15.3.07

El Diari de Cubelles inicia un nou espai de participació i d´opinió en que vosaltres els lectors podeu expresar la vostre.
Avui iniciem aquest espai amb la primera noticia puntual del dia .

La Llei d´Igualtat


Creus que la llei d´Igualtat suposará unes noves formes de governar als Ajuntaments i a les seves regidories ?

EDITORIAL

La igualtat entre dones i homes


L'opinió del diari s'expressa només als editorials.
"Les dones i els homes són iguals en dignitat humana, i iguals en drets i deures", proclama la llei orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes que avui té previst aprovar de manera definitiva el Congrés dels Diputats. La igualtat entre homes i dones és un principi jurídic universal recollit a la legislació internacional sobre drets humans, però resulta evident que amb el reconeixement formal no n'hi ha prou, perquè no hi ha una igualtat de tracte i d'oportunitats per a les dones. Per això la nova llei es proposa combatre la violència sexista, la discriminació salarial i en les pensions de viudetat, la desocupació més elevada de la dona, l'escassa presència femenina en llocs de responsabilitat política, social, cultural i econòmica, o els problemes de conciliació entre la vida personal, laboral i familiar.Després del seu pas pel Senat, la nova llei estableix que els permisos de paternitat passaran de dos a 15 dies de durada, que seran 28 en un termini de sis anys; que el permís de maternitat en cas de part prematur s'ampliarà tants dies com el nadó estigui hospitalitzat, fins a un màxim de 13 setmanes addicionals; que les excedències perquè un treballador pugui cuidar un familiar seran a partir d'ara de dos anys; que les empreses de més de 250 treballadors estaran obligades a negociar amb els seus empleats plans d'igualtat en els convenis col.lectius...

La llei aborda l'espinosa qüestió de la discriminació positiva, que els legisladors prefereixen denominar "dret desigual" en favor de les dones, les quals rebran un plus de poder que compensi segles de desigualtat fins i tot legal. En el terreny de l'activitat privada, per exemple, s'estableix que les societats anònimes "hauran de promoure" la presència de dones en els seus consells d'administració. Quant al poder polí- tic, es modifica la llei electoral perquè la representació dels dos sexes estigui equilibrada. A partir de les eleccions locals i autonò- miques que se celebraran el maig vinent, les llistes electorals hauran de ser paritàries, de manera que en cada tram de cinc candidats, no n'hi hagi més de tres d'un o de l'altre sexe. Les lleis electorals de cada autonomia podran millorar aquesta paritat, mai reduir-la.Les lleis estan per servir els ciutadans del seu temps. Quan la desigualtat per raó de sexe hagi estat superada, una llei com aquesta ja no serà necessària.
http://www.elperiodico.cat/




14.3.07

La consellera Geli posarà la primera pedra del CAP

Cubelles divendres L'acte tindrà lloc als terrenys del CAP Cubelles, a la confluència dels carrers Mn. Miquel Cortí i Sebastià Puig

La consellera de Salut, Marina Geli, posarà divendres la primera pedra del Centre d’Atenció Primària de Cubelles, que s’està construint a les confluències dels carrers Mn. Miquel Cortí i Sebastià Puig. L’acte, que comptarà amb la presència dels regidors i regidores del consistori cubellenc, amb l’Alcalde Josep Marcillas al capdavant, s’emmarca dins d’una visita institucional de la consellera a la comarca del Garraf. La posada de la primera pedra del CAP Cubelles tindrà lloc als terrenys on es construeix l’equipament sanitari a ¾ d’11 del matí.

La consellera Geli posarà la primera pedra del CAP Cubelles divendres

La consellera Geli posarà la primera pedra del CAP Cubelles divendresDimarts, 13/03/2007 Ajt. Cubelles / Nota de premsa


Participació Ciutadana i Comunicació

Participació Ciutadana presenta el seu reglament a la ciutadania El Cinema Mediterrani es va omplir per a la presentació de l'edició enquadernada del RPC

El Reglament de Participació Ciutadana (RPC) i del d'Organització i Funcionament del Consell de la Vila ja té la seva edició enquadernada. El llibret, que recull íntegrament el RPC i el reglament del Consell de la Vila, s'acompanya d'una guia d'ús, que facilita la interpretació dels drets i obligacions d'Administració i administrat. Malgrat que el RPC es va presentar dilluns oficialment aquest ja porta funcionant al municipi des del 26 d’octubre del 2006.
L'Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, obria l’acte apuntant que "el Reglament és el resultat d’anys d’esforços de totes les forces polítiques municipals i de les entitats i associacions de la vila". Per la seva banda, el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, va destacar que "el Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament del Consell de la Vila és fruit d’un treball conjunt iniciat el 1999 i impulsat principalment de manera molt decidida pel conjunt d’entitats i associacions cubellenques". Grau va destacar el fet que "més enllà del document del Reglament cal saber veure la renovació de la voluntat de participar i de decidir col·lectivament com afrontem els reptes de construir una convivència millor".
Pel que a l’aplicació del reglament, la regidoria de Participació Ciutadana va començar posant al dia les dades de les nombrosos entitats i associacions registrades al municipi, per tal de donar més agilitat a les
futures demandes que puguin presentar.
A la presentació del reglament van assistir diferents personalitats, com ara, Fernando Pindado, Subdirector General de Participació, i Albert Galinsoga, Catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universitat de Lleida. També va assistir Inés Moreno, cap de l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana.

Departament de Comunicació
www.cubelles.com

13.3.07

Més de la meitat de les dones treballadores són mileuristes

El Senat aprova la llei d'igualtat, que preveu mesures a favor de la conciliació laboral i familiar

EL PUNT. Barcelona
Fins a un 54% de les dones treballadores cobren menys de 1.000 euros al mes, segons un estudi elaborat pel sindicat UGT. El treball descriu el perfil d'aquestes empleades com el de dones joves, amb contractes temporals i estudis primaris. D'altra banda, el ple del Senat va aprovar ahir la llei d'igualtat, una norma que revisa els permisos de maternitat i paternitat.

«El col·lectiu femení és un dels sectors de la població amb més risc de pobresa», assegura l'estudi. Són les dones les que pateixen «amb major grau la precarietat dels seus llocs de feina» i això ha provocat que les ocupacions feminitzades siguin avui les més mal remunerades. Fins a un 54% (720.000) cobra menys de mil euros al mes, una xifra que duplica el percentatge d'homes que es troben en les mateixes circumstàncies. Segons el sindicat, el perfil d'aquestes empleades coincideix amb el d'una dona jove, amb estudis primaris, contracte temporal i una feina poc qualificada.
Segons dades extretes per la UGT de l'enquesta d'estructura salarial 2004 de l'Instituto Nacional de Estadística (INE), les dones més mal remunerades són les que treballen en el sector dels serveis: entre 677 i 844 euros bruts al mes, depenent de si són empleades de la neteja, dependentes o cambreres. Són les noies menors de 20 anys les que cobren el sou més baix: 571 euros de mitjana. Si el que es té en compte, però, són el tipus de contracte (fix o temporal), un 75% de les dones que avui treballen a Catalunya amb un contracte de durada determinada són mileuristes.
L'estudi també analitza les diferències salarials entre els homes i les dones segons el temps que fa que treballen en una empresa. És aquí on s'observa que a Catalunya la meitat dels homes mileuristes fa menys d'un any que han firmat un contracte, mentre que en el cas de les dones el percentatge s'enfila fins a un 75% dels casos. Si es relacionen els salaris amb els estudis fins a un 75% de les dones mileuristes només ha cursat primària. En el cas dels homes, en canvi, només un 25% dels que han estudiat fins a primària cobra menys de 1.000 euros.

LLEI D'IGUALTAT
D'altra banda, ahir, el ple del Senat va aprovar la llei d'igualtat amb el suport de tots els grups parlamentaris a excepció del PP, que es va abstenir. La nova norma, que està previst que el Congrés aprovi els pròxims dies, obliga les empreses a promoure la igualtat en els equips directius i que les llistes electorals dels municipis amb més de 5.000 habitants siguin paritàries. En total, la llei té un pressupost de 490 milions d'euros, dels quals 12,5 es destinaran a l'ampliació del permís de maternitat per a nens prematurs (es permetrà allargar-lo tants dies com el nadó estigui hospitalitzat i fins a un màxim de 13 setmanes). A més, el permís de paternitat passarà a ser de 15 dies (fins ara n'eren 2) i s'allargarà fins a un mes el 2013. L'esmena del PSOE que defensava que les víctimes de violència de gènere estiguessin obligades a declarar en contra la seva parella va ser refusada.
www.vilaweb.cat
COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA// IRENE BOADA
Benvinguda la igualtat


1.• El feminisme necessita renovar el discurs i canviar d'estratègia i d'imatge, i fins i tot de denominació

Ningú pot afirmar que el feminisme hagi fracassat. Les dones no han pogut votar sempre, ni s'han pogut divorciar quan ho han volgut fer: el divorci a Espanya és relativament recent, i també ho són l'avortament i altres drets civils elementals. Tot això es va aconseguir gràcies al feminisme. No obstant, ha arribat el moment en què al feminisme li convé fer una renovació del discurs, un canvi d'estratègia i d'imatge, fins i tot de terme. De la mateixa manera que el laborisme britànic es va reinventar durant els anys 90 amb termes com nou laborisme i tercera via, per tornar a ser un model polític atractiu. O de la mateixa manera que a Catalunya el catalanisme patriòtic ha passat a anomenar-se catalanisme social, més d'acord amb els temps, el moviment de les dones s'ha de reinventar si realment vol continuar sent efectiu en la consecució de l'equitat de gènere. La veritat és que, amb l'excepció de sectors més aviat reduïts, a Catalunya el que està relacionat amb els drets de les dones no desperta un interès massiu i poques dones joves s'autodenominarien avui en dia feministes. Per posar un fet il.lustratiu, a la vida política catalana es parla massa poc de les dificultats que encara tindria una dona per arribar a presidir la Generalitat.
Mentre el feminisme, que ja té més de 100 anys, sembla una ideologia una mica antiquada i un terme més aviat del passat que del futur, la igualtat d'oportunitats no ho és. La igualtat, entesa com un esforç polí- tic i social per acabar amb la discriminació sexual en totes les seves modalitats, és un terme amb el qual tant homes com dones s'identifiquen, ja que es tracta d'un principi plenament democràtic, més actual que mai. De fet, ja no hauria de ser un terme vinculat a la dreta o a l'esquerra, sinó un objectiu de qualsevol col.lectivitat per aprofundir en el benestar social. En l'informe elaborat sobre la igualtat de sexes que la Comissió Europea ha publicat aquest any, es demana urgentment als estats membres que facin un esforç especial per eliminar la diferència salarial --del 28% a Catalunya en benefici dels homes--, per millorar les condicions de treball de les dones i per aconseguir que tant homes com dones puguin reconciliar les seves vides personals, familiars i professionals.

L'ATURfemení encara és el doble que el dels homes, continua creixent i es converteix en el més alt d'Europa. Les professions que estan ocupades principalment per dones són les que tenen pitjors condicions, especialment el sector de la neteja. Per cada home que abandona la feina, hi ha 27 dones que ho fan. Continua havent-hi discriminació cap a les dones en la selecció de personal i en la promoció, i és gairebé impossible que accedeixin a càrrecs directius, ja que encara estem en la mitjana del 5,5%, el famós sostre de vidre.
La precarietat laboral de les dones a Espanya fa que sigui el país de la Unió Europea en què les dones es veuen obligades a crear les seves pròpies empreses, amb totes les dificultats que això comporta, per entrar al món laboral, i moltes continuen depenent econòmicament dels seus marits o companys sentimentals, i encara que les seves relacions no siguin satisfactòries, o fins i tot aguantant casos d'abús, no les poden trencar, un fet que no solament les perjudica a elles, sinó també als seus fills. A la Catalunya del segle XXI, les dones que són mares solteres i els seus fills, tant si són autòctones com immigrants, estan condemnades a la pobresa i la marginació.La igualtat hauria de ser un objectiu prioritari del Govern de l'Entesa per acabar amb la discriminació que pateixen les dones a la feina, igual que els passa a altres col.lectius desafavorits, com és el cas de les minories ètniques i les persones amb discapacitats, i lluitar contra la discriminació, els prejudicis i estereotips. Però és important tenir en compte que la igualtat també és una qüestió d'economia. Els beneficis de la igualtat d'oportunitats estan sent demostrats per algunes empreses que tenen el creixement més ràpid de l'Europa occidental, i els exemples de la Gran Bretanya, la República d'Irlanda, Canadà i els països escandinaus, amb unes polítiques per a la igualtat molt desenvolupades, que van començar a començaments dels anys 70, així ho confirmen. Un dels principis de la igualtat es basa en la recerca de la millor persona per a cada lloc de treball, independentment que sigui home o dona, estranger o natiu, i abandonar la vella cultura ibèrica de l'amiguisme, per així contribuir al benefici de les empreses. De fet, no fer-ho és penalitzar les nostres empreses i situar-les en un des- avantatge competitiu, un fet greu tenint en compte que les xifres de productivitat a Catalunya encara són massa baixes.
LES DONESa Catalunya no només continuen estant en des- avantatge en el món laboral, sinó que tampoc tenen ajuda econòmica per tenir fills i, en conseqüència, la baixa natalitat és un dels problemes de la societat catalana d'avui en dia. Les dones, desprotegides del sistema, es veuen obligades a esperar massa temps per ser mares. Un de cada quatre bebès a Catalunya té una mare de més de 35 anys. Per moltes adopcions internacionals que es produeixin, l'envelliment de la població és imparable. La igualtat és qüestió de justícia social, però també ho és d'economia i de creixement.


*Periodista i filòloga.
www.elperiodico.cat




12.3.07

Governació

Èxit de la jornada de renovació del DNI .

Es podria repetir en un futur vista la bona acollida que ha tingut
La jornada de renovació del DNI a Cubelles, que es va celebrar el 8 de març, va ser tot un èxit. Les 100 places previstes per a la renovació es van quedar curtes davant l'allau de peticions de persones que van demanar hora per renovar-se el document identificatiu. L'èxit de la convocatòria podria animar als responsables de l'equip rural del DNI a repetir la convocatòria.
La renovació del DNI es va desenvolupar a les dependències de la Policia Local de Cubelles i es van allargar fins al migdia, sense cap incident destacable.
Departament de Comunicació
Dilluns, 12-03-2007
www.cubelles.com
Que demanin la independència

Passa-ho!
Iu Forn

Sí, sí, senyor Mariano, van ser trenta mil milions de manifestants (o més). Molt bé, i ara què? Vostè, que és molt més llest del que demostra últimament, sap que les cordes no poden estar permanentment tibades. Per tant, em permet unes preguntetes?

¿El sector ultra del seu partit continuarà manipulant l'opinió pública amb el cas De Juana o canviarà de tema? Reunir 350.000 persones en una mani és tot un èxit. Sens dubte. Ara bé, quan s'ha tocat a sometent i s'ha mobilitzat tot el partit amb autocar i bocata, quan s'ha fet la demagògia més elaborada dels últims 30 anys, ¿no està interessat a saber què pensen els centenars de milers de militants del PP que no van anar a la mani? ¿I no li interessa saber què pensen els milions de votants del PP que tampoc van sortir a passejar la bandera ejpañola? Van convocar la mani el dia abans de complir-se tres anys de l'11-M i resulta que al seu discurs, vostè no va fer-hi ni un sol esment. Què va passar? Que no va adonar-se del dia que era, oi? És que si no fos un oblit, seria una indignitat que l'inhabilitaria per ser ni tan sols president de l'escala. Per què creu que moltes associacions de víctimes no van anar a la seva mani? ¿Està satisfet que passi això? ¿Les víctimes que el seu partit no manipula són menys víctimes que les altres? Per què van prohibir les banderes franquistes? ¿No era una manifestació que tenia com un dels lemes la paraula llibertat? Per què no van deixar que la seva gent dugués banderes amb total llibertat? Per què no fan un pas més en la demencial espiral del tot s'hi val i comencen a reivindicar la pena de mort? Tal com estan les coses segur que l'argument triomfa.

I ara què, senyor Mariano? Continuarà fent funcionar la màquina de crispar fins a aconseguir un avançament electoral, oi? I si això no passa, què? El PP demanarà la independència i crearà el seu propi Estat? Sí? Doncs avisi, que vindrem a dir-los adéu amb la maneta.
www.avui.cat

11.3.07

Hi ha en joc la salut dels nostres fills

MATILDE TORRALBA, PRESIDENTA DE L'ASSOCIACIÓ DE CELÍACS DE CATALUNYA. BARCELONA.

La conselleria d'Educació està a punt d'aplicar el decret sobre el procediment d'admissió de l'alumnat als centres d'ensenyament sufragats amb fons públics. Des de l'Associació de Celíacs de Catalunya, que representem 6.000 famílies, hem demanat que no ens retirin els 10 punts que garanteixen que el nen celíac tingui accés a una plaça d'ensenyament en un centre pròxim al seu domicili.
La nostra demanda respon a la necessitat de protegir la salut dels nostres fills mentre la Generalitat de Catalunya no pugui garantir que als menjadors de tots els centres d'ensenyament sufragats amb fons públics puguin fer una dieta adequada als celíacs. L'únic tractament per a la malaltia celíaca és una dieta sense gluten per a tota la vida.
No estem d'acord amb la proposta d'equiparar un nen celíac amb un nen amb necessitats educatives específiques, com tampoc estem d'acord que els 10 punts només serveixin en cas de desempat, ja que si les places estan plenes aquests punts no serveixen de res, perquè no sumen des del principi.
Si us plau, com a govern de tots us demanem que garantiu els drets del nen celíac, que treballem conjuntament per aconseguir que a tots els centres sufragats amb fons públics puguin garantir dietes adequades als nens amb malalties cròniques greus que afectin l'aparell digestiu, endocrí o metabòlic; d'aquesta manera farem passes endavant per una societat més justa, que és el que proclameu tots els partits que formeu part del govern.
La voluntat es demostra amb fets, i desitgem que la nostra demanda es reculli en el nou decret.

www.vilaweb.cat

contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis