3.11.05

DEBAT SOBRE LA DESSALADORA A CUBELLES
Ecología
Agua y transnacionales por Ramiro Vinueza*
Los privatizadores esgrimen razones mentirosas, pues el servicio ni es eficiente ni se entrega agua de calidad; así lo demuestra la privatización del agua potable en Guayaquil: el líquido de la urbe está contaminado con coliformes fecales.
Cada vez el tema del agua cobra relevancia. A la escasez de agua potable para nuestras ciudades y el acaparamiento de las aguas de riego para el agro, se cierne un nuevo peligro para la vida de la población, porque está en marcha un proceso agresivo de privatización de las empresas públicas que administran este recurso vital y de las fuentes de agua dulce.
Desde los años 80 en que tomó auge el neoliberalismo existen procesos de privatización del agua potable no solo en los países dependientes como el nuestro, sino en los desarrollados como Inglaterra. Desde 1994 se viene tratando el tema del mercado de los servicios en todo el hemisferio americano y de la apertura de las grandes fuentes de agua: Canadá, Amazonía, Patagonia, son tratados en el marco de las negociaciones inicialmente del ALCA y hoy del TLC.
SEGUIR LEYENDO CLIKAR AQUÍ

2.11.05

DE BONA TINTA!!!
ICb: independents però amb bons contactes...

ESPECIAL ESTATUT D'AUTONOMIA I "CADA UNO CON LA SUYA"!!!
Revolta interna al PSC contra l'Estatut
Ens comenten alarmats al PSC que hi ha aires de revolta interna al partit a causa de la defensa de l'Estatut, perquè es multipliquen els dirigents que temen que comportarà una veritable debacle per als socialistes siguin quin sigui el resultat del tràmit a Madrid. Els arguments són en base a espuris interessos electorals, i van acompanyats d'una critica frontal a Pasqual Maragall, de forma totalment injusta. El culpen d'haver engegat aquest procés de reforma, tot i que obliden que és el que va permetre al PSC obtenir la presidència de la Generalitat. Al partit situen en aquest parer hooligan José Montilla, que intenta que la trencadissa sigui el més petita possible una vegada ja ha dilapidat políticament Maragall, i també José Zaragoza i Manuela de Madre, a banda de dirigents locals com Manuel Bustos i Joan Ferran.
Dirigents d'ERC ja donen per acabada la legislatura
Diversos dirigents d'ERC estan comentant aquest dies que donen per acabada la legislatura catalana, amb l'únic dubte de quan s'han de convocar les eleccions. Tot podria estar relacionat amb el moment que l'Estatut s'encalli al Congrés, les primeres setmanes de febrer. Segons diuen al partit, són d'aquest criteri d'anar ja a un clar distanciament dels socialistes a Catalunya Joan Puigcercós i Jordi Portabella, mentre que Josep-Lluís Carod té dubtes. Puigcercós va quedar astorat del grau de degradació política en què ha caigut el tripartit, en les tenses reunions celebrades dilluns. Una situació que, en l'estat en què ha quedat Pasqual Maragall trinxat pel PSC i quan ja se sap que se li busca recanvi, és impossible que millori seriosament.
Maragall llança la tovallola, però donarà temps a escollir un nou candidat del PSC
El president de la Generalitat ha decidit plegar, perquè en el sopar que dilluns a la nit va fer amb els màxims dirigents del tripartit no li van acceptar de cap de les maneres el canvi de govern que volia fer per acabar amb els regnes de taifes dins l'executiu. Maragall va sortir del sopar molt enfadat, segons comenten a presidència. "Fins als nassos".
Més informació clikant aquí
ICb AMPLIA LA SEVA EXECUTIVA
Desprès de l'assemblea general celebrada el dia 22-10-2205, on es va acorda per unanimitat l’ampliació de l'executiva de’ Icb .
Es reuneix la nova executiva que queda ampliada amb tres membres més.
L'executiva queda ampliada amb 7 membres i els dos regidors.
Si alguna persona té interès en participar-hi o bé fer aportacions, només té que posar-se en contacte amb nosaltres.
o a la nostra web: