23.2.07

notícies

Ràdio Cubelles tanca el seu aniversari amb una festa per als col·laboradors d'aquests 25 anys de ràdio
La festa tindrà lloc divendres a la Sala Multiusos i acabarà amb l'actuació de La banda del Drac, amb entrada gratuïta

Els actes de commemoració dels 25 anys de Ràdio Cubelles toquen al seu fi. El proper divendres 23 de febrer, coincidint amb el 26è aniversari de l'emissora municipal, es clausuraran els actes que durant tot l'any 2006 han servit per celebrar el primer quart de segle del mitjà.
La cloenda tindrà lloc a la Sala Multiusos La Mota. L'emissora ha fet una crida a tots els col·laboradors que durant els 25 anys han passat per l'emissora perquè confirmessin la seva assistència a l'acte, en què s'oferirà un aperitiu i es repartiran diversos guardons. Un d'aquests guardons que es repartiran serà el Micròfon d'Or de Ràdio Cubelles, que es pretén institucionalitzar anualment. La persona que rebrà enguany el guardó, que no s'ha donat a conèixer, ha estat escollida per la Comissió organitzadora de l'aniversari. Precisament, s'agrairà la tasca de les persones que han format part de la Comissió dels actes del 25è aniversari.
Un cop acabada la festa dedicada als col·laboradors, les portes de la Sala Multiusos La Mota s'obriran al públic per a seguir l'actuació de La Banda del Drac, que tornen a Cubelles després de l'èxit de les seves actuacions en motiu de la Festa Major Petita dels dos darrers anys. L'entrada serà gratuïta i hi haurà servei de bar.

Darrers actes
Amb la festa de cloenda, però, no s'acaben tots els actes programats per a la celebració dels 25 anys de Ràdio Cubelles. El proper divendres 2 de març se celebrarà un seminari dirigit als professionals dels mitjans de comunicació organitzat per Ràdio Cubelles i la Federació de Ràdios Locals de Catalunya.
A més, el proper mes d'abril, coincidint amb la Setmana Cultural i la celebració del tradicional Concurs de Contes i narració Breu Víctor Alari, es presentarà el disc compacte Vivim en el barreix i la mixtura. Es tracta d'un homenatge al polifacètic primer director de l'emissora en el que han participat artistes, grups i corals de la vila. Tots ells, sota la coordinació d'en Ton Dalmau, han musicat els poemes de Víctor Alari en un projecte que també neix a proposta de la Comissió dels actes.
Finalment, l'ex directora de Ràdio Cubelles Núria Fonoll ha rebut la beca 25 anys de Ràdio Cubelles. La cubellenca, actualment afincada a Menorca, treballa des de fa setmanes en un projecte que ha de servir de punt i final definitiu a la commemoració d'aquests 25 anys. La publicació d'aquest treball no té data definitiva perquè, precisament, s'estudia incloure un resum de la celebració d'aquest gran aniversari.
Des de la regidoria de Comunicació de l'Ajuntament de Cubelles es vol agrair l'excel·lent i dedicada tasca dels treballadors i col·laboradors de l'emissora, dels membres de la Comissió dels actes del 25è aniversari, dels patrocinadors de tots els actes i de les entitats municipals que han promogut l'aniversari. Així mateix, volem agrair la dedicació de totes les persones que al llarg dels darrers 25 anys han posat el seu granet de sorra perquè la nostra emissora segueixi la seva singladura.

Ràdio Cubelles. Dilluns, 19-02-2007

22.2.07

Ha mort Eduard Granell

Aquesta matinada ha mort un veí de Cubelles anomenat Eduard Granell.
Tothom lligat a un entorn molt restringit de la gent que forma part de les arrels del poble, coneix de qui parlem ,el poble ha crescut i ja comencem a ser tothom només una data del padró. Aquest no es el cas.
Home afable, li agradava passejar, i sovint el trobaves segut al banc de la església parlant amb gent de Cubelles, veïns o qui sap amics propers d´ altres temps o prenen un cafè amb la bossa de pa a les mans ,o el veies de lluny encara fa poc temps vigilant el seu camp proper a la plaça del mercat.
Excel·lent fotògraf i que potser desconeix gent a qui no ha arribat la seva obra i que caldria estimar i donar a conèixer , ja que ell estimava Cubelles i qualsevol reflexa de llum que la matinada li oferia de Cubelles ,aprofitava amb la seva camera de fotos immortalitzar el moment que ja era únic ,una flor ,una posta de sol o una imatge puntual quedava registrada .
Pare i avi dels seus ,acompanyat per els records li donem l´ adéu, i si existeix un paradís a ben segur s´emportarà imatges de Cubelles per mostrar .

Diari de Cubelles
Penedès.
El número 2 d'Iniciativa per Cubelles força unes primàries per ser alcaldable.
Xavier Grau ha demanat la votació de l'assemblea després que l'executiva apostés per Pilar González
MÍRIAM DE LAMO.
Cubelles

Els militants d'Iniciativa per Cubelles (ICB) hauran d'escollir alcaldable per a les eleccions municipals del maig entre els regidors Pilar González i Xavier Grau, que aspiren a encapçalar la llista del grup independent. Segons el secretari general de la formació, Joan Amorós, l'executiva d'ICB volia repetir la candidatura del 2003, amb Pilar González com a cap de llista. Va ser, no obstant això, el regidor i número dos del grup, Xavier Grau, qui va demanar que s'obri un debat per decidir qui serà l'alcaldable del grup polític. Grau diu que acceptarà el que proposi l'assemblea, però no amaga les seves aspiracions com a alcaldable.

Xavier Grau assegura que ha demanat la creació d'una «comissió representativa» dels membres d'Iniciativa per Cubelles per decidir qui encapçalarà la candidatura en les municipals. El regidor sosté que la proposta de l'executiva de repetir candidatura, amb Pilar González com a alcaldable i ell mateix com a número dos, «no era compartida pel gros del grup». «No és una qüestió
personal», aclareix Grau, que desaprova «el procediment» de la proposta, perquè «mai no s'havia fet d'aquesta manera, sempre s'ha consultat a tothom» abans de decidir qui encapçalarà la llista.

Xavier Grau destaca també el fet que Pilar González «no va manifestar la seva voluntat de continuar» en una reunió mantinguda al final de gener i, en canvi, l'executiva la va proposar per repetir. Aquesta situació ha provocat «inquietud» en el partit, segons Grau. «Jo en seria el relleu natural», diu el número dos del partit, en referència a la «no-disponibilitat» que, segons ell, va mostrar González a l'hora d'encapçalar la llista. El regidor també recorda que el 1999, ICB va organitzar una comissió sense necessitat de celebrar primàries, i el 2003 es va formar la comissió i, després, es van celebrar unes primàries per designar el candidat, que finalment va ser Pilar González.

El regidor assegura que, si la majoria del partit arriba a un acord amb la comissió encarregada de pactar la llista electoral, no serà necessari celebrar primàries internes, però s'haurà fet el debat previ, que Grau considera necessari.

L'actual número u del partit, Pilar González, reconeix que ella està disposada i animada a tornar a encapçalar la candidatura de la formació independent, amb l'objectiu de «tirar endavant el projecte d'ICB, nascut el 1995», independentment del que digués en l'assemblea del gener. La regidora, però, no vol opinar sobre la decisió de Xavier Grau de competir directament amb ella per aspirar al primer lloc de la llista. Pilar González va ser cap de llista d'ICB el 2003 després de l'escissió que es va produir al grup d'ICV a Cubelles, encapçalat per Mònica Miquel, amb la qual havien compartit llista tant Pilar González com Xavier Grau. Precisament, amb aquesta situació Xavier Grau va ocupar el número dos de la llista.

El secretari general d'ICB, Joan Amorós, assegura que en l'última assemblea del partit, celebrada el 10 de febrer, «Xavier Grau no va expressar que volgués les primàries per presentar-s'hi; va dir que s'havien de fer perquè hi hagués un debat intern al partit». Amorós recorda que a més de Pilar González i Xavier Grau, hi podria haver «més persones que es presentin al procés de primàries» amb la mateixa legitimitat que els dos regidors. De tota manera, el secretari general del partit reconeix que la proposta de l'executiva era repetir el «cartell electoral» del 2003, és a dir, que Pilar González tornés a ser la número u de la candidatura independent de Cubelles a les pròximes eleccions municipals, i que Grau repetís com a número dos.

