24.10.08



KANT DESPIERTA DE SU SUEÑO DOGMÁTICO (Y LUEGO VUELVE A DORMIRSE)

Kant escribe la Crítica de la razón pura tratando de salvar los restos del naufragio de la metafísica. No logró salvar gran cosa, pero dibujó con cierta precisión los límites del entendimiento, determinados por las formas de la sensibilidad, y puso de manifiesto que existen ciertos tipos de conocimiento que quedan fuera de los márgenes de la propia capacidad humana. Este cierto tipo de conocimiento es precisamente aquel que persigue la metafísica. En este sentido la Critica de la razón pura tiene mucho de punto final, es, por así decirlo, un libro de metafísica crepuscular.

Ricardo Desola Mediavilla


Seguir llegint article a...

http://lanausea2000.blogspot.com/


*Ricardo Desola Mediavilla

Licenciado en Filosofía por la Universidad de Barcelona.
Obra Publicada:
Causas Perdidas (1º Premio Águila de Poesía de Aguilar de Campoo, 2005)
Geoda (Seleccionada Certámen Ciudad de Zaragoza 2007)
Versos Diversos (antología), Ed. Atenas 2007.
Experimento poético (antología), Educarte, 2007.
Sabadell Nord, Ca n'Oriach, Can deu, Can puiggener…, (estudio sobre la historia de las migraciones en la zona norte de Sabadell), Museu d'Història de Sabadell, 2008.
Otros premios:
Hermanos Caba 2008, por Concretamente tú.
Asociación literaria Verbo Azul, 2008, por El animal que nombra.
2º premio Amanecer de la Casa de Andalucía en Barcelona 2008 por Yo te imagino.
Accesit Premio Luys Santamarina 2006.

22.10.08




Audiència pública dels pressupostos 2009, el 29 d’octubre


Notícies - Alcaldia



El cinema Mediterrani acollirà una nova audiència pública el proper dimecres 29 d’octubre a les 19:30h. Novament l’equip de Govern presentarà públicament el pressupost general de la Corporació per a l’exercici del 2009, tal i com ja es va fer ara fa un any amb els pressupostos del 2008. Aquesta audiència pública comptarà amb les ponències del regidor d’Hisenda, Xavier Grau; el segon Tinent d’Alcalde, Joan A. Rodríguez Serra; el primer Tinent d’Alcalde, Joan Albet; i l’Alcaldessa de Cubelles, M. Lluïsa Romero; i novament estarà moderada per la cap de l’Oficina Participació i Informació Ciutadana (OPIC), Inés Moreno.

Aquesta audiència donarà els detalls de les inversions immediates de la Corporació, els tributs municipals, la despesa als serveis públics i la nova política de recaptació municipal. S’exposaran les propostes de partides pressupostàries iels projectes més importants als que s’adrecen. Es podrà seguir en directe a través de Ràdio Cubelles (107.5FM) i també per Internet a www.radiocubelles.cat
Font:
Xavier Grau: “Malgrat la crisi, Cubelles s’ha de posar al dia en molts aspectes”

Notícies - Hisenda, Planificació i Serveis Externs
10/10/2008

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau, va explicar les línies mestres de la política econòmica per al 2009 i del pressupost per la proper exercici en el transcurs d’un debat al programa L’Accent de Canal BlauTV dedicat a les hisendes locals. Grau va explicar que el cas de Cubelles és particular, ja que “té unes condicions que agreugen la situació de crisi”. El titular d’Hisenda va matisar que aquest fet singular és que Cubelles encara “ha de posar-se al dia en molts aspectes”. Aquest ha estat l’eix central de la política econòmica del 2008 on, a través del pressupost, s’havien establert tres línies d’actuació, “el traspàs del servei de recaptació a la Diputació de Barcelona, fer funcionar l’Ajuntament de manera més barata i reduir les despeses corrents entre un 10 i un 50%”.
Grau va avançar que el pressupost per l’exercici del 2009, en el qual s’està treballant, seguirà la mateixa línia que el seu predecessor, i que malgrat es notarà la davallada en el sector de la construcció i el turístic es treballarà per seguir amb el que s’ha convertit el leitmotiv d’Hisenda, “posar els diners dels ciutadans al servei dels ciutadans”. En el nou pressupost s’intentarà repetir l’estratègia de fer front a les necessitats de Cubelles confiant en el salt qualitatiu del nou sistema de recaptació que, d’altra banda, ja ha començat a donar fruits com “la recuperació dels 2,5 milions d’euros adormits d’anteriors exercicis que permetran afrontar des d’una posició diferent el nou exercici”.
El nou pressupost es basarà en dos aspectes, d’una banda la inversió per millorar la via pública i l’espai públic, on Grau va posar l’exemple de les obres de connexió d’aigües de Mas Trader amb el dipòsit de Corral d’en Cona, i d’altra banda les polítiques de servei a les persones, entre les que també s’inclouen la construcció d’infraestructures, com la nova biblioteca municipal. Però per poder fer front a aquestes inversions i degut a la conjuntura econòmica actual Xavier Grau afirmava que cal una reducció de les partides “d’una mitja del 30%” forçats per la necessitat. Aquestes reduccions es faran “després d’una revisió raonada de les partides pressupostàries i tan sols allà on es pugui retallar”. El regidor d’Hisenda també avançava que seran solidaris amb el sector de la construcció oferint feines d’inversió en infraestructures tot esperant que en temps de bonança econòmica “el sector correspongui”.
Precisament el sector de la construcció és un dels que més preocupa a l’Ajuntament de Cubelles a nivell de taxa d’atur. Xavier Grau afirmava que el Servei d’Ocupació Laboral de Cubelles (SOLC) ha constatat un augment del 38% de la demanda, però que “el més greu no és la xifra d’aturats, sinó la procedència, ja que enguany hi ha un entre un 15 i 20% d’aturats més procedents del sector de la construcció”. El debat íntegre es pot consultar clicant aquí.
Font: www.cubelles.org
El Ple aprova les ordenances fiscals per al 2009 i s’adhereix al Consorci Sanitari del Garraf

