25.2.06

Educació i Joventut .El Departament d'Educació informa del període de preinscripcions i matriculacions escolars. El calendari és provissional i pot patir modificacions
El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha publicat el calendari provissional de matriculacions per al curs escolar 2006-2007. La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Cubelles s'encarregarà de donar als ciutadans i ciutadanes la informació pertinent respecte a aquests períodes, que encara poden ser modificats pel govern autonòmic.
En l'educació infantil, primària i l'ESO, el període de preinscripció comença el 20 de març, amb la difusió de l’oferta de places. Entre el 21 de març i el 3 d'abril s'obre el termini de presentació de sol·licituds i el llistat de les sol·licituds amb els barems es publicarà el 18 d’abril. Entre els dies 19 i 21 d’abril es poden fer reclamacions, que s'han de resoldre el 24 d’abril. Un cop resoltes les reclamacions, les noves llistes es publicaran el 26 d’abril i el 22 de maig es farà la publicació de les llistes d'assignació. Finalment, el període de matriculació anirà del 29 de maig al 2 de juny, als mateixos centres educatius.
Pel que fa
al calendari del batxillerat, el període de preinscripció comença el 12 de maig, amb la difusió de l’oferta de places. Els dies 15 i 16 de maig es poden presentar les sol·licituds i el llistat de les sol·licituds amb els barems es publicarà el 6 de juny. Entre els dies 7 i 9 de juny es poden fer reclamacions oportunes a aquest llistat, que s'han de resoldre el 12 de juny. Les llistes definitives es publicaran el 30 de juny, després que el 14 de juny s'hagin publicat les llistes un cop resoltes les reclamacions. Finalment, el període de matriculació anirà del 3 al 7 de juliol, a l'IES Cubelles, en el cas dels alumnes que estudiïn al centre cubellenc.
Pel que fa a la llar d'infants municipal La Draga, la presentació de sol·licituds es portarà a terme del 2 al 12 de maig. Les llistes amb barem es publicaran el 19 de maig, establint-se els dies 22, 23 i 24 de maig per a la presentació de possibles reclamacions. Aquestes s'han de resoldre el 25 de maig i al dia següent es publicaran les noves llistes amb les reclamacions resoltes. La matriculació es portarà a terme, al mateix centre educatiu, del 5 al 9 de juny.
Per a més informació us podeu adreçar a la regidoria d'Educació, ubicada al Centre Social (C/Joan Roig i PIera, 3-5) de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i els dijous de 17 a 19 hores
. També podeu adreçar-vos telefònicament (93 895 03 61) o per correu electrònic.Departament de Comunicació Divendres, 24-02-2006

www.cubelles.com
L'Associació de Dones La Fita prepara els actes del dia de la Dona . El 8 de març s'ofereix una exposició sota el títol de 30 anys de feminisme a Catalunya
Dins els actes del 8 de març, l'Associació de Dones La Fita organitza una exposició fotogràfica que forma part del arxiu de Ca la Dona i de la Xarxa Feminista.
Part del recull de fotografies són d'Amada Santos, membre de Ca la Dona i i de la Xarxa Feminista. D'altres documents són dels arxius personals de dones lligades al Moviment Feminista.
Amada Santos, nascuda a Biscaia (1948) és activista i membre de Ca la Dona, a més de representant de diverses entitats com la Xarxa Feminista, el D.O.A.N (dones antimilitaristes), l' A.D.P.C (Associació Dones Periodistes de Catalunya), la Red Europea de Mujeres Periodistas i la Red Internacional de Mujeres Periodistas y de Comunicadoras.
A més d'aquesta exposició, dins la setmana dedicada a la dona, la Fita ha organitzat una mostra de Artesania de Dones de Cubelles a la sala Gran del Centre Social. El dia 11 es dóna el reconeixement a una Dona al mateix Centre, una decisió que enguany va càrrec de les Puntaires de Caixa Penedès. Finalment, l'associació farà la tradicional lectura del Manifest a La Fita del terme de Cubelles. Ràdio Cubelles Dijous, 23-02-2006
www.cubelles.com

24.2.06

Governació aposta per un model de policia local molt més propera al ciutadà .
Entre el 2006 i el 2010, la policia local hauria de passar del model actual a un model molt més operatiu, àgil i dedicat a la prevenció
Des de fa dos anys la regidoria de Governació de l’Ajuntament de Cubelles, conjuntament amb el Departament d’Interior de la Generalitat, està realitzant un “Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local”. Es tracta d’una mena d’auditoria interna encaminada a detectar “possibles fissures” en el funcionament d’aquest cos, i buscar les fórmules més adients per millorar el seu funcionament. En els resultats d’aquest estudi, la policia local de Cubelles hi destaca el bon clima i relació laboral que hi ha entre els membres d’aquest col·lectiu que consideren que “s’ha millorat el concepte que tenen els veïns i veïnes del cos policial, quan han hagut de requerir dels seus serveis”.
Entre els diversos aspectes a millorar està el de “constituir un model de direcció molt més consolidat del que tenim ara i determinar uns objectius molt més clars, que marcarien una necessària transformació en l’organització interna del cos”. Segons el regidor, a mig termini, “entre el 2006 i el 2010, la policia local hauria de passar del model actual a un model molt més operatiu, molt més àgil i molt més dedicat a la prevenció”. També caldria potenciar els temes d’educació viària i fer campanyes de sensibilització i informació. I el més important, aconseguir implantar el model de “policia de barri”, molt més proper als ciutadans. Ràdio Cubelles Divendres, 24-02-2006
LES DONES DIUEN NO A LA GUERRA

Fem una crida a les dones de tot el món a mobilitzar-se i oposar-se a la guerra de l’Iraq. Demanem a les mares, àvies, germanes i filles, treballadores, estudiants, mestres, sanitàries, artistes, escriptores, cantants, poetesses... que mostrin la seva indignació per aquesta guerra.. És molt tràgic que la invasió que va prometre una vida millor a les dones iraquianes hagi esdevingut, per a elles, un malson. Unim les nostres forces per posar fi a la violència, l’ocupació, les morts... Code Pink Dones per la Pau

Code pink Dones per la Pau va començar com un petit moviment de dones americanes que treballen per la pau i la justícia social, per la fi de la guerra de l’Iraq, perquè s’aturin altres guerres i perquè tots els recursos es reconverteixin en recursos per a l’educació, la sanitat i per a altres necessitats vitals. Actualment ha esdevingut una xarxa de dones i homes de tot el món compromesos en la pau i la justícia social.

Code pink fa una crida per recollir 100.000 firmes amb el lema Les dones diem no a la guerra. El proper dia 8 de març un grup de membres de l’organització juntament amb una delegació de mares iraquianes i mares de soldats destacats a l’Iraq com Cindy Sheenen tenen previst lliurar les firmes a la Casa Blanca i entrevistar-se amb membres del Congrés.

Al seu web:
www.codepink4peace.org trobareu molta informació sobre el grup i les seves activitats. A l’apartat Women say not to war hi ha la traducció a l’espanyol d’una nota de premsa i del manifest des d’on podeu firmar.

Code Pink

Enviat per Dones la Fita
Es crea l'Associació de veïns del nucli antic . La presidenta és Mª Carmen Torroba.
Les inquietuds socials d’un grup de ciutadans i ciutadanes del nucli antic els ha portat a mobilitzar-se per millorar el seu entorn per gaudir d'un barri més acollidor, segons ha explicatla presidenta de la Nova Associació de veïns del nucli Antic, Mª Carmen Torroba.
'entitat treballa des de començaments d’any per obtenir tota la documentació necessària per formalitzar-se. Segons ha explicat la vicepresidenta, Aurora Garcia, "l'Associació que actualment està instal·lada en un local provisional està a l’espera d’obtenir un despatx al Centre Social".
Actualment, la junta la formen quatre persones tot i que l’associació té pensat ampliar-la tan bon punt els veïns i les veïnes es comencin a interessar per la iniciativa. Un cop es coneguin quins són els socis de l’Associació està previst que es creïn grups de treball enfocats a diferents àmbits d’actuació.
De fet, una de les primeres actuacions que vol portar a terme l'entitat és muntar un Punt d’Informació per a donar-se a conèixer, que han previst situar-lo els diumenges davant de l’església de Santa Maria de Cubelles. La intenció és que tots els veïns interessats coneguin tant els objectius de l’associació com els passos per pertànyer a ella.Ràdio Cubelles Divendres, 24-02-2006

