18.1.12

EL PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT AL GARRAF: Oblits, aigua freda i vents que ens porten al passat

El pressupost d’inversions del Garraf és un 55,1% menys que el de l’any 2011. L’any 2011 el pressupost pujava a 8.825.241 euros. Enguany puja a 3.961.722 euros. Cal destacar que és el més baix des de l’any 2003 ( 8.431.347 euros). L’any 2010 la inversió va ser de 5.186.196 euros).

La Generalitat de Catalunya no recorda que aquest es un territori que creix i que cal acompnayar-lo amb serveis de qualitat . Són pressupostos que no compleixen en absolut amb els compromisos pendents de la Generalitat amb el territori i que castiguen especialment els serveis públics de la comarca i, a través d’ells, al conjunt de la ciutadania.

Recordatori: Aquells temes que hem parlat , debatut ..... s'obvien. El cas mes important és la construcció del nou l’Hospital de referència comarcal ( Hospital d’aguts a Vilanova i La Geltrú). En aquest cas hi havia un full de ruta consensuat . Ara calia començar a fer el projecte exectiu . No s'avança

Recordatori : Tampoc s'hi contempla ni el Centre Bàsic de Salut de Sitges, ni els equipaments educatius llargament reclamats pel territori ( l’escola Agnès de Sitges, l’escola Pasifae de Vilanova, l’escola Les Vinyes de Cubelles, el nou Institut de Roquetes, l’Institut de Canyelles).

Recordatori . I L'ACA ? i la millora de carreteres ? Tampoc s’està complint amb les inversions pactades a Cubelles per part de l’ACA i resten pendents, entre d’altres, l’arranjament de l’antiga C-15 a Canyelles i d’altres inversions que ja estaven compromeses per l’anterior Govern i reclamades pel territori.

EL PEATGE .- Sembla que corren canvis en les bonificacions d'aquesta peatge que ja hem dit reiterades vegades que ens sembla abusiu. ES proposa la reducció de les bonificacions del peatge de la C-32. Les actuals bonificacions del 50% per a usuaris habituals amb una recurrència mínima de 8 viatges per mes desapareixen i són substituïdes per bonificacions a partir d’un mínim de 16 viatges mensuals. Amb 16 viatges mensuals el descompte és del 30%.

L'habitatge i la Llei de Barris . Caiguda del 56 % en el pressupost d’habitatge, un 88% en el programa de barris, un increment de fins al 10% de la tarifació de l’aigua, augment global del 9% dels bitllets del tren...

El record a Josep-Lluís Palacios, entre el més llegit a El Debat.com
http://www.eldebat.com/


17.1.12

17 de Gener de 2012

Josep-Lluís Palacios en el record
Xavier Grau

Coneixent la teva gent de Ribes, Josep-Lluís, a la teva memòria no li faltarà res ni ara a cop calent ni amb el pas del temps, que és, en definitiva, el que als historiadors com tu amb encert us preocupa i gràcies a aquesta debilitat ens conserveu la memòria.
Josep-Lluís Palacios, ferm amant de Sant Pere de Ribes, del Garraf, de Catalunya i de la seva gent ha mort aquest cap de setmana , 15 de gener de 2012, deixant sense apuntador, com a mínim, a tres generacions de ribetans.
...

seguir llegint a:  http://blogs.e-noticies.com/tot-a-babor/josep_lluis_palacios_en_el_record.html

16.1.12

Algú sap a quin any va ser… quant fa que vem començar… segur que en guardes un exemplar d’allo…
Ens ha marxat l’apuntador.
Ahir, quant l’entitat inicia els primers actes de festa major, ens van dir que en Palacios havia marxat, que ell començava a passar. Amb el fred d’un diumenge de gener i l’ambient enrarit per tot plegat, volem expressar el nostre adéu i la nostra tristor. En Josep Lluís Palacios al GER s’hi sentia com a casa. I nosaltres que en formem part també, que hem crescut amb la seva companyia, amb la seva amistat, el seu treball i compromís, des del carrer del Pi, des de la plaça la Font, des de Can Puig li diem que ha estat una sort conviure amb ell i que tot allò que com a poble ens cal recordar tan de bo ho puguem continuar escrivint.
L’enterrament serà avui 16 de gener a les 4 de la tarda.
http://entitatger.cat/