Notícies - Alcaldia
21/10/2008

El dilluns 20 d’octubre la Sala d’Exposicions del Centre Social va acollir la celebració d’un nou Ple Municipal. Es va aprovar l’adhesió del l’Ajuntament de Cubelles al Consorci Sanitari del Garraf gràcies als dotze vots favorables corresponents a PSC, CiU, ERC, PPC i EC-FIC, mentre que ICV es va abstenir i ICb va votar-hi en contra. El Consorci Sanitari del Garraf té l’objectiu d’executar activitats hospitalàries, assistencials, preventives, rehabilitadores, docents i d’investigació al servei, principalment, de la població resident a la comarca del Garraf i la seva àrea sanitària d’influència. També va aprovar-se la designació de representants de l’Ajuntament a les ponències tècniques del Consell Comarcal del Garraf, aquest cop però amb els vots a favor dels tres grups de Govern (PSC – CiU – ERC) i l’abstenció de tots els grups de l’oposició (ICV – PPC – ICb – EC-FIC). Segons les propostes d’acord Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme, participarà a la ponència tècnica d’ordenació territorial; Joan Albet, regidor d’Obres i Serveis, a la ponència de mobilitat; Joan Besós, regidor de Dinamització Econòmica, participarà en la ponència dedicada a la promoció econòmica i, finalment, Prudencia Carrasco, regidora de Serveis a les Persones, va ser designada per participar en representació municipal a la ponència que duu el mateix títol de la regidoria que encapçala.
Precisament la regidoria de Serveis a les Persones va dur a aprovació el reglament d’organització i funcionament del Registre municipal d’unions estables de parella, un dels projectes més importants d’aquesta legislatura. Després de resoldre els dubtes sorgits arran de com quedava l’articulat del nou text incloent-hi l’al·legació presentada pel PSC, va aprovar-se el reglament per unanimitat de tots els grups. Tal i com s’especifica al preàmbul, el text pretén posar fi a la discriminació legal que pateixen moltes persones al fer ús de la seva llibertat de configurar el model de família que s’adequa al desenvolupament de les seva personalitat, dins el marc de respecte a totes les opcions afectives i als principis de pluralitat, igualtat i llibertat. El reglament permetrà reconèixer i acreditar les unions de parelles de fet que, sense haver hagut de contraure matrimoni, puguin exercir els seus drets i obligacions.
També per unanimitat es va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Cubelles, a través de l’OPIC, i el Síndic de Greuges. Mitjançant aquest conveni l’oficina del Síndic emetrà un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades que facin referència a Cubelles i l’estadística de les consultes realitzades per veïns o entitats del municipi, resultats que podrien ser presentats al llarg d’un Ple Municipal. També podrà participar en les jornades divulgatives que organitzi l’Ajuntament que facin referència als drets de les persones i la seva garantia. Per la seva banda, l’Ajuntament haurà de fer difusió de la figura del Síndic de Greuges com a defensor de les persones i instrumentar mecanismes per fer accessible l’operativitat del conveni.
La proposta de modificació i l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’exercici del 2009 va ser un dels punts al que s’hi va destinar més temps al llarg del Ple. Un cop els grups de la oposició van formular les seves preguntes i van exposar els seus dubtes i queixes de la proposta que formulava l’equip de Govern, es va votar la proposta d’ICV de deixar el punt sobre la taula. L’esmena va denegar-se amb els vots en contra de PSC – CiU i ERC, i els vots a favor d’ICV – PPC – Icb i EC-FIC-. Tot seguit va votar-se una segona esmena referent a la modificació del termini per presentar sol·licituds per a rebre bonificacions fins al 31 de desembre, esmena que va ser refrendada amb els vots a favor de l’equip de Govern i els vots en contra de la oposició. El punt d’aprovació de la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici del 2009 va dur-se finalment a votació, i es va aprovar amb els vots a favor dels grups que formen l’equip de Govern, els vost en contra d’ICV, PPC i EC-FIC i l’abstenció d’ICb.

Font:

El Ple aprova les ordenances fiscals per al 2009 i s’adhereix al Consorci Sanitari del Garraf

http://www.cubelles.cat/

21.10.08


Presentació de llibre, el 24 d'octubre al Centre Social


El proper 24 d’octubre es presentarà al Centre Social de Cubelles el llibre “La Solana. Memòria de l’excavació arqueològica al jaciment. Cubelles, Garraf”.
L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Cubelles i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, comptarà amb una presentació científica a càrrec dels autors del llibre. M. Eulàlia Barrasetas i Dunjó, coordinadora de la publicació, s’ocuparà de comentar el jaciment i els resultats dels treballs realitzats.

El llibre és una publicació tècnica que s’inclou amb el número 18 dins la col·lecció que edita el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, amb la voluntat de difondre els resultats dels treballs arqueològics que es porten a terme a Catalunya.
Font :

20.10.08

Paulina Schumann recull la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2007
La filla de Charlie Rivel també ha estat guardonada enguany amb el Premi Nacional de Circ que concedeix la Generalitat de Catalunya
Paulina Andreu, la filla de Charlie Rivel, coneguda artísticament com a Paulina Schumann, va rebre el passat 15 d’octubre la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2007, una decisió ratificada pel Consell de Ministres del 9 de maig.
Aquesta condecoració, creada l’any 1969, distingeix a les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic. La cerimònia d’entrega de les Medalles d’Or al Mèrit en les Belles Arts va tenir lloc al Teatro Colón de La Corunya i SS.MM. els Reis d’Espanya van presidir l’acte.
A part de Paulina Andreu, els guardonats d’enguany han estat Helga de Alvear (Galerista), Daniel Baremboin (Director d’Orquestra), Cecilia Bartoli (Cantant d’òpera), Luz Casal (Cantant), Antonio Banderas (Actor i director), Antonio Isasi-Isasmendi (Productor i director de cinema), Tomasi di Lampedusa (Musicòleg), Alicia Alonso (Ballarina i coreògrafa), Manoel de Oliveira (Director i guionista), Marisa Paredes (Actriu), Alfonso Pérez Sánchez (Historiador), María Joâo Pires (Pianista), Berta Riaza (Actriu de teatre), José Tomás (Matador de braus), Carme Ruscalleda (Restauradora), Jorge Semprún (Escriptor i guionista de cinema) i Roberto Verino (Dissenyador). A més, també han rebut els guardons els Alfarers de Buño, la Brigada del Patrimoni Històric del Cos Nacional de Policia, el Grup de Patrimoni Històric de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i la Fundación Telefónica.
Una cubellenca més
Paulina Schumann sempre ha estat lligada al món del circ i l’espectacle. Nascuda a Barcelona, l’any 1921, filla d’en Josep Andreu “Charlie Rivel” i Carmen Busto va seguir la tradició familiar, que la va encaminar cap al món del circ seguint al seu pare i als seus germans actuant per tot Europa. Es va casar amb Albert Schumann, mestre de doma i membre d’una reconeguda nissaga del circ danès. La seva carrera professional, en la que ha triomfat amb els seus espectacles de balls i funambulisme, va començar als sis anys al Teatre l’Empire de París, l’abril de 1932 va obtenir un gran èxit a Viena, ballant el Danubi Blau. Arran del seu matrimoni, Paulina Schumann va començar a treballar en els números eqüestres de la família del seu marit durant la dècada dels 50 i els 60. A partir de 1972, i durant onze anys va realitzar números artístics amb el seu pare. A dia d’avui, retirada de la seva activitat professional és una veïna més de la nostra vila i somia veure acabat el museu dedicat al seu pare, l’Exposició Permanent del Clown Charlie Rivel, situat a la Plaça del Castell, 1.
Any de guardons
La filla del pallasso Charlie Rivel, ha estat també guardonada enguany amb el Premi Nacional de Circ que concedeix la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria, 25 anys després de la mort del seu pare. Se li ha concedit el premi "per la seva extraordinària trajectòria com a acròbata, equilibrista, ballarina, domadora de cavalls i per la valuosa aportació a la història del circ, que servirà d'impuls per a les noves generacions circenses", tal i com va declarar el jurat del guardó. Aquests premis, dotats cadascun amb 18.030 euros, van ser instituïts pel Govern de Catalunya el 1982. Es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants a cadascun dels àmbits culturals desenvolupats durant l'any anterior. La cerimònia de lliurament va ser el 25 d'octubre al Teatre Kursaal de Manresa.

Font :

http://www.vilanovadigital.com/