13.6.09

M. Trives7Diari de Cubelles
El que va expressar en el seu article Iu Forn a el diari Avui, i que Diari de Cubelles us recomana llegir , comença a ser un document premonitori d´una realitat propera a jutjar per les últimes informacions relacionades amb el tema del finançament i demés posicionaments que aniran sortint a la palestra en els propers temps, ja veureu ! .

PASSA-HO!

Eixuga't i tornem-hi

Iu Forn

Tinc dues notícies per a vostè, la bona i la dolenta. La dolenta és que fa cinc dies -ja- que ha acabat la campanya de les europees -i com l'enyorem, oi?-. La bona -boníssima- és que ja en fa dos que ha començat la precampanya de les eleccions al Parlament de Catalunya!!! Sí, ja sé què pensa, que comença massa tard. I té raó. Només falta un any i mig perquè ens toqui anar a votar i començant la campanya ara anem massa justets (i justetes) de temps. Bé, però mirem-ho pel cantó positiu: al ser una cosa tan breu, serà molt més apassionant i intensa.

Mmmm, com frueixo i com gaudeixo pensant que podré veure els partits un altre any i mig més llançant-se pel cap el finançament. Ara perquè no n'hi ha, i quan n'hi hagi -si és que algun dia n'hi ha-, dient-se de tot perquè els uns el trobaran meravellós i els altres el trobaran un nyap.
Mmmm, com perdo el món de vista quan penso que qualsevol tema, el que sigui, serà usat com a arma electoral -vaja, com fins ara, però encara molt més- amb allò que m'agrada tant dels uns amb "Joetdic" i els altres contestant "Doncsjoetdicitumés". Mmmm, quin èxtasi em provoca saber que incorporaran al debat partidista banalitats com 1) els milers de llars que tenen tots els seus membres sense feina i sense cobrar cap mena de subsidi, 2) els milers de persones que cada dia fan cua a les portes dels centres de beneficència per aconseguir arròs, llegums i pa, 3) els centenars de persones que cada dia van als contenidors situats a les portes dels supermercats a buscar-se el sopar, 4) les famílies que esperen els diners de la llei de la dependència... i 5), i 6), i 7)... I, ohhhh, quina desil·lusió em causa veure que s'oblidaran d'apassionants qüestions com els usos dels avionets, les americanetes regaladetes i cosetes per l'estil. Mmmm, serà un any i mig per no oblidar. Que comenci ja, si us plau!!!


Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 56. Dimecres, 10 de juny del 2009

12.6.09

Foto nº 7/Rosa Fonoll Ventura




La foscor a caigut finalment sobre el bell jardí;
jardí meravellós tot ple d’olors i flaires encara,
la rosada de la nit omple els bells pètals amorosits...
En la futura espera de que l’Alba...
Il•lumini de nou un nou dia;
hi així sempre dia rera dia i any rera any,
es la llei de nostra vida, al igual que la de...
L’Alba i L’Hortènsia es la vida del jardí!

Ferran de Montagut

BALCONS I JARDINS A CUBELLES

El 17 de juny es presenta 'Com vols Cubelles 2020'
El 17 de juny tindrà lloc la sessió informativa de presentació del procés participatiu aprovat per l’Ajuntament de Cubelles en relació a la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El Consistori ha engegat una campanya de promoció, coordinada per la reconeguda empresa Sinergia Value, per incentivar aquesta participació, que es vertebrarà sota el lema Com vols Cubelles 2020.

Serà el punt de partida d’un procés en què l’opinió i la participació de la ciutadania s’esdevé clau en la definició del futur model de municipi. La campanya està formada per banderoles, pancartes, tríptics, jocs interactius, falques radiofòniques, anuncis a premsa, una web interactiva i altres elements de promoció encaminats a que tothom pugui dir la seva sobre quin model de comunitat vol la ciutadania per als propers anys. Opinar i participar és important perquè és fer Cubelles entre tothom. És pensar, construir, conèixer i estimar Cubelles.
La sessió informativa obrirà el procés el 17 de juny, a les 19,30 h. al Cinema Mediterrani, i en directe per Ràdio Cubelles. En aquest espai, els responsables tècnics i polítics donaran tota la informació sobre el procés: en què consisteix, de què es parlarà, com funcionarà i com pot participar la ciutadania.
Per a aquelles persones i entitats que vulguin prendre part en aquest procés de definició col·lectiva del model de població, s’obriran els tallers participatius. Tindran lloc el 26 (tarda) i 27 (matí) de juny, al Centre Social, i en els que tothom podrà donar la seva opinió treballant en petits grups i amb suport de personal municipal i de l’empresa que coordina el procés participatiu, Gea 21, amb una àmplia experiència en aquest tipus de treballs. La inscripció als tallers és oberta i es pot fer a l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), tant de forma presencial (C. Joan Roig i Piera, 3-5) com a través de telèfon (93 895 03 00) o mail (

Així mateix, a la web municipal (www.cubelles.cat) s’obrirà un espai on es recollirà tota la informació sobre com avança el procés de revisió del POUM i inscriure’s als tallers. En aquest mateix espai web també es podrà omplir una enquesta electrònica de forma fàcil i còmode sobre els eixos en què es planteja el procés: model de ciutat; infraestructures; equipaments i espai natural.

11.6.09

foto nº6/A. Soler

BALCONS I JARDINS DE CUBELLES



GERANIS AL BALCÓ
foto nº5/Concha Moreno/Guadalupe/Carib

A Guadalupe (Antilles franceses )hi tenim una flora exuberant. No es la flora pròpia del mediterrani . Concha Moreno ,viatgera i coneixedora de molts països ofereix un reportatge fotogràfic excel·lent de la flora de la illa de Guadalupe i dona a conèixer d’altres jardins tropicals en que la natura sorprèn per la seva magnitud .Aquí teniu una mostra:
*Guadeloupe és un petit arxipèlag de les Antilles aal mar del Carib. Va ser descoberta per Cristòfer Colom donant-li el seu actual nom en honor de la Verge ,Santa Maria de Guadalupe.

XXI Festa de la Bicicleta, el 21 de juny

Notícies - Esports
11/06/2009
El 21 de juny es donarà la sortida des de la plaça del Mercat a la XXI Festa de la Bicicleta de Cubelles. La concentració serà a les 10h. a la plaça del Mercat i el recorregut s’iniciarà a partir de les 10.30h. L’arribada es situarà al Parc del Prat de Cubelles, a les Salines. Abans però, les bicicletes seran beneïdes al seu pas per l’església de Santa Maria de Cubelles i a l’inici del passeig de la Mar Mediterrània s’hi unirà el recorregut infantil.

A l’arribada tots els participants rebran un obsequi a més de poder optar a una dotzena de premis com ara el grup més nombrós, el participant de major edat, el més elegant, la bicicleta més ben guarnida... entre d’altres. Les inscripcions per participar són gratuïtes i es podran realitzar a l’OPIC o bé el mateix dia de 9 a 10h. a la concentració a la plaça del Mercat en funció dels dorsals disponibles.
Font: http://www.cubelles.cat/

10.6.09

BALCONS I JARDINS DE CUBELLES
foto nº4/Francesc Capdet/Flors Corral d´en Cona



9.6.09

BALCONS I JARDINS A CUBELLES/ foto nº3/A. Soler




Endesa posa un contenciós a Medi Ambient per poder utilitzar fuel a la central tèrmica de Cubelles
'



Endesa Generación, l'empresa propietària de la central tèrmica de Cubelles, ha cursat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el Departament de Medi Ambient. El recurs, presentat el 20 de maig, es refereix a una resolució del departament de l'octubre del 2007 sobre l'autorització ambiental de la tèrmica. En aquesta autorització, el Departament de Medi Ambient recollia les condicions de la crema de combustible de la central, amb les quals no està d'acord la companyia elèctrica.
En concret, l'autorització només permet el funcionament de la central amb gas natural com a combustible. La llicència ambiental determina que tan sols «excepcionalment i prèvia comunicació a la direcció general de Qualitat Ambiental i a l'Ajuntament de Cubelles, només per fallada en el subministrament de gas natural i en cas de necessitat acuitant de subministrament elèctric, es podrà utilitzar fuel BIA fins que es restableixi el subministrament de gas natural i si les condicions de qualitat de l'aire ho permeten».
El Departament de Medi Ambient assegura que no permet l'ús del fuel com a combustible per «la incidència que genera en l'entorn», tenint en compte que és més contaminant que el gas natural.
Endesa Generación, però, reclama poder utilitzar els estocs de fuel emmagatzemat a la central tèrmica de Cubelles. El fet que la central tèrmica hagi d'estar preparada per funcionar en moments de consum elèctric important obliga a tenir quantitats de combustible disponible, segons explica la companyia. Abans de cursar el contenciós, Endesa Generación va presentar una sèrie d'al·legacions al Departament de Medi Ambient per demanar que l'autorització ambiental permetés la crema de fuel a l'empresa, però van ser desestimades.

Font : http://www.elpunt.cat/cubelles.html
Endesa posa un contenciós a Medi Ambient per poder utilitzar fuel a la central tèrmica de Cubelles

8.6.09

De nou “PIC & JAZZ” envia la seva proposta

La millor bossa nova

DIA 11 DE JUNY 2009

A LES 19,30 H FINS A LES 21 H

amb veu i guitarra
acompanyat de percussió

PAULINO LÈMOS i
MARTIN MALUCO PERALTA

Aforament limitat
Adreça: c/ Jacint Verdaguer nº 20
Tèlef: 938952914
e-mail: pic-jazz@amplificador.net



Resultats al Garraf

Cubelles
PSC: 38,53% PP: 22,06% CiU:18,06% ERC: 6,44% ICV: 6,28% Els Verds- Grup Verd Europeu: 1,83% Altres: 4,03%

Sant Pere de Ribes
PSC: 39,33% PP: 19,39% CiU: 18,45% ERC: 8,38% ICV: 5,31% Izquierda Internacionalista: 2,47% Altres: 4,49%

Canyelles
PSC: 39,81% CiU: 22,13% PP: 19,65% ERC: 6,72% ICV: 4,55% Els Verds- Grup Verd Europeu: 1,24% Altres: 3,52%

Olivella
PSC: 35,79% PP: 26,65% CiU: 14,61% ICV: 7,54% ERC: 6,10% Els Verds- Grup Verd Europeu: 1,93% Altres: 5,62%

Sitges
PSC: 31,99% CiU: 24,08% PP: 22,46% ERC: 7,77% ICV: 5,17% UPyD: 1,36% Altres: 4,49%

7.6.09

El PSC guanya a Catalunya, però baixa set punts

CiU retorna a la segona posició, mentre que UPyD punxa amb un 0,8% de vots
AVUI.cat
Barcelona
Ult. Act. 07/06/2009 22:43
El PSC ha estat el guanyador de les eleccions europees a Catalunya, on ha aconseguit el 35,99% dels vots, tot i que baixa set punts respecte el 2004. CiU ha retornat a la segona posició amb un 22,35% dels sufragis i el PP ha quedat tercer, amb un 17,98%.ERC ha quedat en quart lloc amb un 9,19% dels vots i ICV cinquena, amb un 6,09% dels vots. El sisè partit que aconsegueix representació a l'Estat, UPyd, ha punxat a Catalunya, on ha quedat en vuitena posició, per darrera dels Verds i Iniciativa Internacionalista, amb un 0,8% dels vots.

Font : http://www.avui.cat/
El tripartit perd vots, CiU en guanya i el PP s'imposa al País Valencià i a les Illes

Al Principat, el PSC és el partit més votat, però el tripartit perd vots i CiU en guanya · Al País Valencià, el PP amplia l'avantatge respecte dels socialistes · A les Illes, el PP es manté com a partit més votat

Les eleccions europees han servit per evidenciar algunes tendències polítiques al nostre país. A Catalunya, tots els partits del govern han perdut vots, fins a 300.000, i CiU n'ha guanyat gairebé 70.000. Amb tot, el PSC és el partit més votat, seguit de CiU i del PP. La coalició entre CiU, PNB, BNV i UM, Coalició per Europa, ha conservat els dos escons de Galeusca del 2004, malgrat no disposar dels vots del Bloque Nacionalista Galego, que feia coalició amb Esquerra. Són precisament aquests vots que han permès a Esquerra mantenir el diputat, perquè els republicans han perdut 70.000 vots a Catalunya. Al País Valencià, continua la tendència a l'alça del PP, que amplia l'avantatge respecte dels socialistes. També a les Illes torna a guanyar el PP, mantenint la distància amb el PSOE.
A Catalunya, els tres partits del govern perden una gran quantitat de vots. El PSC continua essent el partit més votat, però perd més de 200.000 mil vots respecte del 2004; CiU ha superat el PP i torna a ser la segona força: la federació ha guanyat 50.000 vots respecte de fa cinc anys; el PP baixa sensiblement; Esquerra perd uns 70.000 vots i Iniciativa, més de 30.000.
L’abstenció a Cubelles supera el 67% en les eleccions europees

Notícies - Altres informacions
07/06/2009
Només un 32,94% de la població de Cubelles es va apropar a les urnes dels diferents col·legis electorals de la vila en els comicis al Parlament europeu, celebrades el 7 de juny. La participació va ser, fins i tot, lleugerament inferior a les de les Europees’04, en què van votar un 34,99%.
Sobre un cens de 10.000 votants, van exercir el seu dret de sufragi un total de 3.294, dels quals 1.263 han escollit la candidatura del PSC-PSOE (38,53%); 723 la del PP (22,06%); 592 han votat per CiU (18,06%); 211 per ERC-Edp-V (6,44%); 206 per ICV-EUiA (6,28) i 60 per LV-GVE (1,83%). La resta de vots emesos han estat per a altres forces minoritàries (4,03%), mentre que s’ha comptat 16 vots nuls i 91 en blanc.

D’una anàlisi més exhaustiva, la dada més destacable és la reducció de suport del PSC – PSOE, que passa del 46,86% del 2004 al 38,53%. Perden també pes ERC (10,03% al 2004) i ICV (6,78% a les darreres europees). Per contra, guanyen protagonisme CiU (13,36% en els darrers comicis continentals) i el PP (20,21% fa cinc anys).

Més informació:
Resultats a Cubelles (100% escrutat)

Font : http://www.cubelles.cat/
nº2/foto /Kiko Font/

Llum,aigua i un balcó a la fauna del Foix


Cigne blanc que un alè ancestral perfuma....

Fragment de l´Atala de Chateaubriand