24.9.05

LA PREGUNTA DE LA SETMANA

Per garantir la comunicació i els accessos dels veïns a la Mota de Sant Pere i Clot del Bassó ¿cal plantejar millors solucions que la construcció d'un pont car, agressiu mediambientalment i que no resol la conexxió a través dels carrers previstos?

Informació complementària:
El ple aprova unànimement iniciar el procediment de construcció del pont del Foix
La nova infraestructura viària costarà 1,6 milions d’€ i es construirà enllaçant els carrers Lleida i Pompeu FabraEl ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar en la darrera sessió plenària, celebrada el 19 de setembre, la construcció d’un pont de connexió de les dues lleres del riu Foix, a l’alçada de la desembocadura. La nova infraestructura té un pressupost d’1.593.823,93 € i enllaçaria les dues lleres del riu pels carrers Lleida i Pompeu Fabra.
Podeu votar a través de l'apartat "comments" o enviant un e-mail a ICb_FORUM@yahoogroups.com
L'OPINIÓ d´ICb
ICb ha aprovat inicialment el projecte de construcció del pont, supeditat a l'aprovació del pressupost del 2006, amb la intenció d'obrir el debat ciutadà entorn d'aquesta problemàtica però sense renunciar a altres alternatives més ràpides, de més eficàcia, de més respecte mediambiental i que prevuen el creixement futur de la zona. ICb us proposa participar en aquest procés de debat i discussió participativa.

23.9.05

El Govern obre el procés de concessió de canals de televisió digital a les entitats municipals
La zona que ocupen les comarques del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès tindran dos canals públics i dos més de privats

El Govern de Catalunya ha aprovat les bases que regiran el procés de concessió de freqüències digitals locals públiques als municipis inclosos al Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre (TDT) local.
L'OPINIÓ d'ICb
ICb aposta per l'impuls del múltiplex que, a l'entron del canal públic Canal Blau de Vilanova i la Geltrú, aplegui el conjunt d'emissors del Garraf amb la intenció de crear una canal comarcal obert, plural i participatiu. En aquesta línea i atenent que a Cubelles l'entitat de joves El Peix Agulla impulsa la tele local Cubelles TV es traballa des del grup municipal a través de la regidoria de Comunicació i Participació Ciutadana sota la responsabilitat de Xavier Grau (ICb).
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES INFORMA
www.doneslafita.org

A CA LA DONA
Inscripcions als cursos d’autodefensa, nivell I i nivell II, fins el 28 de setembre
Inscripcions al taller de massatge de l’espai infantil, fins el 6 d’octubre

Amb motiu de la presentació del número 49 de la revista Ca la Dona, us convidem a l’acte
1985- 2005: 20 ANYS DE REFORMA DEL CODI PENAL SOBRE LA DESPENALITZACIÓ PARCIAL DE L’AVORTAMENT

Moltes coses han canviat en aquests anys però el DRET DE LES DONES A DECIDIR sobre el nostre cos segueix sense ser un dret reconegut.
Amb motiu d’aquesta celebració, parlarem de què han representat per a les dones les accions i experiències sobre salut i sexualitat.
EL DIARI DE CUBELLES A LA ONDA ON-LINE DELS BLOGS POLÍTICS
Repàs a l'ús polític dels diaris digitals
ICb pionera a nivell local amb la comunicació on-line
En el partido en el poder, el PSOE, hay pocas bitácoras y son personales. Sólo las Juventudes Socialistas de Castilla y León tienen un blog institucional. Las de Vizcaya lo tuvieron en Diario Vasco, pero está inactivo desde mayo.El diputado autonómico catalán Miquel Iceta tiene un blog bastante seguido, en especial por los periodistas que escudriñan el pensamiento del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) y de los más allegados al president Pasqual Maragall. Eso sí, de comentarios, nada. Todo queda entre enterados.Mataró es una microblogosfera socialista. El teniente alcalde, Ramon Bassas bloguea desde hace más de un año, y el ex alcalde y diputado, Manel Mas, se animó en julio pasado. Quizá ahora que comienza el curso parlamentario saltará a la fama desde los escaños digitales.Las primarias podrían ser una buena ocasión para experimentar con la influencia política y la capacidad de crear comunidad y fidelidad de los blogs. Pero tras lo descafeinadas que las ha dejado la nueva dirección socialista al limitarlas a los perdedores la cosa no promete.
Entre los catalanes hay también tres blogueros de Esquerra Republicana, cuya web anuncia un Bloc d'Esquerra inexistente.Miquel Bofill, senador de ERC, está en la blogosfera desde febrero de 2004, antes de llegar al Senado, y desde entonces defiende los intereses de su partido y se mantiene en contacto con su electorado.Joan Puig, diputado de ERC, y aguerrido asaltante de la piscina de Pedro J. Ramírez volvió de Mallorca con ganas de bloguear sus andanzas y de enfrentarse desde la Red a su segundo año en el Congreso, pero no actualiza mucho su bloc.Francesc Ferrer es el otro bloguero de Esquerra desde Girona.
En los blogs de Vilaweb se pueden encontrar pequeños partidos y colectivos políticos catalanes, además de varias bitácoras de Convergència i Unió (CiU).Para acabar con el nacionalismo, en Euskadi escribe Rafael Larreina, parlamentario autonómico de Eusko Alkartasuna.
En el PP, promesas y pocas realidades. Sobre todo las de Nuevas Generaciones, que llevan desde mayo anunciando cuatro blogs que sólo remiten a una página de error. Quizá se conforman con los blogs de Libertad Digital.Con lo activa y omnipresente que es la blogosfera de derecha en España no parece que haya mucho sitio para sus políticos, a no ser que se arremanguen en serio. Pero los populares cuentan con Isidro Martínez Oblanca, ex senador asturiano y el primer político español con blog, activo desde 1999 gracias a sus conocimientos informáticos.
Los blogs políticos necesitan una causa, sentido de comunidad (ciudadanía) y penetración de internet. Por eso no sorprende que Cataluña concentre a más políticos blogueros que el resto del estado.Y necesitan, sobre todo, ciudadanos. Activistas sociales, no una audiencia pasiva.
Te necesitan.
www.periodistes21
LA POLÈMICA PERFORACIÓ DEL MONTGRÒS

Constitueixen una plataforma en contra de la nova C-15 que travessarà el Montgròs
El col·lectiu començarà l'11 de setembre una recollida de signatures en contra del projecteproposta d'autovia de la C-15, entre Vilanova i Canyelles, ja ha provocat, fins i tot abans que es presenti de manera oficial, la creació d'una plataforma ciutadana en contra del traçat. La proposta que defensa la Generalitat i els ajuntaments de Vilanova i Canyelles preveu foradar el Montgròs per evitar que la via passi pel mig de Canyelles. La plataforma El Montgròs viu, no al forat de la C-15 aprofitarà la Diada Nacional per començar una campanya d'informació ciutadana i una recollida de signatures a tot el Garraf. El col·lectiu està integrat per UM-9, ERC, ICV, el col·lectiu Endavant i l'entitat Ger. La plataforma ciutadana, impulsada per Unitat Municipal-9, el partit majoritari a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, neix amb la voluntat d'informar la població sobre el projecte i forçar-ne la retirada perquè «és un projecte aberrant que hipoteca urbanísticament el territori», segons afirmava dimecres al vespre el president d'UM-9, Ramon Moragues.
PODEU SEGUIR LES INFORMACIONS DE LA CAMPANYA A http://www.um9.org/
EL DIARI DE CUBELLES ESTUDIA PRESENTAR LA SEVA APOSTA INNOVADORA A LA SETMANA DELS MITJANS DIGITALS DE VILANOVA I LA GELTRÚ

Del 20 al 22 d'octubre, Vilanova i la Geltrú acollirà la *primera Fira de Mitjans Digitals dels Països Catalans http://www.mitjansdigitals.org/ i volem comptar amb la vostra participació. Serà un espai d'intercanvi d'experiències, de disseny d'estratègies col.lectives i de contacte amb les noves tendències tecnològiques.
Podeu participar de diferents maneres: *Proposeu una ponència: si teniu un projecte innovador, un model de negoci d'èxit, un mitjà digital original, podeu explicar-ho en el marc de les tardes de la Fira.
Envieu la vostra proposta (títol i resum de 10 línies) abans del 30 de setembre a info@periodistesdigitals.org
Poseu un estand: si voleu mostrar els vostres productes o serveis durant tota la Fira, us oferim un espai d'estands ambconnexió a internet a preus molt raonables.
Teniu tots els detalls a:> http://www.mitjansdigitals.org
Les persones interessades en difondre l'experiència del DIARI DE CUBELLES podeu enviar un correu a diaridecubelles@hotmail.com
ICb SEGUEIX IMPULSANT L'APROVACIÓ DE LES LIQUIDACIONS PRESSUPOSTARIES PENDENTS

Seguint amb el compliment del pacte de Govern per aquesta legislatura 2003-2007 que va facilitar el suport d'ICb al govern de l'Ajuntament de Cubelles, el grup polític local manté com a prioritària l'aprovació de les liquidacions i tancaments d'exercicis econòmics pendents. Així, s'ha aprovat la liquidació del pressupost de la Corporació de 2003, essent el resultat pressupostari ajustat de 1.281.477,76 euros i el romanent de tresoreria per les despeses generals de 4.883.774,20 euros.
APROVAT EL COMPROMÍS DE CREACIÓ DE NOVES PLACES PER A INFANTS
DE O A 3 ANYS A CUBELLES


L'Ajuntament de Cubelles va aprovat, Ple del 18 de juliol de 2005, el compromís de dur a terme les actuacions per la creació de com a mínim 30 places previstes al "Mapa de llars d'Infants de catalunya 2004-2005" per a infants de 0 a 3 anys en llars d'infants de titularitat municipal abans de la fi del curs 2008-2009.
Segons la regidora d'Educació, Pilar González (ICb), amb aquesta prioposta es persegueix la creació de 45 places de llars d'infants que, sumades a les 84 existents, farien un total de 130 places a Cubelles.
L'OPINIÓ d'ICb
Es donaria així sortida al 80 per cent de la població escolar de 0 a 3 anys. Aquest és, a més, un primer pas per signar un acord amb el departament d'Ensenyament per poder rebre la subvenció per la creació i consolidació de places de llars d'infants públiques a Catalunya.

21.9.05

GOVERNACIÓ EDITA L'ITINERARI ALTERNATIU PER ARRIBAR AL NOU IES CUBELLES

La nova edició del butlletí SEGURETAT CIUTADANA editat per l'Ajuntament de Cubelles a través de la Regidoria de Governació informa sobre l'itinerari alternatiu per als alumnes de l'Institut d'Ensenyament Secundari de Cubelles en cas que el pas directe a través del riu Foix estigui tallat a causa de la baixada d'aigues.
Amb aquest butlletí, que inclou també informació sobre les restriccions de trànsit a causa de la construcció de la nova escola Vora del Ma, el departament de Governació i la Policia Local de Cubelles pretenen reduir al mínim les molèsties i incidències en el trànsit rodat a les dues zones afectades.
El butlletí ha estat distribuïr entre els veïns afectats per les dues operacions i també directament als pares, mares i alumnes del nou IES Cubelles.
Project Censored da a conocer las 25 noticias más censuradas en los medios norteamericanos en 2006
Un año más, esta iniciativa publica la lista de aquellas historias que no fueron noticia a pesar de su interés social. El objetivo es hacerlas llegar a los ciudadanos y concienciar sobre el papel del periodismo independiente.
Redacción (19/09/2005)La contratación por parte del Gobierno norteamericano de mercenarios o exsoldados de regímenes represivos para trabajar en sus bases militares de Irak, Afganistán y Cuba; la complicidad del gobierno Bush en las irregularidades del programa Petroleo por Alimentos' o las cerca de 100.000 víctimas civiles en Irak son informaciones que pese a su trascendencia apenas han sido tratadas en los medios norteamericanos durante este año. Estas son algunas de las noticias destacadas en el último informe de Project Cesored, un grupo de investigación nacido en 1976 en la Universidad californiana de Sonoma y que cada año publica una lista con 25 informaciones que, pese a su interés social para el público norteamericano, se han cubierto de forma superficial o han sido objeto de censura por los principales medios de ese país.
EL PLE DE DILLUNS 19 DE SETEMBRE
Més informació a www.cubelles.org

Aprovat definitivament el pressupost i la plantilla del 2005
El ple aprova també la retirada de la simbologia feixista al municipi i una moció de suport a l'Ajuntament de Berga per modificar la llei penal i incrementar els efectius dels Mossos d'Esquadra a tota Catalunya.
Retirada de la simbologia feixista Paral·lelament, el ple va aprovar unànimement la retirada de la simbologia feixista que hi ha en alguns edificis de protecció oficial anteriors a l’etapa democràtica. Josep Marcillas va explicar que “aquest acord respon a una campanya de la Direcció General d’Habitatge i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per canviar les plaques dels habitatges”. A més, aprofitant l’aprovació, el ple ho farà extensiu a tots els símbols feixistes que hi hagi al municipi.
El ple aprova unànimement iniciar el procediment de construcció del pont del Foix
La nova infraestructura viària costarà 1,6 milions d’€ i es construirà enllaçant els carrers Lleida i Pompeu Fabra
El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar en la darrera sessió plenària, celebrada el 19 de setembre, la construcció d’un pont de connexió de les dues lleres del riu Foix, a l’alçada de la desembocadura. La nova infraestructura té un pressupost d’1.593.823,93 € i enllaçaria les dues lleres del riu pels carrers Lleida i Pompeu Fabra. Les principals característiques tècniques indiquen que el pont tindrà una amplada de 12 metres (7 de calçada i 2,5 de cada vorera), una llargada de prop de 70 metres i serà de baixa alçada, per tal de minimitzar l’efecte amb el paisatge de la desembocadura del riu.
L'OPINIÓ D'ICb
Pilar González (ICb), per la seva banda, va manifestar que “és difícil trobar un equilibri entre la recuperació de l’espai natural del Foix i la necessitat del pont, però caldrà buscar el màxim d’equilibri”.
STOPENDESA INFORMA
No més tèrmiques a Cubelles
www.cubelles.ca

COMUNICAT DE PREMSA DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DEL PATRIMONI NATURAL DEL PRIORAT
Aquest mes d’agost han sortit a informació pública els projectes de centrals eòliques que l’empresa Tarraco eòlica pretén fer al Priorat i que, en la seua majoria, contravenen l’Acord Comarcal sobre la implantació de l’energia eòlica al Priorat.
>>> Llegir més...

CONVOCATORIA DE SUPORT i SOLIDARITAT CAP ELS COLONS DE MONTAGUT
L'Assemblea Pagesa de Catalunya convoca a tots els col·lectius i persones a mantenir durant aquesta setmana uns torns de solidaritat amb els colons de Montagut. Aquesta matinada ja s'ha començat una vigilància al Mas d'en Dolcet per a evitar que les excavadores de Vall Companys tirin a terra l'últim mas del colons de Montagut.Per això us demanem si podrieu comprometreus a estar una tarda o un dematí d'aquesta setmana a un dels torns de vigilància. Qui estigui interessat, que truqui a: Josep Pàmies: 609774208 o a l'Assemblea Pagesa: 973451160.
COL.LECTIU A LES TRINXERES Terres de Ponent -Països Catalans- alestrinx@yahoo.es www.alestrinx.tk

MOU-TE BÉ: RECICLA EL TEU COTXE
Cada 22 de setembre se celebra el Dia Mundial Sense Cotxes. A Barcelona, després d'uns anys de convocatòries totalment descafeïnades, les autoritats municipals van decidir eliminar aquesta diada del calendari cívic sense tenir en compte el seu potencial a l'hora de mostrar a la ciutadania com es viuria en una ciutat lliure d'automòbils privats.
Millorar la qualitat de vida dels habitants de Barcelona passa, pel que fa a la mobilitat, per destronar urgentment el rei cotxe de la seva posició preponderant, situació que comporta tota una sèrie de greus impactes ambientals i socials com: contaminació atmosfèrica i acústica, ocupació privada de l'espai públic, incivisme vers els altres usuaris del carrer (vianants, ciclistes, autobusos, tramvies) o consum de recursos no renovables. Per aconseguir-ho calen polítiques valentes que li vagin restant espai i que superin l'eterna "fase pedagògica" (una bona mostra n'és la Setmana de la Mobilitat) en la qual l'Ajuntament ens té situats i que ja fa temps que ha tocat sostre.
A Ecologistes en Acció de Catalunya tenim la mobilitat com una de les nostres línies prioritàries d'actuació i estem treballant perquè cada dia que passa s'assembli cada cop més a un veritable dia sense cotxes.
És per tot això que ens afegirem a la Massa Crítica extraordinària del 22 de setembre.
I tu?, també hi seràs?
Uneix-te a la pedalada de la Massa Crítica i vine amb els teus amics i amigues
Ecologistes en Acció de Barcelona