23.8.08


M. Trives/Diari de Cubelles

L’estiu dona lloc a que es retrobin amics i també es bon un moment per sopar i a l’entorn d’una taula fer xerrades. Si a més tenim el motiu , celebrant l’aniversari, en aquest cas de Xavier Esteve ,que va invitar al Celler Pic & Jazz ,a la colleta d’estiuejants amb arrels anys seixanta i cinquanta també , a un bon sopar,a un bon cava i a riure un bon ratet tots plegats podem dir que va ser una bona nit per tots. Com diuen les revistes du coeur va ser un èxit i va acabar a altes hores de la matinada . Je,je,je
Ah! aquesta vegada la foto, d´en Jordi del Celler i no anem de comunió!!!!

22.8.08

Futurs dibuixants o pintors ? Potser donar lloc a que l’expressió artística de cadascun d’aquests nens i nenes algun dia en un futur no llunya sigui reconeguda .Endavant, visiteu l’exposició , no us defraudarà. LLegiu la informació que trobareu a ...

160 infants participen del Concurs Fauna Cubelles

Font: Ràdio Cubelles

Els treballs estan exposats a la sala d’exposicions del Centre Social fins el 23 d’agost

160 infants han participat del concurs de dibuix infantil que ha organitzat l’associació ecologista Fauna de Cubelles dins dels actes de la Festa Major de Cubelles. Els treballs, dividits en quatre categories, estan exposats fins el 23 d’agost a la sala d’exposicions del Centre Social. Pel que fa als guanyadors, en la categoria de fins a 5 anys els 5 dibuixos guardonats han estat respectivament els de Guillem Martí Arjona, Andrea Brunet, Magalí Garcia Adan, Pol Franco, i Julia Osorio. En la categoria de 6 i 7 anys, els premiats han estat Aixa Mas Galiana, Lucia Aibar, Laura Loriente Gulias, Alejandro carvajal, i Lou Reina. Mentre que en la de 8 a 9 anys, els guanyadors són Maria Osorio, Elisabeth You Munguia, Bernat Garcia Adan, Maria Bautista, i Andrea Melus Bejar. Finalment, en la categoria de 10 a 12 anys els premiats són Marc Martínez, Mireia Domínguez Satorre, Cristina Maestre Martínez, Eva Bas, i Judith Fernández Cintas.
El lliurament de premis del concurs, que va tenir lloc el dia 9 d’agost, es va fer dissabte passat.
foto/arxiu Diari de Cubelles


La plaça del Castell serà de superfície dura i imitarà a l’època medieval

Font: Ràdio Cubelles


Es conservarà el talús per tal de poder recuperar algun dia la muralla romana que es troba a sota del Castell


A principis del mes de setembre començarà a la plaça del Castell la tercera fase de remodelació i restauració del Castell dels marquesos d’Alfarràs. La primera fase constava de la reparació de la teulada del castell, la segona la remodelació de la façana i la tercera, que esta previst que comenci el mes vinent, és la construcció de la nova plaça del Castell.
Com ha explicat la regidora de Promoció Cultural, Prudència Carrasco, “la plaça serà de superfície dura amb unes llambordes que imitaran l’època medieval”. A més es conservarà l’actual talús, ja que la Diputació de Barcelona vol conservar un lloc de fàcil excavació per tal de poder, en un futur, recuperar la muralla Romana que hi ha sota del Castell. A banda de la construcció de la plaça, s’instal·larà una il·luminació a la façana del Castell, respectant l’estil d’il·luminació del campanar de l’església de Santa Maria. “D’aquesta manera tot el nucli antic del municipi gaudirà de la mateixa il·luminació”. Per altra banda, la regidora ha anunciat que el 2010 es començarà la reconstrucció dels estables del castell, del pati interior i la construcció d’uns serveis adients per al futur museu. Amb aquesta nova actuació, l’actual exposició permanent del clown Charlie Rivel podrà entrar a la xarxa de museus de Catalunya.

Tot i aquestes actuacions al Castell del marquesos d’Alfarràs, Carrasco reconeix que “encara ens manca la part de reconstrucció més important com és l’interior”. Tot i que les converses encara no han començat, l’Ajuntament de Cubelles té molt clar que el Castell no serà un equipament municipal, sinó que estarà destinat a l’exposició.
més informació a ...



21.8.08


Lamentem profundament la mort de 153 persones en caure un avió a Madrid . La majoria de víctimes van quedar calcinades i la resta 19 en concret malferides.Part de la tripulació i dels viatgers procedien de Barcelona.

18.8.08

Foto /arxiu Diari de Cubelles

M.Trives/Diari de Cubelles
Aviat les platges oferiran aquest aspecte, tot just acabat el mes d’agost . Si escoltes a propietaris de botigues ,locals d’esbarjo i restaurants de platja i de muntanya diuen que l’estiu es fluix i els calaixos no s’omplen com desitjaven,Segurament es cert la crisis afecta a les butxaques i tothom rep les conseqüències. Per a moltes famílies seure a dinar en un restaurant si son més de quatre ja suposa un cost que tracten d’evitar. Tot fent un repàs a diaris he trobat un article que en parla del tema en qüestió ,llegiu ....
TURISME
Vacances en temps de crisi
El sector turístic català pateix que els clients fan menys dies de vacances i ajusten més el pressupost Les destinacions de llarga distància es mantenen, a excepció del Carib

Laura Nicolás

Tot i que la majoria de gent no renuncia a fer vacances, sí que, enguany, s'han planificat d'acord amb una època de crisi. Menys dies fora i més a prop de casa, i retallant la despesa al màxim. Xiringuitos, restaurants, discoteques i altres negocis de zones turístiques noten com els visitants s'han ajustat el cinturó.
El sector turístic català està pendent de si l'agost salva la temporada després d'un mal juliol per a tothom, a excepció dels càmpings de la costa.
Pel que fa als catalans que decideixen viatjar a l'estranger, les agències de viatges també noten com es miren més la butxaca.
Tot i que les reserves de llarga distància es mantenen, especialment les del territori dòlar, altres destinacions "com Turquia, Tunísia o Còrsega s'han ressentit, perquè molta gent només està disposada a anar-hi si troba una oferta d'última hora", diu Rafael Serra, president de la Unió Catalana d'Agències de Viatges Emissores (UCAVE).
Les agències s'estan trobant amb clients que busquen una oferta realment atractiva i que si no la troben "tenen un pla alternatiu, com ara anar a una segona residència", destaca Serra. Francesc Carnerero, president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV), coincideix que la gent que s'acabarà beneficiant d'aquestes ofertes són els que "tenen flexibilitat de dates i de destí".
Per això, malgrat que els operadors turístics, en previsió de la crisi, van programar menys operacions en vols xàrter, encara queden places per a la primera quinzena d'agost "que s'oferiran a un preu més baix de l'inicialment previst", assegura Serra. Una situació impensable fa un any i que també està afectant la que fins ara era la destinació estrella del gran consum en llarga distància: el Carib.
En canvi, viatges especialitzats -com els d'aventura- o destinacions com els EUA i Àsia es mantenen. La raó, segons Carnerero, és que "a aquest tipus de client no l'afecta tant la crisi".

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 25. Diumenge, 3 d'agost del 2008