4.12.04

ICb APOSTA PER MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA TÈRMICA

Tal i com ICb ha anunciat des del principi, el projecte d'Endesa de construir noves centrals tèrmiques a Cubelles ha de comptar amb una major informació per part de l'empresa i també per part de la Generalitat i el Govern Central. ICb considera inadequat que la decisió final sobre aquesta qüestió d'interès nacional es pretengui enfocar simplement cap a l'Ajuntament.
En aquest sentit resulta especialment curiós que després del posicionament de l'APMA la setmana passada, no hagin aparegut a la premsa comarcal pronunciaments de cap grup polític ni institució.
Posicionament inicial d'ICb (juny 2004): clikant aquí
Notes premsa aquí
aquí
Nota de premsa de l'APMA aquí

3.12.04

LA SANITAT PÚBLICA A CUBELLES

Han circulat pel FORUM D'ICb en els darrers dies diverses opinions sobre l'atenció mèdica a Cubelles i les deficiències del Centre Mèdic per atendre el creixement constant de la població.
Adjuntem dos links per ampliar la informació:
*Recursos de Salut i Sanitat Pública a Catalunya (web oficial)
*Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública a Catalunya (FAVB)
LA PREGUNTA DE LA SETMANA

¿CAL CONVOCAR UNA CONSULTA POPULAR A CUBELLES PER DECIDIR EL FUTUR DE LA CENTRAL TÈRMICA?

Podeu respondre a l'apartat de "comments"

Participació ciutadana i legislació clikant aquí

2.12.04

ACCIÓ PER SITGES, A LA FACULTAT DE CIÈNCIES POLÍTIQUES DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA

Per Acció per Sitges
El passat dia 17 de novembre, els regidors d’AxS, Andreu Bosch i Mercè Espada, van ser convidats per Àlex Casademunt, professor de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Bellaterra, a donar una conferència als seus alumnes de Gestió de Polítiques Públiques de tercer curs de la Llicenciatura de Ciències Ambientals.

En la conferència, Andreu Bosch va destacar el paper de la conscienciació ciutadana en els moviments socials i participatius que s’havien produït a Sitges en els darrers 20 anys. Sense ser exhaustiu va repassar-ne els objectius i resultats de cinc campanyes en les quals ell havia participat directament, així com també molts dels membres que ara estan a Acció per Sitges: Campanya en defensa de les aus migratòries (1984), Campanya contra l’autopista del Garraf (1989), Campanya Salvem els Colls – Miralpeix (1996), Salvem la nostra costa (1999) i la Plataforma contra la Massificació de Sitges (2001).
(seguir llegint la notícia)


ICb i EL SEGUIMENT DE LA CENTRAL TÈRMICA

Adjuntem el text íntegre de la moció presentada per ICb al Ple de l'Ajuntament de Cubelles el 18 d'octubre de 2002.
Dos anys després, ICb ara amb participació al Govern municipal, segueix impulsant el mateix criteri i donant suport a la Comissió de Seguiment integrada per totes els partits amb representació al Ple.

MOCIÓ PER L'OBERTURA D'UN EXPEDIENT INFORMATIU SOBRE LES EMISSIONS CONTAMINANTS DE LA CENTRAL TÈRMICA
DE CUBELLES


Atès el compromís electoral d'iniciativa per Cubelles-Verds en la defensa del medi ambient, l'entorn natural i la salut dels conjunt de la ciutadania.

Ateses les reiterades peticions per part de diversos sectors de la població a nivell individual i també a nivell d'entitats i associacions de veïns del municipi de Cubelles sobre la necessitat d'emprendre mesures a favor de la defensa del medi ambient.

Atesa la responsabilitat de l'Ajuntament de Cubelles en matèria de protecció de la salut pública, la defensa de l'entorn natural i la defensa dels interessos i béns de la població del municipi.

Ateses les últimes actuacions del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya en relació al tancament parcial de la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs pels perjudicis causats als veïns i veïnes d'aquell municipi i que poden ser equiparats als danys físics, ambientals i materials causats per la Tèrmica de Cubelles.

Atesa l'existència d'una regidoria de Medi Ambient que ha vist augmentada la seva plantilla de professionals en els darrers mesos i atesos els recursos disponibles actualment en aquest Consistori.


El grup municipal d'Iniciativa per Cubelles-Verds proposa al Ple de l'Ajuntament de Cubelles l'adopció dels següents acords:

1.- Sol.licitar al departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya l'obertura d'un expedient informatiu per a mesurar oficialment l'impacte ambiental de les emissions de la Central Tèrmica de Cubelles per comprovar els possibles danys causats sobre les persones, l'entorn i els béns materials dels veïns i veïnes de Cubelles.

