8.3.08

Defensa de la alegría
Defender la alegría como una trinchera
defenderla del escándalo y la rutina
de la miseria y los miserables
de las ausencias transitorias
y las definitivas
defender la alegría como un principio
defenderla del pasmo y las pesadillas
de los neutrales y de los neutrones
de las dulces infamias
y los graves diagnósticos
defender la alegría como una bandera
defenderla del rayo y la melancolía
de los ingenuos y de los canallas
de la retórica y los paros cardiacos
de las endemias y las academias
defender la alegría como un destino
defenderla del fuego y de los bomberos
de los suicidas y los homicidas
de las vacaciones y del agobio
de la obligación de estar alegres
defender la alegría como una certeza
defenderla del óxido y la roña
de la famosa pátina del tiempo
del relente y del oportunismo
de los proxenetas de la risa
defender la alegría como un derecho
defenderla de dios y del invierno
de las mayúsculas y de la muerte
de los apellidos y las lástimas
del azar
y también de la alegría.
Mario Benedetti

7.3.08

Lacrimosa dies illa
qua resurget et favilla
iudicandus homo reus.
Huic ergo parce, Deus.
Pe Iesu, Domine,
dona eis requiem.
Amen.
PSC, ERC, PP, ICV i C's suspenen la campanya

El PSOE ha convocat tots els grups parlamentaris i els agents socials al Congrés per fer una condemna unànime de l'atemptat d'Arrasate, Guipúscoa
El PSC, el PPC ICV i C's han decidit suspendre els seus actes finals de tancament de la campanya electoral després de l'assassinat de l'exregidor socialista Isaías Carrasco Miguel, segons han informat les quatre formacions.
El PSC havia de celebrar el seu míting de tancament de campanya al barri badaloní de Llefià, mentre que el PPC tenia previst finalitzar la seva campanya amb un sopar-míting també a Badalona, actes que han estat suspesos després de l'assassinat d'Isaías Carrasco.
ERC també ha suspès la campanya i ha anul·lat, per tant, el míting final previst per a aquest vespre a Barcelona. El president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha condemnat l’atemptat i l'ha qualificat "covard i miserable". El cap de llista, Joan Ridao, ha advertit que l'organització armada no pot condicionar l'agenda política i ha demanat que els ciutadans responguin anant a votar amb normalitat.
ICV-EUiA ha anul·lat el sopar previst a Sant Feliu de Llobregat i els actes organitzats a Girona, Tarragona i Lleida.Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) també ha optat per cancel·lar tots els seus actes finals de la campanya i ha convocat per a aquesta tarda una concentració davant a la seva seu central, a Barcelona, per llegir un manifest de condemna de l'atemptat.
A Madrid, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy, han mantingut una conversa després de l'atemptat contra l'exregidor socialista Isaías Carrasco en què han acordat la suspensió de la campanya electoral.El PSOE ha convocat tots els grups parlamentaris i els agents socials a una reunió a les 18.00 hores, al Congrés, per fer una condemna unànime de l'atemptat d'Arrasate.

www.avui.cat
















LA GENT DEL PSC DE CUBELLES AL SANT JORDI !!!!


