18.4.08


Avui recomanem llegir a ....




REPORTAJE

Cernuda, o el sentido moral de la poesía

Tras décadas de investigación sale a la venta el primer volumen de la biografía canónica del poeta andaluz


Luis Cernuda, además de ser uno de los poetas más importantes del siglo XX, "dotó de sentido moral a la poesía y la hizo insobornable". Esta es una de las conclusiones que que extrae Antonio Rivero Taravillo, tras décadas investigación, y que ahora ha plasmado en "Luis Cernuda. Años españoles 1902-1938". Un libro con el que obtuvo el pasado mes de setiembre el premio Comillas, que ya está en la calle editado por Tusquest, y que constituye el primer tomo de la biografía "canónica" del gran poeta sevillano de la generación del 27.



Més informació ...


Cernuda, o el sentido moral de la poesía
EFE
Tras décadas de investigación sale a la venta el primer volumen de la biografía canónica del poeta andaluz
http://www.elpais.com/cultura/
i també recomanem


'El corazón helado', de Almudena Grandes, gana el Premio al Libro del Año
EFE
El galardón es otorgado por el Gremio de Libreros de Madrid



La novela narra el encuentro de dos jóvenes cuyas familias han vivido dos historias familiares muy distintas durante la Guerra Civil y la dictadura.

17.4.08

NO DEIXEU DE VISITAR UNES PÀGINES MOLT INTERESSANTS!!
http://www.sailinggarraf.blogspot.com/

A High Wind in Garraf
Sailing experiences in the Western Mediterranean with a Hallberg Rassy 34. A classic sailing cruiser.



Je ne veux pas travailler


imatges /www.tebeosfera.com www.samizdat.com.ar www.collectingfool.com




M. Trives/Diari de Cubelles
A la meva infantessa si el meu para entrava a una papereria propera a casa, es ben segur que n´ oblidava comprar el conegut T.B.O i alguna que d´altre Florita o Azucena , molt venuts llavors dedicats a les nenes,que jo més tard llegia en un plis plas .
A dalt del terrat de casa ,hi tenien un estudi els meus cosins ,Jaume i Ricard que dibuixaven comics per una editorial , i a on jo podia veure com les il·lustracions dibuixades per ells, prenien vida mitjançant un guió que interpretaven. Disposaven de una verdadera col·lecció de còmics genials com Flash Gordon,Rip Kirby el Guerrero del Antifaz, Capitán Trueno i més. Anàvem de una lectura acaramel·lada com Azucena i Florita a d´altres, en que els personatges com Rip,Flash, introduïen nous elements i que evidenment, enganxaven més. Si un determinat moment una febre provocada o no ,feia una possible campana de l´ escola tenia sempre a punt l´ excusa per enviar a el meu pare , la meva mare o a un dels meus dibuixants portadors d´ un volum enquadernat, a on trobava tot un món de fantasia,ficció i misteri que llegia ,una vegada i dues i més.
Florita (Mireille en la versión francesa) fue un popular personaje de historieta creado en 1947 por Vicente Roso (Vinaroz, 15 de abril de 1920Barcelona, 14 de febrero de 1996). La popularidad del personaje haría que diera nombre a su propia revista de historieta, dirigida a un público femenino juvenil, en la que se incluían páginas de diversos autores. Florita tuvo éxito por su enfoque realista, consiguiendo que el público adolescente se identificase con un personaje moderno en estética y actitudes y que evolucionaba con el paso del tiempo.
Flash Gordon

Historieta creada por el dibujante Alex Raymond el 7 de enero de 1934 para el King Features Syndicate, como página dominical (sunday strip). Aunque Flash Gordon fue creado inicialmente para competir con las aventuras de Buck Rogers rápidamente desarrolló un éxito muy superior y más perdurable en el tiempo
Rip Kirby

Rip Kirby es una tira de prensa creada el dibujante estadounidense Alex Raymond en 1946 y que se publicó en la prensa norteamericana hasta 1999.
Trobareu més informació a...
Ara si voleu ,clikeu i trobareu molta informació respecte aquest nou Saló del Comic .....en que trobareu tots els vostres.....i d´altre gent



El Saló del Còmic de Barcelona obre aquest dijous amb una aposta pel cinema i pels grans de la historieta

http://www.avui.cat

16.4.08


Si voleu anar a escoltar un ratet de bona música en viu , teniu el proper dijous, 17 d'Abril, al Celler l'actuació del duet
MANDINGA
Marti­n Fernandez Guitarra i veu
Martin Maluco Peralta Percusió
Cantautor argentí ­ que amb la seva música
(zambas i chacareras) ho pasareu molt bé ¡!!!

L'horari d'actuació, com sempre, de 19.30h. fins les 21.00h.
Pic & Jazz
Jacint Verdaguer, 20. Cubelles

Tlf: 93 8952914
Fotos/enviades/Joss

M. Trives/Diari de Cubelles
La Joss ,sobradament coneguda a Cubelles envia aquestes fotos que pertanyen a la exposició que ha fet a Mèxic a on viu habitualment. Creativa,inquieta i agosarada no para mai!!!! Els seus viatges pel món han fet que el bagatge de imatges i els colors , ho sap transmetre a les seves pintures. Sort i fins aviat i torna com l´ oreneta cada any !!!



M.Trives / Diari de Cubelles





Aquesta setmana propera a la Diada de Sant Jordi ,comencem a recomanar llibres i farem una petita bibliografia de l’escriptor o l´escriptora .
Avui mateix rellegint el contingut de Babelia a El País he trobat aquest article en que Emma Cohen ocupa portada. Molta gent de la meva generació recorda a Emma Cohen .Val una lectura atenta, anem-hi !!!
CRÓNICA: EL RINCÓN

La creación involuntaria

Emma Cohen ha imaginado mil historias en forma de teatro y novela. "No pesa la ausencia de Fernando, está por todas partes"

ROSANA TORRES 12/04/2008
El mismo día de su último cumpleaños, el 21 de noviembre de 2007, cuando llegó a los 61, la persona con la que había paseado por la vida durante cuatro décadas falleció tras una larga enfermedad. Ella, con ese humor inteligente que nunca pierde, dijo entonces: "Era muy absorbente y ha muerto hoy para que no celebre mi cumpleaños". La ausencia de Fernando Fernán-Gómez le devolvió todo su tiempo a Emma Cohen.

La inercia la empuja a llevar el mismo horario que en vida de él. Desde las nueve de la mañana y hasta las tres de la tarde se sienta y se sumerge en sus escritos, como en los tres últimos lustros en los que las circunstancias la alejaron de los escenarios y de las pantallas que frecuentó hasta los años noventa. Ha sido un tiempo en el que su universo creador ha germinado en torno a esa gran mesa de dos metros de diámetro en la que ha imaginado mil historias, hoy convertidas en sus últimas cuatro obras de teatro y una larguísima novela. "Cuando esté más fuerte tengo que dar salida a todo lo que he escrito en mi etapa, digamos, de enfermera..., son obras surgidas casi sin yo quererlo". Lentamente se incorpora al mundo que hay más allá de esa mesa. Anda enzarzada en una dramaturgia, que piensa poner en escena, en torno a cuatro importantes mujeres republicanas. "Y me tiene fascinada un proyecto para la Expo de Zaragoza", dice en referencia a un Hamlet que escribió Buñuel y con el que cuatro directores (uno es ella) harán un curioso proyecto escénico. También asoma por la mesa la adaptación de La antesala, de Ramón J. Sénder, convertida en un casi monólogo.
La que fuera la musa del cine underground catalán de los sesenta, fijó su residencia en Madrid en 1970, después de vivir el Mayo Francés en París. Más tarde llegó a esta casa donde hoy crecen sus historias en el ordenador y tomates y otros frutos en el invernadero.
Su mesa está a escasos metros de la de Fernán-Gómez. Las dos acogen últimos sueños.
Ella habla de los suyos. La mesa de Fernando, de los de él; unas hojas con notas de su puño y letra: en la primera pone Millonarios sin dinero. Especie de novela 2006. Emma lo deja claro: "No pienso ordenar nada, en este espacio no pesa la ausencia de Fernando, porque está en todo, por todas partes". Mira a su alrededor y lanza una mirada sobre los miles de libros, papeles, legajos, piedras, gafas, lápices..., y concluye: "Aún falta tiempo para saber qué pasa conmigo, para poder decidir en qué me convierto; siempre me han gustado los interrogantes..., quizá ahora son demasiados".

La creación involuntaria
Emma Cohen ha imaginado mil historias en forma de teatro y novela. "No pesa la ausencia de Fernando, está por todas partes"ROSANA TORRES

http://www.elpais.com/suple/babelia/

15.4.08

M. Trives/Diari de Cubelles

Sovint faig referència a articles de Joan Barril . El seu estil es impecable . Avui parla de Celestino Corbacho,designat Ministre del nou Govern de Zapatero.

Llegiu i trobareu una bona lectura.Com sempre.


