11.3.11

Diari de Cubelles



Hi ha sentiments difícils d'expresar amb paraules. Fem que el nostre comportament sigui fidel al testimoni i al record d'una persona com l'Aurora. Amb la seva absència la nostra comunitat pateix una gran pèrdua.
Xavier Grau Roig
Les Dones de La Fita ,del grup en que tu erets un puntal ,quedem ferides amb aquest tret difícil de pair, Recordem imatges en que deu anys mes joves varem iniciar una futura realitat avui ja arrelada i en que molts dels teus projectes son avui actes reconeguts i amb sòlides en el grup del que tu Aurora eres un pes importantissim.

Agraïm totes les mostres de condol a traves de mails i de Facebook

Associació Dones La Fita

9.3.11

L´entitat de Dones La Fita comunica el traspàs de la nostra amiga i una de les sòcies fundadores de la entitat
Aurora Garcia Bertomeu
Dolgudes per una absència no desitjada us fem saber que dijous dia 10 , a les quatre de la tarda al Tanatori de Sancho d´Avila es farà l’acomiadament.

Associacio Dones La Fita de Cubelles



Els grups de Dones de Cubelles,La Mar,Por Derecho Propio i Dones amb Iniciativa , dolgudes ,acompanyen en aquest trist dia a la nostre entitat.Gracies companyes.

7.3.11

Per motius de salut de Aurora Garcia Bertomeu sòcia ,amiga , membre de la Junta i una de les fundadores del grup , aquest any el sopar de sòcies i amigues al Restaurant La Font ,l’entitat de Dones La Fita ha considerat oportú suspendre’l .

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
LECTURA MANIFEST INSTITUCIONAL AJUNTAMENT DE CUBELLES

DIMARTS 8 DE MARÇ A LES 12 H A LA PLAÇA DE LA VILA

6.3.11




















CARNAVAL DE CUBELLES 2011










































Arxiu anys /2002/2003/2009/2010
Fotos 2011/Prudencia Carrasco i Xavier Grau


Mati de diumenge solejat. Veïns i veïnes de Cubelles apropant-se a la rotonda de la entrada a Cubelles on ja fa anys a la Fita de Terme es fa lectura del Manifest del 8 de març Dia Internacional de les Dones. Hi som una representació important i podeu veure a les fotos dels últims anys que pràcticament alguns i algunes no es mouen de la foto d’anys anteriors ! Aquest any Aurora Garcia Bertomeu ,un dels eixos dels grups convocants per motius de salut no hi era present. Molt trobada en falta per part de tothom la seva absència aquest any per primera vegada i per part de tots i totes ,desitgem salut i força, estimada amiga i gracies per ser una referencia per totes nosaltres .


I ara a fer una ullada a les fotos.... .




fotos /Xavi Grau/Prudencia Carrasco/Manifest 2011

MANIFEST DEL 8 DE MARÇ DE LES ASSOCIACIONS DE DONES DE CUBELLES EN EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES


El compromís de les dones per la lluita en favor de la igualtat, i contra la violència masclista, ha permès que un any més les dones de Cubelles puguem celebrar, davant La Fita de terme, el Dia Internacional de la Dona.

En la darrera dècada, dos lleis claus, l’estatal per a la igualtat efectiva entre dones i homes, i la catalana per a l’eradicació de la violència masclista, han establert noves fites en el camí vers la igualtat que han comportat:

condicions laborals que afavoreixin l’equilibri entre la vida professional i personal
mesures per prevenir i combatre la violència masclista ncorporació de valors educatius més igualitaris i equitatius

Malgrat les fites assolides,cal continuar avançant i fer front a les desigualtats entre dones i homes. Encara persisteixen les desigualtats polítiques, econòmiques i socials. Unes desigualtats que provoquen discriminacions en el mercat laboral, en la representació social i política, en la participació, en el repartiment del treball domèstic i reproductiu, en els mitjans de comunicació, etc.

A aquesta situació de partida, se li afegeix el context de crisi econòmica, que està provocant un empitjorament de les condicions econòmiques i socials de les dones. La crisi ha generat nous focus d’exclusió social i ha empitjorat la situació dels que ja existien. L’exclusió social femenina i la feminització de la pobresa augmenten als nostres municipis.

Per tots aquests motius, avui, Dia Internacional de les Dones, els grups de dones de Cubelles:
Associació de Dones la Fita, Associació Por Derecho Propio, Dones amb ICV i Dones La Mar

Convidem a totes les administracions i a la ciutadania de Cubelles a treballar i donar suport per a :

Eliminar els estereotips que constrenyen les identitats de les persones i que limiten les seves opcions personals, formatives, laborals o sexuals. Per això, cal invertir tots els esforços possibles per a que la coeducació sigui un fet en tots els espais educatius dels nostres pobles i ciutats.

Rebutjar i condemnar qualsevol acte de discriminació i racisme als nostres municipis. Fets d’aquesta naturalesa s’estan donant en l’actualitat i s’ha de tenir fermesa per combatre’ls atès que poden atemptar les condicions de vida i el dret al ple desenvolupament de les dones així com malmetre la cohesió dels pobles.

Desenvolupar unes polítiques socials eficaces i uns serveis públics de qualitat, que tinguin presents les necessitats de les dones i que combatin l’especial impacte que la pobresa té en la població femenina.
Millorar les condicions de les dones en el mercat de treball i eliminar les desigualtats encara existents, especialment, la bretxa salarial i la segregació sectorial i ocupacional, que continua perjudicant seriosament les dones.

Dur a terme Plans d’Inclusió Social amb perspectiva de gènere, que
garanteixin la lluita contra aquestes situacions de manera transversal.

Fer inviable que dones de tot el món continuïn morint a mans de les seves parelles, o siguin sexualment explotades, violades, assetjades, mutilades o vexades fins a extrems inexcusables per la humanitat.
Reconèixer i socialitzar els treballs de cura de les persones, de la llar i de la vida, i aconseguir una corresponsabilitat real per a que les dones deixin de patir les conseqüències que la responsabilitat exclusiva té per la seva salut i pel seu desenvolupament personal, professional i social.


Cubelles, 6 de març del 2011

















No entenc res ! A la carnisseria d´en Ramon ,enaguets despatxaven la carn !
i a la peixateria Mar ... vaquetes despatxaven el peix ! i a DECO una vaqueta molt primeta al mig de la botiga ...
El mon es boiggggggggg... per Carnaval !