fotos/arxiu Diari de Cubelles
DIA A DIA
Xavier Grau

Regidor de l'Ajuntament de Cubelles


EL GLOBUS COR DE ZAPATERO

La que acompanya aquestes línes és la foto que cal guardar i que resumirà la campanya electoral catalana del 2008 on finalment el gust per la política i per l'alegria en la defensa de la causa comuna i l'acció pública es reivindica fins i tot sense vergonya. Zapatero ha dit avui al Palau Sant Jordi que no oblidarà mai el míting que Catalunya li ha ofert a ell i que li ha regalat -cumpleaaaañosfelisss- a Felipe González. Però Zapatero volia dir que ell no surt del míting de Barcelona igual com hi va entrar. El globus cor de la fotografia, el que comparteix amb Carme Chacón i amb els fotògrafs, és un globus cor que Zapatero s'emporta a Madrid. És un globus cor que recull de l'escenari on l'han aplaudit 40.000 persones, quaranta mil!. I sap Zapatero que un home, i una dona, i un polític, i una política, se citen amb la història una sola vegada a la vida i que aquesta a Barcelona ha estat la seva cita amb la història política del moment. I per això s'emporta el globus cor de record. Estic segur que Zapatero ha recollit el globus en forma de cor de l'escenari del Sant Jordi i se l'ha volgut guardar. Que ha pensat en donar-li a la seva dona Sonsoles perque el guardi. O regalar-li a Carmen Romero que acompanyava un Felipe González pletòric i esforçat com poques vegades es veu un líder polític treballant per un altre. I que Carme Chacón ho ha entès a la primera perque és ràpida i intel.ligent. I que li ha fet costat per a la foto -que una fotografia en campanya electoral, com sempre, val més que mil paraules- i li ha dit: "-Què sí, Jose, que este globo corazón es para ti!". El que us deia, nit rodona de festa i de míting al Sant Jordi, i nit rodona de política pels que seguim defensant el resorgir de la política com activitat noble, alegre, interessant, divertida i també complicada, també esquepa a voltes... però sempre gratificant. Política que és capaç de reunir 40.000 persones, quaranta mil!, en un moment que alguns diuen de passotisme, de desídia, d'abandonament de la confiança en la cosa pública. I no em digueu que són 40.000 persones, quaranta mil!, enxufats públics o 40.000, quaranta mil!, jubilats que no tenien res a fer un dijous de març a la tarda. Com a mínim jo hi tenia gairebé seixanta amics i amigues del meu poble, de Cubelles, que s'escapen d'aquest perfil: la cosa és la que és. La política és el que és. I també és energia i confiança, i compromís i alegria, i treball i dedicació. És, el que és. Com la vida, com el temps, com els anys: i que 40.000 persones et cantin -hola Felipe!!- cumpleaaaañosssfelisss és emocionant. Com és emocionant veure que un polític -hola José Luis!!- reculli del terra un senzill globus en forma de cor i se'l vulgui guardar pensat que ningú el veu. És també un gest senzill i més si saps que ho fa quan pensa que encara els fotògrafs no han posat el carret a les seves càmeres: així és construeixen les confiances en un líder polític i les majories absolutes d'una opció política. Temps al temps! En parlem dilluns.-47
GRAN FESTA DEL PSC AL SANT JORDI:
HEREU, MONTILLA, CHACÓN, FELIPE ZAPATERO

Chacón es defineix com "la niña de Felipe" i li agraeix que "totes les coses bones que han passat en aquest país, com l'educació i la sanitat públiques i el sistema de pensions, van començar a passar gràcies a tu"

La cap de llista del PSC, Carme Chacón, ha proclamat avui al Palau Sant Jordi: "Només l'abstenció posarà fre al futur immens que tenim per davant amb Zapatero". En el míting celebrat al Palau Sant Jordi, a què han assistit 40.000 persones, Chacón ha assegurat que "si tornem a les urnes com fa quatre anys, aquest país tornarà a ser imparable".
"Mai Catalunya havia avançat tant com en aquests darrers quatre anys, i ho hem fet amb tu", i ara "volem que aquest país sigui més ric i la seva riquesa estigui millor distribuïda", ha dit Chacón. També ha celebrat que Zapatero sap que "al contrari del que diu Pizarro, els catalans no som ni gorrons ni desagraïts". El problema és que Pizarro "només ens coneix d'enviar-nos factures de la llum, apagades i de venir a insultar els empresaris catalans". En canvi, "Zapatero s'ha partit la cara per Catalunya". "Els anticatalans no ens faran fora d'Espanya", ha afegit.
La nena de Felipe
La candidata del PSC s'ha adreçat a Felipe González per agrair-li que "totes les coses bones que han passat en aquest país, com l'educació i la sanitat públiques i el sistema de pensions, van començar a passar gràcies a tu", i ha citat entre altres aspectes "l'educació i la sanitat públiques i el sistema de pensions".
"Vaig tenir la primera beca gràcies a Felipe, i vaig poder anar estudiar a l'estranger gràcies a ell", ha dit Chacón, i per aquest motiu s'ha definit com "la niña de Felipe".
www.psc.es

POR FAVOR

MARUJA TORRES 06/03/2008
Vienen tiempos duros para los católicos de mente abierta y corazón sensible. Rouco Varela, presidente en la Conferencia Episcopal, los Kikos tocando la flauta por ahí, Benedicto XVI repartiendo infiernos en el Vaticano, los antiabortistas desatados en nombre del derecho a la vida, los racistas, desaforados contra los inmigrantes en defensa de la cristiana Europa, y los carcas en general, dispuestos a sacar su fundamentalismo de la sacristía. Vienen tiempos muy duros para los católicos de honesta y firme fe, que no condenan la ciencia ni otro tipo de avances y que admiten las diferencias y las respetan. Qué van a hacer, si tienen delante a ese friso de meapilas, que les representa políticamente, endureciendo las mandíbulas y las consignas para impedir que pase el aire. Los católicos de buena voluntad lo van a tener difícil, y por eso los otros, aquellos que no practicamos religión alguna, que no esperamos subvenciones para nuestro laicismo ni pedimos otra cosa que escuelas y sanidad públicas, e igualdad entre sexos y libertad y derechos... Por eso, los otros, nosotros, tenemos que ir el domingo a votar contra todo aquello que pueda perjudicar a los buenos católicos en el ejercicio templado de sus creencias y de sus disidencias.
Nadie podrá decirme que mi razonamiento carece de humana compasión, ni que mi voto antiintegrista del domingo no lo planteo como un voto a favor del bien común y de las mejoras que en este país pueden y deben seguir haciéndose.
Es por ello que agradecería muchísimo a los católicos de buena voluntad y de mejor disposición que desobedecieran a los obispos y también votaran como yo, por la España de todos. Unidos contra quienes quieren detener el avance de la trabajosa locomotora que pusimos en marcha cuando las urnas aún no habían aparecido en nuestras vidas.
Por favor. Por todos.
http://www.elpais.com/articulo/ultima/favor/elpepuopi/20080306elpepiult_1/Tes


6.3.08

Diari de Cubelles
Ian Gibson reconegut escriptor ofereix una vegada més la seva opinió .Com sempre justa,acertada i que cal tenir en compte a la hora de votar.Podeu trobar aquest article a
EL PROJECTE CONSERVADOR PER DESPRÉS DEL 9-M

Idus de març

El retorn al poder del PP seria la postergació, una vegada més, de l'Espanya socialment avançada


IAN Gibson*

Dirigida a Juli Cèsar per un endeví a l'inici de l'obra, es tracta de l'admonició potser més coneguda de tot el teatre anglès: "Beware the ides of March!", "¡Guardeu-vos dels idus de març!". Juli Cèsar no li fa cas, com se sap. Quan arriba la data fatal, es troba una altra vegada pel camí l'endeví. "Ja han arribat els idus de març", li etziba reptador l'emperador, com dient "i ja ho veus, no ha passat res". "Sí, Cèsar, han arribat --contesta l'àugur--, però, ¡ai las!, encara no se n'han anat". Uns segons després Brut i els seus sequaços porten a terme el vil assassinat.És difícil no tenir present la magna tragèdia shakespeariana en aquests moments d'extraordinària gravetat en què, d'aquí a no res, els espanyols decidiran sobre el futur immediat del seu país. ¿Moments d'extraordinària gravetat? No en tinc cap dubte. El retorn al poder del PP, que no és probable però sí possible --si els electors que encara dubten decideixen no anar a votar--, seria la postergació, una vegada més, de la gran Espanya socialment avan- çada. Ja ho ratifiquen obertament Mariano Rajoy i els seus. Sabem el que ens espera si triomfen. Per mi hi ha cinc grans àrees d'especial preocupació.
LA MENTIDA D'ATOCHA.
Després del quadrienni en la mai esperada oposició, el PP continua instal.lat en la mentida contumaç i es nega obstinadament a admetre que va mirar d'enganyar el país arran de l'atroç atemptat dels trens. L'espectacle ha estat lamentable: quatre anys sense acceptar la legitimitat de la derrota i amb l'única política de sembrar zit- zània. Si el PP guanya aquestes eleccions, és difícil imaginar-se que rectifiqui mai. L'única esperança que el partit purgui el seu error és que es vegi forçat a passar una altra legislatura (com a mínim) a l'oposició, amb un nou lideratge més progressista.
LA JERARQUIA CATÒLICA.
Els socialistes han tractat amb respecte aquests senyors posseïdors de la veritat eterna i amos d'una ràdio vergo- nyant. No obstant, els bisbes no deixen de queixar-se i de crispar. És evident que encara no han assumit que Espanya és avui un Estat laic i que ho continuarà sent. Van prometre fa anys autofinançar-se, però continuen depenent dels contribuents, siguem catòlics o no. Si el PP guanya, tot fa preveure que els concedirà encara més facilitats. Si preval el PSOE, caldrà posar-los al seu lloc, que és atendre les necessitats espirituals dels seus fidels i deixar d'immiscir-se en política. ¿Caldrà revisar l'acord econòmic i fins i tot la relació amb el Vaticà? Potser. Si Espanya tingués una jerarquia com la francesa, la pau estaria assegurada. Amb la que hi ha --i, presumiblement, la que ve--, una entente cordiale és gairebé impossible d'aconseguir.
EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA.
L'Església i el partit polític de la seva preferència rebutgen rotundament la nova assignatura, i, si guanya el PP, s'encarregarà, segons diu, d'enviar-la a fer punyetes. I és que, si els essencialistes no accepten la separació de l'Estat i l'Església, la desaparició de la religió com a assignatura avaluable els regira l'estómac, i qualsevol alternativa els sembla nefasta. En vista dels arrelats comportaments incívics que mostren molts ciutadans, la necessitat de la nova assignatura està més que demostrada. També la tenen en molts altres països europeus. Ben impartida, amb creativitat, podria influir de manera permanent en la vida dels futurs espanyols i en la qualitat de la seva convivència. Però el PP i els bisbes la rebutgen de ple. Em sembla un gran error.
ELS HOMOSEXUALS. A
aquest servidor li produeix orgull viure en un país que, notòriament brutal en el passat amb els homosexuals, en aquests moments té una de les legislacions més avançades del món en matèria de drets dels gais. Però als del PP no els fa gens ni mica de gràcia. Diuen que l'únic que rebutgen és el nom donat a la unió, i que s'hauria de reservar la paraula matrimoni per als tradicionals enllaços heterosexuals. Però hi ha més coses. Si guanya el PP, no seria sorprenent que els homosexuals veiessin com els queden minvades les seves llibertats recentment adquirides.
XENOFÒBIA.
"Darrere de cada immigrant hi ha un ésser humà", acaba d'assenyalar Rodríguez Zapatero. És clar que sí, i no hauria de ser necessari dir-ho. Recordo molt bé els mals temps a la Gran Bretanya quan aquell sinistre tory Enoch Powell, portaveu de la xenofòbia de llavors, malparlava contra els immigrants i fins i tot va proposar que se'ls pagués per tornar als seus països d'origen. Eren la majoria ciutadans de la tan exalçada i democràtica Commonwealth britànica, però el fet de ser súbdits de la reina no els donava el dret automà- tic d'instal.lar-se a la mare pàtria. ¿Qui es creien? El PP està ara propalant allò d'Espanya per als espanyols, amb el subjacent missatge de menyspreu als que arriben de fora. Rajoy fins i tot vol que firmin un document dient que respectaran "els costums espanyols". Però la veritat és que, sense immigrants, el país ja no funcionaria. Fomentar la xenofòbia per a fins electorals és una roïnesa.Vull creure que una majoria suficient impedirà diumenge que ve que vingui una altra vegada el llop a amargar-nos la festa. Si no, ens esperen --i no cal ser cap endeví-- temps nefastos.

* Escriptor.

5.3.08

AVUI ZP I FP A BARCELONA

Dijous 6 de març de 2008 a les 19:00 h.
Acte al Palau Sant Jordi amb Montilla, Zapatero, Chacón i Felipe
S'organitzaran autobusos des de l'Alt Penedès i el Garraf. Truqueu al 93 890 26 26 per confirmar o demanar més informació.
A CUBELLES PUNT DE SORTIDA A LES 16,30h DES DE LA PLAÇA DEL MERCAT
Per inscripcions gratuïtes truqueu al 93 890 26 26

4.3.08


T’oferim la possibilitat d’avisar a un amic o una amiga a través d’un missatge de text Des d’aquest espai, pots convidar a un amic o a una amiga al míting del PSC al Palau Sant Jordi. Només has d’indicar-nos el número del seu telèfon mòbil i el teu nom. Acte seguit, rebrà un missatge de text al seu mòbil convidant-lo a l’acte (serveï gratuït, només disponible de 10 a 20 hores, de dilluns a diumenge) Avisa'l en català! Avisa'l en castellà!

http://www.socialistes.cat/public/6m/index_avisam.htm






Molta participació a la Mostra de treballs fets per dones de Cubelles. Puntes de coixí, patchword, labors d´ agulla van ser el centre d´ atenció el dia en que es va inaugurar la Mostra. Aquest va ser el primer acte en que l´Associació de dones La Fita inicia la Setmana del 8 de març,l´agulla de plata a una Dona de Cubelles,el sopar al Duplex el dissabte dia 8 i la lectura del Manifest diumenge dia 9 a les 12h a La Fita que tancarà els actes del 8 de març .
FOTOS/A. Martinéz Galiot







3.3.08

ELS VIDEOS DE LA JSC ARA TAMBÉ AL DIARI DE CUBELLES
La JSC distribueix 300.000 exemplars del diari "10M, notícies del dia després", alertant dels riscos de no anar a votar el proper 9 de març. La realitat posterior seria un govern de la dreta més rància del PP, que aniria contra els interessos de Catalunya i tiraria enrere projectes que han ampliat els drets dels ciutadans i les ciutadanes.

ZP I FP A BARCELONA
Dijous 6 de març de 2008 a les 19:00 h.
Acte al Palau Sant Jordi amb Montilla, Zapatero, Chacón i Felipe
S'organitzaran autobusos des de l'Alt Penedès i el Garraf. Truqueu al 93 890 26 26 per confirmar o demanar més informació.
A CUBELLES PUNT DE SORTIDA A LES 16,30h DES DE LA PLAÇA DEL MERCAT
Per inscripcions gratuïtes truqueu al 93 890 26 26

2.3.08

DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de l'Ajuntament de Cubelles

EL TERCER DEBAT A POLÒNIA!
Diuen els americans, que en definitiva d'això hi entenen, que les eleccions les acaba guanyant el candidat o candidata a qui més electors serien capaços de comprar amb tota confiança un cotxe de segona mà. Està fora de dubte la capacitat dels americans per encarar primàries, eleccions i espectacles electorals. No en va els seus candidats porten ja un any llarg a ritme de tres mítings per dia, cosa que acaba donant un cert ofici. Els americans hi entenen, i molt, de política, de televisió i d'espectacle i per això ens han convençut de la bondat dels debats entre candidats. Tothom sap ja el bon resultat de les camises blaves a la tele des de la de Kennedy, tothom coneix que unes gotes de suor a la cara en mal moment et poden arruinar una presidència més que un Watergate i tothom és conscient que el costat dret de Bush -com el de Julio Iglesias- és el seu millor perfil. Aquí la política, la televisió i també l'espectacle el fem d'una altra manera i per això que els debats a dos no m'acaben de convèncer. Els prefereixo a la catalana amb tots i totes els caps i les caps de llista perque la cosa queda més repartida, menys controlable i més amena, a la vegada que molt menys agressiva i més apte per la canalla. Els debats a dos tenen un punt de violència ovacionada, de morbo i babeig periodístic, de vetllada entre combat de boxa, baralla de galls i smackdown que a voltes recorda més el ritual del Club de la Comèdia que una cita electoral que convoca milions de ciutadans. En el fons penso que ni tan sols els candidats se senten còmodes en aquests forçats debats a dos. Un no aspira a la presidència del govern perque l'obliguin a dir-li mentider a l'adversari o a descobrir una nena que ja és la riota del pais. I per si això fos poc encara et facin mostrar gràfics variats igual com Mariano Medina mostrava borrasques i isòbares. Crec que els candidats afronten amb resignació aquests combats televisius que els seus assessors preparen amb tant de detall que cuiden més l'alçalda de la cadira que el cost de la hipoteca, medeixen més la temperatura al plató que el canvi climàtic i es queixen més del color del decorat que del preu de la llet. El més interessant dels debats és que acaben excitant l'interés de la gent, i de l'audiència, per la política i això sí que no és dolent encara que sí perfeccionable. En definitiva, també Lluís Llach va haver d'omplir el Camp Nou, els Rollings van tocar a la platja de Rio i els Tres Tenors van cantar a Caracalla! Què hi farem. Caldrà preocupar-nos més quan els candidats contactrin també venedors de cotxes com ara assessors d'imatge. I així el tercer debat entre Zapatero i Rajoy podrem fer-lo, seriosament, a Polònia! seguir-lo en un blog i penjar-lo a wikipèdia. .-46

Porqué ganó Kennedy el primer debate televisado de la historia?


Nixon y Kennedy: la moda y el imaginario histórico

Alguns estudis van mostrar que Nixon va ser el guanyador del debat per aquells que el van sentir a la ràdio i Kennedy va ser guanyador pels qui van veure el debat a la tele.






A fictional debate between JFK and Richard Nixon on the propriety of using blogs vs. wikis. Visit http://www.wikiblogedu.org/ for more videos
ZP I FP A BARCELONA
Dijous 6 de març de 2008 a les 19:00 h.
Acte al Palau Sant Jordi amb Montilla, Zapatero, Chacón i Felipe
S'organitzaran autobusos des de l'Alt Penedès i el Garraf. Truqueu al 93 890 26 26 per confirmar o demanar més informació.
A CUBELLES PUNT DE SORTIDA A LES 16,30h DES DE LA PLAÇA DEL MERCAT
Per inscripcions gratuïtes truqueu al 93 890 26 26
SIXTE MORAL EN CAMPANYA A CUBELLES
L'Agrupació Local del PSC va aplegar unes 80 persones al cinema mediterrani de Cubelles en el miting de campanya protagonitzat per Sixte Moral, exalcalde de Vilanova i la Geltrú i component de la candidatura dels socialistes catalans al Parlament.

Moral va estar acompanyat per la diputada socialista Mila Arcarons i va ser presentar per Maria Llúïsa Romero, alcaldessa de Cubelles, i Antonio Martínez Galiot, conseller de la Federació X Alt Penedès Garraf.
Fotos: J.E/P.C