24.7.10

Vintè aniversari exposició Charlie Rivel

M. Trives/Diari de Cubelles

Collage de fotos de A. Pineda encapçalant el cartell d´ aquesta celebració que va tenir lloc a Pati de Ponent pràcticament restaurat per la Diputació de Barcelona que segueix treballant en diferents espais del Castell de Cubelles com els anomenats estables on la teulada ja restaurada i remodelat l´ interior en un futur no molt llarg es en aquesta dependència on permetrà podrà ubicar determinats actes municipals o culturals .
Maria Neus Capdet, qui fou regidora de Turisme en el moment de la inauguració del Charlie Rivel Hall, Paulina Schumann filla de Charlie Rivel i Antoni Pineda van ser homenatjats i de les mans de la regidora Prudencia Carrasco van rebre penjoll del bust d’en Charlie Rivel en plata .



fotos/arxiu Diari de Cubelles






22.7.10



I ara un pel d´ humor! La Trinca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bon cap de setmana..............
M. Trives/Diari de Cubelles

Aprofitant aquesta inquietud generalitzada en que tot tipus d´ opinions i actuacions hi tenen cabuda i que com efecte provoquen , que el personal ,nosaltres ciutadans i ciutadanes el desig d´ emigrar a Hawai i no tornar…
O si no que podem fer ? el passotisme implica indiferència i el avorriment per part de la ciutadania sembla un pel evident questionant determinades actituds decebedores ...i propiciant un futur complicat . Mentrestant anem fem bullir l´ olla amb un esclat previsible i potser no del tot encertat !

De moment una Pilar Rahola excel·lent periodista i molt afinada i premonitòria ,fa uns dies publicava a la seva columna ....




El "català al · lucinat"
Pilar Rahola 18/07/2010



Fa uns mesos, en un acte en homenatge a Jaume Vicens Vives, al Cercle d'Economia, Jordi Pujol va assegurar que el notable historiador havia fracassat. . I no es referia, per descomptat, a la biografia de Vicens Vives, el 50. Aniversari de la mort commemoraven en aquest acte. Es referia a l'esperit dels catalans que, com Vivens Vives, havien cregut en la sinergia Catalunya-Espanya que havia de permetre consolidar els ponts de diàleg i modernitzar les bases de l'Estat. "Aquesta Catalunya optimista i esperançada ja no existeix", deia el Molt Honorable, engolida per una Espanya tan poblada de separadors que ha trencat els ponts, alimentat el pessimisme i dinamitat les esperances. . Amb els matisos pertinents, és el mateix diagnòstic que fan tant els d'Esquerra com la CDC comandada per Artur Mas i, amb la boca petita, també molts dels socialistes més conscients. . De fet, una mica d'això hi va haver en el discurs de Montilla, divendres passat. Podria ser, per tant, que el diagnòstic pessimista respecte a Espanya fora bastant coincident en l'espectre central del catalanisme, la immensa majoria del país.
·
El famós català emprenyat d'Enric Juliana estaria, després de la sentència de l'Estatut, definitivament desesperançat, i aquesta fatiga de desesperança va nodrir amb milers de persones la manifestació de dissabte. Però tot acaba amb la fatiga respecte a Espanya? O comença a haver un català que, a part de emprenyat amb Espanya, està al · lucinat amb els seus propis dirigents polítics? . El d'aquests dies de trucades virtuals a la unitat, amb retòrica grandiloqüent sobre l '"esperit de la manifestació" i la mateixa grandiloqüent incapacitat de recollir aquest esperit, és per arrencar a córrer i no parar fins Mart. ! Quin espectacle patètic, amb uns marejant la perdiu dels seus embolics PSC-PSOE, altres levitant amb la independència per demà passat, i els altres plantant reunions amb l'excusa que el signen tot! . De Montilla a Mas, de Mas a Montilla, el tennis taula ha estat deplorable i, sens dubte, decebedor.
Per a què volem al Tribunal Constitucional, Alfonso Guerra, el PP, a Intereconomía, al anticatalà patanegra ia qualsevol altre element de la fauna, quan ens tenim a nosaltres mateixos per fer-nos l'harakiri? Si els nostres líders polítics no són capaços de sumar en el mínim comú denominador que va motivar la manifestació, vol dir que no serveixen comolíderes, per a aquest moment històric. Donen ganes d'enviar-tots junts de colònies, a veure si canten el foc Joliu, fan teràpia de grup i deixen de fer el ridícul. . Perquè, perdonin, però la gent va respondre i va sortir al carrer. . Ara la pilota està al camp polític, i si no saben recollir-la, seran responsables d'una profunda i severa decepció col.lectiva. . Responsables davant la ciutadania. I responsables davant la història.



Font:

21.7.10





Moltes de les revindicacions i del llarg camí impulsades des de la perspectiva feminista per part de col·lectius de dones han segut sovint qüestionats ,vetats i nomes la voluntariosa i ferme actitud de grups de dones feministes han aconseguit resultats en el temps desprès de que els grups ciutadans, dones i homes politics o no , cal dir-ho, han fet bandera i lluitat a la hora d´ aconseguir objectius avui dia complerts o encaminats en el Parlament i en el Congres.
Els Plans d´ Igualtat formen part d´ aquest llarg camí .
A Cubelles com a molts municipis anteriorment i amb una certa lentitud i benvingut sigui ara ,finalment el Pla de Politiques d´ igualtat a Cubelles es una realitat. Ha costat es cert !
Ple del Ajuntament , en que es portava a votació el citat Pla ,va quedar un pel esvaït i en el anonimat el paper de les dones de La Fita que sempre han defensat tirar endevant aquest Pla de Igualtat , en repetides ocasions. La Fita es manifesta satisfeta ,i les aportacions fetes per la entitat incloses en el borrador, juntament amb les aportacions de Por Derecho Propio ,La Mar,Dones amb Iniciativa ,que si va disposar de la veu al Ple i la participacio en els tallers de dones veïnes del municipi totes elles, ha complert objectius. Demanem ara que els compromisos establerts amb la Regidoria de Politiques d´ Igualtat respecte a la elaboració del Consell de la Dona òrgan consultiu i primordial per encapçalar determinades línees d´ actuació a petit ,mitja i llarg plac resoltes en els temps senyalats .Felicitar a la Regidoria per la feina desenvolupada.
La Fita no varem disposar de la paraula en el Ple, pro hi érem com Entitat i estem de moment esperançades i satisfetes, i si no ,ja es veurà !


Maria Trives

Presidenta Associació Dones La Fita

Font : http://doneslafita.blogspot.com/
L'oposició de Cubelles força el govern a cedir competències

ICV, CiU, el PP, ICb, Entesa i Jordi Coch, amb majoria, aproven que determinats crèdits i contractacions hagin de passar pel ple
21/07/10 02:00 - Cubelles -


Míriam de Lamo


Primer va ser la rebaixa del sou de l'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, i ara, part del poder de decisió del govern. Els grups de l'oposició del consistori de Cubelles, amb majoria a l'Ajuntament, van forçar el govern local (PSC i ERC) a cedir part de les seves competències, en el ple de dilluns al vespre. L'acord implica, entre altres qüestions, que les operacions de crèdit, contractacions i concessions o l'adquisició de béns que superin el 10% dels recursos ordinaris del pressupost s'aprovin en el ple, i no en la junta de govern local. La moció, presentada per via d'urgència per ICV, CiU, PP, ICb i Entesa, també va tenir el vot a favor del regidor no adscrit Jordi Coch; el govern va abstenir-se.


Majoria de l'oposició

Per segon ple consecutiu, després de la marxa de CiU del govern, l'oposició ha apostat per fer evident la seva majoria; al juny, els grups van aprovar la rebaixa del sou de l'alcaldessa un 18%, quan la proposta inicial de Romero era d'una reducció del 7%.

La recerca de la “transparència” a l'hora de prendre acords és l'argument que van donar els grups a l'hora de defensar el canvi. La regidora d'ICV Mònica Miquel va deixar clar que el ple “recupera” així part de les funcions que el govern del PSC, CiU i ERC va absorbir el 2007. El fet que ara el govern estigui format per només cinc regidors, i l'oposició, per dotze, va ser una altra de les raons de l'oposició per aprovar la recuperació de competències. “Creiem que la delegació que en aquell moment va ser aprovada no ha estat bona”, va dir el regidor del PP Luis Alamán. “Que maco seria trobar el consens més ampli possible”, va afegir el regidor. CiU va defensar que “qui ha de prendre les decisions és la majoria política”. “El nostre grup, per coherència política, ha de votar a favor perquè aquesta competència retorni a l'Ajuntament”, va dir el regidor de la federació Joan Albet. El canvi “facilitarà la transparència i la participació de tots els grups polítics”, va explicar la regidora de l'Entesa, Anna Martínez.

No ens complau ni la manera ni la forma com ha arribat aquesta moció al ple”, va destacar el regidor del PSC Xavier Grau en resposta a les demandes de l'oposició. Grau va assegurar que els grups han gestionat aquest canvi “com si amaguessin alguna cosa, com si els fes vergonya exercir la seva majoria”, tenint en compte que no van esmentar la proposta ni en la darrera comissió informativa ni en la junta de portaveus municipals. El regidor, però, va insistir que cap regidor del govern “no contribuirà a la recuperació de la crispació que molts anys ha dominat les relacions entre govern i oposició”. “No contribuirem ni al conflicte, ni a l'enfrontament, ni a cap actitud que ens acosti al revengisme”, va dir Grau.

Font : http://avui.elpunt.cat/cubelles.html

20.7.10


Festival de Jazz

Fa uns anys aquest festival es celebrava a la plaça de la Vila.i justament en el moment en que ja tenia un renom a tota la comarca del Garraf va desaparèixer..Aquesta imatge correspon a la del últim cartell ....any 2008
De moment a qui ens agrada la musica especialment el jazz disposem d´ un petit local on podem anar-hi i a on el Festival de Jazz segueix viu. gracies a la voluntat i la projecció de Jordi Genesies. que segueix sense rendir-se ... .

Aquest any es el 8é Festival de Jazz i es celebra al Pic & Jazz una vegada mes.
No us perdeu la propera actuació !





El proper 21 de Juliol, dimecres, el 8é Festival de Jazz al celler.
El grup que va tancar l’any passat el festival serà el que obrirà el festival ,el dimecres,
ells son....
THE RIDICULUM BYTE

Josep Recasens - Batería Joan Trujillo - Teclats
David Martin de la Sierra - Baix Francis Liñan - Saxo
Andreu Saavedra - Guitarra Luca Lavelli - Veu


L’horari d’actuació : de 19.45h. a 21.15h.

Preu entrada : 13 €

Consumició mínima: 3 €

Aforament limitat - Cal reservar
Adreça: Jacint Verdaguer, 20 - T/ 93.895.29.14

e.mail: pic-jazz@amplificador.net
Properes actuacions
05 Agost Jazz-Samba Paulinho- Mar tin-Dinga
25 Agost Classics-Gospell Esther Schoenmakers -Oscar Farre
05 Stbre Dixillan-New Orleans New Orleans Pussycats

19.7.10

M. Trives /Diari de Cubelles
Fa pocs dies vaig assistir a un sopar organitzat al entorn de Iu Forn a Pic & Jazz ,en que el periodista i escriptor va fer una presentació de la seva ultima novel·la on el personatge del progre desconcertat dona lloc al fil conductor de tot el intriqui-li ,que no deixa indiferent i com es diu enganxa ja des de el primer moment . Tenim un llibre de capçalera per llegir sota una ombrel·la i que no us decebrà . Personatges reals o ficticis i alguns potser propers us faran passar un bon ratet,no dic res mes !
Gracies Iu

De moment teniu ocasió de llegir la columna del diari Avui publicada fa un parell de dies en que com ell a molts coincidim en expressar .... The End sisplau The End
passa-ho!
Una pel·lícula massa vista
Iu Forn

Tenim totalment assumit que el diccionari parlamentari passa d'unisonant a univalve, saltant-se unitari, unitarisme, unitat i unitiu, però el que ens cansa és pagar entrada per veure el mateix guió de sempre. Sí, ja entenem que han de fer veure que l'objectiu és anar tots juntets agafadets de les manetes, però de seguida que gires cua CiU intenta un pacte submarí amb el partit que governa a Madrit (no ciutat sinó concepte) en cada moment i a can sociata treuen de les golfes de la iaia l'expressió “la força dels 25 diputats del PSC”, ja més gastada que el crèdit d'Ibrahimovic. Mentrestant, CiU i Esquerra es barallen per fer veure qui és més sobiranista, però sense acabar de ser-ho ni de fer res per ser-ho. Exemple? I tant. Del passat 25 de gener. Esquerra acusava CiU de no voler la llei de consultes perquè li era “incòmoda” i CiU contestava que la rebutjaven perquè era “insuficient i poc ambiciosa”. És allò del retret permanent per intentar marcar més paquet que l'altre sense adornar-se que tots hem vist fa dies que és cotó fluix i no carn d'olla. I Montilla diu que la proposta d'anar a defensar el seu discurs a Madrit és fer-li “trampetes”. Ei, que parlem de defensar el seu propi discurs, el discurs institucional fet instants després de saber-se la sentència i exercint de president. Coi, si no pot defensar ni això, què pensa defensar? Ah, per cert, ¿i podria explicar quina és la trampeta? I pel voltant d'aquesta escena sobrevolen els executors de la tàctica escalfabraguetes consistent a anar posant dates per a referèndums sabent que a curt termini són totalment impossibles. The End, sisplau, The End