UN COMITÈ DE MILITANTS
Ara, la decisió sobre la conveniència d'organitzar unes eleccions primàries quedarà en mans d'un comitè format per tres o quatre persones, militants d'ICB, que hauran d'analitzar la situació interna del partit i decidir si és necessari convocar un procés participatiu per decidir quin cap de llista tindrà el partit. Precisament, Joan Amorós és una de les persones que es podrien integrar en aquest grup. Amorós reconeix que el seu partit haurà «d'espavilar-se» per escollir alcaldable, tenint en compte el poc temps que queda per presentar candidatura i començar la campanya, però confia a tornar a reunir-se amb la direcció de la formació un cop passats els actes de carnaval.En el cas que el comitè que ha de valorar la situació del partit consideri que hi ha el consens necessari sobre el futur alcaldable, es podria passar per alt el tràmit de les primàries, però si la divisió interna és clara, i els militants d'ICB hauran de decidir.
www.vilaweb.cat


21.2.07

Petit i genial comentari , publicat i escrit per el periódiste Juan Barril i molt recomenable lectura per a determinats comentaristes habituals que utilitzant l´anonimat es dediquen a insultar i a difamar , jugant, a qui toca avui ?o embolicant a d´altres en el seu joc poc net .
Pretenem crear un espai lliure dins el Diari de Cubelles a on el dret d´opinió sigui un mitja de debat i participació de lectors , i a on qui vulgui pugui dir la seva ,només desde el respecte cap a les persones podem admetre comentaris .

Maria Trives



ELS DIES VENÇUTS// JOAN BARRIL
Escriptures
Joan Barril

Hi ha maneres d'escriure. Hi ha una manera genial d'escriure i una manera latent de llegir. Hi ha una manera d'escriure amb forces armades i una manera d'escriure amb la força de la raó. Hi ha qui escriu descrivint i hi ha qui escriu covard.
www.elperiodico.cat
DIARI DE CUBELLES - FORUM PER CUBELLES
Aquest és un espai de comunicació i intercanvi d'opinions sobre i per Cubelles. Preguem als lectors i als autors dels comentaris oberts que siguin respectuosos amb la diversitat d'idees i de sensibilitats. Només des del raonament sincer i l'honestedat podem enfortir democràticament el nostre poble. L'e-mail del DIARI DE CUBELLES és diaridecubelles@yahoo.es (podeu enviar opinions, comentaris, suggerències...) i le-maild'ICb FORUM PER CUBELLES és:
diaridecubelles@yahoo.es

NOTA DE LA REDACCIÓ:
Vist que alguns i algunes comentaristes han vulnerat la confiança dipositada per la redacció del Diari de Cubelles en la possibilitat d'afavorir un diàleg obert i respectuós sobre els temes tractats en aquest Diari, s'ha optat momentàneament per restringir els comentaris ÀNÒNIMS de clara intenció insultant ja que res aporten a la convivència democràtica i així ha estat reclamat per una àmplia maoria de lectors a traves del nostre correu diaridecubelles@yahoo.es
Per mantenir la possibilitat d'opinar i comentar les noticies d'aquest Diari de Cubelles podeu fer-ho a traves del FORUM PER CUBELLES o també a través del correu diaridecubelles@yahoo.es

Subscribir a ICbforumpercubelles
Powered by es.groups.yahoo.com
( fotos de centrals de cicle combinat existents )



Imatges que valen més que 1000 paraules

( foto C.Foix a la dreta)

TENIM de nou que confiar que aquesta comissió arribará a bon port si ja de moment s´ha decidit deixar sobre la taula, relentit un procés en que el temps vola ,ja que Endesa no deixará facilment escapar quansevol oportunitat de lligar més fort el seu projecte d´ampliació ?






Medi Ambient

La constitució de la Comissió de la Tèrmica es posposa
fins al proper ple .Es va fer valor l’acord entre tots els grups polítics de fer primer el reglament de la comissió abans de crear-la.

El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar, amb la única abstenció del regidor Xavier Grau (ICb), deixar sobre la mesa la moció presentada per ICb de constituir una Comissió d’Informació i Treball sobre la Construcció d’una Nova Central Tèrmica.
Josep Marcillas, Alcalde de Cubelles, va recordar que “el passat 6 de febrer es va fer una reunió amb tots els regidors, a excepció dels regidors d’ICb que van excusar la seva assistència, i es va parlar de la necessitat de constituir la comissió, però es va arribar a l’acord de fer-ho un cop es consensués un document en què es regulés el seu funcionament”.
Per aquest motiu, els grups de CiU, ICV i PSC van proposar a ICb deixar la moció sobre la mesa “fins que la comissió de regidors que es va crear per estudiar el reglament de la Comissió de la Tèrmica no arribi a un acord, amb el compromís que ho faci abans del proper ple”.
Joan Albet (CiU) va llençar una crítica per la publicació, en el darrer número de l’Ajuntament Informa, d’un article que anuncia la propera constitució de la Comissió. “Sembla que hi ha diversitat d’opinions, perquè el dia sis va haver reunió en la que es va arribar a un consens per reobrir-la de forma seriosa, sense partidisme ni interessos polítics”, va denunciar el regidor de la federació nacionalista. Albet va reclamar “unitat” perquè el procés contra la Central Tèrmica, “que no volem ni govern ni oposició”, arribi a un bon fi.

Departament de Comunicació
Dimecres, 21-02-2007

www.cubelles.com

20.2.07

DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

JA SOM 11.835!!
Sí, és cert, a Cubelles ja som 11.835 habitants censats i reconeguts per l'Instituto Nacional de Estadística segons dades de l'1 de gener de 2006. Sí, exacte, 1 de gener de 2006. Aquesta és la xifra oficial acceptada i que serveix per dotar Cubelles de la principal subvenció econòmica per part de l'Estat i per calcular, entre d'altres serveis, les previsions d'atencó al futur centre d'assistència primària, les noves escoles, el nou institut etc... La xifra oficial del cens a data 1 de gener de 2006 és el pes de Cubelles a la gran bàscula estadística de la població nacional que ens diu moltes coses: la principal, que Cubelles ha crescut en 5.351 habitants entre el 2000 i el 2006 i la també destacable que Cubelles ha crescut en 1.218 habitants entre el 2005 i el 2006.
Aquestes xifres espectaculars, recordades per l'alcalde en el darrer Ple de dilluns dia 19 de febrer, certifiquen que Cubelles ha doblat gairebé la seva població en només sis anys. Així, dels 6.484 habitants censats l'any 2000 s'ha passat als 11.835 reconeguts el 2006.
Aquest ampli i sostingut increment de població de l'ordre de l'11% anual posa de manifest la urgent necessitat de repensar amb seriositat el desenvolupament futur del poble. És fa necessàriament vital plantejar una nova definició del Pla General i limitar el creixement de població per atendre amb garanties les necessitats d'atenció sanitària, escolar, cultural, i també d'oci i de lleure... Avui, quan Cubelles ronda de fet els 13.000 habitants és important insistir en la necessitat que els nous veïns i veïnes s'empadronin correctament i impulsar així una planificació responsable del nostre desenvolupament. 22.-
MÉS INFORMACIÓ
Instituto Nacional de Estadística. (National Statistics Institute)
INE. Instituto Nacional de Estadística. National Statistics Institute. Spanish Statistical Office. El INE elabora y distribuye estadisticas de Espana.www.ine.es
Idescat. Institut d'Estadística de Catalunya. Pàgina principal
Estadístiques oficials de Catalunya referents a població, economia i societat.www.idescat.net www.idescat.net/cat/poblacio/poblrecomptes.htmlIdescat.Base de dades de ... - www.idescat.net/bemcat/Població. Estructura: Sexe, ... - www.idescat.net/.../poblestructura.htmlPoblació. Estudis de la població - www.idescat.net/.../poblestudis.htmlMás resultados de www.idescat.net »
C U B E L L E S
Informacions sobre el municipi i el seu ajuntament. www.cubelles.org
Altres Informacions

L'OPIC informa de la posada en marxa del Servei d’Assistència Jurídica als Estrangers. El servei funciona des del passat 2 de febrer des de l'oficina d'Acció Social.
L'OPIC (Oficina de Participació i Informació Ciutadana) informa de la posada en marxa des del passat 2 de febrer del Servei d’Assistència Jurídica als Estrangers que es porta a terme el 1er i 3er divendres de cada mes, de les 9 a la 13 hores.
També us informa que ja ha sortit al carrer el calendari fiscal del 2007, que s'ha distribuït en les dependències municipals, a través d'un tríptic informatiu. També us informa dels descomptes que ofereix la deixalleria municipal a través de l'ordenança número 11 que es pot consultar a través d'aquesta web municipal.
El servei de la deixalleria municipal està obert al públic de dilluns a diumenge, de 9 a 13h, i a més a més els dimarts, dijous i dissabtes de 15 a 19h. El servei de la deixalleria s’ofereix als particulars veïns de Cubelles, amb vehicles particulars, oficines i petits comerços, tallers i petites indústries amb llicència d’activitats econòmiques a Cubelles.

Ràdio Cubelles Dijous, 15-02-2007
www.cubelles.com

19.2.07

DIARI DE CUBELLES

Aquest és un espai de comunicació i intercanvi d'opinions sobre i per Cubelles. Preguem als lectors i als autors dels comentaris oberts que siguin respectuosos amb la diversitat d'idees i de sensibilitats.Només des del raonament sincer i l'honestedat podem enfortir democràticament el nostre poble.
Participació Ciutadana i Comunicació
Presentació del Reglament de Participació, el 12 de març
amb l'assistència de Fernando Pindado i Albert Galinsoga El proper 12 de març es farà la presentació del Reglament de Participació Ciudadana amb la presència de Fernando Pindado, Subdirector General de Participació i d'Albert Galinsoga, Catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universitat de Lleida, qui a més, porta la Càtedra Jean Monnet de la UE. L'acte tindrà lloc, a les 19.30 hores, al Cinema Mediterrani.
Ràdio Cubelles

MÉS INFORMACIÓ SOBRE FERNANDO PINDADO
- 1 - PRIMERAS JORNADAS DE PARTICIPACION CIUDADANA. CIUDAD DE ...
ACTIVIDADES Y ANUNCIOS PRIMERAS JORNADAS DE PARTICIPACION ...
Conferencia-debate de Fernando Pindado (transcripción). 70 Kb. 2.-, "El marco relacional entre “MODELOS INNOVADORES DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA.” Palacio de ...
1 PROGRAMA
Formato de archivo: PDF/Adobe Acrobat - Versión en HTMLCoordina: Fernando
Pindado Sánchez. Subdirector General de Participación Ciudadana de la Generalitat. de Catalunya.
1 - Departament de Relacions Institucionals i Participació
L’acte va començar amb una xerrada del subdirector general de Foment de la Participació, Fernando Pindado
JORNADA JORNADA La Iniciativa Legislativa Popular: Present i Futur
Formato de archivo: PDF/Adobe Acrobat - Versión en HTMLFernando Pindado,
subdirector general de Fomento de la. Participació Ciudadana. Presenta y modera: Carmen Tolosana. Directora general de Relaciones ...www10.gencat.net/drep/binaris/programa_Jornada%
(Microsoft Word - La participaci\363n no se improvisa - Fernando ...
8 Ponencia de Fernando Pindado
Fernando Pindado. Para poder ilustrar el debate sobre la realidad asociativa y su
papel real en la actualidad, me ha parecido importante presentar...

MÉS INFORMACIÓ SOBRE ALBERT GALINSOGA
Grups de recerca
Dr. Albert Galinsoga Jordà Dra. Anna Badia Martí Dr. Antoni Pigrau Solé. Dr. Eduard Sagarra Trias. Dr. Jordi Bonet Pérez. Dr. Francesc-Xavier Pons
Any: 1991 edición 1992. 1a part
El paradigma del libre comercio y el régimen jurídico internacional: las negociaciones
de la Ronda Uruguay del GATT (p. 339-353), Detalls. Albert Galinsoga ...www.raco.cat/index.php/AnuarioCIDOB/issue/view/2760 - 31k -
Any: 1995 Núm.: 31 La Unión Europea, España y América Latina
Introducción (p. 5-7), Detalls Text complet. Albert Galinsoga Jordà ... 35-45), Detalls Text complet. Albert Galinsoga ...www.racocat.net/index.php/RevistaCIDOB/issue/
view/2353 - Balance del proceso de San José: logros y carencias
...www.racocat.net/index.php/RevistaCIDOB/article/viewPDFInterstitial/
27977/27811 -
Dialnet: Anuario internacional CIDOB - Índice de autores
Galinsoga Jordá, Albert. El paradigma del libre comercio y el régimen jurídico
internacional: las ... Albert Galinsoga Jordá.
Revista de ciencia política (Santiago) - Las relaciones América ...
27 Roy, Joaquín y Albert Galinsoga Jordà (eds) The Ibero-American Space:
Dimensions and perceptions of the special relationship between Spain and Latin
Directorio y recolector de recursos digitales: Resultados
Las transformaciones de la Sociedad Internacional y los Derechos Humanos (2001) - Galinsoga Jordá, Albert Liga Española Pro-Derechos Humanos 2001 ...roai.mcu.es/es/consulta/busqueda_referencia.cmd?
Memòria
Obra dirigida i coordinada pel professor de dret internacional públic Albert Galinsoga,
càtedra Jean Monnet d'integració europea de Lleida. Notes de treball ...www.pisunyer.org/memoria/m2.htm - 17k -
Albert Galinsoga «Las transformaciones de la Sociedad Internacional y los
Derechos humanos» El vuelo de Ícaro (Madrid), nº 2-3, núm. extraordinario ...
lechuza.
filosofia.net/cgi-bin/busca?com=busca&texto=Caro&ini=50 - 15k




contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis