2.8.08


Bon cap de setmana i Bones Festes a MAS TRADER !!!!

1.8.08













Som a Texas ? Noooooooooo ! més a prop nostre, just a la parada del bus de la carretera , van captar aquestes imatges enviades a Diari de Cubelles.

31.7.08

Avui parlem de.... les....



Dificultats a l´hora d´establir un ¨bon rullitu ¨
Devant les últimes informacions de premsa sembla ser que l´Estat no té diners i a més Govern i Generalitat discrepen en temes de financiació autonomica.
Llegiu les informacions que trobem dins les págines del Diari Avui....i recomenar ,una pregaria més a La Moreneta



Solbes: ni un duro
El vicepresident alerta que l’Estat no té diners per contribuir al model de finançament autonòmic. Avisa que complirà l’Estatut però també la Constitució, que obliga a prestar serveis harmònics arreu
Si en anteriors models de finançament autonòmic l’Estat estovava les reticències d’algunes comunitats recorrent al talonari, aquest cop ja d’entrada es declara en suspensió de pagaments aprofitant els estralls d’una crisi que ja anomena crisi. “És cert, no hi ha diners”, va admetre ahir per primer cop i sense embuts el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, deixant clar que l’Estat no aportarà ni un duro per acontentar ningú.
Mostrant les butxaques buides, l’estratègia de Solbes és centrar la negociació en l’arquitectura del model i en els percentatges dels impostos a cedir i fugir de xifres que unes comunitats puguin llançar sobre el cap de les altres. “No discutirem sobre qué hay de lo mío, això ja vindrà i serà quan es tanqui la negociació”, va advertir durant una compareixença forçada a la comissió d’economia i hisenda del Congrés.
Estat prim o massa gras

L’avís preventiu de Solbes suposa un cop de puny a la taula quan la Generalitat, en documents interns de treball, ha arribat a xifrar en 20.000 milions el que el govern central hauria d’afegir per mantenir l’equilibri entre ingressos i despeses entre l’Estat i les comunitats acordat en el model del 1999.

Segons el vicepresident, del 51% de la despesa en mans de l’Estat, un 33% correspon a la Seguretat Social (que no entra en el finançament) i un 18% a la resta de despeses. “Resoldre amb aquest 18% els problemes de necessitat de despesa de les comunitats i dels municipis no és raonable”, va reblar en contra del front català que des de CiUa ERC i ICV li reclamava que mogui fitxa abans del 9 d’agost que fixa l’Estatut.

Font:

http://www.avui.cat/

i també.... a La Vanguardia trobem informació de....

TRAS LA REUNIÓN DE LA COMISIÓN MIXTA


Gobierno y Generalitat siguen lejos de entenderse en financiación autonómica
Las partes discrepan sobre la vinculación entre la negociación de los Presupuestos y un acuerdo en financiación Castells reitera que la propuesta de Solbes es "decepcionante, insuficiente y preocupante" Carlos Ocaña se pregunta "dónde" contradice el Estatut la propuesta del Gobierno
Barcelona. (Redacción y agencias).- El secretario de Estado de Hacienda, Carlos Ocaña, y el conseller de Economía, Antoni Castells, han evidenciado que las diferencias entre ambas administraciones en financiación autonómica se mantienen, ya que el Gobierno cree cumplir el Estatut con su propuesta de bases y la Generalitat no. Además, las partes han discrepado sobre la vinculación que pueda tener la aprobación y negociación de los Presupuestos Generales del Estado para 2009 y un acuerdo previo en materia de financiación autonómica.

Seguir leyendo noticia

Font :

http://www.lavanguardia.es/

30.7.08

Jocelyn Marmottan i Montserrat Pascual

sala d’exposicions de la rectoria de l’església de Sta. Maria de Cubelles
fins el 17 d’agost, i es pot visitar de 7 de la tarda a 9 del vespre.

(Fotos/ arxiu /Diari de Cubelles)











29.7.08


EL DIARI DE CUBELLES SUPERA LES 27.000 VISITES!!!

L'espai d'informació, debat i comentari que esteu llegint ha superat les 27.000 visites des de la seva creació ,gràcies a la vostra col.laboració.

Gràcies!!