2.- Constituir una comissió municipal de seguiment sobre l'impacte de la Central Tèrmica de Cubelles i per analitzar l'impacte futur de la renovació i/o desmantellament de la Central Tèrmica de Cubelles.

3.- Sol.licitar una reunió amb els responsables de la Central Tèrmica de Cubelles amb el conjunt de forces polítiques del municipi i els representants de les entitats socials de Cubelles a fi efecte de conèixer de primera mà les mesures de seguretat i control existents en aquesta empresa contaminant.

Cubelles, 18 d'octubre de 2002



1.12.04

L'ESPIGÓ S'INCORPORA AL FORUM D'ICb

El nou FORUM d'ICb creat recentment pel VOLUNTARIAT ELECTORAL i DE SUPORT a ICb s'ha consolidat en poques setmanes com a principal punt d'encontre i de debat digital sobre els temes que afecten el desenvolupament futur del municipi. Entre les nombroses altes registrades en els darrers dies per integrar-se al FORUM d'ICb destaca la presència activa, entre d'altres, de mitjans de comunicació comarcal com la publicació gratuïta L'ESPIGÓ, a qui des d'aquí donem la benvinguda i agraïm la sensibilitat mostrada des dels seus inicis amb el grup d'ICb.
MANIFEST-COMPROMÍS PER UNA NOVA CULTURA DE L'ENERGIA ELÈCTRICA

ICb insisteix des del primer dia en que no es pot parlar de l'ampliació de la Central Tèrmica de Cubelles sense que estigui definitivament aprovat el Pla Energètic de Catalunya. Aquest argument, fonamental, apareix també com a idea clau en el "MANIFEST-COMPROMÍS PER UNA NOVA CULTURA ELÈCTRICA" signat a Tortosa el 2003.
(Llegir el Manifest)

30.11.04

OPINIÓ/ACTUALITAT

"INFORMACIÓ i DEMOCRÀCIA"

La compareixença de José Maria Aznar davant la Comissió Parlamentària que investiga els atemptats de l'11-M ha generat una voca controvèrsia: EL PAPER DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.
Carles Ruiz, professor d'Ètica de la Comunicació de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL ha escrit:
"Nou del matí del dijous 11 de març. Porto la meva filla al col.legi. Té set anys i avui és la seva primera excursió de dos dies. L'espero al carrer, al costat de l'autocar que se l'ha d'emportar..." (seguir lleguint)
LA PÀGINA WEB D'ICb SUPERA LES 4.000 VISITES

La pàgina web d'Iniciativa per Cubelles (ICb) www.cubelles.ca ha superat les 4.000 visites des que va ser posada en marxa, el 8 de març de 2003, gràcies a les aportacions del VOLUNTARIAT ELECTORAL i DE SUPORT a ICb. Aquest espai digital és una gran eina de comunicació entre les persones interessades en l'activitat política i social de Cubelles i recull àmpliament les activitats d'aquesta formació. Les visites a www.cubelles.ca s'han incrementat en les darreres setmanes amb la incorporació de nous serveis com és el FORUM ICb i l'accés directe al DIARI DE CUBELLES.
Podeu sol.licitar més informació a traves del correu ic_comunicacio@terra.es.
TROBADA DE PARTITS LOCALS INDEPENDENTS A SANT PERE DE RIBES

Una cinquantena de representants de diverses formacions locals independents van reunir-se, dissabte passat dia 27 de novembre a Sant Pere de Ribes, amb l'objectiu d'intercanviar experiències de gestió municipal. Diversos representants d'ICb van partircipar a la reunió, de caràcter informal, que va comptar amb la participació d'altres formacions d'arreu de Catalunya (Arbúcies, Vilafranca, Ripollet, Masquefa, Valls i Sant Pere de Ribes) integrades principalment a les CUP (Candidatures d'Unitat Popular).
Més informació clikant aquí.

28.11.04

OPINIÓ/PER PENSAR-HI UNA MICA...
"LA CIUDAD Y LA NUEVA CIUDADANIA"

La ciudadanía es un status, es decir, un reconocimiento social y jurídico por el cual una persona tiene derechos y deberes por su pertenencia a una comunidad, en general, de base territorial y cultural. Los "ciudadanos" son iguales entre ellos, en la teoría no se puede distinguir entre ciudadanos de primera, de segunda, etc. En el mismo territorio, sometidos a las mismas leyes, todos deben de ser iguales. La ciudadanía acepta la diferencia, no la desigualdad.
(continuar lleguint)
Article de Jordi Borja a La factoria