15.5.09

Foto/F. Lleonart/2009

M. Trives/ Diari de Cubelles

El ull de Francesc Lleonart

Donem la benvinguda a Francesc Lleonart , un excel·lent fotògraf que sap donar una nova mirada al objectiu a retratar . Es creatiu i plàsticament impecable.

14.5.09

Font imatge/http://eltiovazquezdospuntocero.blogspot.comM. Trives/Diari de Cubelles

Qui no ha llegit les historietes de ¨Les germanes Gilda ¨ ?
Aquest any se celebra el 60è aniversari de la seva aparició de la má del seu creador Manuel Vázquez.
Teniu una informació apareguda a La Malla en que parla de la publicació d´una nova edició en commemoració del citat aniversari. Llegiu.....


Ediciones B recupera l'humor burlesc de 'Las Hermanas Gilda', clàssic del còmic de postguerra
Enguany se celebra el 60è aniversari de la sèrie creada pel dibuixant Manuel Vázquez
LAMALLA.CAT

Una nova edició ha recuperat, 15 anys després de la seva última publicació, un "clàssic" del còmic espanyol, les Hermanas Gilda, del difunt dibuixant Manuel Vázquez. Publicat per Ediciones B amb una tirada inicial de 5.000 exemplars, l'àlbum dedicat a les Hermanas Gilda commemora el 60 aniversari d'aquesta sèrie que Vázquez va començar el 1949 i va prolongar fins a 1972-73. Segons ha explicat avui l'especialista en còmic i autor del pròleg del volum, Antoni Guiral, "les historietes de les Gilda reflecteixen la societat de l'època, vista de manera irònica, i posen en valor la categoria de dibuix i narració de Vázquez". Per a Guiral, encara que ja havia donat mostres de la seva capacitat per "dinamitar les convencions socials" en la seva sèrie Heliodoro Hipotenuso, va ser en les Hermanas Gilda on Vázquez va desencadenar la seva ànima d'autor rebel.
Aquesta rebel·lia es tradueix en unes històries que trenquen amb la moralitat de la dictadura franquista que exalçava la fraternitat i la convivència social i familiar, i a més des d'unes revistes dirigides a un lector infantil i juvenil. Les dues protagonistes són a més antitètiques: "Leovigilda és la germana alta i prima que simbolitza la frustració, i Hermenegilda, la baixeta i obesa, guarda l'essència del candor", comenta Guiral.
Amb la disfressa de l'humor burlesc i desmesurat, Vázquez retrata el cinisme i la ferocitat de les relacions humanes, esquivant, almenys fins al 1955, el control censor de la Direcció General de Premsa. L'entrada en vigor d'una nova legislació del Ministeri d'Informació i Turisme sobre el que es podia i no es podia dir en les publicacions infantils, a partir del 1956 va provocar que "les dues germanes van anar abandonant l'acritud de les seves relacions a favor d'una etapa en la qual 'se n'anaven al camp' per viure situacions frontereres amb el surrealisme", assenyala Giral.
En nom de la família del dibuixant, els seus fills Victòria i Manolo Vázquez han assegurat que "tornar a publicar la sèrie de les Hermanas Gilda era una assignatura pendent que devíem al nostre pare" i també una necessitat, "perquè a Internet segueixen apareixent vendes d'exemplars, encara que pocs i en molt mal estat". Per a Manolo Vázquez, les aventures de les Hermanas Gilda segueixen sent vàlides per als lectors d'avui, perquè "com els Simpson, admeten diverses lectures, els nens se'n riuen amb les seves ocurrències exagerades, i els adults poden llegir entre línies com era la societat espanyola de llavors, què diuen els personatges o per què es diuen així".Notícies - Comunicació
14/05/2009
El programa de Ràdio Cubelles Barreja’t amb mi ha resultat un dels tres finalistes als Premis de Comunicació Local 2008 que atorga la Diputació de Barcelona.

