6.4.07

(foto arxiu Diari de Cubelles)


A Cubelles com a molts d´altres pobles tenim l´arribada de persones disposades a que aquestes petites vacances de Setmana Santa suposin un petit relax fora d´obligacions laborals i gaudir de passsejades per l´entorn amb la familia i també retrovar amics.
Ara bé, tenim uns dies poc agradables,la climatologia no acompanya i sortir amb els paraigües a la má es convenient.
Ús recomanem un seguit de propostes per aquets dies.

Divendres Sant podeu participar al tradicional Viacrucis que tots els anys surt de l´ esglesia de Sta Maria de Cubelles a les 10 de la nit.

Diumenge de Pasqua, els cantaires del Cor de l'Espiga surten pels carrers de Cubelles per cantar les tradicionals Caramelles.Començen a les 10 del matí i a la plaça de la Vila a les 12 del migdia els trobareu, cantant els seus cuplets.

També si tenim una estona de sol o el temps ho permet ús recomenem una volteta per el Foix o passejar per la platja o al centre del poble a on trobareu terrases obertes per fer una petita tertulia i si ús agrada la montanya podeu anar a visitar,Castellet ,el pantá del Foix,Clariana i la ermita de Rocacrespa no molt allunyada d´aquest entorn.

Que ho passeu bé!

Maria Trives
Bicicletada per l’Orient Mitjà Follow the Women

300 dones pedalegen per la pau i els seus drets
Marta Aznar
(laMalla.net)

Unes 300 dones de 25 països, entre les quals 11 de catalanes, pedalejaran durant 15 dies en una bicicletada reivindicativa a favor de la pau a l'Orient Mitjà i els drets de les dones. És la bicicletada Follow the Women, una iniciativa que enguany arriba a la seva tercera edició i que travessarà Síria, Líban, Jordània i les ciutats de Betlem, Jerusalem i Jericó des d'aquest dijous i fins dilluns.

La bicicletada Follow the Women va néixer el 2004 per inciariva de cinc dones originàries del Regne Unit, Xipre, Suècia, Jordània i el País Basc que pretenien conscienciar sobre el conflicte que es viu a Orient Mitjà, un conflicte cruent, llarg, però on les dones tenen un important paper com agents de pau.

En la seva primera edició, aquestes dones van aconseguir convocar fins a 270 dones provinents de diversos països, entre ells Palestina, els Estats Units, l'Iraq, Espanya i Regne Unit, i van pedalejar més de 300 quilòmetres a través del Líban, Síria i Jordània.

En la segona edició, el 2005, les participants van aconseguir entrar a Palestina, un fet molt significatiu que va realçar el caràcter reivindicatiu del seu missatge a favor del diàleg per a la resolució de conflictes.

Per aquest any, la bicletada Follow the Women vol igualar la participació de les edicions anteriors. De moment s'hi han apuntat 300 dones de les quals 11 de catalanes. La marxa començarà a la ciutat síria d'Aleppo i anirà cap al Líban (Trípoli, Saïda, Beirut), Jordània (Amman, Madaba) i Palestina (Jerusalem, Betlem i Jericó).

Al final del recorregut, a Jericó, aquestes dones participaran en una conferència sobre la pau i la justícia amb dones israelianes i palestines. Allà també faran públic el seu rebuig a la violència i el seu suporta ls moviments de dones que treballen en la construcció de la pau.
www.lamalla.net

5.4.07

CUBELLES
Text literal de renuncia oficial enviat a l'alcaldia
Per Xavier Grau i Roig 05/04/2007 17:29:10

A fi efecte de corregir algunes informacions periodístiques emeses en les útimes hores per diverses fonts, us envio l'aclariment i document adjunt entrat avui dijous dia 5 d'abril de 2007 al Registre de l'Ajuntament de Cubelles (num. 2007/3965) on s'exposa la meva DECISIÓ IRREVOCABLE i la devolució de les competències de Governació a l'Alcalde de Cubelles, sr. Josep Marcillas i Massuet tal i com va ser exposat ahir dimecres dia 4 d'abril i ha estat informat erròriament des de la pròpia alcaldia

TEXT LITERAL DE RENUNCIA OFICIAL ENVIAT A L'ALCALDIA

A l’atenció de l’Il.lm. sr. Alcalde de l’Ajuntament de Cubelles JOSEP MARCILLAS

Després del restabliment de la normalitat en el funcionament del servei de la Policia Local i d’haver-se reiterat unànimement de nou per part dels grups polítics i els representants sindicals assistents a la reunió d’ahir dimecres dia 4 d’abril de 2007, la validesa i utilitat del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local de Cubelles impulsat en aquesta legislatura, reitero la decisió irrevocable de retornar a l’Alcalde, sr. Josep Marcillas, les competències que tinc delegades en matèria de Governació a tots els efectes.
Atentament,

Francesc Xavier Grau i Roig

Cubelles, 5 d'abril de 2007

www.vilanovadigital.com

contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis

4.4.07

NOTA DE LA REDACCIÓ:

Vist que alguns i algunes comentaristes han vulnerat la confiança dipositada per la redacció del Diari de Cubelles en la possibilitat d'afavorir un diàleg obert i respectuós sobre els temes tractats en aquest Diari, es considera que els comentaris ÀNÒNIMS de clara intenció insultant ja que res aporten a la convivència democràtica considerem i donem coneixement que aquesta via no es la que es pretenia i rebutgem incloure dins el format del Diari i que en repetits comunicats hem intentat reconduir, ens veurem obligats a suspendre el apartat de comentaris d´ accés directe.

També dir que també ha estat reclamat per una àmplia majoria de lectors a traves del nostre correu i nosaltres donem les gràcies per el seu suport com lectors i amb coincidir amb nosaltres amb practicar les bones maneres i el respecte cap a les persones.

Per mantenir la possibilitat d'opinar i comentar les noticies d'aquest Diari de Cubelles podeu fer-ho a traves del FORUM PER CUBELLES o també a través del correu
.
diaridecubelles@yahoo.es
dcubelles_diari@yahoo.es

3.4.07

Sector energético
03/04/2007


Bruselas. (EFECOM).- El presidente de E.ON, Wulf Bernotat, reconoció sentirse "decepcionado" por el desenlace de su OPA sobre Endesa, pero afirmó que dadas las circunstancias actuales, la firma de un acuerdo con sus anteriores rivales, Enel y Acciona, era la "solución más realista".

En cualquier caso, abogó por mirar al futuro, y seguir creciendo en España para convertirse en el tercer operador del sector. "Seguimos defendiendo nuestro objetivo de estar clasificados entre las tres primeras compañías del mercado energético español", destacó.

En este sentido, afirmó que la adquisición de activos de Endesa resultantes del acuerdo con Enel y Acciona en España, Italia, Francia, Polonia y Turquía valorados en unos 10.000 millones de euros suponen una plataforma para continuar con el crecimiento del negocio, y dejó claro que aprovecharán las oportunidades de adquisición que surjan.
Por su parte, el ministro de Industria, Turismo y Comercio, Joan Clos, consideró hoy que el acuerdo entre E.ON y Enel y Acciona es una solución "correcta, aceptable dentro de los riesgos que había", que permitirá que la sede de Endesa siga en España y que la eléctrica "no se trocee".

El Gobierno respetará la decisión de los accionistas de Endesa, señaló Clos, quien afirmó que en cualquier caso es mejor que haya "paz y acuerdo" sin disputas legales para tranquilidad de los mercados.

Respecto a la opa que previsiblemente presentarán Enel y Acciona sobre Endesa y la posibilidad de que el Gobierno español le imponga condiciones, Clos dijo: "tendremos que ver", y subrayó: "aplicaremos la legislación".

Los accionistas minoritarios creen que "lo más positivo" es que Acciona y Enel presenten su OPA de forma inmediata.
Por su parte, la Asociación Española de Accionistas Minoritarios (Aemec) cree que los accionistas de Endesa se encuentran en una situación de "incertidumbre" y que pueden quedar "insuficientemente protegidos" si se confirma la retirada de la OPA de E.ON sobre la eléctrica a cambio de la venta de activos de la compañía, por lo que piden a la CNMV que exija a Acciona y Enel el lanzamiento "inmediato" de una oferta en cuanto esto se produzca y la suspensión de la cotización de Endesa.

A su juicio, lo "más positivo" para el accionista es la presentación "real y condicionada" de una oferta por parte de los accionistas de referencia, de forma individual o concertada, ya que la promesa de OPA no es por sí misma suficiente para "tutelar" los intereses de los accionistas minoritarios.
Asimismo, Aemec considera que la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) debería proceder a la suspensión "inmediata" de los títulos de Endesa hasta que la información completa y relevante sea conocida por todo el mercado. Precisamente, Endesa dejará de cotizar a partir de mañana en el Ibex 35 como consecuencia del proceso de OPAs, según anunció el pasado 29 de marzo el Comité Asesor Técnico del Ibex 35.
Además, en el muy probable caso de que se retire la oferta del grupo alemán, Aemec también solicita que se garantice que E.ON va asumir los gastos ocasionados por la aceptación de su oferta en los accionistas.


