28.4.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis




Taller de Ventalls


Diari de Cubelles/Maria Trives
L’artista vilanovina
Xesca Calaf ha guiat un taller de pintura sobre ventalls a un nutrit grup de participants amb un exit més que notable.En dos torns de curset amb plé absolut ha mostrat la seva profesionalitat a l´hora de guiar un taller de pintura sobre ventalls a on la creativitat personal de cadascuna de les participants en temes lliures ha sigut sorprenent.

27.4.07

Aquest cap de setmana ús recomanem

Els actors del Teatre del Casal de Cultura interpretaran “El tren de la poesia”.

Sota el títol El tren de la poesia, el Grup de Teatre del Casal de Cultura organitza per aquest dissabte, 28 d’abril, una lectura dramatitzada. Serà a partir de les 8 de la tarda a l’església de Santa Maria de Cubelles. La lectura serà interpretada per Salvador Estadella, Daniel Fonoll, Pilar Mallofré, Angie Raspall i Antònia Saumell, i sota la direcció de Montse Lago, i la musicalització a càrrec de Ton Dalmau.
L’espectacle tindrà lloc dissabte i començarà a les vuit del vespre, a l’església Santa Maria de Cubelles.
Ràdio Cubelles
http://www.cubelles.com/

i escoltar dins la Setmana Cultural...

Diumenge, 29-04-2007
a les 18:00 h

Festival de Cant Coral Vila de Cubelles
Amb les corals: Cor l'Espiga, Les Camilleres (Sallagosa - Catalunya Nord) i Lo Pom de Flors (Sant Just Desvern)

Lloc: Església Santa Maria

Entitat organitzadora: Ajuntament de Cubelles

25.4.07

Participació Ciutadana i Comunicació

La presentació del CD Vivim en el barreig i la mixtura, un èxit.

Unes 400 persones van seguir en viu la presentació, que es va emetre en directe per Ràdio Cubelles

La interpretació conjunta de Tot el que hi ha, senyors, és l'Univers va obrir el concert de presentació del disc compacte Vivim en el barreig i la mixtura. Es tracta d'una producció de Ràdio Cubelles en homenatge a qui fou el primer director de l'emissora, Víctor Alari, en el desè aniversari del seu traspàs i els 25 anys de l'emissota municipal.

Prop de 150 cantants i músics van portar a l'escenari de la Sala Multiusos La Mota catorze dels setze temes que composen el compacte en record a Alari, que va comptar amb la presència d'en Lluís Marrasé, president de l'Associació de Cantants i Intèrprets Professionals en Llengua Catalana.

El regidor de Comunicació, Xavier Grau oferia unes paraules d'agraïment a totes les persones que han posat veu a l'obra d'Alari "en aquest projecte ambiciós que ha reunit a més de 150 persones que plegats han sabut treballar en equip per produir aquest compacte oferint una barreja ben diferenciada d'estils". També agraïa l'esforç dels treballadors de l'emissora municipal, dels membres de la comissió dels 25 anys, que han estat tot un any treballant en els actes de celebració dels 25 anys que avui tanquem". I destacava que "a partir de la primera paraula posada en un paper d'en Víctor Alari gaudim avui d'un producte musical amb els seus poemes".

Per la seva banda, Lluís Marrassé parlava de l'obra poètica d'Alari destacant "la senzillesa, economia i intel•ligència que s'amaga sota de les seves lletres i poemes amb versos que són clars, diàfans, gens crítics, que són per comunicar un estat de simbiosi amb la natura, un estat d'amor i passió per la vida i pel goig de viure. Em recorda al poeta Joan Salvat Papasseit que com Alari va tenir un tràgicament va tenir el seu prematur un final."
L'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas "elogiava el resultat del compacte i la seva qualitat". També agraïa "l'esforç conjunt dels musics, cantants, i en definitiva de les persones que han participat"; i especialment al coordinador del projecte, Ton Dalmau. "Espero que disfruteu dels poemes d'Alari convertits ens cançons", assenyalava l'acalde.


Cal destacar que el compacte també inclou la cançó dels 25 anys de Ràdio Cubelles creada i cantada pel col·laborador de l'emissora municipal, Marc Sánchez, i que acompanyen diversos musics de la Comarca del Garraf.


El compacte es pot comprar a un preu de 5€ a l'emissora municipal Ràdio Cubelles, al carrer colom,7. Per a més informació podeu trucar al 93 895 03 26.


Ràdio Cubelles
www.cubelles.com

24.4.07




( fotos arxiu Diari de Cubelles)




Diada de Sant Jordi i un acte emotiu en record de Victor Alari , amb la presentació del cd anomenat ¨Vivim en el barreig i la mixtura¨ amb els seus poemes ,musicats e interpretats per gent del entorn musical de Cubelles i amb la col-laboració de tot un plec de gent que ha fet viable aquest projecte.


La Sala Multiusos de La Mota era plena de gom a gom
i escoltar els poemes de Victor Alari i com a fils conductors les veus i la música dels interprets ens va emocionar a tots els presents.
Graciés Victor.









DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Participació Ciutadana i Comunicació

SANT JORDI, LA FORÇA DE LA PARAULA
Sant Jordi posa al carrer el valor del llibre i la força de la paraula. La necessitat de les persones de comunicar-nos, d'intercaniar-nos sensacions, idees i emocions cavalca pels pobles i ciutats de Catalunya en una jornada festiva i alegre que representa bé la diversitat de la nostra societat. Així s'ha vist aquest cap de setmana amb la presentació a Cubelles del llibre recull de deu anys del Concurs de Contes i Narració i del magnífic treball musical en cd "Vivim en el barreig i la mixtura" que ha reunit unes 400 persones en un macro-concert intensament emotiu a partir de la creació literària del desaparegut Víctor Alari. L'acte intimíssim de l'escriptor esdevé també el el projecte d'una comunitat, d'una ciutat, quan som honestos amb els nostres sentiments i deixem que la creació artística estructuri també el nostre interior. Més de 150 persones han participat a l'hora de musicar uns poemes diversos i variats que reunits conjuntament resumeixen l'expressió del seu autor i apleguen al temps l'aspiració conjunta d'amor per la natura i el mar, per la pau i la concòrdia, per l'ironia i la fina irreverència... En Víctor Alari és en aquesta ocasió el fil conductor d'un llibre i d'un cd que s'han convertit en el catalitzador de la voluntat conjunta de trascendir, gràcies a l'art, la curta mirada de l'interés particular. Generosos i compromesos, més de 150 músics i artites cubellencs han creat una obra profunda que ens deixa la llavor per construir demà nous projectes conjunts, projectes de ciutat, que demostraran que la cultura i la comunicació estan en l'arrel de la nostra mateixa essència humana gràcies a la força de la paraula. 26.-
Catalunya

Sergi Pàmies, Martí Gironell i Júlia Navarro, els autors d’aquest Sant Jordi
Helena Solé
(laMalla.net)

En un Sant Jordi sense una novel·la protagonista, els llibres més venuts han estat Si et menges una llimona sense fer ganyotes de Sergi Pàmies, "La clau Gaudí" d'Andreu Carranza i Esteban Martín i La Sangre de los inocentes de Júlia Navarro, sgeons el barrer balanç del Gremi de Llibreteres de Barcelona i Catalunya. Martí Gironell amb El Pont dels Jueus ha estat la gran sorpresa tot i que ha baixat posicions en la llista de vendes perquè s'ha esgotat en molts estands.

Des del gremi de llibreters han destacat que enguany les vendes han estat molt repartides ha diferència de l'any passat quan "la Catedral del Mar" d'Ildefonso Falcones va ser la clara guanyadora. Enguany, les vendes de la novel·la també s'han mantingut en les primeres posicions.

Sergi Pàmies i Martí Gironell encapçalent les vendes en català pel que fa als llibres de ficció, mentre que Josep Maria Espinàs lideraria les vendes en no ficció.

Entre les novel·les en castellà destaca clarament "La Sangre de los Inocentes" de Julia Navarro com a llibre de ficció, acompanyada també d'Ildefonso Falcones i Antonio Gala. En castellà, la novel·la més venuda en no ficció seria "El secret de la felicitat" de Sebastià Serrano juntament amb "20 pasos hacia delante" de Jorge Bucal i " L'ànima està en el cervell " d'Eduard Punset.

Entre els anomenats "llibres mediàtics" estarien "El llibre mediàtic de Polònia" i "Me'n vaig", de Pepe Rubianes.

Per demarcacions, a Tarragona destaca clarament "La clau Gaudí", d'Andreu Carranza i també "Sepultura de Bandoler", del periodista tarragoní Xavier Carreras.

A Lleida, els llibreters destaquen les vendes aconseguides per Pepe Rubianes amb el seu llibre "Me'n vaig" també La Sangre de los Inocentes de Julia Navarro.
El més venut a Girona seria " El Pont dels Jueus" de Martí Gironell juntament amb "El Quart Reich", de Francesc Miralles.

http://www.lamalla.net/

23.4.07


El proper 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, coincidint amb la Setmana Cultural i la celebració del tradicional Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, es presentarà el disc compacte “Vivim en el barreig i la mixtura”. Es tracta d’un homenatge al polifacètic primer director de l’emissora en el què han participat 122 persones entre artistes, grups i corals de la vila. Tots ells, amb la coordinació d’en Ton Dalmau, han musicat els poemes d’Alari en un projecte que també neix a proposta de la Comissió dels actes.


El projecte parteix de la constatació d’en Víctor Alari i s’aventura a musicar i interpretar, de les més diverses maneres i estils, poemes seus que inicialment en Ton Dalmau ha musicat i que ha ofert a totes aquelles persones amants de la interpretació musical, vinculades a Cubelles, per a que se sumessin a aquest projecte col•lectiu.


Les seves paraules, plenes d’intuïcions, de metàfores i d’imatges de la natura, ens parlen de l’univers i de la necessària acceptació de la realitat. Una d’aquestes constatacions de realitat és la de que "vivim en el barreig i la mixtura", realitat que cada dia es va constatant més i més.


Aquesta mateixa setmana s’han acabat de gravar els darrers arranjaments musicals del compacte. De fet, una de les gravacions més recents ha estat la de la cançó col•lectiva "Tot el que hi ha senyors és l'univers", gravada el passat, 9 de març a l’església Santa Maria de Cubelles, amb la participació de 54 persones i l’acompanyament musical del Taller de música Pizzicato i dels grups Strip Poker i Half Time. La interpretació musical va ser dirigida pel director del Cor l'Espiga, Miquel Fraire i va comptar amb la col•laboració dels professionals del Taller de música Pizzicato (Cònsol Asensio, Maria Dalmau i Glòria Carretero).
Les Gravacions de les cançons que conté el compacte han anat a càrrec de Bernat Manzano i Pere Serrano, amb la coordinació de Ton Dalmau.


Cal destacar que el compacte també inclourà un bonus track amb la cançó dels 25 anys de Ràdio Cubelles creada i cantada pel col•laborador de l'emissora municipal, Marc Sánchez, i que acompanyen diversos musics de la Comarca del Garraf.

Ràdio Cubelles.


Dilluns diada de Sant Jordi a la Sala Multiusos a les 19h 30 es presentará
aquest compacte dins la Festa que culminará els actes programats en motiu dels 25 anys de Radio Cubelles.