28.4.06

Les joventuts d'ERC es desmarquen del partit i faran campanya pel 'no' en el referèndum de l’Estatut
La branca juvenil d’ERC, les JERC, ha assegurat aquest divendres, que demanaran “el ‘no’ i farem campanya pel ‘no’” en el referèndum de l’Estatut. El portaveu nacional de l’organització, Pere Aragonès, ha destacat que, tot i aquesta decisió, estan "moderadament satisfets amb la resolució d’Esquerra, ja que considera com a opcions legítimes el no, el blanc i el nul". L'executiva republicana es va reunir aquest dijous i va optar “preferentment” pel vot nul.Aragonès ha explicat que en la votació de l’executiva del dijous els dos representants de les JERC van abstenir-se perquè “no podien donar suport al vot nul” i “perquè no apostava únicament pel ‘no’” que ells volien.Tot i aquest desacord amb l’executiva d’ERC, Aragonès ha mostrat la seva tranquil·litat respecte a la relació amb ERC i ha assegurat que es senten “plenament acollits” dins el partit republicà, perquè els republicans “no només donen suport al nul, també al no i al blanc”.

Les Joventuts Socialistes acusen ERC i les JERC de "quedar del costat del PP". El primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), Raül Moreno, ha acusat, aquest divendres, ERC i les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) de “quedar al costat del PP” arran de la postura de les dues formacions sobre el referèndum de l’Estatut. Per la JSC “ERC ja no és un grup homogeni, està totalment fracturada i en crisi, sense nord, sense fita clara”. Raül Moreno ha afegit que “l´abstenció d´ERC i el no de les JERC, aquest descontrol, demostra una immaduresa política que els invalida per participar en l´acció de govern en un moment històric per a Catalunya” . Moreno ha lamentat “que les JERC i també Esquerra Republicana hagin quedat immersos en un procés de degradació política que passa per compartir els sentiments de la dreta més rància”.
www.eldebat.com
Mas denuncia que la decisió d'ERC és "igual de ridícula" que la recollida de firmes del PP .

El líder de CIU, Artur Mas, ha denunciat que la decisió d’ERC és "exactament igual de ridícula" que la recollida de signatures del PP contra l’Estatut, en roda de premsa a la seu de la formació convergent. Mas ha titllat els dos casos de "numeret de circ de baixa qualitat". A més a més, Mas ha acusat ERC de "covardia" per no tenir "el coratge de votar ‘no’ si no creuen en aquest Estatut". El líder convergent ha retret a la formació republicana que estigui promovent "una perversió política" en demanar "als ciutadans que llencin el seu vot a la paperera". Mas ha demanat a Maragall que "prengui cartes en l'assumpte" i faci alguna cosa per "impedir aquest ridícul". Li ha exigit també una nova "recomposició" del Govern català "encara que sigui en minoria". Ja li ha avançat, però, que "no fa falta que parli amb CIU" perquè la federació "no vol estar" en l'Executiu si no és a través de les urnes.
www.eldebat.com
Participació Ciutadana i Comunicació

Ràdio Cubelles engega una forta campanya informativa. L’emissora municipal es troba celebrant els actes commemoratius dels seus 25 anys. Els actes que duraran tot un any es tancaran el 23 de febrer de 2007.
Ràdio Cubelles ha engegat una forta campanya informativa de celebració dels 25 anys de Ràdio Cubelles amb l’eslògan “Ràdio Cubelles fa 25 anys. Demana un desig”. De fet, aquest matí s’han penjat dues pancartes a la façana del Casal de Cultura on es troben instal·lats els estudis de Ràdio Cubelles. També s’han instal·lat banderoles tant a la carretera C-31 com a la plaça del Mercat de Cubelles.
El propòsit és fer conèixer tant la nova imatge corporativa, amb l’estrena del nou logotip de l’emissora, com seguir informant a la població que Cubelles té una ràdio local que ha complert 25 anys. Amb aquesta campanya també s'espera aconseguir que col·laboradors, treballadors, i gent vinculada amb el mitjà durant aquests 25 anys es posin en contacte amb Ràdio Cubelles perquè puguin participar d'una Gran Festa que s'està preparant per finals d'any.
Aquesta és una de les diverses iniciatives de la campanya informativa que durarà tot un any ja que també s’estan fent canvis amb la programació radiofònica i amb les sintonies de l’emissora. La nova campanya juga amb la imatge d’un micròfon que va canviant la seva fisonomia segons l’acte que anuncia. Així s’ha pogut veure un micròfon que sua durant la celebració de la Marató dels 25 anys, un micròfon amb moltes lletres anunciant el 10è Concurs Víctor Alari, i des d’avui es pot veure un micròfon que està disfressat de pastís d’aniversari.
Així mateix, són diverses les entitats del municipi que s’han volgut sumar donant suport a aquesta campanya dels 25 anys de Ràdio Cubelles i publiquen el nou logo de Ràdio Cubelles a través dels seus actes i cartells informatius.
Una altra de les iniciatives creades és la creació d’un trofeu institucional que entra a formar part dels regals protocol·laris de l’Ajuntament, presentat el passat 22 d’abril dins l’acte de lliurament dels premis Víctor Alari. Es tracta d’un micròfon fet de paper maixé que mostra els nous colors de Ràdio Cubelles amb el canvi de logotip.
També s'ha estrenat la nova web de Ràdio Cubelles (www.radiocubelles.net) en la què es pot escoltar l'emissió on line i consultar tota la informació referent a l'emissora. A la web s'han incorporat algunes finestres on es pot escoltar audio i veure video d'alguns dels actes festius dels 25 anys.
Properament, Ràdio Cubelles donarà a conèixer noves propostes en les què s’està treballant.
Per altra banda, els actes dels 25 anys continuen aquest dissabte, 29 d'abril amb el Concert de Lluís Llach que presenta la gira "i.". El concert tindrà lloc, a dos quarts d'onze de la nit, al Poliesportiu municipal. Ràdio Cubelles Divendres, 28-04-2006
EL DIARI DE CUBELLES PULVERITZA TOTS ELS SEUS RECORDS DE VISITES SUPERANT LA BARRERA DEL CENTENAR DE VISITES EN UNA SETMANA

El Diari de Cubelles, que ha superat aquesta mateixa setmana les 4.000 visites des de la seva posada en marxa el 31 d'octubre de 2004, ha aconseguit en els darrers set dies un nou record de visites diàries amb un total de 113 consultes en només una setmana. Això ha permès una mitjana regular de visites de 16 (amb puntes de fins a 22 visites diàries dimarts dia 25 d'abril i dimecres 26 d'abril), matcant una nova fita en aquest nou mitjà de comunicació pioner on-line a Cubelles.

Unique Visitors
Counter Name: ICbforum
Page Name: www.diaridecubelles.info
Time Frame: Last 7 Days Last 1 Month (Pro Only) Last 30 Days (Pro Only) Last 6 Months (Pro Only) Last 12 Months (Pro Only)
Date
Unique Visitors
Fri, April 28, 2006
14
Thu, April 27, 2006
22
Wed, April 26, 2006
22
Tue, April 25, 2006
21
Mon, April 24, 2006
18
Sun, April 23, 2006
9
Sat, April 22, 2006
7
Average: 16
Total: 113


Reproduïm a continuació la primera noticia publicada pel DIARI DE CUBELLES
aquell ja llunyà 31 d'octubre de 2004:

Per Cubelles, tu tens molt a dir
Aquest nou espai creat per ICb vol ser un lloc obert de trobada i de debat. Covidem totes les persones interessades en participar en el disseny d'un futur millor per
Cubelles.Podeu trobar-nos també a www.cubelles.ca
PÍNDOLES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació
Ajuntament de Cubelles

NOVETAT: ENTREVISTES A REGIDORS I REGIDORES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Cada setmana publicarem una entrevista adreçada a un regidor/a de Participació Ciutadana de Catalunya amb l'objectiu de conèixer millor la realitat del seu municipi en aquesta matèria.
Fins ara, han respost la nostra entrevista:
BARCELONA I ÀREA METROPOLITANA
Dolça Garcia (Santa Coloma de Gramenet) [13/01/2006]
Jordi Peiró (Rubí) [20/01/2006]
Celestino Sánchez (Barberà del Vallès) [27/01/2006]
Raquel Garcia (Parets del Vallès) [10/02/2006]
Jordi Puigneró (Sant Cugat del Vallès) [23/02/2006]
Eva Maria Campos (Pineda de Mar) [03/03/2006]
Xavier Grau (Cubelles) [10/03/2006]
Montserrat Pallarés (Castelldefels) [17/03/2006]
Oriol Fort (Mollet del Vallès) [31/03/2006]
Joan Ballbè (Ullastrell) [07/04/2006]

Més informació a: participacio_cubelles@hotmail.com
DIA INTERNACIONAL DE LES DONES PER LA PAU I EL DESARMAMENT


VEUS DEL MOVIMENT FEMINISTA BASC
DAVANT LA RESOLUCIO DEL CONFLICTE A EUZKADI
Dia 22 de maig a les 19.00 al Pati Llimona (Regomir, 3)
Begoña Zabala (Emakume Internazionalista)
Asun Urbieta (Plazandreok i Ahotsak)
Izaskun Guarrotxena (Bilgune feminista)

Dia 24 de maig
Concentració a la Plaça del Rei a les 19.30 de la tarda

Organitza :Dones per Dones (Ca la Dona)
Maragall replica a Carod que els catalans no triaran "coses estranyes" al referèndum.
El president assegura que no s'entén l'opció d'Esquerra. Montilla acusa els republicans de fer de partit extraparlamentari i de posar en dificultats el govern Mas interpreta l'aposta com una pirueta per falta de coratge polític
I. Aragay / Redacció
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va mostrar-se ahir convençut que els catalans "no aniran a votar coses estranyes" al referèndum de l'Estatut. "Guanyarem el debat identitari perquè la gent d'aquest país no es deixarà enganyar ni pels que diuen que no amb la boca plena ni pels que diuen que no amb la boca petita. El poble de Catalunya dirà sí a l'Estatut, que és infinitament millor que el de 1979", va sentenciar durant la 19a entrega dels premis Primer de Maig.
Maragall va posar en dubte que la població entengui la recomanació de vot d'ERC. Va fer la prova amb els periodistes que cobrien l'acte. "Però vostès ho han comprès?", els va interrogar. La resposta d'alguns redactors va ser "Una mica", a la qual cosa el president va afegir: "Doncs a la gent li passarà el mateix". El president de la Generalitat va reconèixer que la posició d'ERC és un problema per al tripartit, però va descartar expulsar-la de l'executiu.
Més contundent va ser el primer secretari del PSC i ministre d'Indústria, José Montilla, que va arribar a acusar els republicans de fer de partit extraparlamentari amb una decisió "immadura". En el mateix acte, Montilla va subratllar que el posicionament de la cúpula d'ERC no és propi d'un partit de govern, i que posa en dificultats el tripartit perquè hi suma entrebancs, tot i que creu que no en condicionarà la continuïtat. Sosté que la majoria de votants d'ERC donaran suport al nou Estatut, tal com apunten les enquestes.
"Decisió ambigua"
També van criticar amb duresa l'actitud d'ERC els altres socis, per boca del vicepresident d'ICV, Jaume Bosch. Segons ell, l'aposta pel vot nul és un "greu error" dels republicans perquè "no comptarà per a res". Bosch va apuntar que, amb la seva decisió final, el que fa ERC és traslladar als altres partits catalans la defensa de l'Estatut contra l'ofensiva del PP. I es va mostrar contrariat pel fet que ERC no doni suport a un Estatut que "reconeix per primera vegada Catalunya com a nació, que augmenta les competències i el finançament de Catalunya".
Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, va definir l'aposta pel vot nul com una simple pirueta "incoherent" per falta de coratge polític, perquè només entén que els partits diguin sí o no a l'Estatut. En declaracions a Montserrat abans que es conegués la decisió dels republicans, el convergent va apuntar que entén els militants d'ERC que defensen el no, i que aquesta posició és respectable si realment consideren que el projecte no és acceptable. Però va contraposar aquesta opció al vot nul o blanc, que titlla de "filigranes".
www.avui.cat
ERC opta "preferentment" pel vot nul després d'un viu debat.

Triple legitimitat. L'executiva pacta una fórmula de consens que inclou l'opció en blanc i el no el primer no Els dirigents territorials i els més joves mantenen fins al final de la discussió la seva aposta pel vot negatiual nou autogovern.
Albert Balanzà
Esquerra Republicana defensarà de manera preferencial el vot nul en el pròxim referèndum del 18 de juny que haurà de donar validesa a la reforma de l'Estatut de Catalunya. Aquesta és la decisió principal d'una viva i llarga executiva que els republicans van celebrar ahir en un hotel pròxim a la seu central del partit a Barcelona, al carrer Villarroel, i que va concretar-se en un document de vuit punts.
De manera explícita, el setè punt de la resolució de l'executiva especifica que Esquerra "opta preferentment pel vot nul polític, com a expressió de suport al text aprovat pel Parlament de Catalunya el passat 30 de setembre". No obstant això, per donar aixopluc a la diversitat d'opcions que diferents líders del partit o agrupacions territorials han defensat aquests dies a favor del vot blanc o del no, l'executiva d'ERC va pactar un redactat que reconeix "la diversitat de formes crítiques legítimes al text de l'Estatut reformat -vot no, vot blanc, vot nul-".
El president d'Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, va assegurar en roda de premsa que l'opció dels republicans "ens singularitza" en el referèndum perquè el "vot nul polític" preferent, segons Carod, no serà "un gargot", sinó una papereta "amb un missatge polític que va molt més enllà".
Tot i així, l'opció de lectura triple també va ser defensada a dins de l'executiva sobretot, en les seves intervencions respectives, per Carod o la portaveu d'ERC, Marina Llansana, mentre que altres dirigents com el conseller de Governació, Xavier Vendrell, van defensar el vot nul en la línia de la majoria de la direcció. Tant Carod com el secretari general, Joan Puigcercós, van coincidir, d'altra banda, en el caràcter "invotable" del nou Estatut i de la impossibilitat que Esquerra giri cap al sí en el referèndum.
El text va quedar aprovat per unanimitat amb l'excepció de les dues abstencions dels dos membres de les joventuts d'ERC a l'executiva, Pere Aragonès i Joan Almacellas, que van defensar el seu posicionament a favor del no "com a única opció vàlida per donar més força a la postura d'Esquerra", segons van explicar fonts presents en la reunió. Un altre membre de l'executiva, precisament exdirigent de les joventuts i ara diputat al Parlament, Uriel Bertran, també va intervenir a favor del no, si bé finalment va donar-se per satisfet amb el redactat de consens obtingut.
La reunió, que es va allargar per espai de sis hores, va registrar les absències destacades del portaveu al Parlament, Joan Ridao; del senador Carles Bonet, i dels representants de la Catalunya Nord i el País Valencià, Joan Ridaura i Agustí Cerdà. També en l'àmbit territorial es va registrar una forta unanimitat al voltant del no, amb la decisió adoptada dies enrere per la regió de l'Alt Pirineu. "S'ha consensuat molt i el que ha quedat clar és el no i el nul", precisava un d'aquests dirigents per avalar el pas al nul sense descartar el no i el blanc.
www.avui.cat

27.4.06

El Parlament Europeu rebutja que els ciutadans s'hi puguin adreçar en llengua catalana . Els vots en contra de Vidal-Quadras i un liberal polonès decanten la discussió a la mesa de l'Eurocambra per set a sis . El govern català "lamenta" el cop de porta
Laia Forès
La llengua catalana ha perdut una nova batalla a Europa. Ni els eurodiputats catalans podran parlar durant els plens en la seva llengua ni els ciutadans podran dirigir-se per escrit en català al Parlament Europeu (PE). La mesa de l'Eurocambra, formada pel president del PE, el socialista Josep Borrell, i els vicepresidents, entre ells el popular Aleix Vidal-Quadras, el vot del qual va ser decisiu, va rebutjar ahir per set vots a sis la proposta del govern espanyol de permetre que els ciutadans puguin dirigir-se al PE en català, gallec i euskera a més del castellà.
Abans de la reunió d'ahir, s'esperava que prosperés la proposta en relació amb la ciutadania, mentre que la que despertava més reticències, la referent als eurodiputats, es preveia que s'ajornés fins a l'any que ve. El resultat, però, és que només es va votar i rebutjar la primera i de l'altra ni se'n va parlar. El rebuig suposa un dur revés a les aspiracions catalanes.
Els vicepresidents que hi van votar en contra, els del Partit Popular Europeu, del qual forma part Vidal-Quadras, i un del Grup de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa, el polonès Janusz Onyszkiewicz, van al·legar "qüestions tècniques". La discussió va ser acalorada, i l'argument més repetit, que abans d'introduir noves llengües s'han de solucionar els problemes amb les traduccions a les llengües dels membres de la darrera ampliació. També es va recordar que el govern espanyol no permet l'ús del català, euskera i gallec al seu Parlament estatal.
Vidal-Quadras va assegurar que "no hi ha cap qüestió política, només hi ha raons tècniques". Una afirmació que va negar Josep Borrell: "Estic decebut, ho sento", va dir. De la seva banda, l'eurodiputat d'ERC Bernat Joan va qualificar la decisió "d'humiliació col·lectiva" per als 10 milions de catalanoparlants". També el govern de la Generalitat va emetre un comunicat lamentant que la decisió "suposa una forta limitació al fet de poder normalitzar l'ús de la llengua catalana en les institucions de la UE".
El Parlament Europeu és l'única de les institucions europees on el català no es pot parlar. L'any passat, el govern espanyol va arribar a un acord global amb la Unió Europea per permetre l'ús de les tres llengües cooficials que després cada institució havia de ratificar. Totes ho han fet menys la més emblemàtica, el Parlament. En aquest cas, la llengua catalana no ha pogut entrar a l'Eurocambra ni per la porta del darrere. Ara el govern espanyol haurà d'introduir modificacions a la proposta si vol que tiri endavant d'alguna manera. El més probable és que les modificacions no s'introdueixin fins l'any que ve.
www.avui.cat
PÍNDOLES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació
Ajuntament de Cubelles

ELS CALERS, ON CALEN
ENTREVISTA A XAVIER GRAU, REGIDOR DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE CUBELLES. 1. Quan es va crear la Regidoria de Participació Ciutadana i orgànicament, ...
www.elscalersoncalen.org/entrevistacubelles.htm - 11k -




Reflexió sobre el llibre de Joan Vidal i Urpi. El Círcol Cubellenc (1890-1936), Premi d’investigació Local Vila de Cubelles 2004.
Per Jordi Coch 27/04/2006 17:45:04
Amb tots el meus respectes Sr. Vidal amb dirigeixo a vostè tenint en compteta la seva vàlua com a persona que escriu, el qual el mou la investigació, sobre tot el que passa a la vila de Cubelles.No cal repetir el que ja s’ha dit de vostè en cada una de les presentacions dels seus treballs literaris fets amb el suport dels premis d’investigació local Vila de Cubelles, tan el de 1997 com el de 2004.Personalment comparteixo al mateix que el que li va dir al Sr. Marcillas, avui Alcalde de Cubelles, que ha de seguir escrivint per que Cubelles tingui història, i això vol dir que amb vostè Cubelles te assegurat al seu passat, present i futur, i sincerament crec que avui és vostè la persona més indicada per fer aquest exercici, perquè demà hi hagi un altre persona que pugui seguir escrivint la història del nostre poble.No obstant a l’hora de fer una lectura ràpida del seu llibre titulat, “El Círcol Cubellenc 1890-1936”, no he pogut més que sentir-me un xic confús i a la vegada decebut quan fa referència a la Societat Recreativa l’Aliança.No entraré en la importància que te aquesta entitat, això ja ho fa vostè molt bé, i si avui no la té com a entitat, si que la té el seu edifici en que vostè Sr. Vidal va ser la persona que la va proposar per que estigues dins del “catàleg de protecció històric arquitectònic”, com edifici emblemàtic i important pel que fa la història del nostre poble.Vostè la descrita molt bé en el seu llibre, peça fonamental a la nostra història com a poble. Personalment crec que s’ho mereix el estar catalogada com edifici protegit i al mateix temps penso que vostè no hagués pogut completar al seu llibre, ja que l’història no ens la inventem si no ja no seria història seria un altre cosa. La meva reflexió bé quan algun dia alguna persona interessada com vostè amb la història de Cubelles miri els arxius del nostre Ajuntament i veigi la quantitat de instàncies i propostes per intentar que l’Aliança no mori de deixadesa i de decidia per no prendre una decisió política al respecta.Que dirà vostè d’aquí uns anys quan intenti recopilar la documentació de les diferents societats del nostre municipi i entre elles l’Aliança, quan trobi aquells documents signats per la junta de l’any 2005-2006, demanat al govern de les hores el qual vostè en va ser alcalde? representant al seu grup com Entesa per Cubelles- FIC, els quals només diuen que és compleixi amb allò que diu el “Catàleg de protecció històric arquitectònic”, aprovat definitivament en un Ple Extraordinari el desembre de 2003.Acabo tenint la impressió que l’Aliança ha estat una eina que s’ha tingut en compte quan s’ha utilitzat en benefici partidista tan en el temps que vostè fa relat al seu llibre, com portant la història més recent quan va ser utilitzada per el seu propi grup i ara quan es vol per el que realment fou donada es fa el sort i el sec, i es practica al mutisme.Espero que la història no se li torni en contra, està clar que dependrà de qui la escrigui. Jordi Coch.Regidor de l’Ajuntament de Cubelles

Publicat en diari Vilanova digital en el apartat- Articles d´ opinió i col·laboracions
www.vilanovadigital.com
El PSC i CIU opinen sobre el Complex Mixt Esportiu i Hoteler .

Per a la regidora socialista, Ma LLuïsa Romero "el projecte no es mereix la seva confiança perquè ja se li han donat moltes oportunitats", mentre que per al regidor convergent, Joan Albet es tracta "d'un projecte de gran envergadura que cobriria necessitats importants del municipi i per això cal tenir tota la informació".
La construcció del Complex Mixt Esportiu i Hoteler segueix generant opinions entre els polítics municipals. D’una banda, el Partit Socialista de Catalunya (PSC) que governa en el quatripartit a l’Ajuntament de Cubelles va visitar els micròfons de Ràdio Cubelles per explicar quins era el seu posicionament en vers a la polèmica aixecada en la darrera mesa de contractació que va aixecar diverses opinions al respecte, i en la què alguns dels partits polítics van demanar deixar desert el concurs. Finalment, però es va decidir donar un termini d’un mes a l’única empresa presentada al concurs per construir i gestionar aquest espai, Belsar Sport, per tal de resoldre les mancances de l’avantprojecte presentat a l’Ajuntament de Cubelles.
Un dels partits polítics que va votar a favor de declarar desert el concurs va ser el PSC. La regidora socialista, Ma Lluïsa Romero justificava aquest fet argumentant que “l’empresa licitadora no complia amb les exigències demanades ni tampoc es mereixia confiança ja que se li han donat moltes oportunitats”. Romero es va desmarcar d’algunes declaracions que acusaven al PSC de covardia explicant que “ells l’únic que havien fet és ser rigorosos en una mesa de contractació d’un projecte tan important com aquest”.
Per altra banda, la regidora socialista va declarar que “no es pot confiar en que la redacció del projecte executiu estarà en un futur tot correcte ja que aquesta empresa no té garantia econòmica. De fet, en referència a la garantia econòmica que avala l’empresa de 670.000€, la regidora va assegurar que “aquesta garantia econòmica caducava el passat 18 d’abril i que per tant l’Ajuntament no tenia ni un cèntim.
La regidora socialista també ha volgut deixar clar que el PSC “en cap moment està en contra d’aquest projecte, però vol que es compleixin el plec de clàusules aprovades pel ple de l’Ajuntament de Cubelles”. A tot això, ha dit que “si en la propera mesa de contractació noestà tot correcte els socialistes no recolzaran la proposta de Belsar sport S.L ”
Per la seva banda, el grup a l’oposició de Convergència i Unió també ha volgut donar la seva versió dels fets i explicar quin és el seu punt de vista. Per al regidor convergent Joan Albet “el projecte és un pas endavant pel municipi ja que cobriria algunes necessitats importants”. També qualifica “d’encertada la decisió de l’Ajuntament de donar un mes per aclarir algunes discrepàncies de l’empresa licitadora”.
Per altra banda, el regidor va ser especialment dur a l’hora d’analitzar l’actual estat del govern municipal assegurant que “fa molt temps que aquest govern està dividit, però com que s’acosten les properes eleccions municipals cadascú va per la seva banda”.
A tot això, Convergència i Unió està a l’espera dels aclariments de l’empresa licitadora per decidir el seu vot, qui ha afegit que “ CiU no votarà sense tenir tota la informació ja que es tracta d’un projecte de gran envergadura”. Ràdio Cubelles Dimecres, 26-04-2006
www.cubelles.com

26.4.06

Ja estan a la venda les entrades pel Concert de Lluís Llach a Cubelles. L'acte està organitzat per Ràdio Cubelles i per la regidoria de Cultura per commemorar els 25 anys de l'emissora municipal i la 32a Setmana CulturalJa estan a la venda les entrades pel Concert de Lluís Llach Gira “i.” (i punt), organitzat per commemorar els 25 anys de Ràdio Cubelles i la 32a Setmana Cultural. El concert es farà el proper dissabte 29 d’abril a dos quarts d’onze de la nit al Poliesportiu municipal de Cubelles.
Les entrades, que costen 16 € anticipades i 18 € a taquilla, es poden comprar al Centre Social (Joan Roig Piera, 3) en horari de matí (de dilluns a dissabte, de les 10 a les 14h) i a la tarda (de les 16 a les 22h), i a Ràdio Cubelles (C/Colom, 7, als matíns, de dilluns a divendres, de les 10 a les 12 del migdia). També es poden trobar a Vilanova i la Geltrú, a Casa Andreu (C/Caputxins, telèfon 938930770) i a Discos Castelló (C/Escolapis 8, telèfon 938115847)
"i." és el títol de la nova proposta que en Lluís Llach ens presentarà en aquest concert on gaudirem d´un grapat de noves cançons, amb d’altres ja conegudes que en Lluís Llach ha volgut tornar a interpretar, amb uns nous arranjaments molt acústics.
Acompanyaran a Lluís Llach a l’escenari Laura Almerich (guitarra clàssica, marimba, acordió i veus), Anna Comellas (violoncel), Laly Rodríguez (guitarres acústiques i elèctriques), Jorge Cuscueta (saxos i clarinet), Dani Forcada (bateria i percussions), i Marc Prat (contrabaix i baix elèctric).Ràdio Cubelles. Dimarts, 14-03-2006
C.T. Cubelles rep el reconeixement al Club català amb major progressió. El president i el director de l'escola del Club de Tennis van recollir divendres el guardó
El C.T. Cubelles “Forn de l’Italià” rep, de mans del President de la Federació Catalana de Tennis, el reconeixement al club català amb major progressió i increment de llicències de la seva escola de tennis.
El passat divendres una representació del C.T. Cubelles “Forn de l’Italià”, representada pel seu president, Sr. Josep Almendros, i el Director de l’Escola de Tennis, Jose Hinojosa, va assistir al sopar de la 18a Diada del Tennis Català.
A l’acte, que va ser presidit per representants de totes les institucions polítiques catalanes i esportives del mon del tennis, es van lliurar els reconeixements als clubs catalans campions de Catalunya i d’Espanya 2005, a més dels clubs amb millor trajectòria a l’any 2005.
Entre els premiats va estar el C.T. Cubelles “Forn de l’Italià”, que conjuntament amb el C.T. Andrés Gimeno, van rebre el reconeixement al club català amb major progressió i increment de llicències de la seva escola de tennis. Altres guardonats van ser el Cercle Sabadellès 1856 amb motiu del 150è aniversari de la seva fundació, el Real Club de Polo de Barcelona com a club català amb major número de llicències, i el C.T. Tarragona, C.T. Reus Monterols i R.C de Polo com a clubs amb major participació als Campionats de Catalunya.
Pel que fa a les competicions, l’equip aleví va disputar una nova jornada de la Lliga d’Hivern que el va enfrontar al C.P. Vic i va vèncer per tres partits a dos. Per part dels Cubellencs van guanyar els punts Ivan Fernández i David Crespo, guanyant els seus respectius partits individuals, i fent parella també van endur-se el de dobles. Aquest resultat situa als joves cubellencs a la segona posició de la classificació.
L’altre equip que va tenir competició, va ser l’Absolut femení que no va poder amb el C. T. Esparreguera. Les cubellenques van perdre per quatre a cero al seu debut al Campionat de Catalunya per comarques.
Per altra banda, l’Escola de Tennis del C. T. CubellesForn de l’Italià” va organitzar una sortida al Torneig Comte de Godó. Dilluns 24 d’abril una seixantena d’alumnes de l’escola de tennis van poder gaudir d’una jornada de tennis a les instal•lacions del Real Club de Tennis de Barcelona. La nota anecdòtica de la jornada la van posar els joves cubellencs, que durant el que podia ser l’últim partit del jugador català Albert Costa, el qual va anunciar dies abans la seva retirada en aquest torneig, van estar tot el partit animant-lo i es van guanyar la simpatia del jugador, que en finalitzar el partit els va regalar la tovallola que va utilitzar durant el partit, signada.
Previsió partits cap de setmana 29/30 d’abril 2006
- Absolut femení. Segona jornada del Campionat de Catalunya d’equips per Comarques. Diumenge 9:00 hores C.T. Barà vs C.T. Cubelles “Forn de l’Italià”.
- Junior masculí. Segona jornada del Campionat de Catalunya d’equips per Comarques. Dissabte 15:30 hores C. T. Cunit vs C.T. Cubelles “Forn de l’Italià”.
- Infantil masculí. Tercera jornada del Campionat de Catalunya d’equips per Comarques. Dissabte 15:00 hores C.T. Cubelles “Forn de l’Italià” vs C.N. Sitges “B”
- Alevins masculí. Tercera jornada del Campionat de Catalunya d’equips per Comarques. Dissabte 15:00 hores C.T. Cubelles “Forn de l’Italià” vs C.N. Sitges. Ràdio Cubelles Dimecres, 26-04-2006
Avui dimecres 26 d´abril a les 22h 30 minuts ja tenim 4000 visites al Diari de Cubelles, n´ estem contents i donem les gràcies per la vostre fidelitat.
Grup de recolçament i edició de notes al Diari Forum.
PÍNDOLES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació
Ajuntament de Cubelles

