11.2.12
COMPORTAMENTS INTOLERABLES

Denúncia del PSC

El passat dimecres, l’anterior alcalde i company del PSC, Jordi Baijet, va patir una agressió en el seu lloc de treball. Un restaurador sitgetà, desprès d’increpar-lo, el va agredir. Un comportament així, ja és prou intolerable, tot i no tenir en compte el seu origen. Al conèixer els fets concrets que motivaren aquesta agressió, el PSC es veu en l’obligació de fer una doble denúncia.
En primer lloc, en una societat civilitzada com és la nostra, cap conflicte s’ha de resoldre a través de la violència. En aquest sentit, cal dir que ja s’han fet servir els mitjans que posa a l’abast el nostre Estat de Dret per a que aquest fet no quedi impune.
En segon lloc, i segons ha manifestat l’agressor, en ser demanades explicacions en relació a una factura, l'ajuntament no li va donar cap solució.
Un comportament així, en una institució, és del tot intolerable. Quan una persona assumeix la responsabilitat de govern, ho fa voluntàriament i no pot traspassar dites responsabilitats a qui ja no té l’obligació de gestionar-les.
El Govern i el seus alts càrrecs s’han esforçat en trenar una campanya basada en el desprestigi de l’anterior govern, amb insults constants als seus membres, llençant informació a mitges tintes de manera, clarament malintencionada, creant incerteses, insinuant malversacions, també a través de les xarxes socials i, en definitiva, fomentant una política de govern del tot s'hi val. I diguem prou!
Del que no s’adona aquest govern és que el mal que intenta fer al PSC, és un mal menor, els partits s’alternen en la governança, de vegades cauen, però es tornen a aixecar. El que els hi hauria de preocupar és si podran reconduir el clima de crispació i de desprestigi en vers la política, que s’han esforçat en instaurar a l’opinió pública i que, tard o d’hora, se’ls hi girarà en contra.
Val a dir que, fins al moment, cap membre de l’equip de govern, s'ha posat en contacte amb el Sr. Baijet per interessar-se pels fets.
Des del PSC creiem que les responsabilitats assumides per l’equip de govern impliquen seriositat i seny en el tracte amb el ciutadà i l’assumpció de les obligacions que això comporta. No tolerem actituds, comportaments, ni manifestacions en xarxes socials que crispen les relacions polítiques i socials. Exigim que des del govern, és a dir, des del primer polític fins l’últim càrrec de confiança, siguin coherents amb la responsabilitat que han assumit. No creïn crispació gratuïta i trobin solucions per la vila de Sitges.

9.2.12


Les campanes de Cubelles recuperen el so original
Font: Ràdio Cubelles
dijous, 09 febrer de 2012

Aprofitant la reparació del motor s’ha variat el repic reduint l’estridència i tornant-lo al de l’any 1993

Les campanes de Cubelles han recuperat el seu so original. Després de dies de proves, finalment el motor que s’encarrega del repic ha pogut igualar el toc típic del campanar fins al 1993, quan es va mecanitzar el procés. Aprofitant la reparació del sistema, el rector de la parròquia, mossèn Joaquim Lluís Coromines, ha volgut rebaixar l’estridència del to de les campanes dels darrers anys i retornar al so de quan es tocaven manualment.

Durant uns dies, el campanar ha variat sensiblement el seu toc a causa de les proves que s’han dut a terme arran de la reparació dels motors. Mossèn Joaquim Lluís ha explicat que, des que es va mecanitzar el sistema, el so de les campanes era massa fort, motiu pel qual va intentar canviar-lo quan va arribar a la vila ara fa quinze anys. En un primer moment no va ser possible i no ha estat fins ara que, després d'unes proves, ha pogut recuperar el to de quan el repic era manual.

Mossèn Joaquim Lluís també ha explicat que hi ha un sector de la població que no vol que les campanes toquin cada hora. El rector de la parròquia, tanmateix, ha recordat que el toc del rellotge és responsabilitat de l'Ajuntament, mentre que la resta de repics sí que depèn de l'església. No obstant, també compta amb el suport d'una part important de la població que hi està a favor del toc de les campanes

http://www.radiocubelles.net/

8.2.12

llei 16/1991 / de 10 de juliol
de les POLICIES LOCALS


http://noticias.juridicas.com/base_datos/CCAA/ca-l16-1991.t3.html#c2


CAPÍTULO II.


EL JEFE DEL CUERPO DE LA POLICÍA LOCAL.

Artículo 26.1. El jefe del cuerpo de la policía local, bajo el mando del alcalde, o de la persona en quien este delegue, ejerce el mando inmediato del cuerpo.2. Es jefe del cuerpo el miembro de la plantilla de mayor graduación; en caso de igualdad, corresponde al alcalde realizar el nombramiento, de acuerdo con los principios de objetividad, mérito, capacidad e igualdad de oportunidades. En cualquier caso, el jefe del cuerpo debe pertenecer, como mínimo, a la escala ejecutiva.3. El alcalde designará entre los miembros de mayor graduación a la persona que sustituirá al jefe del cuerpo en los casos de ausencia de este.Artículo 27.Corresponde al jefe del cuerpo:Dirigir, coordinar y supervisar las operaciones del cuerpo, así como las actividades administrativas, para asegurar su eficacia.Evaluar las necesidades de recursos humanos y materiales y formular las correspondientes propuestas.Transformar en órdenes concretas las directrices de los objetivos a conseguir, recibidas del alcalde o del cargo en quien este delegue.Informar al alcalde, o al cargo en quien este delegue, del funcionamiento del servicio.Cumplir cualquier otra función que le atribuya la reglamentación municipal del cuerpo.


MES INFO A:
http://noticias.juridicas.com/base_datos/CCAA/ca-l16-1991.html


Accions legals contra el nomenament
del nou cap de la policia localPSC, CiU i EC presenten una denúncia contra el decret d'alcaldia perquè consideren que no està justificada l'urgència del nomenament
Els grups municipals del PSC, CiU i EC, a l'oposició del govern de Cubelles, presentaran aquesta setmana una denúncia contra el nomenament del nou cap de la policia local, un caporal de la policia local del Vendrell que consideren que no està preparat per assumir aquest càrrec.
Els tres grups prendran accions legals contra el decret d'alcaldia que ha ordenat aquest nomenament entenent que no està justificada l'urgència que al·lega el govern municipal per evitar ofertar la plaça amb un concurs públic.Les portaveus dels tres grups municipals consideren que el govern hauria d'haver confiat de forma provisional la direcció de la policia local als sotsinspector que ja ha assumit aquest càrrec en altres ocasions mentre d'obria un concurs públic per adjudicar la plaça.


http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?idarticulo=34499

6.2.12

El Govern es querellarà per les declaracions sobre el nou cap de la Policia

Cubelles - Alcaldia

Font: Ràdio Cubelles
dilluns, 06 febrer de 2012

La denúncia es traslladarà al jutjat de Vilanova i al Ministeri Fiscal per tal que, si s’escau, emprenguin accions legals.

Font : Radio Cubelles

http://www.radiocubelles.com/content/view/712/84/
I ara per feina!

febrer 5, 2012 by sixtemoral


Per vint-i-dos vots Rubalcaba s’ha imposat a Carme Chacón en la votació per la primera secretaria del PSOE.Resultat certament ajustat però que no treu cap legitimitat al guanyador i d’alguna manera desmenteix les estratègies d’ambdós candidats quan es recelaven guanyadors per 100 vots respectivament abans de les votacions de les delegacions .La cosa ha anat justa i ben possiblement els discursos finals no hagin influït massa, tot i que Rubalcaba va fer un discurs molt més ple de continguts. La música de Chacón potser sonava bé però la lletra era poc creïble.


Ara però al marge del resultat el PSC ha de començar a refer el seu discurs.

Si és cert que aquest darrers dies s’han moderat el discurs i fins i tot s’ha evitat polemitzar amb la candidata per no entorpir la seva campanya, ara s’ha acabat i el discurs propi del que s’han vantat els nous dirigents cal que comenci a escoltar-se.

I això serà més o menys possible en funció de qui sigui cridat a formar part de l’executiva i del comitè federal.

No és irrellevant qui en formi part.

I el propi PSC ha de començar a fer el seu propi discurs , i malgrat Rubalcaba digués que els socialistes han de tenir el mateix discurs arreu, ni les circumstàncies, ni la història ni la situació social ni l‘aspiració nacional és la mateixa arreu i per tant tenir un discurs propi que ens identifiqui amb les necessitats del país és el més important i després ja col•laborarem amb el discurs espanyol.

La derrota de Chacón potser ajudarà a palesar que la diferència i la diversitat és un bé a preservar.