22.4.11

imatge/questionsconfessables.blogspot.com


De moment plou , tenim un cap de setmana un pel complicat. De moment les paradetes de llibres i flors, un pel amoïnades per l comunicats del home del temps a les teles . Si no es possible comprar llibres i roses al carrer aneu a les botigues de premsa i flors ja que us atendran i trobareu llibres a l’abast .

La pluja també suposa regar camps, omplir regadius, netejar la contaminació existent i potser aclarir idees un pel embolicades sovint.. Anar sota el paraigües es romàntic i trobar-se amb amics al voltant d´una taula a un petit bar , per prendre un cafetó o una copa de cava tots plegats, mentrestant la pluja neteja vidres emboirats per la calor que desprèn una cafetera a la barra entre el xiu xiu de les veus del tertulians es engrescador.

Dema ja veurem ,pluja o no pluja sortiu al carrer ,amb para¡gúes i botes ,pro sortiu ! ....


21.4.11

L'Associació Joves de Cubelles

Aquest proper dissabte 23 d'abril, dia de Sant Jordi, a les 20h , un concert de música clàssica al Cinema Mediterrani de Cubelles on tothom qui ho vulgui podrà gaudir de la millor música clàssica que ens oferiran el grup "Allegro" vinguts de St. Petersburg (Rússia).

"Allegro" estan formats en la prestigiosa escola de música russa Rastropovich i comptarem amb la presència del cònsol de Rússia.

ENTRADA GRATUÏTA

Cubelles comença a viure els actes de la 37a Setmana Cultural


La diada de Sant Jordi tornarà marca el primer cap de setmana fort de la 37a Setmana Cultural de Cubelles, el programa de la qual va arrencar el passat 15 d’abril amb la inauguració de l'exposició “La primavera republicana al Penedès, 1931-1936”.

Dissabte, 23 d'abril, se celebrarà la diada de Sant Jordi, amb les habituals parades de llibres i roses instal·lades a la plaça de la Font. Enguany també s’ha programat una hora del conte a les 11.30 h. a la plaça Jaume Balmes, de la veu de Sandra Rossi. A les 20 h., al cinema Mediterrani, serà el torn de l'actuació musical del grup de violinistes Allegro de Sant Petersburg.

El 24 d’abril el plat fort és la tradicional cantada de caramelles pels carrers de la vila a càrrec del Cor l'Espiga. Els cantaires de la centenària entitat recorreran els carrers del nucli antic fins arribar a les 12.15 h. a la plaça de la Vila, on interpretaran els seus tradicionals versets.

Via Crucis
Per altra banda, divendres a les 22 h. arrenca una nova edició del Via Crucis de Cubelles, que organitza la confraria d’aquesta processó. Les imatges que conformen l’estació de penitència sortiran des de l’església de Santa Maria de Cubelles, on tornaran després de processionar pels principals carrers de la vila.

Els organitzadors d’aquesta tradició, recuperada a les acaballes dels anys 90, recomanen deixar una llum dels balcons per on transcorre la comitiva per donar una solemnitat a l’acte religiós.


Ni el partit de la Copa del Rei ha fet oblidar que les retallades preocupen i molt! .

A Barcelona pels carrers un bon tou de sanitaris de Bellvitge, Clínic i Hospital del Mar van sortir al carrer,tallant la circulació .. Déu n'hi do !


CONTRA LA RETALLADA
Més de 2.500 sanitaris catalans tornen a sortir al carrer i tallen diverses vies contra els ajustos


Treballadors de vuit hospitals es manifesten contra la reducció del 10% del pressupost sanitari


Més de 2.500 sanitaris han tornat a sortir al carrer davant les portes del seu hospital, on en alguns casos han tallat vies i han provocat desenes de quilòmetres de cues, contra els plans d'ajust que hauran d'aplicar els seus centres per la reducció del 10% del pressupost sanitari.

En una acció de protesta conjunta liderada pels sindicats, especialment CGT i CATAC-CTS, entre les 13 i més enllà de les 14 hores han sortit al carrer treballadors dels hospitals de Clínic, Vall d'Hebron i del Mar de Barcelona, Bellvitge --a l'Hospitalet--, Viladecans, el Joan XXIII, Can Ruti --a Badalona-- i Arnau de Vilanova --de Lleida


Talls a la Gran Via
Prop de 700 sanitaris de Bellvitge han tallat la Gran Via, en els dos sentits de la marxa, durant 20 minuts, i han provocat més de quatre quilòmetres de cua, amb l'objectiu d'evidenciar el "gravíssim" estat en què es trobarà l'hospital amb la reducció pressupostària, que els sanitaris han criticat que ha provocat ja el tancament del segon quiròfan d'urgències.

En aquest centre, han desaparegut vuit zeladors i dos administratives, s'ha limitat la jornada de metges residents en un 40%, es tancaran set unitats d'hospitalització entre el juliol i el setembre, així com cinc quiròfans, ha explicat el delegat de CGT al centre, Manel de los Riscos.


Protestes al Clínic i Vall d'Hebron
200 sanitaris més de l'Hospital Clínic han sortit al carrer contra les retallades al centre, que reduirà el seu pressupost en 24 milions, fet que ha portat els treballadors a tallar el carrer Urgell al seu pas fins a l'avinguda Diagonal --on han portat a terme una seguda--, i després han baixat pel carrer Villarroel, durant hora i mitja.

seguir llegint a www.elperiodico.cat/.../mes-2500-sanitaris-tornen-sortir-carrer-contra-les-retallades-

20.4.11

M. Trives/ Diari de Cubelles


M’agrada per Sant Jordi , a Cubelles veure les paradetes al carrer, la gent passejant d’una banda a l’altre,les mares i pares tiren de la ma del seus fills o filles ,mentrestant fan una petita lectura d´un llibre ofert entre molts i que ha cridat l’atenció potser per la portada colorista o d´un autor o autora que li agrada . A Cubelles no tenim cares conegudes signant llibres, pro si tenim la gent de Radio Cubelles entrevistant a les entitats i a moltes cares conegudes de veïns i veïnes que també participen dient algunes paraules .
Desitjar un bon dia solejat ,molta venta de llibres i contes per nens i nenes ,de roses i que la gent surti al carrer i si viu a mar o a la muntanya que pugi o baixi ... pro que s’apropin...19.4.11

M. Trives/Diari de Cubelles

Oriol Regas deia en una frase molt senzilla i de gran contingut aplicable …¨ Tenir voluntat també cansa ...¨ .Potser la raó d’aquestes paraules en determinats moments de la vida personal i també de la política municipal es un fet evident . Seguir impulsant projectes i propostes per encapçalar alternatives de canvis en un ajuntament en que el rellotge anava rellentit feia anys, ha suposat bona part de la molta feina al dia dia en aquets quatre anys. I no es pot negar els canvis desenvolupats ,alguns mes vistosos que d’altres pro que han suposat d’altres maneres de fer i de treballar per Cubelles dins i fora del Ajuntament.
Tot i eixís un govern amb minoria ,el d’aquet últim any ha demostrat una fortalesa que caldria valorar i no menysprea en absolut la seva gestió, tot el contrari. No han mostrat defallida en cap moment..i vaja moments alguns d´ells!
Com dèiem .. Tenir voluntat també cansa ,pro es necessari continuar treballant en el que es va deixar enllestit o en vies de realització i de projectes al calaix ...esperem que axis sigui ..... qui sigui l´equip que governi en el futur i per Cubelles.

En el ple d´ahir ,els regidors Jordi Coch (RNA), Josep Lluís Comas (ICb), Joan Albet i Lluís Pineda (CiU) van aprofitar els últims minuts per anunciar públicament la seva voluntat de no presentar-se a les properes municipals 2011.Van agrair a ciutadans i ciutadanes a companys de govern en legislatures passades la seva proximitat i el suport.
També Mª LLuisa Romero (PSC)va expressar paraules d’agraïment a ¨ totes les persones que ens han acompanyat” al llarg d’aquests quatre anys, en referència als regidors i regidores que han conformat el plenari municipal. A més, va demanar als futurs representants que segueixin “pensant en la nostra població i els seu veïnat” i va estendre la mà a les persones que no optaran a la reelecció perquè, en la seva funció de “vilatans, ens facin els seus suggeriments, que escoltarem atentament”.

18.4.11

M. Trives/Diari de Cubelles
Maruja Torres es una excel·lent periodista i a mes una gran narradora de petites histories,de les que una ullada rapida e impacient determina triar i començar a llegir abans que el diari mateix i que reservo sovint pel mati de dilluns ,mentrestant prenc un cafè amb llet . No he llegit el diari del diumenge i si aquest article del magazine ... crec que us agradarà ...com a mi.

MARUJA TORRES


PERDONEN QUE NO ME LEVANTE


Recuento de privilegios


MARUJA TORRES


Soy una privilegiada que, a medida que aumento años, mejoro el aprecio a los privilegios que me quedan y a aquellos que descubro con el tiempo. Disfruto más que nunca cuando tengo un encuentro con un amigo, una comida, una copa y una conversación. Me despierto y corro las cortinas. Qué bien, llueve. Qué bien, hace sol. Qué bien: me he despertado y he descubierto las cortinas. Tengo cortinas, tengo cama en la que dormir a cubierto y de la que salir para dirigirme al balcón y descubrir el día. Estas cosas las pienso mientras mi mente también disfruta de otras. Qué leeré hoy, a quién veré hoy, con quién me cruzaré por la calle. Qué escribiré. Quién me leerá. En dónde lo hará. ¿Le gustaré? Una frase mía, ¿ayudará a alguien en algo? "Hundo el rostro en las piezas de tela y aspiro el perfume del jabón y la limpieza" El blog y Facebook, con su inmediatez, dan a veces respuesta a esta última pregunta. Recibí el comentario de alguien que lee este artículo en el metro mientras se dirige, en domingo, a un trabajo en el que le explotan. Me dijo que le animaba a seguir para delante. Por tanto, lo menos que puedo hacer es disfrutar del privilegio de escribir, del privilegio de este contacto. ¿Saben ustedes cuándo lo siento más profundamente? Déjenme que se lo cuente. Ocurre cuando, de noche ya, salgo a la galería del piso del Eixample en el que tengo el privilegio de vivir, y me dispongo a ejecutar la privilegiada ceremonia de retirar las sábanas que durante el día se han ido secando en el tendedero. Primero de todo, miro al cielo, qué suerte, hay estrellas. O qué suerte, está nublado, si no llego a tiempo a retirar la ropa, la lluvia la habría ensuciado mañana.

De modo que, lentamente, gozándolo, quito las pinzas y las pongo en su bolsa, que cuelga junto a la lavadora; agarro las piezas de tela y las abrazo, hundo el rostro en su tacto cariñoso y familiar, aspiro el perfume del jabón, el agua y la limpieza. Me quedo un rato así. De niña nunca supe lo que era abrazar una sábana a la que el sol y el aire habían hecho justicia; en aquellas callejas estrechas la sombra era presencia permanente; y la ropa limpia siempre estaba húmeda. Este perfume, este tacto, del que conseguí gozar con el paso del tiempo, me recuerdan que pude no haberlo logrado, que pude, como muchos, no haber salido del hoyo. O haber regresado a él. Como ha ocurrido a tantos a lo largo del tiempo, como está ocurriendo, por desgracia, mientras abre sus fauces esta crisis interminable que se traga todo lo que encuentra.

Me quedo un rato abrazada a la ropa limpia, contemplando las estrellas o su ausencia, disfrutando de mi privilegio. Luego la deposito en una pequeña habitación, en donde esperará a que una mujer más joven, más fuerte y a la que puedo pagar bien por su trabajo, la doble y la disponga en el armario.

Me voy haciendo vieja mientras el mundo, que ya lo es, y mucho, se vuelve cada vez más precario, y lo único que puedo hacer es gozar de mis momentos recogidos -soy como la ropa tendida al sol, pero ya con muchas lavadas encima-, de la consciencia que afortunadamente aún me habita. Y mientras camino por el pasillo de un extremo a otro del piso, estirando los brazos y las piernas, palpándome la espalda, viendo algo caído en el suelo -huy, ya lo recogeré luego, ahora mismo no me puedo inclinar-, mientras recupero la relativa buena forma, vivo con las palabras que me quedan y que desde aquí, o desde las tecnologías que ahora alumbran lo que fue también un espacio de sombras, me ponen en contacto con ustedes.

No tengo soluciones ni respuestas para lo que nos acongoja día a día, lo digo una y otra vez, pero este puente de palabras es como mi tendedero de la ropa. Un lugar en el que hundir el rostro y respirar la brisa. Una forma de detener el tiempo y de contemplar la noche, y de saber que, aun ignorando lo que nos deparará el día, y aun a sabiendas de lo que carga la espalda, huele bien.

Privilegios.37a Setmana Cultural de Cubelles
La Diada de Sant Jordi i el 7è Festival de cant coral Vila de Cubelles centraran un mes farcit d’actes de totes les disciplines culturals.

A partir del 15 d’abril i fins a finals de maig Cubelles commemorarà la 37a Setmana Cultural de la Vila. Més d’un mes d’actes diversos de totes les disciplines culturals que, en diversos escenaris, centraran les activitats populars. Seran la Diada de Sant Jordi i el 7è Festival de cant coral Vila de Cubelles (8 de maig) els actes principals de la 37a edició de la Setmana Cultural, però també s’hi oferiran exposicions, concursos de fotografia i de pintura, actes musicals, sardanes...
Consulti el programa d’actes complet fent clic aquí. Mes informacions a Consulti les bases del concurs de pintura ràpida. 37a Setmana Cultural de Cubelles Font : http://www.cubelles.cat/
Diari de Cubelles recomana .......

per Sant Jordi .

17.4.11


Andreu Buenafuente,Emili Teixidor ,Javier Serra, Alicia Gimenez,Charlotte Link i mes autors per Sant Jordi a DECO ,carrer Major a Cubelles.
A la tres El clam contra les retallades desborda la plaça Sant Jaume La protesta unitària organitzada pels sindicats


D. CORDERO / R. FERNÁNDEZ


Des del balcó que dóna al seu depatx, Artur Mas tenia ahir una vista magnífica de la protesta que va desbordar la plaça de Sant Jaume i les previsions més optimistes dels organitzadors. Entre 10.000, segons la Guàrdia Urbana, i 20.000 funcionaris, segons els càlculs dels sindicats, es van unir davant les retallades que el Govern català ultima per als pressupostos d'aquest any. El president podia veure les pancartes de les protestes i alguna bandera republicana el mateix dia que es commemorava el 80è aniversari de la proclamació, sentir l'insistent so dels xiulets i, fins i tot, escoltar una consigna que no és que sonés moltes vegades, però que quan ho va fer va ser contundent. "Boi [Ruiz], dimissió".

Una ferma referència al seu conseller de Salut, que està copant el protagonisme de la tisorada perquè gestiona un terç de tot el pressupost de la Generalitat, perquè té a les seves mans una matèria sensible com és la salut pública i perquè els seus interlocutors l'acusen, fent cas omís a l'exercici d'escoltar, de posar en perill la sanitat pública.


Les consignes de la protesta s'acarnissen amb el conseller Ruiz


Infermeres i metges van encapçalar una convocatòria que ahir es dirigia als 180.000 funcionaris de la Generalitat. I els organitzadors els sindicats CCOO, UGT i IAC es van marcar un punt en el seu pols amb l'executiu, que manté la intenció de retallar un 10% la despesa per eixugar part de l'alt dèficit autonòmic. Entre els convocants no hi ha cap intenció de permetre que es posi fi a aquest trident que acaben aportant els serveis públics: "Ocupació, justícia i solidaritat", com recordava el manifest. I si no tenen intenció de permetre-ho és perquè es tem que mentre s'actua en aquesta línia, el Govern de CiU aposta per "privatitzar els guanys i socialitzar les pèrdues", com va clamar la sociòloga Marina Subirats, encarregada de la proclama que posava punt final a l'acte. Ahir es patia bastant pels serveis socials, fins al punt d'escenificar un minut de silenci que va permetre descansar les oïdes.

La plaça de Sant Jaume i els seus voltants van prendre el relleu a les múltiples protestes que s'han viscut aquesta última setmana als centres hospitalaris catalans, que ja coneixen les propostes dels seus gerents per afrontar l'ajust. I potser es va convertir en el pròleg a la "conflictivitat" que auguren els sindicats davant la incertesa i la falta de concreció a Ensenyament. Els representants sindicals es fregaven les mans davant la resposta que pugui tenir la marxa ciutadana convocada per al pròxim 14 de maig, en què es pretén estendre la crida a la participació al conjunt de la ciutadania.

"No és just que per problemes econòmics conjunturals es vulgui fer una reforma estructural que tiri per terra tot el model social que ha costat tants anys", va proclamar el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego. "Si Mas no pren nota i segueix ancorat en la prepotència, sense consultar, les protestes continuaran", va amenaçar el secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez. Els missatges de la resta de representants similars van anar en la mateixa línia.

mes a El clam contra les retallades desborda la plaça Sant Jaume ... Font : http://www.publico.es/catalunya