23.2.06

Participació Ciutadana i Comunicació. Ràdio Cubelles encenta avui els actes del seu 25è aniversari L'emissora dedicarà el magazine matinal "Denominació d'origen" a fer un repàs dels cinc lustres d'història del mitjà de comunicació local
A Ràdio Cubelles, des d'avui, estem d'aniversari. L'emissora municipal, pionera de la comarca del Garraf i una de les primeres en començar a emetre a tot el país, enceta avui els actes del seu 25è aniversari.
Els actes de commemoració s'enceten avui, a partir de les 12 del migdia, amb l'emissió del programa especial del magazine matinal "Denominació d'origen". Àngels Fuster, directora de l'emissora, i Pere Sallent, cap de programació de la mateixa, seran els encarregats de conduïr el programa, que repasarà bona part dels 25 anys d'història del mitjà de comunicació local. Les primeres emissions en proves, fragments dels programes més recordats del 107,5 FM..., tot i més al llarg de gairebé dues hores de ràdio que donaran inici a l'aniversari.
Per a la organització dels actes d'aquests 25 anys, l’emissora va crear una Comissió que coordina la celebració dels actes. La primera de les accions endegades per Ràdio Cubelles va ser convocar un concurs per a l’elecció del nou logotip de l’emissora, que és el presentat per Javier Arredondo. El proper dels actes serà el programa especial del 25è aniversari, el 23 de febrer dins el magazine Denominació d’origen (de 12 a 13,45 h.), que farà un repàs de la història de Cubelles al llarg d’aquests 25 anys.
Pel que fa a la resta d’actes ja definits, l’11 de març es portarà a terme la marató de ràdio 25 hores. 25 anys, al Centre Social, en què s’espera la participació d’ex col·laboradors de l’emissora de tota l’època. En el decurs d’aquest programa hi ha prevista l’actuació de dos conjunts musicals nascuts entre els col·laboradors de Ràdio Cubelles: Doctor Do (del programa 35 Mhz) i Plan B (del programa Club Desconcert), que presentaran, de les 6 a les 8 de la tarda, la cançó del 25è aniversari de l’emissora.
El 22 d’abril es lliuraran els premis de la desena edició del Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, al Cinema Mediterrani, organitzat per l’emissora. La coincidència amb el desè aniversari de la mort del primer director de Ràdio Cubelles es commemorarà amb el recital de poemes musicalitzats d’Alari a càrrec d’Anton Dalmau. Prèviament, a la plaça de la Vila, hi ha prevista l’actuació del grup d’animació infantil Dansamon.
El primer dels plats estrelles de la celebració dels 25 anys de Ràdio Cubelles és el concert d’en Lluís Llach que es farà el proper 29 d'abril, coorganitzat amb la regidoria de Cultura, dins dels actes de la Setmana Cultural. L’artista de Porrera, que ha anunciat la seva retirada al final de la Gira i. 2006, actuarà a partir de 2/4 d’11 de la nit al Pavelló Poliesportiu Municipal. 20 anys després de l’actuació que l’artista va fer per a Ràdio Cubelles.
El segon acte musical, també organitzat conjuntament amb Cultura, és el concert dirigit a la gent jove. L’emissora està buscant, per al 15 de juliol, un grup força conegut perquè la màxima gent s’hi senti identifica i sigui un acte molt participatiu.
A més, la Comissió del 25è Aniversari, que està oberta a noves propostes, està treballant en la organització d’una exposició de premsa en català; l’edició d’un recull de la història de la Ràdio per al programa de la Festa Major; l’edició del III Recull de Contes Víctor Alari; la presentació de la placa de cava commemorativa de l’aniversari durant la Festa i Fira de la Verema; un seminari sobre la comunicació local; una festa amb tots els ex col·laboradors de la Ràdio; i altres activitats en les que s’està treballant. Departament de Cubelles Dijous, 23-02-2006
Joventut organitza un curs de monitors. La inscripció per al curs començarà el proper 20 de març, però la reserva es pot fer ja
La regidoria de Joventut, atenent a les demandes de joves de Cubelles, ha organitzat un curs de monitors d’activitats d’educació en el lleure. Aquest curs s’iniciarà el dia 1 d’abril i conclourà el 28 de maig, en un horari intensiu de caps de setmana.
Les places estan limitades a 25 persones i es pot fer la reserva a partir d’avui mateix. La formalització de l’inscripció i pagament del curs tindrà lloc a partir del dia 20 de març. L'horari de l'espai Jové és els dilluns de 5 a 9, els dimarts de 9 a 2 i de 6 a 9 i els dimecres, dijous i divendres de 2/4 de 6 a les 9. Per a més informació o per reservar plaça dirigiu-vos a l’Espai Jove del Centre Social (C/Joan Roig i Piera, 3-5). També podeu trucar per telèfon (938950361) o adreçar-vos per correu electrònic a joventut@cubelles.org. Departament de Comunicació Dijous, 23-02-2006
www.cubelles.com

22.2.06

Mercedes Abad a la marató de Ràdio Cubelles
Participació Ciutadana i Comunicació. Es va estrenar com a escriptora amb “Ligeros libertinajes sabáticos” (1986), un llibre de contes que va estar guardonat amb el VIII Premi “La Sonrisa Vertical” i que acaba de celebrar el seu vintè aniversari
L’escriptora Mercedes Abad ha confirmat la seva assistència a la marató ¨ 25 anys 25 hores que farà Ràdio Cubelles el proper 11 de març.

