7.2.09


Cubelles - Festes i Tradicions
Font: Ràdio Cubelles
Roking Fred, Ball de mantons, Festa de la merenga, comparses i gran Rua de Carnaval
Consulta el programa d'actes del Carnaval de Cubelles 2009 fent clic aquí

6.2.09






¨Teneis el derecho que os ha dado la ley,la ley que hicisteis vosotros,pero no teneis el Derecho Natural,el derecho fundamental que se basa en el respeto de todo ser humano y lo que haceis es detentar un poder; dejad que la mujeres se manifieste y vereis como ese poder no podeis seguir detentánlo….¨


Clara Campoamor Rodríguez
Madrid ,12 febrer de 1988 – Lausana 30 abril 1972


Diputada i defensora dels drets de les dones. Va introduir al Parlament la Llei de Drets del Nen, a més de participar en l'elaboració i defensa de la Llei del Divorci. el 31 d’octubre de 1931va aconseguir donar per inclosa i per sempre la igualtat de drets electorals de l'home i de la dona.
Conferencia col·loqui

a càrrec de Mª José Rojas Bujalance

advocada especialitzada en Dret Civil i Matrimonial

dia : dijous 12 de febrer 2009 a les 18,30h

lloc: Hotel d’entitats ,carrer Joan Roig i Piera ,3- 5

organitza : ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA

Aprovats els tres projectes municipals presentats al FEIL

Notícies - Alcaldia

El passat 4 de febrer, el Ministeri d’Administracions Públiques va aprovar els tres projectes que l’Ajuntament de Cubelles va presentar al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), conegut popularment com el pla Zapatero, que pretén reactivar l’ocupació mitjançant l’execució d’obres que no estiguin pressupostades per al 2009 i que han de licitar-se en el termini màxim d’un mes des de la concessió. A més, cal que les obres es portin a terme durant el proper any i siguin justificades dintre del primer trimestre del 2010.
El Consistori va rebre la notificació que, segons la població de Cubelles, se’ls designaven 2.260.671 € per impulsar nous projectes d’inversió local que promoguessin la creació de llocs de treball, a fi i efecte de reduir l’atur i pal·liar la crisi.
El Ministeri va donar el vist-i-plau als tres projectes presentats, la millora de l’enllumenat a Mas Trader (1.282.159,32 €), l’ampliació de la xarxa de clavegueram entre la C-31 i l’estació de bombament principal Cubelles (556.979,20 € ) i l’adequació i arranjament de diferents espais verds (421.141,34 €).
Font:

5.2.09

La mort de Mercedes Conesa ,periodista i dona respectada en mitjans de comunicació surt avui a tots els diaris amb molta consternació . Teniu una mostra a l’article que li dedica Arcadi Oliveres ,President de Justícia i Pau .


Fallece Mercè Conesa, madre del periodismo comprometido de BCN

La periodista, de 55 años, formó parte de la redacción de EL PERIÓDICO desde 1982

Entusiasta y rigurosa, supo ganarse el respeto de las oenegés y los colectivos en lucha.

ARCADI Oliveres
PRESIDENTE DE JUSTÍCIA I PAU

A primeros de diciembre pasado, a Mercè Conesa le fue otorgado el galardón Ofici de Periodista que distingue y valora cada año el trabajo comprometido y bien hecho de alguno de los componentes del amplio abanico de partícipes en la prensa y otros medios de comunicación.Recuerdo que Mercè recibió el premio con una fuerte mezcla de discreción y elegancia que no escondía la satisfacción de los allí presentes y la suya propia por el reconocimiento recibido. No olvidó elogios para el colegio que la homenajeaba y para el decano que lo presidía y recordó méritos y anécdotas de algunos compañeros galardonados antes que ella. Me impresionó sobre todo el llamamiento a sus compañeros para que practicaran una información veraz, próxima a los ciudadanos y desvinculada de intereses.Resulta oportuno y reconfortante referirse a una periodista de su experiencia cuando nos damos cuenta de la sutilidad de la información y del diferente potencial mediático de los agentes que la dirigen. Escribo estas líneas recién llegado de Belém do Pará, donde unas 100.000 personas asistentes al Foro Social Mundial con la voluntad de presentar otras formas de organizar el mundo recibieron mucha menos atención informativa que un millar de poderosos del planeta que desde Davos dicen pretender poner en marcha medidas cosméticas para reparar una vida económica y política que ellos mismos han estropeado..
Seguir llegint a ...
MÁS INFORMACIÓN
Artículo de Arcadi Oliveres: 'Periodista con personal oficio y social beneficio'

Fallece Mercè Conesa, madre del periodismo comprometido de Barcelona

Font : http://www.elperiodico.com/

3.2.09


Pic& Jazz

Dia 5 de febrer ( dijous)

DUET JAZZ

Gorka Garay – saxo tenor i soprano
Aleix Forts - contrabaix

Preu entrada : 10 euros
Consumició mínima 3 euros
Horari de 19,30h a 21 h

Aforament limitat




A qui desconeix l’espai .....

Pic&Jazz es troba situat en un carreró del casc antic de Cubelles, a prop de la Plaça de la Font. Va néixer a l’any 2004 com a remodelació de l'antic Celler del Racó. Tant hi pots prendre una copa com fer un mos.

Pic&Jazz: c/ Jacint Verdaguer, 20.
Tlf: 93 8952914- Cubelles
XERRADA OBERTA A TOTHOM

Proper dilluns 9 de febrer de 2009
a 2/4 de 6 de la tarda (17:30)
Sala de Reunions del Centre Social


A càrrec de:
Marta López Tapiolas
Professional en Teràpies Naturals

(Naturopatia, Kinesiologia, Flors de Bach, Nutrició,
Homeopatia, Reiki, Creixement personal, Programes
antiestrès i ansietat)


- EMMALALTEIX NOMÉS EL NOSTRE COS?
- QUÈ PODEM FER PER SENTIR-NOS MILLOR?
- TRACTAMENT COMPLEMENTARI AMB TERÀPIA NATURAL
- TRACTAMENT DE LES EMOCIONS




Organització:

ASSOCIACIÓ CATALANA D'AFECTATS DE FIBROMIÀLGIA (ACAF).
SEU TERRITORIAL DE CUBELLES


En marxa les obres de restauració de les quadres del Castell

Notícies - Promoció Cultural
03/02/2009

Acaba de començar una nova fase de la restauració del Castell dels Marquesos d’Alfarràs, seu de l’exposició permanent del pallasso Charlie Rivel des de fa gairebé 3 anys. En aquesta ocasió es tracta d’arreglar les quadres, reposant el sostre que va caure, per tal de convertir-les en un espai d’exposicions diàfan.
Aquestes obres s’emmarquen dins el conveni que la Diputació de Barcelona va signar amb l’Ajuntament de Cubelles a la dècada dels 80 i que, de moment, ja ha servit per condicionar la coberta, acabar les obres de la planta baixa de l’edifici, o restaurar la façana. Aquesta nova fase de restauració està previst que es perllongui durant tres mesos i també inclourà la construcció d’uns serveis pels visitants.
El Castell dels Marquesos d’Alfarràs és un edifici construït sobre les restes d’una vila romana i del castell medieval, remodelat al segle XVII. L’Ajuntament de Cubelles el va adquirir el 1989 i des del 1993 la Diputació hi ha fet diversos treballs històrics i arqueològics.
Font:
http://www.cubelles.cat/

2.2.09




La xatonada 2009 comença a prendre forma


El període d’inscripció dels concursos de Mestres Xatonaires ja està obert i es tancarà l'11 de febrer o en el moment que es cobreixin les 30 places
Font: Ràdio Cubelles

El proper 15 de febrer se celebra la 8a Xatonada Popular de Cubelles que, com l’any passat, es farà al nucli antic de la vila. Els actes començaran a les 11 del matí, amb la celebració de la 8a edició del Concurs de Mestres Xatonàires i de la 6a en categoria infantil, en aquest cas, organitzada en col·laboració amb l’Associació d’Hostaleria i Comerç. A les 12 del migdia el jurat qualificador començarà el tast dels plats participants i emetrà un veredicte que es coneixerà a l’1 de la tarda, a l’escenari de la plaça de la Vila.
Font: Ràdio Cubelles