E.ON se quedará con dos centrales de Endesa en Barcelona y una en Cádiz.

El grupo alemán E.ON se quedará con tres centrales eléctricas españolas que pertenecen ahora a Endesa: la planta térmica de carbón importado de Los Barrios, situada en Cádiz, la central de fuel oil de Foix y el ciclo combinado de Besós 3, ambas en Barcelona.

Estos datos están recogidos en una presentación que Acciona remitió hoy a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV). E.ON llegó ayer a un acuerdo con Enel y Acciona para abandonar la puja por Endesa a cambio de comprar una serie de activos de las eléctricas española e italiana.

En España, el grupo alemán se hará con el control de Viesgo, filial de Enel, y con tres centrales de Endesa que suman 1.475 megavatios de potencia, la de Los Barrios, de 567,5 megavatios, la de Foix, de 520 megavatios, y la de Besós 3, de 387,8 megavatios.En las instalaciones de Foix está prevista la construcción de una central de ciclo combinado de 800 megavatios (dos grupos de 400 megavatios).

Además, E.ON contará con un contrato de suministro de energía eléctrica de origen nuclear, por una potencia de 450 megavatios, durante diez años.Estos activos de Endesa representan, según Acciona, el 7,7 por ciento de su capacidad instalada en España. E.ON se quedará también con los activos y unidades de negocio de Endesa Europa en Italia, Francia, Polonia y Turquía.
www.lavanguardia.es

Alcaldia
El govern es reunirà avui amb els regidors del consistori per buscar solucions a la baixa massiva de policies locals.
L’Ajuntament de Cubelles ha hagut de demanar a la Guàrdia Civil que reforci el servei.

L’Ajuntament de Cubelles ha hagut de demanar a la Guàrdia Civil que reforci el servei de la policia local al municipi per intentar suplir les baixes de quasi el 95% dels agents de la plantilla policial, i que han deixant el municipi pràcticament sense efectius.
L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas ha explicat que “davant aquest nombrós nombre de baixes, algunes d’elles anteriors a les de divendres passat, s’ha demanat el reforç de la guàrdia civil amb presència fixe dels seus agents per poder donar la seguretat suficient que necessita el municipi".

L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas es reunirà avui dimarts amb el conjunt de regidors del consistori “per informar-los i avaluar la situació existent al cos policial; i fer un front comú entre govern i oposició per actuar de forma conjunta perquè tots ens responsabilitzem per solucionar la problemàtica i recuperar la presència policial”. La reunió ja estava convocada de la setmana passada abans que es produís la baixa massiva dels agents i venia motivada per les preguntes formulades sobre el cos policial en el darrer ple ordinari.

Per la seva banda, els agents asseguren en declaracions al "Vilanova Digital" que les seves reivindicacions no tenen cap relació amb el sou, sinó en dónar sortida a les “deficiències” en el funcionament del cos policial, entre elles la falta de comandaments superiors que treballin el cap de setmana. També deixen clar que les baixes no formen part de cap vaga laboral encara que reconeixen el malestar existent dels treballadors amb el cap de la policia local, Miquel Córdoba. Es queixen que encara no s’hagi posat en marxa el Pla de Qualitat i millora dissenyat per la policia local de Cubelles, i que no ha avançat gens des que el nou cap va arribar al municipi, segons explica la plantilla.

Actualment, Cubelles compta amb una plantilla de 28 policies locals, als que cal sumar quatre agents interins.
Ràdio Cubelles Dimarts, 03-04-2007
www.cubelles.com

La política de l'aigua (i mai més ben dit)

Passa-ho!
Iu Forn

La política és una immensa olla al foc permanentment necessitada de tall fresc que doni gust a la cosa. Es tracta d'una cuina genuïnament de mercat perquè només treballa amb productes del dia. El dia que hi ha política antiterrorista, foten a l'olla tota la política antiterrorista que troben. El dia que tenen opa, opa a sac. El dia que troben conspiració de l'11-M, au, a fer xup-xup. L'únic secret és no repetir gaire sovint els ingredients perquè el personal es cansa de menjar sempre el mateix i si no li varien una miqueta el tall, acaba per no empassar-se'l. O sigui que, quan li han tret tota la substància al cas De Juana (per cert, algú es recorda d'aquest assassí?), toca Otegi. I quan Otegi ja no dóna gust al brou, toca la presència de Batasuna a les eleccions. I entremig sempre cau algun tall de cansalada, que no és l'essència del plat, però que sempre li dóna gustet.

Des de mitjans de la setmana passada, la cansalada dels informatius d'Antena 3 es diu "Ui, com baixa l'Ebre, senyora". Van començar amb les nevades a Euskadi i Navarra. Connexions diàries només per dir que la neu es fonia molt ràpid i que hi havia risc de riuades. Després connexions per informar que, efectivament, el desglaç podria provocar que l'Ebre es desbordés. A continuació connexions per ensenyar les "greus" inundacions en un parell d'horts del costat del riu. Migdia i vespre, dia rere l'altre, matxacant-nos amb la no riuada. Diumenge i ahir, per fi, van arribar on volien anar a parar. Sobre unes imatges d'embassaments deixant anar aigua per controlar l'avinguda d'aigua (que no riuada), una veu ens deixa caure allò que esperàvem escoltar des del primer dia: "Mirin, mirin aquesta aigua que es llença al mar i que significaria un 40% de l'humil transvasament que demanaven València i Múrcia"... com dient, oi?

Els ha costat uns dies, però al final el brou ha tingut el gust que pretenien aconseguir des del primer moment. Que els aprofiti.

www.avui.cat

2.4.07

CUBELLES
Baixa massiva dels policies locals de Cubelles per discrepàncies amb el seu cap.
Més del 95% de la plantilla no ha anat a treballar des de divendres
Per VD 01/04/2007 23:30:22

Més del 95% dels policies locals de Cubelles van agafar la baixa laboral el passat divendres, i van deixar el municipi sense pràcticament efectius del cos policial. Els agents deixen clar que les baixes no formen part de cap vaga laboral, si bé reconeixen el “malestar” existent dels treballadors amb el cap de la policia, Miguel Córdoba.
Segons els agents, Córdoba, que va incorporar-se a la plantilla fa uns cinc mesos, hauria d’haver començat a posar en marxa el pla de qualitat i millora dissenyat per a la policia local de Cubelles. La millora en el funcionament del servei policial és un dels objectius del pla, que no ha avançat gens des que el nou cap va arribar al municipi, segons la plantilla. Els agents insisteixen que les seves reivindicacions no tenen cap relació amb el sou, sinó en solventar “deficiències” en el funcionament del cos policial, entre elles la falta de comandaments superiors que treballin els caps de setmana.
Des de la policia local es demana la dimissió de Córdoba si no inicia la implantació del pla de qualitat i millora.Actualment, Cubelles compta amb una plantilla de 28 policies locals, als que cal sumar quatre agents interins. L’Ajuntament ha hagut de demanar a la Guàrdia Civil que reforcés el seu servei a la vila durant el cap de setmana per intentar suplir les baixes dels policies locals.
www.vilanovadigital.com
A propòsit del que està succeint en general, una lectora ens envia la següent reflexió.

GOEBBELS i EL PP
Todos sabemos quien era Goebbels, el mago de la propaganda nazi, el artífice del "liderazgo" de Hitler. No todos saben que Hitler llegó al poder por las urnas, orquestando una campaña de desestabilización del gobierno democrático alemán de entonces, soliviantando a las masas, acudiendo para ello a los elementos emocionales, más irracionales del sentimiento nacionalista, la entronización del miedo, la conversión en verdades y en prioritarios falsos conflictos sociales, tachando de traidores a la patria alemana a sus gobernantes, etc.
Da la "casualidad" que la estrategia utilizada por el PP es la misma elaborada por el siniestro Goebbels en los años 30, que llevó al poder en Alemania al personaje y al movimiento político más inhumano y despótico y cruel que conoció la humanidad en el Siglo XX.
Para los que desconocen esta similitud, basta recordar el manualito de Goebbels y lo bien que se lo aprendieron los aznarines...
El PP lleva a cabo un plan perfectamente organizado. Comprobarlo como todo encaja con estos principios de la propaganda de Goebbels.
(http://es.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels)
Son estos:
1. Principio de simplificación del enemigo único. Adoptar una única idea, un único símbolo. Individualizar al adversario en un único enemigo. (en el caso actual: ZP)
2. Principio del método de contagio. Reunir diversos adversarios en una sola categoría o individuo. Los adversarios han de constituirse en suma individualizada. (ETA + ZP + ERC + Catalanes)
3. Principio de la transposición. Cargar sobre el adversario los propios errores o defectos, respondiendo el ataque con el ataque. "Si no puedes negar las malas noticias, inventa otras que las distraigan". (Cesiones continuadas a ETA durante 8 años, el juicio del 11M)
4. Principio de la exageración y desfiguración. Convertir cualquier anécdota, por pequeña que sea, en amenaza grave. (sin palabras: de Juan Chaos..., el humo en el barco de fertilizantes en Galicia)
5. Principio de la vulgarización. "Toda propaganda debe ser popular, adaptando su nivel al menos inteligente de los individuos a los que va dirigida. Cuanto más grande sea la masa a convencer, más pequeño ha de ser el esfuerzo mental a realizar. La capacidad receptiva de las masas es limitada y su comprensión escasa; además, tienen gran facilidad para olvidar". (las palabras como traición, familia, libertad, "España se rompe"....)
6. Principio de orquestación. "La propaganda debe limitarse a un número pequeño de ideas y repetirlas incansablemente, presentarlas una y otra vez desde diferentes perspectivas, pero siempre convergiendo sobre el mismo concepto. Sin fisuras ni dudas". De aquí viene también la famosa frase:"Si una mentira se repite suficientemente, acaba por convertirse en verdad". (Acebes + Zaplana + Jiménez los Santos + El Mundo)
7. Principio de renovación.
Hay que emitir constantemente informaciones y argumentos nuevos a un ritmo tal que, cuando el adversario responda, el público está ya interesado en otra cosa. Las respuestas del adversario nunca han de poder contrarrestar el nivel creciente de acusaciones. (el cambio de las "conspiraciones" respecto el del 11M durante tres años, entre otras, sin contar con la "destrucción de la familia", etc. etc.)
8. Principio de la verosimilitud.
Construir argumentos a partir de fuentes diversas, a través de los llamados globos sondas o de informaciones fragmentarias. (utilizando los medios de comunicación afines y a todos sus militantes con cargo emitiendo desinformación)
9. Principio de la silenciación.
Acallar las cuestiones sobre las que no se tienen argumentos y disimular las noticias que favorecen el adversario, también contraprogramando con la ayuda de medios de comunicación afines. (España está en el mejor de sus momentos económicos, la legislación social es una de las más avanzadas de Europa, y MUY IMPORTANTE: convocar a una rebelión con la excusa de Juana en vísperas del 11M)
10. Principio de la transfusión.
Por regla general, la propaganda opera siempre a partir de un sustrato preexistente, ya sea una mitología nacional o un complejo de odios y prejuicios tradicionales. Se trata de difundir argumentos que puedan arraigar en actitudes primitivas. (España se rompe...la familia tradicional se rompe....)
11. Principio de la unanimidad.
Llegar a convencer a mucha gente que piensa "como todo el mundo", creando una falsa impresión de unanimidad.(Decir siempre que, lo que ellos dicen, es lo que piensan los españoles)Creo, como muchos que conocen este tema a fondo, que debemos hacer ver a la gente estas coincidencias de estrategia para que sepan por qué se producen los ruidos, cuando se producen y qué política (fascismo puro) está tomando de ejemplo el democrático PP.
Hacedlo rular, cuanta mas gente se de cuenta de esto, antes se dara cuenta la sociedad de que clase de gente son.

1.4.07

Ens envien aquesta informació a on trobareu respostes


Fundació Fibromiàlgia i Síndrome Fatiga Crònica
Tel.: 934672222 i 679909192

Adreça electrònica: www.fibromialgia.org

Lliga Reumatològica Catalana
Tel.: 932077778 i 902113188


Associació Afectats Fibromiàlgia
Tel.:
696946158
Diari de CUBELLES


Creu de sant jordi per a la soledad real

Soledad Real López (Barcelona 1917- Barcelona 2007) va ser una figura indispensable en la lluita antifeixista. Defensora dels valors republicans,va lluitar durant la Guerra Civil contra els sublevats, i a la clandestinitat contra el franquisme, reorganitzant el PSUC i les JSUC. Motiu pel que va patir setze anys de presó. Als seus 89 anys de vida es van unir la defensa infatigable de valors bàsics per a qualsevol societat democràtica: la igualtat entre homes i dones i la justícia social. SoledadReal és una part de la nostra història.
Perquè la seva vida i el seu treball sigui part de la nostra història com a poble de Catalunya, es constitueix com Grup Promotor, demanant la Creu deSant Jordi per a Soledad Real, les següents entitats i persones:Coordinadora per a la Memòria Històrica i Democràtica de Catalunya, FundacióMaria Aurèlia Capmany, Fundació Pere Ardiaca, Llum Ventura, Secretaria de laDona de CCOO i la Secretaria de Polítiques de la Dona i Igualtat d'UGT.Podeu adherir-vos a aquesta iniciativa amb la vostra signatura.

Necessitem:
Nom i cognoms:
DNI o NIF en cas de ser una entitat

Comptem entre d'altres amb la signatura, a part de tot el Grup Promotor de la Neus Català, supervivent de Ravensbrück, Creu Sant Jordi i Catalana del'Any.

El plaç per entregar les signatures finalitza el 28 de març.Podeu enviar les signatures a: mailto:rmdumenjo@fmac.

BREU CURRÍCULUM DE la Soledad Real López (1917-2007)La matinada del sis de febrer d’enguany ens va deixar la Soledad Real, a la Barcelona on va néixer, a la qual havia tornat fa pocs anys. Criada al barri obrer i mariner de la Barceloneta i filla d’un calderer de la Maquinista afiliat a la UGT, el 1933 va ingressar a les Joventuts del Partit Comunistade Catalunya (PCC).
A començament del 1936, amb la fusió de diferents destacaments juvenils, va passar a formar part de les Joventuts SocialistesUnificades de Catalunya (JSUC), i el 19 de juliol va col·laborar en la mobilització antifeixista, tot ajudant a organitzar la resistència a laBarceloneta.
El 1937 va participar en el procés de creació de l’Aliança Nacional de la Dona Jove, junt amb la Teresa Pàmies, la Margarida Abril i la IsabelVicente, concentrada en el treball militant de les dones a la reraguarda republicana, i l’agost del mateix any va ser elegida membre del ComitèNacional de les JSUC.
Després de la caiguda de Catalunya es va refugiar a França, separada dels seus familiars. Allà hi va ser prop de nou mesos, a diversos camps de refugiats del noroest. El primer de novembre del 1939, les autoritats franceses la van tornar per força a Espanya per la frontera d’Hendaia, juntamb d’altres companyes de les JSUC com la Isabel Vicente i la Maria Salvo.El 1940, establerta novament a la Barceloneta, va participar en el procés de reconstitució del PSUC i de les JSUC. La detenció l’agost de l’any següent derivaria en una condemna de trenta anys de presó, dels quals en va acomplir setze, repartits en un bon nombre de presons: Les Corts (Barcelona), Torrero(Zaragoza), Ventas (Madrid), Málaga, Segovia i Alcalá de Henares.
El 1957 va quedar en llibertat condicional però exiliada, amb la prohibició de tornar a Barcelona i província. Va tenir una participació activa en el moviment veïnal i associatiu mitjançant el Movimiento Democrático de Mujeresi l’Asociación de la Mujeres del barrio del Lucero. Durant aquesta etapa esvan anar consolidant les seves conviccions feministes, la qual cosa queda palesa en la seva llarga i afectuosa relació amb la històrica Librería deMujeres de Madrid. El 1999 es va presentar com a candidata independent per la Confederación de Organizaciones Feministas (COFEM-FEMEK) a les eleccions al Parlament Europeu.
En començar la dècada dels vuitanta la seva vida i experiències van quedar reflectides en un llibre: Las cárceles de Soledad Real (Alfaguara, 1982), dela Consuelo García. Des d’aleshores no va parar de transmetre el relat de laseva vida i de la seva lluita a les noves generacions, en forma de xerrades,participació a documentals i entrevistes. A partir dels seus testimonis, el2001 es va publicar una petita biografia seva, amb una selecció de textos:Soledad Real (1917), d’en Fernando Hernández Holgado (Ediciones del Orto).Els darrers anys la Soledad Real els va passar en una residència geriàtricaa Barcelona. Fins poc abans de morir va assistir a nombrosos actes a Barcelona, tots ells relacionats amb la Memòria Històrica i amb la lluita feminista.

Caladona
www.caladona.org

Considerant que ha finalitzat el plaç de entrega de signatures ,la donem només com punt informatiu de lectura.