Barreja’t amb mi competeix en la 24a. edició dels Premis Rosalia Rovira, destinats a programes de producció pròpia emesos per una ràdio municipal d'una població de fins a 15.000 habitants i que està dotat amb 10.000 euros. La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc a l’Auditori de l'hotel Melià Sitges el proper dissabte 23 de maig de 2009, a les 20h.
Barreja’t amb mi és una iniciativa conjunta de l’associació cubellenca Por Derecho Propio i de Ràdio Cubelles que té per objectiu enriquir els valors humans a través de la barreja i el mestissatge cultural amb la voluntat de ser un espai de convivència entre els diferents col·lectius estrangers que ara viuen a Catalunya i la seva societat receptora. La proposta del programa apunta a posar en comú aquestes històries, coneixements i experiències, des de tot allò quotidià, acostant els costums, les anècdotes i les informacions que col·laborin al coneixement i entesa comuna entre cultures.
La conductora del programa, Luz Cassino, considera que el fet de ser finalistes “és un reconeixement al compromís i al treball d’investigació que es duu a terme, però sobretot posa de relleu la importància d’un projecte que dóna veu a persones estrangeres que són les verdaderes protagonistes”. Així mateix, Cassino considera que Barreja’t amb miés una eina de sensibilització molt potent pel que fa a la convivència i la participació de ciutadans i ciutadanes de ple dret”.
Font imatge/http://www.avui.cat/
Font /EFE/KAI FÖRSTERLING


EL BARÇA GUANYA LA 25ª COPA DEL REI !!!!
GRUP D´ESTUDIS CUBELLENCS.AMICS DEL CASTELL

DEL 15 AL 31 de MAIG de 2009, al CENTRE SOCIAL

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA:

"Lluís Companys i la seva època (1882-1940)"

Inauguració el 15 de maig , a les 8 del vespre.


Aquesta exposició itinerant ha estat impulsada per la Fundació Josep Irla i compta amb la col·laboració de l institut d’estudis Penedesencs.

13.5.09

Mantell solidari/ Les Teresines /foto arxiu La Fita/ Puntaires 2009

Amb motiu de la celebració del DIA MUNDIAL DE LA FIBROMIÀLGIA

L'ASSOCIACIÓ CATALANA D'AFECTATS DE FIBROMIÀLGIA (ACAF) - SEU TERRITORIAL DE CUBELLES, trasllada la seva celebració en el nostre municipi al proper dissabte dia 16 de maig.
Per quart any consecutiu, s'instal.larà una taula informativa davant la rectoria i es farà postulació pel poble (des de les 10 del matí fins les dues del migdia).

A l'una del migdia (13 h.) es farà en directe el sorteig del mantel solidari cedit pel grup Les Teresines a la nostra Associació.

12.5.09

Notícies - Medi Ambient

Des del 6 de maig es poden recollir les noves targetes magnètiques de la Deixalleria municipal, que permeten acollir-se a les bonificacions de la taxa d’escombraries. L’objectiu de la mesura és agilitzar el procés de bonificació de la taxa, que pot arribar fins al 30% del rebut.
Les targetes es poden recollir a la regidoria de Medi Ambient (ubicada als Serveis Tècnics municipals, al carrer Joan XXIII, 30, 1a planta) presentant el DNI de la persona a nom de la qual va el rebut de pagament de la taxa d’escombraries. En cas que sigui la primera vegada que es gaudeixi de la bonificació caldrà aportar també el rebut de pagament de la taxa d’escombraries de l’anualitat 2008. L’horari de recollida és de dilluns a divendres de 10 a 14 h.
Les bonificacions de la taxa es calculen en trams de viatges a la Deixalleria, que van des del 12% de rebaixa de la taxa, per a usuaris que hi vagin entre 8 i 10 vegades; del 20%, entre 11 i 20 viatges; i del 30% si se superen els 21 viatges.