TOTA LA INFORMACIÓ A:
http://www.gencat.net/temes/cat/participacio.htm

Eleccions a Catalunya
Participació Ciutadana a la Generalitat de Catalunya
Participació ciutadana en avantprojectes de llei
Participació ciutadana en l'elaboració de plans territorials
Participació ciutadana en l'elaboració de la llei de polítiques de joventut
Innovació Democràtica i Govern Local de Catalunya (IDIGOL)
Parlament de Catalunya: informació i participació
Democràcia Web: experiència de democràcia electrònica (Fundació Jaume Bofill)
Parlament obert: projecte educatiu de democràcia electrònica (UOC)
Fòrum e-Governance: relacions dels ciutadans amb l'Administració i el Govern
Pacte Nacional per a l'Educació: fòrums i mecanismes de participació
Participació pública (Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat)
Informació i Recursos de participació per a joves

http://www.gencat.net/temes/cat/participacio.htm
El PP només recull a Catalunya 40.000 firmes contra l'Estatut.


REFERèNDUMRajoy afirma que els 4 milions de rúbriques en total són "en favor de la nació espanyola" i no contra els catalans ENTREGA El líder popular prioritza Piqué i els seus diputats en l'acte al Congrés.
EL NOU AUTOGOVERN
Ferran Casas
El PP català no ha aportat ni 40.000 firmes contra l'Estatut dels més de 4 milions de recollides arreu de l'Estat que la formació conservadora va presentar ahir al Congrés de Diputats. L'objectiu de la campanya que els populars van engegar fa tres mesos era apuntalar una proposició no de llei perquè José Luis Rodríguez Zapatero convoqui un referèndum preguntant si Espanya ha de seguir sent "una única nació".
El PP català justificava el pobre saldo aportat a la polèmica iniciativa de Mariano Rajoy al·legant que el seu electorat al Principat no s'hi ha abocat perquè ho podrà fer al referèndum del 18 de juny. També afegien que moltes persones a Catalunya han signat per Internet, fet que provocava que es comptabilitzessin a Madrid sense territorialitzar.
Passades les dotze del migdia d'ahir 10 furgonetes convenientment decorades arribaven a la Carrera de San Jerónimo, on hi ha el Congrés, amb 22 palets que duien embalades les caixes amb les 4.028.396 firmes. Allà esperaven la direcció i una bona colla de diputats del PP. Un cop tot va estar muntat, va sortir Rajoy.
A priori el referèndum no és ni contra ni sobre Catalunya, però el cert és que la foto inicial se la va fer només amb Josep Piqué, que va intentar atreure altres dirigents del PP sense gens d'èxit perquè estava previst que ell tingués tot el protagonisme, i la final, amb diputats catalans. Zaplana, Acebes i companyia s'ho miraven i aplaudien.
Rajoy va insistir que no és un referèndum "ideològic" sinó "en defensa de la nació espanyola". Va negar que fos un acte de catalanofòbia i sí de defensa de les regles del joc. I va definir la sol·licitud com la iniciativa política amb més suport popular des de 1978.
www.avui.cat
Es presenta la nova junta de la federació d’entitats veïnals de Cubelles. MÍRIAM DE LAMO. Cubelles

La nova junta de la Federació d’Associacions de Veïns de Cubelles va donar-se a conèixer públi cament ahir, després de prescindir de l’anterior president de l’entitat, Fernando Álvarez. El president de l’associació de veïns Mas Trader II, Enric Delgado, és el màxim responsable de la junta, que ha estat ratificada per la direcció general d’Entitats Jurídiques de la Genera litat.
A part de Mas Trader II, les urbanitzacions actualment federades que donen suport als nous càrrecs són Corral d’en Tort, presidida per Andrés Núñez, també nou vicepresident de la federació; Ricreu, que té el seu representant Vicente Castilla com a secretari de la nova junta, i la Mota de Sant Pere, presidida per Martín Casas, tresorer de la federació. La junta va assegurar ahir que les associacions veïnals de La Gaviota, Parc de Cubelles, Mas Trader I i les Estoreres estan esperant entrar a la federació. Els respon sables de l’entitat van assegurar que els càrrecs són provisionals, en espera que s’integrin altres associacions que puguin participar en unes eleccions.
El nou president, Enric Delgado, es va comprometre ahir al migdia a «treballar amb honestedat pels veïns». «Totes les associacions anirem de bracet, i quan una associació tingui algun problema li donarem suport tots», va apuntar. El responsable de la junta va afirmar que «els darrers quatre anys la federació només s’ha mogut per polititzar, perquè interessava a l’expresident», i va destacar que la federació és actualment «apolítica». Delgado va anunciar que ha «renunciat al carnet de Convergència» per ser nou president. El nou pla general de Cubelles i el pla de participació ciutadana són dos dels temes que l’entitat vol tractar amb el govern local, a més de reivindicar millores a les urbanitzacions.
www.vilaweb.cat
L'Ajuntament de Vilanova presenta la seva auditoria de gènere.

El document mostra dades sobre la situació actual a la ciutat en temes d'igualtat de sexes
Per Solblau 25/04/2006 20:25:33
Joan Ignasi Elena, amb Míriam Espinàs i Lídia Garcia, aquest matí Aquest mati l'Ajuntament de Vilanova ha donat a conèixer una auditoria de gènere, promoguda des de la Diputació de Barcelona i el consistori vilanoví, on s'exposen dades reals de l'últim any de com es viu i es tracta al municipi la igualtat de gèneres.
Més informació
Joan Ignasi Elena, amb Míriam Espinàs i Lídia Garcia, aquest matí
La redacció del Protocol contra la Violència de Gènere, els projectes Igualem, Emergim i Volem que s'impulsen des del CFO La Paperera, i polítiques transversals des de totes les regidories són les principals actuacions que està duent a terme el govern vilanoví, amb l'objectiu de trencar les barreres que diferencien homes i dones en els àmbits domèstic, laboral i social. L'estudi analitza les condicions de vida, les necessitats i les diverses realitats d'homes i dones del municipi. Les principals conclusions són potenciar els processos participatius, el pla d'equitat, les polítiques contra la violència vers les dones, l'igualtat d'oportunitats i potenciar la conciliació entre la vida laboral, familiar i social. Unes línies locals que, segons Lídia García, cap del servei de Promoció de Polítiques d'Igualtat dones-homes, de la Diputació de Barcelona, són semblants a les d'un àmbit més general. Des de l'Ajuntament de Vilanova es vol continuar impulsant aquesta igualtat i per això, dins dels projectes engegats, volen arribar a un acord amb la Generalitat per impulsar la presència de dones al curs de mecànica d'avions que es fa des de la Paperera. A més, la celebració dels propers debats ciutadans se centraran en aquesta temàtica.
www.vilanovadigital.com

25.4.06

Participació Ciutadana i Comunicació .

Núria Fonoll, guanyadora del Premi Especial "25 anys de Ràdio Cubelles" Claudia Àlvarez Perera, Remei Romanos Madriles s'emporten els primers premis en les categories infantil i Adult, repectivament.
El 22 d’abril es van lliurar els premis del 10è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, al Cinema Mediterrani, organitzat per l’emissora. Durant l'acte es va retre homenatge al primer director de l'emissora municipal, Víctor Alari, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. El vilanoví Ton Dalmau acompanyat amb en Tito Martínez al Saxo es van encarregar de musicalitzar els poemes d'en Víctor Alari. Prèviament, a la plaça de la Vila, i dins els actes commemoratius del 10è Concurs literari es va fer una actuació del grup d’animació infantil Dansamón.
En aquesta ocasió s'han presentat a Concurs més d'un centenar d'obres participants que després de passar per la supervisió del jurat qualificador va decidir atorgar els següents premis:
Acta del jurat qualificador del 10è Concurs de Contes i Narració Breu “Víctor Alari”
Reunits el passat dimecres, 19 d’abril de 2006, a les 20:00 hores al Centre Social. Vistes les puntuacions obtingudes de les obres participants, el jurat compost per:
CATEGORIA INFANTIL i JUVENIL
- Teresa Queralt, escola Charlie Rivel
- Montse Casanovas, escola Charlie Rivel
- Pere Sallent, cap programació de Ràdio Cubelles
CATEGORIA ADULT
- Sara Verdaguer, escola Vora del Mar
- Mari Bricio, escola Vora del Mar
- Esther Onate, escola Vora del Mar
PREMI ÚNIC DE POESIA
- Maria Jesús Hidalgo, esposa d’en Víctor Alari
- Carme Dastis, bibliotecària i membre de la comissió dels 25 anys de Ràdio Cubelles
- Pau Fleta, guanyador del Premi Únic de Poesia 2006
Han decidit atorgar:
CATEGORIA INFANTIL
- 3r premi: El Llapis i la Goma de Cristina Uceda Sabaté (30 euros en vals per a l’adquisió de llibres i material escolar)
- 2n premi: Serà possible! de Carmen Lahoz Corriols (60 euros en vals per a l’adquisió de llibres i material escolar)
- 1r premi i menció especial Especial 25 anys Ràdio Cubelles:
La història d’una ona de Claudia Àlvarez Perera. (90 euros en vals per a l’adquisió de llibres i material escolar)
CATEGORIA JUVENIL
- 3r premi: Volarem alt com el vent de Laura Arboredas Pérez. (30 euros en vals per a l’adquisió de llibres i material escolar)
- 2n premi: La realitat de Judit Marro Peix. (60 euros en vals per a l’adquisió de llibres i material escolar)
- 1r premi: Desert. (90 euros en vals per a l’adquisió de llibres i material escolar)
CATEGORIA ADULT
- 3r premi: La República Interior de Jordi Gimeno Benito.(80 euros en metàl·lic)
- 2n premi: Bona Tarda són les Quatre en Punt de Maria Àngels Marro Lladó. (130 euros en metàl·lic)
- 1r premi: Quan la Ciutat és Frontera de Remei Romanos Madriles
(200 euros en metàl·lic)
PREMI ESPECIAL25 anys de Ràdio Cubelles. Demà serà un altre dia de Núria Fonoll i Carbonell (300 euros en metàl·lic)
PREMI ÚNIC DE POESIA
- Categoria Infantil: La Mare de Clara Esparza Vengual.(90 euros en metàl·lic)
- Categoria Juvenil: Oh! Sol Daurat de Samanta Camuñas Palacín.(90 euros en metàl·lic)
- Categoria Adult: Ratafia (un bolero) de Daniel Nomen Recio. (200 euros en metàl·lic) Ràdio Cubelles
www.cubelles.com
Punt d'Informació sobre la fibromialgia, aquest dissabte L’Associació d’Afectats de Fibromialgia de la Delegació del Garraf se situarà davant de la rectoria de Cubelles
L’Associació d’Afectats de Fibromialgia de la Delegació del Garraf
situarà un punt d’informació sobre la fibromialgia aquest dissabte 29 d’abril a la cantonada de la rectoria de Cubelles. L’entitat repartirà uns llacets de col•laboració per a l’entitat que treballa des de fa quatre anys en aquesta tasca de difusió i assessorament. De fet, els integrants de l’associació es reuneixen cada dimarts a la tarda a la seva seu en la què s’organitzen també diverses activitats com ara Taichi, tallers de memòria i piscina, entre d’altres.
Aquest punt d’Informació es traslladarà a Vilanova el proper dissabte, 7 de maig, de les 10 a les 20 hores i estarà situat a la cantona de Francesc Macià.
La fibromialgia és una malaltia que es caracteritza per dolor crònic generalitzat, no articular, i sensació dolorosa a la pressió d'uns punts sensibles específics. Cal destacar que el proper 12 de maig es celebra el Dia Mundial de la Fibromialgia.
Més informació sobre la fibromialgia a la web de les Associacions i Fundacions de Catalunya www.fibromialgia-cat.org Ràdio Cubelles Dimarts, 25-04-2006
Participació Ciutadana i Comunicació
Emotiu homenatge a Víctor Alari Ràdio Cubelles va dedicar la desena edició del Concurs de Contes i Narració Breu que porta el seu nom a qui fou primer director de l'emissora, que enguany celebra el seu 25è aniversari.
Ràdio Cubelles va homenatjar dissabte a qui fou el seu primer director, Víctor Alari, en motiu de l'acte de lliurament de premis del concurs literari que porta el seu nom. En motiu del desè aniversari de la desaparició d'Alari, l'emissora municipal va recordar la figura del professor, poeta, escriptor, dibuixant i persona polifacètica.
L'acte va consistir en la musicalització de poemes d'Alari a càrrec del vilanoví Ton Dalamu, que va coincidir amb el primer director de Ràdio Cubelles en la seva etapa d'estudiants. El cantautor, que va estar acompanyat en alguns temes amb el saxo del cubellenc Tito Martínez, va emocionar als presents amb la interpretació dels poemes d'Alari. Entre el públic, l'esposa i les filles del malaurat professor, van emocionar-se amb els versos musicalitzats d'en Ton Dalmau, de la mateixa manera que ho va fer tot el públic assistent.Ràdio Cubelles / Departament de Comunicació Dilluns, 24-04-2006
Una mica d´ aquí i una mica d´ enllà.
Aquest cap de setmana dins la programació de la Setmana Cultural amb la presentació del llibre de Joan Vidal i dins els actes organitzats per Radio Cubelles 25 anys ,ha tingut lloc l´homenatge a Victor Alari .

El primer d´ells va tenir lloc , organitzat per Radio Cubelles m´ha donat ocasió a conèixer la força dels poemes de Victor Alari ,un poeta de Cubelles que malauradament la seva trajectòria com a poeta i persona va quedar interrompuda massa aviat. Els seus poemes escoltats en la veu i la música de Ton Dalmau i l´ acompanyament d´en Tito Martínez va ser realment emotiva. Crec que molta gent del públic present, coneixedor de la poesia d´ en Víctor , com jo mateixa desconeixedora del seu treball poètic ens va impressionar amb la mateixa intensitat. .L´ acte acompanyat amb la persona de la seva companya i els seus ,amics i tots els assistents va ser molt emotiu. Força a la poesia !!!!

El 2º acta ha sigut la presentació del llibre - El Círcol Cubellenc – com premi d´ Investigació local de la Vila de Cubelles m´ ha permès conèixer a un historiador anomenat Joan Vidal a qui jo mateixa desconeixia com autor i que fullejant el contingut d´aquest llibre no solament he vist un treball intens de documentació si no que també un cura del contingut, a on demostra un afecte entranyable a l´ hora de parlar de fets i moment difícils motivats per els personatges de qui parla i el moment que els envolta ,sense ferir. En Joan per mi està inclòs en els records de la meva infantesa, al carrer Major a on els meus pares veren llogar els baixos de la casa dels seus pares, en Josep i Mª Dolors. Tinc records dels dos germans ,la Susi ,i ell mateix amb uns pantalons curts que devia odiar com d´ altres nens del temps i que llavors s´ estilaven. La pilota i els escacs i el pim-pom més tard (,ja portaves pantalons llargs) també em fan recordar uns bons temps del Café Armengol i , les xerrades amb els germans Soler ( fills d´en Josep de la Plaça) en Carles Enric i Albert al cafè del Antonet a on tots els estiuejants anàvem per els anys 60.Anar a la presentació del llibre m´ha permès entrar a descobrir una pàgina de la Historia de Cubelles mitjançant la descripció d´uns fets descrits per Joan Vidal de qui desconeixia la seva trajectòria com historiador. Crec que el teu llibre pot donar lloc a que es comenci a fer publicacions i animar a d´altres per recuperar la memòria Històrica de Cubelles d´abans i també dels canvis que en el últim segle ha viscut el poble. Sort i temps per tirar endavant projectes que a ben segur tindràs en la ment.

Maria Trives Desola
PÍNDOLES DE PARTICIPACÏÓ CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

TOTA LA INFORMACIÓ DE RÀDIO CUBELLES A WWW.RADIOCUBELLES.ET

MIRA I ESCOLTA EL VIDEO ON LINE!!
Actuació al Cinema Mediterrani, on Ton Dalmau i Tito Martínez musicalitzen poemes d'en Víctor Alari.
Acte celebrat en el lliurament de premis del Concurs Literari Víctor Alari, el dia 22 d'abril de 2006

El Cor l'Espiga dedica un coplet als 25 anys de Ràdio Cubelles


Els Premis ADEG reconeixen els 25 anys de Ràdio Cubelles

Lluís Llach en concert a Cubelles el 29 d'abril (nous punts de venda d'entrades)


PARTICIPACIO_CUBELLES@HOTMAIL.COM

24.4.06

El diner públic i el poder
Isabel-Clara Simó
La notícia la llegeixo al Levante, que en dóna tots els detalls: Iñaki Urdangarin ha dimitit de la presidència de l'Institut Nóos d'Estudis Estratègics del Patrocini del Mecenatge. Aquest institut, privat, treballa per a institucions públiques sobre l'impacte dels esdeveniments esportius sobre la societat. La dimissió ha tingut lloc després que a les Corts Valencianes els socialistes demanessin explicacions sobre les factures extremadament cares que s'han pagat a aquest institut: per un minifòrum de quatre dies, l'Institut Nóos ha facturat 2,4 milions d'euros; les despeses són superiors a les que es destinen a totes les federacions esportives. Els fons són aportats per diverses empreses, però els encàrrecs són fets directament per la Generalitat Valenciana i el Consell Insular, tots dos del PP; per exemple, a les Illes, en una trobada de l'institut, l'allotjament dels invitats costava 2.400 per persona i dia, pagats amb fons públics, i que en total van sumar 240.000 euros. Els socialistes han preguntat si Urdangarin ha utilitzat la seva condició de príncep consort per obtenir tan suculentes subvencions i si ha dimitit per evitar un major escàndol.
El que sobta és l'escassa atenció dedicada a la notícia, que en qualsevol país amb tradició democràtica hauria aixecat polseguera. Encara som a les beceroles de l'ús de les llibertats, del dret a la informació i de la transparència amb diner públic, inclòs el que fa referència a la família reial, com en totes les democràcies. ¿Quantes factures silencioses hi va haver durant la llarga etapa del PP a tot l'Estat? Esgarrifa pensar-ho.
www.avui.cat
EL MÓN DESPRÉS DE LA GUERRA D'IRAQ
CENTRE CÍVIC JOAN MARAGALL

Anàlisi de l'actual context mundial, marcat per l'ascens del fonamentalisme islàmic (i cristià), així com per la recerca de noves excuses i de nous enemics de cara a continuar amb la indústria armamentística i el domini geopolític del món.

Dijous 27 d’abril
8.30 h del vespre
Conferenciant: Joan Manuel Cabezas
Doctor en Antropologia Social.
Vicepresident de l’associació Orígens
Sant Just Desvern
La setena edició dels Premis ADEG va destacar catorze empreses del Gran Penedès
Per VD 24/04/2006 0:40:29
Entre notes de swing del quintet Jazz Married i una extraordinària posada en escena del darrer espectacle Castanyola contemporània de la vilanovina Belén Cabanes, va tenir lloc la proclamació dels Premis ADEG 2006. Catorze empreses de les comarques del Penedès i el Garraf van rebre divendres passat els prestigiosos ducs com a reconeixement d’una feina ben feta.
Foto de familia dels premiats a la Nit de l'Empresari. fdg/ rita lamsdorff
L’Hotel Melià Sitges va ser l’emplaçament escollit per reunir els més de 350 comensals, entre ells destacats representants polítics i institucionals granpenedesencs que van poder participar de la proclamació dels Premis ADEG en el marc de la cita més rellevant del calendari anual de l’entitat, la Nit de l’Empresari.Aquest és el palmarès dels Premis ADEG 2006:Premi ADEG 2006 en l’àmbit del ComerçAssociació Tot Comerç. Vilanova i la GeltrúPremi ADEG 2006 a la ComunicacióAqua Samà. Vilanova i la GeltrúPremi ADEG 2006 a la Imatge CorporativaVito Parket. Sant Sadurní d’AnoiaPremi ADEG 2006 a l’àmbit InternacionalGiravi. Sant Pere de RibesPremi ADEG 2006 al Medi AmbientLa Vola · EcoedificiPremi ADEG 2006 a la iniciativa de Nova CreacióSAIA. Vilanova i la GeltrúPremi ADEG 2006 a la QualitatCantera Roca. Vilanova i la GeltrúPremi ADEG 2006 a la QualitatPintasit. Vilanova i la GeltrúDiplomes a la Responsabilitat Social:Bugaderia Industrial Omega. SitgesCafès Novell. Vilafranca del PenedèsFundació Santa Teresa del Vendrell. El VendrellMútua Intercomarcal. Vilanova i la GeltrúPremi Especial ADEG · Programa SociolingüísticVoluntaris per la llengua. Centre de Normalització LingüísticaPremi Especial ADEG · Trajectòria emprenedoraRicardo Sorio. Sorio Rent a CarPremi Caixa TarragonaAgrosystem. Vilafranca del PenedèsL’ADEG també va reconèixer, com ja és tradició, el bagatge i la consolidació de les empreses que enguany celebren un aniversari significatiu. És el cas de Sigsa, Ambulàncies MA i la consultora mediambiental La Vola, totes tres pel seu vint-i-cinquè aniversari, el mateix quart de segle que compleix Ràdio Cubelles, l’emissora municipal que també fou homenatjada.
www.vilanovadigital.com
Sitges organitza una sèrie d’actes per la igualtat en el marc del Dia del Treball
Per VD 24/04/2006 0:40:23
L’Ajuntament de Sitges, mitjançant la regidoria per a la Igualtat de Gènere, es proposa portar a terme un conjunt d’actuacions, en el marc de la celebració del Dia del Treball el proper 1 de maig, que tenen un contingut que invita a la reflexió i que pretén contribuir a que la població, homes i dones, prenguin consciència de la necessitat de caminar en la direcció de fer possible el poder conciliar la vida privada i l’activitat professional.
L’anomenada conciliació entre la vida familiar i laboral suposa per a les dones obtenir una independència econòmica, caminar cap a la eliminació d’estereotips sexistes i assolir la mateixa representació en la presa de decisions.Les dades que recull l’estudi de la situació social de la dona a Sitges realitzat el 2004, encarregat per l’Ajuntament al sociòleg Lluís Sáez, ens informa, entre d’altres punts, que la taxa d’activitat femenina se situa al voltant d’un 52,21%, quan la mitjana a la UE és d’un 55,7%, en tant que la taxa d’activitat dels homes és de gairebé un 70%. Així mateix, la taxa d’atur femení és d’un 13%, mentre que en el home és d’un 8,54%. Aquestes dades signifiquen que les diferències entre homes i dones en relació al treball remunerat resulten encara elevades. Quan es parla de conciliació s’està parlant bàsicament d’una nova forma de cooperació entre dones i homes que permeti un repartiment equilibrat de responsabilitats en la vida familiar i laboral. La incorporació de la dona en el mercat de treball no s’ha vist acompanyada de manera equitativa amb una major participació dels homes en l’assumpció de les responsabilitats familiars o domèstiques. D’aquesta manera, les dones assumeixen una doble jornada de treball: la jornada laboral remunerada i la responsabilització quotidiana per assegurar la cura de la llar i la satisfacció de les necessitats familiars.És fonamental intensificar esforços per a promoure instruments eficaços i innovadors que permetin als homes i a les dones conciliar el treball i les responsabilitats familiars en totes les etapes de la seva vida. Per tot això, la regidoria per a la Igualtat de Gènere es proposa portar a terme un conjunt d’activitats de sensibilització dirigides a tota la població: Del 28 d’abril al 14 de maig. Cafè de l’Art d’El Retiro. Exposició Dones Sindicalistes de l’Institut Català de les Dones. Aquesta mostra té com a objectiu donar visibilitat a dones sindicalistes, així com recuperar la riquesa de la diversitat de les experiències vitals femenines. Consisteix en 15 panells, 12 dels quals estan dedicats a 12 dones sindicalistes. Cadascun conté una breu nota biogràfica i una fotografia de cada una d’aquestes dones precursores en la lluita per als drets de les dones: Isabel Vila Pujol (Calonge, 1843 - Sabadell, 1896), Francesca Saperas Miró (Barcelona, 1851-1933), Teresa Claramunt Creus (Sabadell, 1862-Barcelona, 1931), Llibertat Ródenas Rodríguez (Xera, 1892 - Mèxic, 1970), Lola Iturbe Arizcuri (Barcelona, 1902 - Gijón, 1990), Frederica Montseny Mañé (Madrid, 1905 - Tolouse, 1994), Margalida Roig Colomer (Eivissa, 1908 - 1956), Amèlia Jover Velasco (Cullera, 1910 - París, 1997), Dolors Piera Llobera (Puigverd d’Agramunt, 1910 - Santiago de Xile, 2000), Lina Ódena García (Barcelona, 1911 - Iznalloz, 1936), Aurora Picornell Femenías (Palma, 1912 - Porreres, 1937) i Maria Manonelles Riera (Mollerussa, 1913 - Conflent, 2004). També aplega diversos panells amb fotografies de dones anònimes, procedents de diverses organitzacions sindicals (anarquistes, socialistes, marxistes...), que han lluitat per als drets de les dones i que van defensar les seves idees i conviccions amb fermesa, transformant amb la seva pràctica diària les relacions interpersonals i socials, i per tant, contribuint a la formació d’una societat més justa. Aquesta exposició dedicada a les dones sindicalistes respon a un afany de contribuir a la construcció d’una genealogia femenina que doni a conèixer figures destacades de la nostra història, omplint el buit existent en el coneixement del nostre propi passat i en el reconeixement del nostre protagonisme com a protagonistes de les transformacions socials.
www.vilanovadigital.com

23.4.06

EL DIARI DE CUBELLES SUPERA EL SEU RECORD DE VISITES

Aquesta setmana el DIARI DE CUBELLES ha superat el seu record de visites situant-se en un total de 74 accessos registrats en els darrers set dies. El promig de visites per dia ha quedat establert -com mostres les xifres adjuntes i públiques- en 10.
Moltes gràcies a tots i a totes pel vostres interès!!!!!!!!!!!!!!

Date
Unique Visitors
Sun, April 23, 2006
2
Sat, April 22, 2006
7
Fri, April 21, 2006
14
Thu, April 20, 2006
19
Wed, April 19, 2006
10
Tue, April 18, 2006
15
Mon, April 17, 2006
7
Average: 10
Total: 74
PÍNDOLES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i ComunicacióAjuntament de Cubelles

PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA A BARCELONA: REDACCIO DEL PAM
Hem finalitzat el procés participatiu del PAM 2004-2007.
En aquest espai pots trobar totes les conclusions i la memòria del procés.
http://www.bcn.es/participacio/
EL DIARI DE CUBELLES FOMENTA UN AMPLI DEBAT SOBRE EL CONTROVERTIT "PROJECTE DELS RUSSOS"

Adjuntem resumides algunes de les opinions escrites pels lectors del Diari de Cubelles a partir de les àmplies inforacions que hem anat publicant des de fa setmanes en relació al projecte de cedir un solar valorat en més de QUATRE milions d'euros per la suposada construcció d'un hotel a la zona que actualment ocupa la Sala Multiusos (ex-Discoteca Maduc que va construir-se sobre un terreny per equipament públic que també va resultar un fracàs empresarial que l'Ajuntament encara està pagant a un preu milionari per una operació similar a la que ara es vol tornar a imposar de manera dissimulada).
7 comentarios Cerrar esta ventana
El usuario anónimo dijo...
Me parece muy bien que Iniciativa per Cubelles mantenga su oposicion al proyecto y que lo haga, además, de una manera tan elegante como es desvincularse reclamando garantias pero sin acusar a nadie de nada. A la vez, creo que es recriminable que el resto de partidos ERC, PSC y ICV-EUA ahora pongan el grito en el cielo contra el proyecto que hace pocos meses alabaron públicamente y que incluso llegaron a tachar de historico.En definitiva, cómo nosp odemos fiar de unos que ayer decian que era un proyecto histótico y hoy dicen que es una estafa!!!!!!!Viva ICb: los únicos serios y responsables!!
7:06 PM
El usuario anónimo dijo...
es muy fàcil apuntarse al "carro" cuando en su momento no quisisteís hacer ningunas declaraciones. De srios y responsables todo el mundo sabe que "na de na".Que os expliquen la verdad porque no os enteraís de "na", O no?
11:35 PM
El usuario anónimo dijo...
El que no se entera eres tú.Y como duele!!Iniciativa por Cubelles cumple su compromiso y lo está haciendo bien.Y como responsables que lo demuestran y serios en su trabajo no van a contestar lo que te mereces.
12:19 PM
El usuario anónimo dijo...
A las pruebas me remito, y si no ya lo veras
3:49 PM
El usuario anónimo dijo...
El mínim que podria fer ICb, si considera que el projecte és tan negatiu, és assistir als plens i declarar-ho, i no amagar-se darrere la resta de l'equip de govern. Assistir als plens i dir el que es pensa sí és ser responsable, amgar-se és una covardia. A més, ICV, PSC i ERC van alabar el projecte aprovat en ple, no el que vol imposar en Marcillas, que no cumpleix moltes de les condicions incloses al plec de clàusules. Quin compromís estan cumplint ICb si públicament no ha dit mai res? I de l'auditoria? Això també és un compromís materialitzat? Aneu a pastar fang!!
5:32 PM
El usuario anónimo dijo...
Ja podeu parlar ja,de totes maneres ICb no ha estat mai i vosaltres si ,i si llegiu els continguts diaris quedeu ben retratats ,amb Marcillas o no i de totes estaveu disposats a cedir per 50 anys uns terrenys a una inversió dels anomenats russos des de el primer moment accidentada per incomplir plecs i plecs...
8:34 PM
El usuario anónimo dijo...
Pero yo no me entero. ¿Quién es el que está en el gobierno los independentistas de Cubelles(ICb), o los de ICV (Iniciativa per Catalunya)?
11:19 PM
El usuario anónimo dijo...
Bien, y ahora ¿qué decimos? que todos somos iguales. El Alcalde os ha puesto a todos en el mismo bando. ¿No tendrán que dimitir algún o algunos del gobierno?
4:55 PM
PODEU SEGUIR ANOTANT LES VOSTRES OPINIONS I COMENTARIS CLIKANT A L'APARTAT "COMMENTS":