Abad va néixer a Barcelona, va estudia al Liceu Francès de la capital catalana i Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma. Es va estrenar com a escriptora amb “Ligeros libertinajes sabáticos” (1986), un llibre de contes que va estar guardonat amb el VIII Premi “La Sonrisa Vertical” i que acaba de celebrar el seu vintè aniversari.
Desenvolupa la seva faceta com a periodista en diferents mitjans de comunicació (El País, TV3, Com Ràdio) i participa activament en el mon teatral, on també ha escrit i adaptat diverses obres (“XXX” de La Fura dels Baus o “Las amistades peligrosas”, entre d’altres).
Bibliografía:Ligeros libertinajes sabáticos. Tusquets, 1986.Felicidades conyugales. Tusquets, 1989.Sólo dime donde lo hacemos. Temas de Hoy, 1991.Soplando al viento. Tusquets, 1995. Una bonita combinación. (Cuentos de este siglo) Lumen,1995. Ideogramas húmedos. (Cuentos eróticos de Navidad). Tusquets, 1999Sangre. Tusquets, 2000.Sangre. (Cuento). (Negra y criminal) Zoela, 2003 Amigos y fantasmas. Tusquets, 2004. (Guanyadora del IX Premio Mario Vargas Llosa NH de Relatos 2005)
Mercedes Abad serà el dissabte 11 de març, a 2/4 de 9 del vespre, al Centre Social, carrer Joan Roig i Piera, 3, indret des d’on Ràdio Cubelles emetrà en directe aquesta marató de ràdio.Ràdio Cubelles22-02-2006
Manfred Pizarren és el seu nom
Passa-ho!
Iu Forn
Tots esperant que arribés la grip aviària i resulta que el que ens ha arribat ha estat l'opa d'una empresa que es diu E.ON.
I que contents (i que contentes) que estem que aquesta empresa que ha opat Endesa sigui alemanya, oi? Home (i dona) és que això és solidesa i no aquella opa dels catalans que feia fàstic.
Ara ja podem canviar l'himne de la companyia. De l'Antes muerta que catalana passem al Que corran ríos de bratsburgs. A casa estem amb uns nervis horrorosos esperant veure la imatge del gran Manfred Pizarren enarborant una Constitució alemanya mentre brama: "Mai seré treballador de La Caixa, però això no vol dir que ho sigui de La Caixen". Que, per cert, parlant d'en Pizarren, aquí el gran perjudicat està sent ell, pobret meu. El dia abans de conèixer-se l'opa de Gas Natural, en Pizarren va comprar unes quantes accions d'Endesa. Res, una misèria. Ajuntades amb les que ja tenia, resulta que actualment el xicot és propietari de 104.000 accions de la companyia, que a un preu d'entre 25.10 i 27.50 euros per unitat que prometen els senyors E.On, donen uns guanys de... bé, que li digui ell mateix que ja deu tenir la multiplicació feta. I amb quina tensió esperem també la imatge de Pizarren al sostre del Bundestag menjant-se amb kartoffel algunes de les seves declaracions més celebrades: "El preu real dels títols d'Endesa és de 45 ? per acció" (23 de gener). "Qui perd els orígens perd la identitat" (4 d'octubre del 2005). O bé "Endesa és el fruit de la feina de molta gent i aquesta obra no la podem destruir. Defensarem Endesa amb ungles i dents" (9 de setembre del 2005).
I ara vostè, que sempre pensa malament, segur que està dient: "Oh, però és que el PP es va oposar a l'opa quan era catalana i ara que és alemanya li sembla bé". Miri, escolti, sap que passa? Que el PP és un partit mooolt europeista i mentre que Alemanya és Europa, Catalunya és un preàmbul.
www.avui.cat
ERC accepta traslladar l'edificabilitat de la Platja Llarga a La Millera, si es redueix el nombre de pisos.

ERC accepta traslladar l'edificabilitat de la Platja Llarga a La Millera, si es redueix el nombre de pisos.L'equip de govern ha tancat files i ha acordat continuar negociant amb la promotora per evitar la urbanització de la Platja Llarga
Per VD 22/02/2006 0:24:05
La crisi de la Platja Llarga es tanca, si més no, dins de les files del govern de Vilanova. Els tres socis van acordat aquest dimarts al matí a la junta del govern local continuar les negociacions amb els propietaris de la Platja Llarga per preservar aquest espai i traslladar l'edificabilitat a La Millera, uns terrenys agrícoles que es troben a l'interior del Prat de Vilanova.

Esquerra Republicana ha acceptat la proposta que fins ara defensaven en solitari el PSC i ICV, que suposava el trasllat de l'edificabilitat de la Platja Llarga a La Millera. Però s'han pronunciat a favor d'aquesta opció amb la condició indispensable que es redueixi el nombre de pisos que fins ara s'havien plantejat. ERC s'oposa a la construcció de 1.700 habitatges en aquest espai, però reconeixen qe ara per ara la urbanització de la Millera és l'única alternativa viable a la Platja Llarga. Com a grup municipal, ERC va proposar oferir als propietaris de la Platja Llarga els terrenys on s'havia de construir el pavelló firal, a la ronda Europa. Però aquest matí l'equip de govern ha valorat que l'alternativa d'ERC era acceptable conceptualment, però fallava tècnicament perquè ni la promotora estava disposada a fer el canvi ni s'havien trobat uns terrenys per trasllada la zona d'equipaments. Per això els tres socis han tancat files i han acordat continuar negociant amb Subirats Berenguer per arribar a un acord i traslladar els pisos al Prat de Vilanova. Per Tomàs Álvaro, l'objectiu és arribar "al millor acord per Vilanova i la Geltrú i la solució més còmoda per a tots, especialment per a la ciutat".L'alcalde Joan Ignasi Elena ha anunciat l'acord del govern aquest matí, destacant que l'objectiu és arribar a una solució de consens que permeti preservar la Platja Llarga i els drets adquirits dels seus propietaris. "Volem arribar a un acord que afavoreixi la ciutat", ha dit l'alcalde, que descarta l'alternativa de l'Ortoll que proposava CiU per proposar un desbocament del creixement urbanístic de la ciutat.El segon tinent d'alcalde, Jordi Valls, ha convidat a l'oposició a participar en el procés i ha valorat aquest matí que "després de tota la tempesta, hem tornat al punt del que no hauríem d'haver sortit".
www.vilanovadigital.com

21.2.06

- 30 ANYS DE FEMINISME A CATALUNYA -

Dins els actes del 8 de març organitzats per La Fita oferim una exposició fotogràfica que forma part del arxiu de Ca la Dona i de la Xarxa Feminista. Nosaltres ,una associació modesta ens congratulem d´oferir aquesta exposició tan significativa. Agraïm aquesta col·laboració i aquesta bona voluntat de deixar per primera vegada aquest arxiu fotogràfic i personal per part de qui ho fa.
Part d´el recull de fotografies correspon a l´autoria d´Amada Santos, membre de Ca la Dona i i de la Xarxa Feminista. D´altres documents son dels arxius personals de dones lligades al Moviment Feminista.

Amada Santos (Biscaia) 3 de gener 1948

Activista i membre de Ca la Dona
Activista i membre permanent en comissions de la Xarxa Feminista
Membre fundadora del D.O.A.N ( dones antimilitaristes)
Vice-presidenta de A.D.P.C ( Associació Dones Periodistes de Catalunya)
Membre de la Red Europea de Mujeres Perodistas
Membre de la Red Internacional de Mujeres Periodistas y de Comunicadoras
Brigadista en el Salvador i Guatemala
Col·laboracions en la revista DONA
Col·laboracions en El Viejo Topo
Reportatges fotogràfics de premsa i video de col·lectius de dones.
Membre de la comissió permanent gestora de la Regidoria de Drets Civils del Consell de la Dona de BCN


També i dins aquesta setmana hi trobareu:
Mostra de Artesania de Dones de Cubelles i també el dia 11 es dona el reconeixement a una Dona .Aquest any les Puntaires de Caixa Penedès son qui decidiran a qui es dona.
Com sempre la lectura del Manifest es llegirà a La Fita.

També podeu trobar dins aquesta exposició un recull gràfic de les activitats de La Fita fins aquest any 2005 clikant www.doneslafita.org La nostra adreça via e- mail es : dones_lafita@terra.es

Esperem la vostre participació.

20.2.06

La Consejería de Agricultura y Medio Ambiente de Extremadura ha negado la autorización ambiental integrada a la central térmica de ciclocombinado que la compañía Iberdrola pretende instalar en Alange (Badajoz)por incumplir el requisito de estar a más de dos kilómetros del núcleo depoblación más cercano. Noticias relacionadas en elmundo.es .Actualizado miércoles 25/01/2006 13:47 (CET)
EFEMÉRIDA.- Según recoge la resolución que se publicará mañana en el Diario Oficial deExtremadura, las chimeneas de expulsión de la planta, tal y como recoge elproyecto presentado, estarían ubicadas a 1.760 metros de Alange, por lo queincumple la distancia marcada en el Reglamento de Actividades Molestas,Insalubres, Nocivas y Peligrosas, informó la Junta en un comunicado.Tras examinar las alegaciones recibidas durante el periodo de informaciónpública, los técnicos de la Consejería de Agricultura y Medio Ambientedetectaron la posibilidad de distancia insuficiente, por lo que solicitaronal Ayuntamiento de esta localidad pacense una aclaración certificada de esteespacio.Una vez que el Consistorio ratificó que la ubicación de la planta esinferior a dos kilómetros, la Dirección General de Medio Ambiente resolviódesestimar la autorización ambiental integrada por este motivo, sin entrar avalorar el resto de las cuestiones medioambientales, precisa el comunicado.Por otro lado, tal y como recoge la ley 16/2002 de 1 de julio de Prevencióny Control Integrado de la Contaminación, que regula el procedimiento de laautorización ambiental integrada, se ha notificado esta misma resolución atodas las partes interesadas, alegantes, instituciones competentes ypromotor del proyecto.Finalmente, la Junta de Extremadura subraya que con este ejemplo se pone demanifiesto que "cualquier proyecto industrial que no cumpla con loestablecido en la normativa vigente en materia de calidad y evaluaciónambiental no tendrá cabida en la región".Por su parte, el presidente de la Plataforma Ciudadana "Térmicas No" enAlange, Lorenzo Campos, expresó su satisfacción porque esta resoluciónsupone un paso adelante en contra de la instalación de una central de ciclocombinado en la zona.
'Aló president' (de moment)

Passa-ho!
Iu Forn
Pasqual Maragall ha estrenat un blog personal. Només clicant l'adreça presidentmaragall.cat, vostè sabrà què pensa el president, pròpiament dit, de les coses que passen. I el més fort: li pot fer consultes, que diu que les contestarà totes. Avui mateix ja han arribat les primeres.

José Bono: "Hola bonito, que no soy en pequeñito, sino que ej un apelativo cariñoso. Oye, que hoy no voy a poder insultarte en ningún medio de comunicación, así que te envio loj improperioj en un archivo de sonido adj·junto. Hala, que te la pique un pollo con gripe aviar (la traducció catalana d'aquest missatge està penjada a l'adreça castelldemontjuïc.arj)".

ZP (Zapatero Puñalero): "Pasqual, pacte és que a les set del matí truquin a la porta del teu despatx i sigui en Mas que ve a fotre't la cadira".

Javier Arenas: "Pasqual, no em diguis Javier. M'agrada més Joseph, però pronunciat amb accent alemany, o Adolf".

Artur Mas: "Quan després de l'estiu deixis el teu despatx, recorda de buidar-me bé els calaixos. Ah, i no esborris el joc de sudokus de l'ordinador".

Carod-Rovira: "Quan miro la quantitat de punyals Zetapeteños que tinc clavats a la meva pròpia esquena, penso tant en tu, Pasqual".

Zaplebes o comando Pinotxo: "Para ja de perseguir-nos com si fóssim franquistes... no, perdó... para de perseguir el franquisme com quan era castellà. Ara sí, coi".

PSC: "President, aquí el teu partit. Ens recordes? ¿Per què t'has de crear una web pròpia podent tenir la del teu partit? I justament ara que fem veure que et donem suport perquè sembli que no estem al dictat del que ens diu el PSOE de Madrit, també conegut com el sibwana".

Pasqual Maragall a ell mateix: "Pasqual, he rebut un correu d'un tal PSC que diu no-sé-què que és el teu partit. A tu això de PSC et sona d'alguna cosa? Oi que no?".
www.avui.cat
L’emissora municipal Ràdio Cubelles enceta els actes del 25è aniversari . Participació Ciutadana i Comunicació. El nou logotip, l’actuació d’en Lluís Llach, el recital de poemes d’en Víctor Alari i un concert de joves, punts forts de la celebració
Ràdio Cubelles celebra el 23 de febrer els seus primers 25 anys d’història. L’emissora municipal, pionera al Garraf i una de les més antigues de Catalunya, commemorarà aquesta efemèride amb una sèrie d’actes que es pretén s’iniciïn en aquesta data i acabin el 23 de febrer de 2007.
Per a la organització dels actes de l’aniversari, l’emissora va crear una Comissió del 25è Aniversari, que coordina la celebració dels actes. La primera de les accions endegades per Ràdio Cubelles va ser convocar un concurs per a l’elecció del nou logotip de l’emissora, que és el presentat per Javier Arredondo. El proper dels actes serà el programa especial del 25è aniversari, el 23 de febrer dins el magazine Denominació d’origen (de 12 a 13,45 h.), que farà un repàs de la història de Cubelles al llarg d’aquests 25 anys.
Pel que fa a la resta d’actes ja definits, l’11 de març es portarà a terme la marató de ràdio 25 hores. 25 anys, al Centre Social, en què s’espera la participació d’ex col•laboradors de l’emissora de tota l’època. En el decurs d’aquest programa hi ha prevista l’actuació de dos conjunts musicals nascuts entre els col•laboradors de Ràdio Cubelles: Doctor Do (del programa 35 Mhz) i Plan B (del programa Club Desconcert), que presentaran, de les 6 a les 8 de la tarda, la cançó del 25è aniversari de l’emissora.
El 22 d’abril es lliuraran els premis de la desena edició del Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, al Cinema Mediterrani, organitzat per l’emissora. La coincidència amb el desè aniversari de la mort del primer director de Ràdio Cubelles es commemorarà amb el recital de poemes musicalitzats d’Alari a càrrec d’Anton Dalmau. Prèviament, a la plaça de la Vila, hi ha prevista l’actuació del grup d’animació infantil Dansamon.
El primer dels plats estrelles de la celebració dels 25 anys de Ràdio Cubelles és el concert d’en Lluís Llach, coorganitzat amb la regidoria de Cultura, dins dels actes de la Setmana Cultural. L’artista de Porrera, que ha anunciat la seva retirada al final de la Gira i. 2006, actuarà a partir de 2/4 d’11 de la nit al Pavelló Poliesportiu Municipal. 20 anys després de l’actuació que l’artista va fer per a Ràdio Cubelles.
El segon acte musical, també organitzat conjuntament amb Cultura, és el concert dirigit a la gent jove. L’emissora està buscant, per al 15 de juliol, un grup força conegut perquè la màxima gent s’hi senti identifica i sigui un acte molt participatiu.
A més, la Comissió del 25è Aniversari, que està oberta a noves propostes, està treballant en la organització d’una exposició de premsa en català; l’edició d’un recull de la història de la Ràdio per al programa de la Festa Major; l’edició del III Recull de Contes Víctor Alari; la presentació de la placa de cava commemorativa de l’aniversari durant la Festa i Fira de la Verema; un seminari sobre la comunicació local; una festa amb tots els ex col•laboradors de la Ràdio; i altres activitats en les que s’està treballant. Departament de Comunicació/Ràdio Cubelles Dilluns, 20-02-2006

19.2.06

Organizaciones feministas piden un cambio legal para facilitar la declaración de las víctimas de violencia de género
Viernes 17 febrero 2006
Seis organizaciones feministas expertas en la lucha contra la violencia machista entregaron ayer un escrito en el Ministerio de Justicia para que se modifiquen dos artículos de la Ley de Enjuiciamiento Criminal porque, a su juicio, su utilización en los juicios por maltrato boicotea la Ley contra la Violencia de Género. Estos dos artículos (416 y 418) eximen a los familiares de los acusados de declarar contra éstos. Con el cambio que sugieren se facilitaría que las maltratadas declaren en los juicios sin trabas.
Lo explica la presidenta de una de las asociaciones, Ana María Pérez del Campo, de la Federación de Asociaciones de Mujeres Separadas y Divorciadas: "En los juicios rápidos, las mujeres, a quienes les ha costado mucho poner la denuncia, llegan tambaleantes. El juez les informa de que pueden no declarar contra el acusado y les preguntan si lo van a hacer. Muchas veces ellas no declaran, el fiscal renuncia a presentar cargos y el juez archiva la denuncia. Ha habido centenares de denuncias archivadas así". La carta pide que no proceda la dispensa de declarar en los delitos de violencia machista. "Se pretende avergonzar, confundir e intimidar a las mujeres", añade Pérez del Campo, "y eso es maltrato institucional".
www.mujeresenred.net

