15.7.11





I de Cuba van arribar les havaneres a Catalunya ... i que millor escoltar-ne aquesta amb una veu tant bonica


Cuba

Nos vamos a andar Cuba... bella, colorida, sabrosa, de gente franca, profunda y muy comprometida con su tiempo...

Un país que destaca también por su riqueza cultural...

Recordamos a sus músic@s, a sus escritor@s... Supo ser la casa por adopción de Hemingway… y la patria del Che donde se lo venera como héroe de la Revolución...

Yasnaya Guibert Massó nos habla de su Cuba natal, desde su estudio de Biodanza en Barcelona

Aquest va ser el contingut d´una conferencia de Antoni Castells va oferir a Nou Cicle. Interesant contingut...

Antoni Castells: Per mirar endavant, la meva part de veritat



Quan el 29 de desembre de l’any passat, vaig deixar el govern de Catalunya, em vaig imposar un temps de silenci, que les circumstàncies han volgut que fos exactament de sis mesos, dia per dia. Bé, les circumstàncies i també el Cercle, tot s’ha de dir, que va tenir l’amabilitat de convidar-me a fer aquesta conferència precisament avui, 29 de juny, dia de Sant Pau i Sant Pere. Durant aquests mesos, he optat per guardar silenci. En ocasions, els gestos compten més que les paraules. Fa temps q...

http://www.noucicle.org/lhora/?p=4315

*Antoni Castells i Oliveres (Barcelona 1950), polític català, és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i, fou conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya de 2003 a 2010.

14.7.11





Kiko Font i la seva càmera fotogràfica
Una sèrie de fotos de la mar blava .No, no es el Carib, mes a propet nostre.


A les illes i concretament Eivissa.















13.7.11

Nota de premsa Campionat de Catalunya de pati de vela Júnior




11 de juliol de 2001
EL club marítim cubelles torna a recollir els èxits que ha estat sembrant durant molts anysapostant per la cantera. Els nostres regatistes ocupen llocs privilegiats al Campionat de Catalunya de patí de vela júnior celebrat al Club Mar i Vent Canet, on el nostre regatista Jordi Obach Rafel va quedar sots campió en la general darrera d’Angels Aso. En categoria infantil, Emili Murillo del CM Cubelles s’ha imposat per davant de Pepe Sanchez, CN Altafulla, i Nina Esteba, CN Tamariu. El nostre club com està sent característic els darrers campionts va aportat un gran nombre de participants, els ja mencionats, Jordi Obach, Emilio Murillo, Pol Alvarez (4rt en la general), Angel Beltran Pueyo, entre els 10 primers, Victor Vera el seu primer any de competició, des d'aqui tornem a felicitar als nostres regatistes i els emplacem a repetir exits al proper campionat de Catalunya per Equips al Club marítim Torredembarra.S’han disputat un total de 4 proves que han tingut un escenari totalment diferent , doncs el dissabte el vent bufar amb molt poca intensitat, 3-4 nusos, amb una navegació molt tècnica i el diumenge el vent de llevant s’ha establert de bon matí amb intensitat entre 10 i 16 nusos, circumstància que ha provocat alguns abandonaments. Així doncs ha sigut un campionat equilibrat pel que fa a les condicions de vent i certifica que els guanyadors tene un bon nivell de competició en qualsevol condició meteorològica.

Xavier Crespo

Club Maritím de Cubelles
Recomanem fer lectura de la editorial d´ahir al Periòdico

EDITORIAL
L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Estrènyer-se el cinturó


Els ajustos pressupostaris tenen el doble efecte de reduir els serveis que reben els ciutadans, sobretot en àmbits com el sanitari i el docent, però a més suposen una pèrdua de llocs de treball. Podrien arribar a destruir-se 200.000 places laborals a tot Espanya, i unes 15.000 a Catalunya, una xifra que els sindicats situen en 20.000 persones. Aquestes pèrdues es concentrarien entre els treballadors públics amb contracte laboral i els empleats de les empreses proveïdores del sector públic.
Les companyies que tenen l'Administració -en qualsevol de les seves manifestacions- com un client principal estan passant un moment especialment dur. No només triguen a cobrar, sinó que en molts casos veuran com es queden sense cartera de comandes. En aquestes condicions és impossible mantenir les plantilles, cosa que no deixa de ser dramàtic i irracional perquè la retallada de la despesa pública acaba provocant que més ciutadans s'incorporin a les cues de l'atur i reclamin el subsidi de desocupació.
Enmig d'aquest panorama ombrívol apareixen algunes fórmules que, sense ser la panacea, resulten útils en la tossuderia de resistir fins que passi el pitjor de la crisi. Són remeis temporals en forma de noves maneres d'afrontar les mateixes feines i serveis perquè els clients, en aquest cas l'Estat, tinguin menys costos. A canvi, això sí, de reducció d'ingressos dels treballadors, d'estrènyer-se una altra vegada el cinturó.
Font : http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/estrenyer-se-cinturo-1073863

11.7.11

Retallades en educació i pujada de taxes universitàries

Estem assistint a Catalunya els darrers mesos, a un desmantellament com mai ha viscut la breu història democràtica del nostre país contra els serveis públics i l’estat del benestar .




El govern de la dreta catalana, fora ja d’ambigües campanyes blanques i “il•lusionadors” eslògans electorals, es centra descaradament a ampliar el ventall dels privilegis dels més rics a costa de vulnerar els drets fonamentals de la classe mitjana i baixa

VD Estudiants universitaris



Mentre veiem suprimit l’impost de successions que només afectava les rendes més altes i es planteja la reducció de l’IRPF als trams més alts, així com les tentatives d’eliminar l’impost de donacions; el govern de la Generalitat comença a aplicar un pla de retallades que posa en perill la prestació de serveis bàsics com l’educació.
Per això hem de denunciar que les desmesurades retallades que el departament d’ensenyament (o d’economia...) vol aplicar constitueixen una agressió sense precedents al cor del sistema educatiu públic de Catalunya, tant pel que fa a les condicions laborals del professorat com a la qualitat i l’accessibilitat del servei:
Es retallen les plantilles i augmentaran les ràtios, ja que ni tan sols es cobriran les jubilacions previstes i molts professors associats seran acomiadats. La transferència per a despesa corrent (llum, aigua, gas, infraestructures, etc.) als centres públics educatius baixa al voltant del 30%. Es manté una quantitat molt elevada d’aules prefabricades (barracons) i es paralitzen les noves construccions de centres. No es cobriran les baixes del PAS, entre d’altres mesures del mateix caràcter que fan que ens preocupi ara més que mai, la bona salut de l’educació catalana. A aquest desgavell s’ha d’afegir la pujada de les taxes universitàries, que farà que els alumnes paguin l'any que ve un 7'6% més, sent aquest l'increment més important dels últims deu anys. Això suposarà una pujada d'entre 60 i 100 euros per matrícula, és a dir, 1 euro més per crèdit. És impossible fer-ho més, perquè és el màxim permès. La decisió està presa i sortirà del Consell Executiu en forma de decret en un parell de setmanes. Aquest increment es fa d’una manera lineal, sense tindre en compte la renda dels estudiants, i apropant encara més la universitat pública a un model d’universitat elitista.
D'aquests ingressos, la Generalitat en dedicarà una quarta part a beques. A aquests nous recursos s'hauran d'afegir els que surtin dels alumnes que es matriculin més de dues vegades la mateixa assignatura. Per ells, la matrícula per assignatura es dispararà un 60%. El departament d’Universitat comenta que és una mesura per a incentivar l’esforç i reduir el número de repetidors, el que demostra el seu curt espai de visió, ja que en cap cas han pensat en la diversitat d’estudis que les universitats públiques ofereixen i la gran diferència que hi ha entre ells. Amés, en cap cas es pensa en millorar la qualitat docent o aplicar correctament el sistema d’avaluació continuada com a mètode per reduir el nombre de repetidors.
Vull remarcar, la injustícia d'apujar les tarifes per sobre de la inflació i la impossibilitat de mantenir el mateix nivell universitari amb una retallada d’aquestes característiques. A més, el Govern vol introduir modificacions en les condicions laborals dels funcionaris com els professors associats, que passaran a cobrar uns 12 euros per hora de docència.

Oriol Martín Àlvarez

Secretari Nacional d’Universitats d’AJEC

Font : http://www.ajec.cat/

10.7.11

Aquets dies fa moltíssima calor! Fins i tot els ordenadors van acalorats i es paren sovint a reposar i es pengen, i necessiten d´inmediat una revisió.

Avui han enviat a Diari de Cubelles una adreça que potser us interessarà recordar per si de cas ...

carrer Piular,5
Cubelles 08880
telf. 938956648



Jóvenes Centroamericanas en Movimiento

La realidad social de Centroamérica a través de la militancia, el compromiso y la participación de mujeres muy jóvenes... Desde una perspectiva de género, ellas inciden en las políticas sociales...


Amanda Gigler, de nos comenta la experiencia vivida con diferentes grupos de adolescentes, monitoreados recientemente… Sabremos también del funcionamiento de los Fondos de Mujeres…
Y Gloria Clavero nos acerca la palabra de Valeria Varas, poetisa, vital, profunda en su verbo...
Audio disponible a partir del 10 de julio de 2011.

Seguir la noticia en:

http://mezclate-conmigo.blogspot.com/
http://www.porderechopropio.blogspot.com

http://www.facebook.com/mezclateconmigo
http://www.radiocubelles.net/http://www.radiocubelles.net/