·licitar a la Secretària General, Carme López – Feliu i Font; i a l’interventor, Noël Herman Casals Ramon, informe tècnic, que literalment diu:

ANTECEDENTS

Per part de l’Alcaldia Presidència es sol·licita informe sobre la legalitat de la fórmula utilitzada per aquest Ajuntament en l’abonament d’assistències als regidors per la presència efectiva als òrgans col·legiats i, concretament, a les Juntes de Govern local.

FONAMENTS DE DRET

La legislació aplicable a l’objecte del present informe està continguda, bàsicament, en les següents normes:
· Articles 75 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local (en endavant LRBRL) i 13 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals (en endavant, ROF), quant al règim retributiu dels càrrecs electes.
· Articles 23 de la LRBRL, 54 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, mitjançant el qual s’aprova el Text Refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (a partir d’ara, TRLMRLC) i 52 del ROF, quant a les Juntes de Govern.
· Article 113.3 del ROF, respecte la facultat de l’Alcaldia de requerir la presència a les Juntes de Govern d’altres regidors que no siguin tinents d’alcalde.
· Bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2009, quant a la quantia de les assistències a òrgans col·legiats.
· Article 7 de la Carta Europea de Autonomia Local, feta a Estrasburg el 5 d’octubre de 1985, i ratificada mitjançant Instrument de 20 de gener de 1988.

CONCLUSSIONS

1. L’Alcaldia-Presidència està plenament facultada per llei per requerir la presència dels regidors/es que consideri oportuns en la junta de govern que així consideri, als efectes d’assessorar sobre el desenvolupament de les competències delegades.

2. En la mesura que un/a regidor/a, que no ostenti la condició de tinent d’alcalde, assisteix a una sessió de la junta de govern, per a aquella sessió en serà part, ja que la llei no distingeix entre “membres legals” i “membres no legals”.

3. Les Bases d’Execució del Pressupost per a 2009 habilita als membres de la Corporació que assisteixin a les juntes de govern a percebre assistències, sense distingir entre els Tinents d’Alcalde i els que no ho són.

4. Conseqüentment, al complir-se els requisits fixats per la jurisprudència de presència efectiva i acreditada documentalment, els serà d’aplicació als esmentats regidors/es el dret a percebre assistències, segons la Llei de Bases de Règim Local i el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Corporacions Locals.

5. Des de la Intervenció Municipal no es produeixen objeccions al pagament, prèvia acreditació de l’assistència efectiva a la sessió.


Cubelles, 30 de setembre de 2009

Font:www.radiocubelles.com/
Comunicat de l’agrupació del PSC de Cubelles

COMUNICAT DE L'AGRUPACIÓ LOCAL DEL PSC DE CUBELLES

Arran de les darreres informacions aparegudes a la premsa l'Agrupació Local del PSC Cubelles emet el seënt comunicat:

A l’anterior legislatura municipal, en la qual el PSC tenia la responsabilitat d’urbanisme i l’ENTESA per Cubelles l’alcaldia, PSC i ERC vam demanar que la recaptació passés a la Diputació de Barcelona, considerant que els costos per la gestió d’un recaptador privat eren molt elevades en comparació als de la Diputació i el seguiment dels impagats molt més acurat.
En una reunió amb l’anterior alcalde, aquest va exclamar que, mentre fos alcalde, la gestió la faria aquest recaptador privat. Aquest recaptador privat portava fent-ho de manera continuada des dels anys 80 amb diverses vicissituds legals en les repetides renovacions dels contractes i amb enormes conflictes i qüestionament de la gestió diària.
Ambdues formacions polítiques no enteníem l’interès en mantenir una gestió privada clarament desavantatjosa respecte a l’opció de la Diputació de Barcelona i per tant, perjudicial per Cubelles. L’alcalde en aquella legislatura, va proposar en una comissió informativa prorrogar el contracte de l’empresa recaptatòria fins el 2018 donatt que caducava el 2009 i vista la proximitat de les eleccions municipals. Aquesta proposta formulada de manera unilateral pels representants de l’ENTESA va rebre un rebuig unànime del conjunt de grups polítics.
Això va provocar que el PSC i ERC impulsessin una moció al Ple Municipal on es proposava el canvi de gestió de la recaptació a la Diputació de Barcelona, moció que va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, ERC, ICV i ICb; l’abstenció del PP i els vots en contra d’ ENTESA i CiU. Com a conseqüència, dos dies després de la proposta de la moció, el 6 d’octubre de 2006, tres decrets d’alcaldia (el 430, 431 i 432) comunicaven el cessament al regidor i membre del govern municipal d’ERC.
A continuació els regidors del PSC, també van ser cessats, quedant el govern en minoria fins les properes eleccions a maig del 2007. Durant el temps restant fins a esgotar la legislatura, l’acord de Ple per canviar la gestió recaptatòria no es va complir tot i ser l’alcalde responsable de vetllar pel compliment d’aquest acord en benefici de les arques municipals i dels interessos de tots els ciutadans i ciutadanes de Cubelles, per sobre de la defensa dels interessos privats de qualsevol persona o empresa.
A les eleccions del 2007 es va formar un equip de govern de PSC, CiU i ERC que immediatament agilitzen els tràmits per canviar la gestió de la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona. Aquest canvi, afegit a l’impuls veritable de la remodelació del departament dels serveis econòmics municipals i la posada al dia dels comptes de l’Ajuntament, millora notablement els ingressos i el cobrament d’impagats i resol enormes problemes que porten anys patint els veïns i veïnes de Cubelles. A més, es va encarregar un treball d’auditoria de les finances municipals a través de la Diputació de Barcelona amb la finalitat de conèixer el resultats de totes aquestes accions de millora i priorització sense precedents de l’Hisenda municipal.
Amb els comptes clars, es va encarregar a un bufet d’advocats l’elaboració d’un informe per tal de veure si existien indicis d’irregularitats. Això és el que finalment s’ha portat a la Fiscalia amb el suport de tots els regidors tant de l’equip de govern com de l’oposició, amb l’excepció de l’ENTESA.
Al manifest comú dels regidors municipals, es diu que: (...) A les conclusions de l’esmentat informe es posa de manifest, literalment, que “Davant els dubtes que poden plantejar les greus irregularitats de gestió observades, entenem que existeixen les següents vies d’actuació (...)
2 Posar els fets en coneixement de Fiscalia i que sigui la Fiscalia Anticorrupció la que valori la conveniència d’iniciar una investigació o la inexistència prima facie d’indicis de responsabilitat penal, que facin inviable procedir penalment.”
Per tant, cal ser prudents cap la possibilitat que la Fiscalia trobi o no indicis de responsabilitat penal. Cal deixar treballar la Justícia i no fer afirmacions públiques que després s’hagin de lamentar.
El PSC ha volgut complir el seu compromís de transparència. Ha treballat i treballa perquè aquesta sigui possible. Cubelles té dret a ser governada amb honradesa i eficàcia. Volem transmetre que creiem, i amb nosaltres molta gent, que hi ha un abans i un després respecte a les eleccions del 2007 i la millora de la gestió econòmica i de la recaptació municipal. Aquesta entrada a Fiscalia no té res a veure amb altres casos de recent actualitat. Cal dir també que la coincidència informativa és casual, ja que l’informe jurídic ha estat encarregat molt abans d’iniciar-se els actuals casos que tots coneixem.
Lamentem que Cubelles sigui noticia de primera plana per tot això i considerem que aquesta imatge no és positiva, sent sens dubte un procés necessari pel futur de Cubelles i per respecte a tots aquells i aquelles que compleixen amb les seves obligacions i els seus compromisos electorals i de govern.

Agrupació Local PSC Cubelles
Sessió Plenària
La nova programació de la televisió comarcal Canal Blau inclou un nou espai dedicat als plens municipals dels municipis de la comarca. Sessió Plenària és un programa d’una hora de duració que s’emet tots els divendres a les 20.30h i les 22.30h. i que inclou els resums del ple de la setmana, reportatges i entrevistes. Per aquest motiu en els plens de Cubelles des d’aquesta darrera sessió els professionals de Canal Blau realitzen un desplegament tècnic amb dues càmeres de televisió i un control de realització que permet l’enregistrament i l’edició del Ple.
Sessió Plenària també pot consultar-se a la videoteca del web de Canal Blau.

2.11.09

Ha mort Jose Luis López Vazquéz ,un dels grans actors del cine que recordarem per les seves interpretacions en pelicules com El pisito o Mi querida señorita i moltes més.
Paco Mir component del Tricicle ,Julieta Serrano companya de Mi querida señorita i li dediquen paraules a el Periòdico que transmeten admiració,afecte respecte i bons records .Un bon bagatge aportat al mon del cine i teatre ,amb el reconeixement de la feina ben feta com va demostrar al llarg de la seva vida de actor que mereix un aplaudiment molt llarg.

1.11.09


Visites a Diari de Cubelles mes d´octubre. Gracies per la vostre atenció.
(clikeu sobre la imatge )