Enviat per Dones La Fita
El pla costaner de la Generalitat recomana preservar l'ús agrícola al Prat de VilanovaPenedès. El conseller Milà es reunirà avui amb el govern municipal per intentar amortir la crisi oberta C. MORELL / L. MARÍN. Vilanova i la Geltrú.El pla director urbanístic del sistema costaner que la Generalitat va aprovar el desembre passat proposa la preservació de la finca de la Millera, al Prat de Vilanova. Precisament, aquesta és la finca on el govern municipal proposa la construcció de 1.700 habitatges per «salvar» la platja Llarga. La Plataforma Salvem la Platja Llarga aprofitarà la visita del conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, avui a Vilanova per intentar evitar aquesta macrourbanització. Els ecologistes consideren que aquesta proposta és «una aberració» i recorden que aquest espai és clau per a la preservació de la platja Llarga.

www.vilaweb.com 10-02-06 Publicat fa uns dies però n´ exempt de contingut
Volem el teu foc amic - Dick pistoles-

Alfred Bosch
Noi, quina mala sort. Se t'ha disparat el rifle, i li has fet una cara nova al teu company de caça. No tenies la llicència pertinent, i ara fins i tot et podran multar. Em sap greu que et passi a tu, precisament a tu, que sempre has estat tan escrupolós amb les armes de foc. Tu que t'has passat dies sencers en comissions, sostenint que el problema són els criminals que disparen i no pas les pistoles -fins i tot aquelles pistoles de plàstic que poden burlar els arcs detectors dels aeroports-. Tu que amb la teva calba senatorial i els teus ulls de lectura erudita has treballat tant per la pau al món. Tu que has estat el cap de Halliburton, l'empresa que més ha fet per fer brotar el petroli de la vida a l'Iraq -sense que això tingués cap relació, i ara, amb la guerra que l'ha precedit-. Tu que tantes hores de distensió has consumit, amb l'ajut de la teva dona, als despatxos dels gegants armamentístics com Brown & Root o Lockheed Martin. Tu, Dick, que vas enviar tropes al Golf només per evitar destruccions massives, i que vas insistir que la campanya bèl·lica havia de ser neta, ràpida i senzilla. Quina llàstima, posar en perill els pèls que et queden, per un simple accident de foc amic. Ja ho vas dir tu, amb la teva cèlebre doctrina; que calia control d'armes per als enemics, i armes a seques per als amics. I això és el que has fet: regalar armes i pólvora i bales incrustades. Que siguis president ben aviat, pistoles Dick. La teva pluja de míssils la voldríem compartir tots.
www.avui.cat /avui/diari
La Consejería de Agricultura y Medio Ambiente de Extremadura hanegado la autorización ambiental integrada a la central térmica de ciclocombinado que la compañía Iberdrola pretende instalar en Alange (Badajoz)por incumplir el requisito de estar a más de dos kilómetros del núcleo depoblación más cercano.
Noticias relacionadas en elmundo.es. Actualizado miércoles 25/01/2006 13:47 (CET) EFEMÉRIDA.-
Según recoge la resolución que se publicará mañana en el Diario Oficial de Extremadura, las chimeneas de expulsión de la planta, tal y como recoge elproyecto presentado, estarían ubicadas a 1.760 metros de Alange, por lo queincumple la distancia marcada en el Reglamento de Actividades Molestas,Insalubres, Nocivas y Peligrosas, informó la Junta en un comunicado.Tras examinar las alegaciones recibidas durante el periodo de informaciónpública, los técnicos de la Consejería de Agricultura y Medio Ambientedetectaron la posibilidad de distancia insuficiente, por lo que solicitaronal Ayuntamiento de esta localidad pacense una aclaración certificada de esteespacio.Una vez que el Consistorio ratificó que la ubicación de la planta esinferior a dos kilómetros, la Dirección General de Medio Ambiente resolviódesestimar la autorización ambiental integrada por este motivo, sin entrar avalorar el resto de las cuestiones medioambientales, precisa el comunicado.Por otro lado, tal y como recoge la ley 16/2002 de 1 de julio de Prevencióny Control Integrado de la Contaminación, que regula el procedimiento de laautorización ambiental integrada, se ha notificado esta misma resolución atodas las partes interesadas, alegantes, instituciones competentes ypromotor del proyecto.Finalmente, la Junta de Extremadura subraya que con este ejemplo se pone demanifiesto que "cualquier proyecto industrial que no cumpla con loestablecido en la normativa vigente en materia de calidad y evaluaciónambiental no tendrá cabida en la región".Por su parte, el presidente de la Plataforma Ciudadana "Térmicas No" enAlange, Lorenzo Campos, expresó su satisfacción porque esta resoluciónsupone un paso adelante en contra de la instalación de una central de ciclocombinado en la zona.

Enviada per STOPENDESA