ELS DIES VENÇUTS // JOAN BARRIL

Carta a un ministre


JOAN BARRIL

Necessitàvem immigrants, i en comptes d'immigrants ens arriben persones. Aquest descobriment encara sacseja el món judicial, policial i social. Des que el nostre nivell de vida va començar a sustentar-se en el treball d'altra gent i des que els nostres compatriotes van decidir que aquestes feines ja les faria algú altre, la immigració ha estat el gran fenomen que ens atordeix. Ara fa uns quants anys tots ens consideràvem ciutadans del món, fins que el món va trucar a la porta de les platges i dels aeroports i es va acabar l'eufòria multiculti. Vam passar, llavors, de ser uns universalistes esplèndids a convertir-nos en uns xenòfobs atemorits. Fins i tot ens vam inventar sufixos despectius per als habitants del soterrani social. Als intel.lectuals i professionals argentins, xilens o uruguaians que es van instal.lar, per al seu bé i el nostre, a Espanya, se'ls deia sudaques. Als treballadors nigerians, gambians o senegalesos que cultiven les nostres amanides se'ls va dir negrates, i moracos als magribins, i xinesos a tots els que llueixen ulls ametllats, i paquis als de cara fosca. El problema de la immigració no és únicament dels immigrants, sinó també dels que ja no ens recordem que som el resultat de milers d'immigracions interiors. També el ministre que es dedicarà a evitar que el que és un benefici acabi sent un problema.
Algun dia, algú amb bona ploma, potser el meu amic Arturo, haurà de fer una biografia de gent com Celestino Corbacho. I d'altres amics experts en les coses del poder hauran d'explicar de quina manera els partits polítics van servir d'ascensor social a aquelles persones que, com Corbacho, van saber exercir de traductors de mons diferents i fer convergir els seus desitjos amb les necessitats de la gent. Ahir, alguns comentaristes parlaven de Corbacho i el definien com "un dur". Sens dubte, ho és. Forma part d'aquella escola política del PSC del Baix Llobregat que s'expressa millor amb els silencis densos que amb les paraules frívoles, potser perquè el silenci sempre és la màscara de l'error i les paraules, frívoles o no, exigeixen sempre un incòmode diàleg per al qual no tothom està capacitat. L'estil de Celestino no és el meu estil, però prefereixo al capdavant d'un ministeri un polític com Corbacho, que sap el que vol i que, sobretot, sap qui no vol.
Cada vegada que vaig o vinc de l'aeroport veig sobre la plaça d'Europa el llegat d'aquest gran alcalde que ha sabut col.locar l'Hospitalet al mapa. Ha sabut batallar amb les immobiliàries i amb els grans ambaixadors dels diners, i ningú no ha pogut interpretar mai el pensament --o simplement la passió-- que s'amagava sota les seves celles blindades. Ara se'n va a Madrid a gestionar la burocràcia de la Seguretat Social i a defensar la vida dels treballadors. Però, abans que res, a imaginar camins en el claustre de la immigració. Aquest sí que és tot un repte, Celestino. Una bona oportunitat per comprendre que, abans que immigrants o professionals o treballadors, hauràs de tractar amb persones que no seran votants. Més encara: hauràs de buscar l'equilibri entre la seva esperança i la teva desconfiança. En aquesta tasca, la més difícil del Govern, pots comptar amb mi. Perquè treballaràs amb una matèria primera delicada. Per a tu és l'hora de prestigiar l'orgull del sociata. Oblida't dels números. No arrufis el nas. Arqueja les celles. Sorprèn-te. I somriu. Que el somriure no ha estat mai un signe de debilitat, sinó de generositat. Això, la generositat, també és el poder.
També trobareu informació
Una piscina ,dues piscines,tres piscines.......
Llegiu .... molt interessant el contingut i un excel·lent text de Mauricio Bernal a....
VIATGE AERI PER L'ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

El país de les piscines
1. Les angoixes de la sequera xoquen de ple amb la realitat de Catalunya, on les piscines formen part natural del paisatge

TEXT: MAURICIO BERNAL

El nedador de John Cheever aconsegueix travessar el comtat saltant de piscina en piscina. Es diu Neddy Merrill i la seva gesta de 13 quilòmetres a través de Bullet Park només és possible perquè la majoria dels afortunats habitants dels suburbis de Nova York tenen piscina; ell mateix en té. El narrador nord-americà va publicar el que és gairebé amb tota seguretat el seu conte més famós el 1964, i a part de crear un personatge singular i inoblidable --Burt Lancaster li donaria cara i cos en el cine-- es va inventar una forma de desplaçament inèdita ("En homenatge a la seva dona, anomenaria Lucinda aquest curs d'aigua".) ¿Per què Cheever? Perquè és difícil no pensar en el seu nedador quan se sobrevola Barcelona.
¿Fins on arribaria Ned Merrill si decidís travessar la ciutat nedant? Molt lluny. Els pantans estan sota mínims, la sequera marca l'agenda de la premsa, els polítics parlen de portar l'aigua a bord de vaixells i trens, de fer transvasaments, i tot això passa en un lloc on milions de litres d'aigua són d'esbarjo; un territori que es pot travessar nedant. No és que de Castelldefels a Alella existeixi una ininterrompuda successió de resplendents piscines, però a 400 metres d'altura és fàcil veure que un Merrill voluntariós es podria fabricar un nou curs Lucinda. De totes maneres, en el conte original de Cheever el nedador havia de travessar jardins i carrers, i fins i tot quedar-se un quart d'hora enmig d'una autopista esperant que el trànsit li permetés travessar; el mateix que li passaria a Catalunya.
Diguem que Merrill o algú amb ganes d'imitar-lo decideix començar el recorregut a Castelldefels. No hi ha problema. Aquí, com en centenars de pobles a peu de platja, hi ha illes de cases en què es compten tantes cases com piscines. El nedador es capbussa, arriba a l'altra banda, surt, travessa un mur de pins, es torna a capbussar, passa de piscina en piscina, de propietat en propietat, de tant en tant es veu en banyador travessant algun carrer (el Merrill original para a saludar els amics, però aquest no té temps). Així arriba fins a Gavà (mar), on repeteix la mateixa operació. Sense problemes.
Població tímida
Però el país de les piscines té forats negres, i per desplaçar-se cap al nord-est el nedador està obligat a fer coses rares (com travessar en banyador els camps de carxofes). I fer un gran esforç a Sant Boi de Llobregat --on la població de piscines és tímida--, i travessar com pugui la Ronda Litoral, i arribar així a Sant Joan Despí, on torna a estar en el seu ambient. És possible que el nedador tingui molts problemes per passar d'un poble a un altre, però hi ha municipis com Valldoreix, com Sant Cugat del Vallès, com Alella, com Tiana i com el Masnou que estan plens de piscines, i que sense cap mena de dubte podrien travessar-se nedant. Almenys segons Cheever. Si algú pensa que la sequera ha buidat les piscines s'equivoca: vuit o nou de cada 10 estan esplendoroses, a punt per a les banyades. Però no podem oblidar que l'aigua d'aquestes piscines d'esbarjo es canvia cada cinc anys, més o menys, i que és impossible saber, des d'un helicòpter, qui s'ha saltat últimament la norma i ha canviat el preciós líquid.

http://elperiodico.cat/

13.4.08

M.Trives/ Diari de Cubelles


Presentat a CubellesDames, Reines i Abadesses¨.
Elisenda Albertí, va presentar el seu llibre.

Mafalda de Pulla-Calàbria, Margarida de Prades, Blanca de Navarra, Ermessenda de Carcassona, Almodis de la Marca, Dolça de Provença, Peronella d’Aragó, Constanza de Sicília o Blanca d’Anjou, entre d’altres, històricament reconegudes ,encara que segurament moltes més mereixerien un lloc a la historia de Catalunya.
Algunes d´ elles van ser reconegudes com les mares de.... les dones de.... i sovint la seva vida ja de molt petites va ser adreçada i sotmesa a interessos de reis,pares,germans i fills que les van utilitzar,encara que totes elles van significar.
De tot això Albertí en va fer referència i ens va fer agafar moltes ganes de llegir aquesta part desconeguda de les dones que van regnar .
Albertí ,segueix investigant !!!!!

Elisenda Albertí fins ara Diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra també es Secretària d’Imatge i Comunicació de la Federació de Barcelona.

Presentat per Joan Rodríguez Serra ,Regidor de Esquerra Republicana a Cubelles i també amb un bon gruix de gent de Cubelles present .Va ser un èxit i Elisenda Albertí va estar immillorable en la seva exposició d´ una part de la historia de dones, desconeguda per molta part dels assistents .

Por derecho propio ha celebrat la 4a edició de les jornades Paraules de dones

(fotos arxiu Diari de Cubelles i també de Luz Cassino)


Amb el suport de la regidoria de Polítiques d'Igualtat
La lectura de fragments de prosa i poesia de autores i escriptores de tot arreu amb cançons triades per les pròpies dones.