28.7.08




Rebuig de l´Associació La Fita a l´acte organitzat sota el nom de Cubelleseròtica

Maria Trives
Presidenta Associació Dones La Fita

Presentat com una «activitat vitalista i estiuenca» segons diu el el director de cinema Conrad Son i «perquè té una població flotant molt important durant l'estiu» ha optat per Cubelles y posar en marxa l’anomenada Cubelleserotica . També els mitjans *diuen que el Departament de Política Lingüística de la Generalitat va subvencionar al citat senyor .
Bé ,si el citat Departament ha considerat que la normativa lingüística s’apliqui a etiquetatges i demés productes, vídeos i tot el món que gira a l´ entorn d’aquest món ,res a dir ,els catalans i catalanes tenen el dret de llegir el que compren amb català, siguin productes de rentavaixelles o sabó per la roba, i si la subvenció es per fer el doblatge en català ,també es un cine ,dedicat a un públic i evidentment també ,un determinat públic de catalans i catalanes acudeixen a les sales de projecció de cine porno com d´altres van a veure el Pato Donald.
El que realment es reprovable que s´ utilitzi com a ganxo Cubelles i a més el citat senyor Conrad Son fa propaganda a la vegada del seu llibre anomenat Catalanes i calentes com si res i de pas treure calerons i anunciar la voluntat tal com s’expressa en informacions publicades en diaris * «Iniciem aquesta petita aventura i, si podem, la farem cada estiu, a Cubelles o qualsevol altre poble del Garraf».
El nostre posicionament i que no es confongui els continguts, no es motivada per una demagògia puritana, la gent té dret a comprar ,practicar i atendre les seves maneres personals de buscar informació si es la seva voluntat ,no es el cas ni el motiu de la nostre indignació i si el fet reprovable que a dia d’avui, les persones i molt especialment les dones encara tinguem que suportar que quatre espavilats utilitzin impunement qualificacions poc encertades vinculades a col·lectius, a les persones en general i sota el nom en aquest cas, de Cubelles .
Per tant ens reafirmen una vegada més ,en el comunicat i continguts de text de l’associació de Dones de Cubelles La Fita en que diu textualment rebutgem i lamentem que sota un fàcil aparador progressista es mantingui i es promocioni actes que vulneren al dret com a dones d´ exigir un respecte al nostre cos ,a l’entorn cultural, social i sexual i utilització del nom de Cubelles a qualsevol tipus d´ actes que vulneren el respecte a les persones en general i en aquest cas a les dones de Cubelles especialment.

Associació Dones de Cubelles La Fita
Podeu llegir les informacions aparegudes a El Punt i a Vilanova Digital i a Periodista digital
Font : Vilanova Digital
Esta ayuda aparece publicada hoy en el Diari Oficial de la Generalitat, ...
Comunicat en relació al 25è aniversari de la mort d'en Charlie Rivel


Comunicat en relació al 25è aniversari de la mort d'en Charlie Rivel

Notícies - Promoció Cultural

L’Ajuntament de Cubelles, davant les notícies aparegudes a diversos mitjans de comunicació en relació al 25è aniversari de la mort del clown universal Charlie Rivel, vol comunicar el següent:

1-La memòria d’en Charlie Rivel és un patrimoni d’aquesta ciutat, de tal manera que en aquells actes commemoratius i festes que es realitzen, invariablement el Charlie Rivel té el seu lloc, bé amb la presència del seu gegant o bé a través d’actes puntuals i concrets.
2-La figura d’en Charlie Rivel està associada al somriure i a la gresca, sent la diversió i la joia signes d’identitat de la seva vida i obra. Per tant, no creiem que la seva mort sigui un acte que nosaltres haguem de festejar, circumstància, que estem segurs el propi Josep Andreu, aprovaria.
3-Aquest any hem commemorat el seu naixement, el 23 d’abril, amb una exposició i la publicació i edició d’un llibre de dibuixos i poemes de diversos autors. A l’estiu, i dins dels actes que aquest Ajuntament realitza coneguts com “Divendres a la fresca”, hem fet una lectura de poemes en el seu honor i record, amb la presència de la seva filla Paula Schumman, a més de la realització de la nova guia de l’Exposició Permanent del Clown Charlie Rivel.
4-No obstant, aquest Ajuntament vol informar que malgrat això, des de la regidoria de Promoció Cultural i Patrimoni s’ha estat treballant, sent aquesta una de les seves prioritats per a aquesta legislatura, en l'obtenció de la propietat intel·lectual de la obra i legat del Charlie, que altres consistoris en anteriors legislatures no havien valorat com a important ni necessari. Des d’ara podem dir que la propietat intel·lectual i la imatge d’en Rivel és propietat de tot Cubelles.
5-Així mateix, des de l’Ajuntament volem informar que actualment estem treballant per a elaborar un inventari i fer una exposició itinerant amb la seva obra i els seus records recuperats, per poder donar a conèixer a les noves generacions o bé per recordar a aquells que ja el coneixien, a Catalunya i el món, la seva figura de Català Universal i de fill il·lustre de la nostra vila.

Cubelles, 27 de juliol de 2008.


Font:

http://www.cubelles.cat/

A la plaça de la Vila,la colla de castells
Els Bordegassos, de Vilanova i la Geltrú





27.7.08




( Fotos/arxiu Diari de Cubelles)



La 24a Trobada de Gegants a la plaça del Mercat
Festa Major Petita