10.12.11

el Día de los Derechos Humanos
http://www.un.org/depts/dhl/spanish/humanrights/

10 de diciembre

La promoción y protección de los derechos humanos ha sido una de las mayores preocupaciones para las Naciones Unidas desde 1945, fecha en la cual los países fundadores de la Organización, acordaron impedir que los horrores de la Segunda Guerra Mundial se reproduzcan.

Tres años después, en la Declaración Universal de los Derechos del Humanos, la Asamblea General exprimió que el respeto a los derechos humanos y a la dignidad de la persona humana "son los fundamentos para la libertad, justicia y paz en el mundo". En 1950 la Asamblea General invitó a todos los Estados miembros y a las organizaciones interesadas a que observaran el 10 de diciembre de cada año como Día de los Derechos Humanos (resolución 423(V)).

Con el Día se conmemora el aniversario de la aprobación de la Declaración Universal de los Derechos Humanos por la Asamblea General en 1948. Con el transcurso del tiempo, se han desarrollado un conjunto de instrumentos y mecanismos desarrollados para asegurar la primacía de los derechos humanos y para hacer frente a las violaciones de los derechos humanos dondequiera que ocurran.
Enlaces con sitios de las Naciones Unidas y del sistema de la ONU:
Naciones Unidas
Oficina del Alto Comisionado de las Naciones Unidas para los Derechos Humanos
Fondo de Desarrollo de las Naciones Unidas para la Mujer

9.12.11



De nou les figuretes del pessebre exposades a les paradetes de Nadal o les guinardes de llums i colors,avets atrauen l’atenció de les mirades de grans i petits. A Cubelles trobarem aquestes paradetes de la Fira a l’entorn de l’església dissabte dia 10 de desembre.
Esperem no faci fred ,i si en fá ,abrigueu el cos i el cap per si gela ,les orelles també i a sortir al carrer!



8.12.11

Avui a eldebat.cat


ALFONSO I EL NAUFRAGI DEL PSOE SEGONS GUERRA
Xavier Grau
Periodista.

A Alfonso Guerra li passa com a molta gent, que s'expressa sempre amb bona intenció però el prenem a la valenta. I així li ha tornat a succeir amb la seva referència als joves i les dones, primer és clar. La seva afirmació recorda la utilitzada en les tragèdies aèries o navals quan algú sempre galant i generós brama: "les dones i els nens primer". Es tracta, com sabem, de casos de tragèdia imminent o d'una catàstrofe de ca l’ample que a més pot ser mínimament previsible dins la seva imminència. I és que a Alfonso Guerra s'ha l’ha d'interpretar en el seva mateixa i rica dualitat: cinquanta per cent Alfonso, cinquanta per cent Guerra.

4.12.11



MariaTrives/Diari de Cubelles




Tímidament a Cubelles i com a tot arreu entrem a la proximitat de les festes de Nadal. Els carrers poc il·luminats de Cubelles de per si al hivern,mostren un pel de foscor i de nou disposem d´ unes llumetes nadalenques de colors un pel esvaïts pel pas del temps penjades de façana a façana. Un pel kitsch, i que contrasta amb un encertat cert toc personal de cadascuna de les botigues ,de comerços i aparadors amb ganes de acaparar al vianant i engrescar a comprar les novetats nadalenques .
Botigues de roba, queviures,pastisseries,forns,jardineries,perruqueries,centres de estètica personal i canina, carnisseries,supers, peixateries ,venda de cigarretes,puros ,loteria per temptar la sort ,botigues de fruites i verdures a dojo,ferreteries,papereries,petits bars i llocs on fer un veure o prendre una bona tassa de cafè,unes croquetes o braves acompanyades d´una copa de cava i fer una certa tertúlia entre amics. Fins i tot la rectoria i la torre de l’església es plena de llum i una fira de Nadal es en portes ,on el caganer segur !hi serà present. Aquest any ,futbolistes,politics Shakiras i els clàssics causen furor a les paradetes de la Catedral ,potser arriben aquí !
No cal agafar el cotxe ,anar a peu es un plaer mentrestant un lleuger fred d’hivern refresca i es bo per la pell ,això diuen.... Us recomanem, comprar al mateix entorn on es viu,conèixer productes i venedors i un cert toc personal de cadascun dels comerços acompanyants d’un caliu personal que transmet la proximitat. No us decebrà !

Foto/Imatge Aparador/Botiga Deco/KikoFont

Foto/Fira de Nadal/Arxiu Diari de Cubelles