21.10.06

DIARI DE CUBELLES
Aquest és un espai de comunicació i intercanvi d'opinions
sobre i per Cubelles. Preguem als lectors i als autors dels comentaris oberts que siguin respectuosos amb la diversitat d'idees i de sensibilitats.
Només des del raonament sincer i l'honestedat podem enfortir democràticament el nostre poble.
L'e-mail del DIARI DE CUBELLES és diaridecubelles@yahoo.es (podeu enviar opinions, comentaris, suggerències...)


NOU RECORD DE VISITES EN LA DARRERA SETMANA GRÀCIES A TOTS I TOTES
DIVENDRES Fri, October 20, 2006
43
DIJOUS Thu, October 19, 2006
44
DIMECRES Wed, October 18, 2006
34
DIMARTS Tue, October 17, 2006
40
DILLUNS Mon, October 16, 2006
30
DIUMENGE Sun, October 15, 2006
15
PROMIG DE VISITES CADA DIA Average: 30
TOTAL VISITES DARRERA SETMANA: 211

20.10.06

Opinió
Iniciativa per Cubelles , sempre ha estat en el punt de mira, mitjançant persones afins a d´ altres objectius, i fent ús de comunicats en determinats fulls, premsa i mitjans de difusió , falsejant i en nom de la seva veritat, falsejada també, predisposats a ofendre ,si es que han pogut en determinats moments intentar-ho, clar està ,ja a que a la llarga la veritat surt i rebota a la cara de qui es permet utilitzar determinades paraules ofensives , per donar ocasió puntual a la difusió de ¨ incomestibles¨ comunicats.

Iniciativa per Cubelles, fins a on conec, perquè hi soc, com a membre de la executiva ,ha demostrat ,sovint , una templança i un respecte a la hora de valorar, la maledicència de fets puntuals, en boca i per gent molt qüestionable i mai que recordi , hem contestat a aquestes agressions, verbals o per escrit ,tot i tenint elements a desensellar aquests comentaris .

Creiem amb les persones ,recordeu ¨i amb les persones¨ i el respecte cap a tothom a opinar el que vulgui, se sap que la merda rebota mes tard o mes aviat, en poques paraules ( i perdoneu l´expressió).
Ara bé tenim amb la lectura d´ aquests comentaris d´ aquests últims dies , relacionats amb el tema de fons de un cartell que si bé en un altre contingut no tindria cap mena d´ importància, ja que surt a totes les cantonades de Vilanova i de Garraf i a d´altres mitjans ,si tenim que comentaristes , han aprofitat el contingut, per intentar implicar i faltar amb el respecte al grup i cap a la persona d´un membre de ICB, com Xavi Grau, i a més com regidor en el punt de mira d´un govern feble i en aquests moments, oportunament qüestionable i aprofitant els moments tensos viscuts, i aprofitant l´ocasió per tirar merda a la olla que ja cou ,en mans de qui ? han volgut remenar bé els continguts , per intentar un efecte negatiu cap a un grup, que només ha demostrat el que ha fet ,que es treballar dins aquesta legislatura, tan pobre de continguts resultants en benefici dels vilatans .

I vet a aquí, quina casualitat!!! que aprofitant tota aquesta situació i per un cartell de convocatòria per part d´ una web ,que , si té, continguts d´ un grup anomenat Iniciativa per Cubelles, qui decideix el contingut i el domini de la web, no valora imprudenment , ignorant l´ efecte resultant i ens trobem ,que aquests continguts ocasionen i fereixen i responsabilitzen a Xavi Grau amb comentaris ofensius a la seva persona , i avui mateix segueix el mateix cartell donant portada, caducat ja i sota la responsabilitat de qui té l´ auditoria i el domini de treure els continguts, no fent cas sembla ser..

Bé , quin es el pretext i que es pretent ?

Evidentment aquesta actitud, no fa res més que sumar i fer costat al que tantes vegades nosaltres hem ignorat ,per demostrar que es pot ser d´ un altre manera ,de fer,i de ser, personalment ja en tinc prou !!!
Si cal potser val la pena o reflexionar o tirar de la corda i dir prou de servir la cullera a qui en té ganes d´ utilitzar amb malicia per ferir a persones i a un grup honest i treballador per el poble.

Maria Trives
DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

SOBRE FEIXISME I ANTIFEIXISMES
A ningú li agrada que l'insultin gratuïtament i a mi tampoc. Aquesta darrera setmana en que a propòsit d'un pàgina web (www.cubelles.ca) uns i altres intenten imposar-me el seu pensament, m'hi rebel.lo i no ho accepto. Rebutjo públicament que uns vulguin imposar-me el feixisme i també rebutjo públicament que altres vulguin imposar-me l'anti-feixisme: toca defensar la llibertat i el respecte per la pluralitat. Sense més comentaris. Per no malmetre més espai en una polèmica estèril, vulll aprofitar-lo adjuntant-vos l'últim crit d'Amnistia Internacional en defensa dels drets humans amb la intenció que reflexionin els dos o més autors de la polémica innecessària i que personalment dono per tancada.
Parisa, Iran, Khayrieh, Shamameh, Kobra, Soghra y Fatemeh son siete mujeres iraníes condenadas a morir lapidadas. Firma ahora para intentar salvarlas.
Rellena tus datos para enviar una carta (leer) al Líder de la República Islámica de Irán pidiendo la inmediata conmutación de la pena de muerte por lapidación de estas siete mujeres. Con esta campaña Amnistía Internacional se suma y apoya el esfuerzo de un grupo de mujeres activistas iraníes que están trabajando para terminar con la lapidación en su país.

La lapidación es un método de ejecución por el cual numerosas personas lanzan piedras contra el/la condenado/a hasta matarlo/a.
Lapidación en Irán. Aunque en diciembre de 2002 había esperanzas para el fin de la lapidación en Irán, el 18 de septiembre de 2003 se publicaba en el Boletín Oficial iraní una ley titulada "Reglamento de ejecución de penas de condena equivalente al delito, lapidación, muerte, crucifixión, ejecución y flagelación". Este año 2006 es el año en que Irán ha reanudado las ejecuciones por lapidación. Informes recibidos indican que en mayo de 2006 un hombre, Abbas Hajizadeh, y una mujer, Mahboubeh Mohammadi, habrían sido ejecutados por lapidación en un cementerio de Mahshhad. Más de un centenar de miembros de la Guardia Revolucionaria y de las Fuerzas Bassij habrían participado en ella.
Testigos oculares. Un presunto testigo ocular de una lapidación en Irán describió así su experiencia: «El camión depositó un gran montón de piedras grandes y pequeñas junto al erial, y luego dos mujeres vestidas de blanco y con la cabeza tapada por un saco fueron conducidas al lugar [...] la lluvia de piedras que cayó sobre ellas las dejó convertidas en dos sacos rojos [...]. Las mujeres heridas cayeron al suelo y los guardias revolucionarios les golpearon la cabeza con una pala para asegurarse de que estaban muertas».
La descripción del proceso según una organización de mujeres de Irán que lucha por la abolición de la lapidación es: “Hacen la ablución (baño ceremonial del cuerpo) y lo cubren en una tela blanca llamada “kafan”, y luego entierran a la mujer en un agujero en el suelo, hasta el pecho. Luego empiezan a tirar piedras a la cabeza hasta que ella muere. Si ella sobrevive el apedreamiento y consigue salir del agujero del suelo su situación dependerá de cómo fue probado el adulterio. Si el adulterio ha sido probado por las declaraciones de testigos, ella es vuelta a meter en el agujero y se continuará apedreando hasta su muerte. Si por el contrario ella fue la que confesó adulterio, entonces es libre”.Tamaño de las piedras. En el Código Penal iraní viene descrito el tamaño de las piedras que deben usarse. En su artículo 104 se establece que, para la lapidación por adulterio, deben de utilizarse piedras "no tan grandes que como para matar a la persona de uno o dos golpes, ni tan pequeñas como para no poder considerarlas piedras".Posición del reo. La ejecución por lapidación suele llevarse a cabo estando el/la condenado/a enterrado/a en el suelo hasta el cuello (para hombres) o hasta el pecho (mujeres) mientras una multitud de gente le arroja piedras (art. 102 del Código Penal Islámico Iraní).
Provocar dolor antes de morir. La muerte por lapidación suele producirse por daños en el cerebro, asfixia o una combinación de lesiones. En el caso de adulterio de personas casadas hace mucho tiempo, el artículo 84 establece que deberán de ser flageladas antes de la lapidación.Qué opina Amnistía Internacional. Amnistía Internacional se opone rotundamente a la pena de muerte en cualquier caso y método. La lapidación, un método especialmente brutal al tratar que la víctima sufra más antes de morir, acentúa la inútil crueldad de la pena capital.
Desde sus inicios a principios de la década de los 60, Amnistía Internacional ha trabajado por la abolición de la pena de muerte en todo el mundo a través de campañas de sensibilización, presión política, investigando en el terreno, etc.
Son numerosos los éxitos que ha conseguido Amnistía Internacional en este campo. Hoy, por primera vez en la historia, hay más países que han abolido la pena de muerte que aquellos que la mantienen. Hoy, por primera vez en la historia, hay zonas libres de pena de muerte en el mundo, como Europa.
Amnistía Internacional no dejará de denunciar la pena de muerte y los gobiernos que la practican hasta que la toda humanidad quede libre de este cruel, ineficaz e inhumano castigo.

18.10.06



Informació especial

L´acció de Govern d´ICb a partir d´un

PACTE PER CUBELLES

Podeu trobar totes aquestes informacions a http://www.cubelles.com/

Educació i Joventut
Primer acte del projecte "Cubelles, ciutat educadora", el 19 d'octubre
19-10-06

Governació
Acte presentació del nou inspector de la policia local avui al centre social
18 -10-06

Educació i Joventut
La regidoria d’Educació impulsa el projecte "Cubelles, Ciutat educadora" 10-10-2006

Governació
Miquel Córdoba nou inspector de la Policia Local
Es reforça el quadre de comandaments seguint les directrius del Pla de Qualitat i Millor
09-10-2006

Participació Ciutadana i Comunicació
Aprovat definitivament el Reglament de Participació Ciutadana (RPC)
20-09-2006

Educació i Joventut
L’ampliació de la llar d’infants, gran novetat del curs escolar 2006-2007 .L’esperada obra està previst que estigui acabada l’11 de setembre. D’altra banda, l’IES posa en marxa la segona línia de batxillerat, mentre que el Charlie Rivel està a l’espera d’estrenar nou gimnàs i cuina al centre
21-08-2006

Governació
La Policia Local presenta la seva memòria d'activitats del 2005
07-08-2006

Governació
El Pla de Qualitat de la Policia Local podria començar a aplicar-se abans de l'agost amb la incorporació de quatre nous agents
20-06-2006

Educació i Joventut
L’Espai Jove ja és Punt d’Informació Juvenil per a la Generalitat
07-06-2006

Educació i Joventut
El projecte per la construcció del gimnàs del CEIP Charlie Rivel tira endavant
29-05-2006

Participació Ciutadana i Comunicació
Aprovat inicialment el Reglament de Participació Ciutadana i el del Consell de la Vila
17-05-2006

Educació i Joventut
Aprovada l'actualització del Pla Local Jove per al 2006
21-03-2006

Educació i Joventut
L'Ajuntament aconsegueix el compromís d'Educació per fer el gimnàs del Charlie Rivel i la tercera escola
15-03-2006

Governació

Governació aposta per un model de policia local molt més propera al ciutadà
24-02-2006

Educació i Joventut
La regidoria de Joventut posa en marxa el carnet de l'Espai Jove
23-02-2006

Educació i Joventut
Comencen les obres d'ampliació de la llar d'infants "La Draga"
15-02-2006

Governació
Segueix endavant el Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local
29-11-2005

Governació
La Policia Local es trasllada a les noves dependències del carrer Arles de Tec
07-11-2005

Educació i Joventut
L'IES Cubelles, gran novetat del curs escolar 2005-2006
29-08-2005

Participació Ciutadana i Comunicació
Participació Ciutadana i Informàtica organitzen unes jornades d'accés a les noves tecnologies
22-06-2005

Educació i Joventut
Torna el Camp de Treball a Cubelles
22-06-2005

D´altres informacions

StopEndesa insta els ajuntaments del Garraf i el Penedès a pronunciar-se contra la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles
20-04-2005

Participació Ciutadana i Comunicació
El reglament de Participació Ciutadana i del Consell de la Vila, a la web
19-04-2005

Altres Informacions
ICb sol.licita més informació sobre la tèrmica al departament de Medi Ambient
07-04-2005

Participació Ciutadana i Comunicació
S’aprova el Reglament de Participació Ciutadana
23-03-2005

Altres Informacions
Stopendesa i ICB, a la presentació del "Manifest per a una nova cultura de l'energia a Catalunya
16-03-2005

Educació i Joventut
El ple aprova unànimement el Pla Local Jove
22-12-2004

Educació i Joventut
La Generalitat adjudica les obres de la segona fase de l'escola
29-11-2004


Educació i Joventut
Joventut continua treballant en el Pla Local Jove
05-10-2004

Participació Ciutadana i Comunicació
La regidoria de Participació Ciutadana a punt de completar el reglament de Participació
09-09-2004

Educació i Joventut
Les obres de la nova escola de primaria i el nou menjador del CEIP Charlie Rivel seran entregades el 5 de setembre a l’Ajuntament
19-08-2004

Participació Ciutadana i Comunicació
El regidor de Participació Ciutadana creu que s’han de buscar nous canals informatius sobre la tèrmica
29-07-2004

Educació i Joventut
Acabats els primers treballs de rehabilitació de l’ermita de Sant Pau
24-07-2004

Educació i Joventut
Dilluns va començar el camp de treball "Recuperem l'ermita de Sant Pau"
14-07-2004

Educació i Joventut
La segona escola de primària a punt per inaugurar-se al setembre
12-07-2004

Educació i Joventut
La regidoria de Joventut, el CE Kitsch i la Parròquia presenten el camp de treball "Recuperem l'ermita de Sant Pau"
21-06-2004

Educació i Joventut
El col·legi Charlie Rivel es desmassificarà al setembre amb la posada en marxa de la segona escola de primària
20-05-2004

Participació Ciutadana i Comunicació
Es presenta a les entitats l'esborrany del Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament Orgànic Municipal
09-02-2004

Participació Ciutadana i Comunicació
La regidoria de Participació Ciutadana presenta el Reglament Orgànic Municipal a les entitats
05-02-2004

Educació i Joventut
S'obre el procés de licitació de les obres de la segona escola de primària
09-12-2003

Governació
La Policia Local es trasllada avui a les dependències provisionals
06-08-2003

Educació i Joventut
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat es compromet a construir la primera fase de les obres de la segona escola primària per al curs 2004-2005
25-07-2003

Alcaldia
El nou equip de govern anuncia en roda de premsa el nou cartipàs municipal
26-06-2003
http://www.ubelles.com/

Iniciativa per Cubelles - ICb
Pilar González ( ICb) Educació i Joventut
Xavier Grau ( ICb) Participació Ciutadana i Governació
Governació

Acte presentació del nou inspector de la policia local avui al centre social

La presentació, adreçada a les entitats del municipi, tindrà lloc a dos quarts de nou al centre Social
Avui a dos quarts de nou del vespre es farà una presentació al centre Social de la vila, al carrer Joan Roig i Piera nº3, del nou inspector en cap de la policia local de Cubelles, Miquel Córdova. Es tracta d’un acte organitzat per la regidoria de governació, adreçat a les entitats del municipi i als mitjans de comunicació, tan locals com comarcals.
La Policia Local de Cubelles disposa des del passat 1 d’octubre d’un inspector, seguint les directrius del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local, presentat recentment. La persona escollida per ocupar aquest nou càrrec de comandament ha estat Miquel Córdoba García (Barcelona, 1951), un professional altament format i vinculat al llarg de tota la seva trajectòria a les policies locals. Aquest era un dels requeriments de l’Equip de Govern a l’hora cercar el perfil de la persona que ha de dirigir el cos policial.
El nou inspector té una àmplia experiència en el desplegament dels Mossos d’Esquadra sobre el territori, cosa que ha viscut en la seva etapa al capdavant de la Policia Local de Vilassar de Mar. El passat dilluns, 2 d’octubre, va ser presentat als agents del cos i dimarts als responsables dels diferents departaments municipals, amb qui ha expressat "vull treballar en equip". Precisament, Córdoba defensa una Policia Comunitària com a filosofia de treball dels seus agents, als que ha qualificat de "grans professionals".
La contractació del nou inspector és la primera, i possiblement més visible, actuació del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local, que la regidoria de Governació ha impulsat aquesta legislatura. La Coordinadora de Policies Locals de Catalunya va recavar la informació necessària per tal de proposar les millores que necessita la Policia Local per a afrontar el nou repte de servei comunitari a Cubelles, una població en constant creixement. Xavier Grau ha destacat la importància de la contractació de Córdoba perquè "ha d’aportar-nos la seva experiència en situacions similars per portar a aquesta policia als nivells que estem convençuts poden oferir". El regidor de Governació ha volgut agrair públicament "la tasca feta pel sots inspector, Joan Liñán, al capdavant de la Policia Local des de l’any 1990" i ha destacat que "la seva serà una experiència fonamental perquè la nostra policia segueixi creixent en qualitat de servei als ciutadans, com ho ha fet durant el seu comandament".
En Miquel Córdoba, que és inspector de Policia Local des de l’any 1996, es va llicenciar en Geografia i Història, en la especialitat d’Història Contemporània, per la Universitat Central de Barcelona el 1995; a més, el 2001 va cursar un màster en Estudis Policials per la Universitat de Barcelona. Actualment, és també professor de l’Escola de Policia de Catalunya de Mollet del Vallès i té un ampli currículum en diversos cossos policials locals, en la docència i com a articulista, en què s’ha especialitzat en la violència de gènere. Dins l’àmbit professional, Córdoba va entrar a formar part de la Guàrdia Urbana de Barcelona l’any 1980, on va anar ascendint i portant a terme diverses funcions fins que l’any 2000 es nomenat inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Dalt.
Ràdio Cubelles Dimecres, 18-10-2006

www.cubelles.com


Educació i Joventut

Primer acte del projecte "Cubelles, ciutat educadora", el 19 d'octubre .

A l’acte està previst hi assisteixin més de 50 entitats i personalitats de la vila. Està previst que també es presenti la campanya d’elaboració de la Guia d’Espais i Activitats Educadores de la Vila.
El proper dijous dia 19 d’octubre, a les 19 h, se celebrarà a l’Espai Jove del Centre Social de Cubelles el primer acte del projecte "Cubelles, ciutat educadora", amb la presència de la regidora d’Educació i Joventut, Pilar Gonzàlez.
A l’acte, al qual està previst hi assisteixin més de 50 entitats i personalitats de la vila, es presentarà la Carta de Ciutats Educadores, a la qual es va adherir l’Ajuntament de Cubelles el passat mes de juliol. En el manifest mitjançant el qual el Ple de l’ajuntament ha formalitzat la seva adhesió als principis de la Carta, s’expressa el compromís del Consistori de treballar per a fer realitat l’impuls educatiu de la vila i el debat i la reflexió sobre el present i el futur de l’educació a Cubelles. Alhora se sosté que els principals beneficiaris d’aquest impuls educatiu han de ser els nens i les nenes, els joves i les joves, sigui quina sigui la seva procedència i siguin quines siguin les seves capacitats, per tal que aquests puguin gaudir en condicions de llibertat i d’igualtat del dret fonamental a l’educació. Però també s’explicita que el compliment dels principis de la Carta també significa l’extensió d’aquest dret fonamental a totes les persones de la vila, amb independència la seva edat i de la seva condició social, i el compromís amb la formació dels habitants de Cubelles al llarg de tota la vida, des d’una perspectiva integral i integradora.
Finalment, en el text -aprovat per unanimitat de tots els grups polítics- el Ple de l’Ajuntament expressa la voluntat d’estendre la difusió i el debat entorn dels principis de la Carta a tot el món educatiu de Cubelles i a la resta de la seva societat civil, al seu teixit econòmic, social i cultural, amb l’objectiu d’avançar conjuntament cap a la consecució d’una ciutat plenament educadora, promotora de la formació en valors ètics i cívics, i bressol d’una ciutadania participativa, responsable en l’exercici dels seus drets democràtics i compromesa amb els principis de la igualtat i de la justícia social.
A l’acte que se celebrarà el proper dia 19, també es presentarà la campanya d’elaboració de la Guia d’Espais i Activitats Educadores de la Vila. Aquesta guia, que s’elaborarà al llarg d’aquest hivern amb la participació de tots els agents socials, econòmics, educatius i culturals de Cubelles, pretén donar a conèixer totes les possibilitats de la vila de Cubelles com a entorn educatiu, visualitzant totes les iniciatives, serveis, espais, propostes i equipaments que, més enllà dels espais educatius formals, també poden incidir en l’educació integral de tots els habitants de la vila.
Departament de Comunicació Dimarts, 17-10-2006
www.cubelles.com

17.10.06

DIA A DIA
Xavier Grau i Roig
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

La nostra "nit dels transistors"
L'any 1999, quan des de la regidoria de Comunicació vaig tenir la responsabilitat dels mitjans de comunicació municipals, la primera decisió presa amb convicció va ser la d'emetre en directe tots els Plens a través de Ràdio Cubelles. Pocs aleshores, tret dels meus companys directes i de la pròpia plantilla de l'emissora, van creure encertada la decisió. Amb el seguiment massiu del Ple de dilluns gràcies al treball encertat dels membres de Ràdio Cubelles tinc la satisfacció personal i política de coincidir actualment en la mateixa responsabilitat al capdavant de la regidoria de Comunicació. En plena celebració de l'exitós 25è aniversari, Ràdio Cubelles ha demostrat de nou el seu primigeni compromís amb la informació i amb la ciutadania. La nostra emissora municipal ha estat de nou a l'alçada de les circumstàncies, a voltes difícils, també durant tota aquest crisi de govern obrint els seus micròfons a tots els colors polítics i també a totes les sensibilitats ciutadanes sense exepcions. Com a professional del periodisme amb un cert grau de d'experiència i reconeixement, com antic col.laborador i antic director de Ràdio Cubelles em sento plenament orgullós d'haver compartit trajectoria, temps i esforç amb tots els col.laboradors d'una ràdio que dilluns va tornar a batre rècords de compromís cívic i professional amb la comunitat que l'acull i que li dona sentit. I va ampliar també les fronteres de l'espai comunicatiu cubellenc a través del notable seguiment que el Ple va tenir a través d'Internet (www.radiocubelles.net) per part de persones que, malgrat ser lluny, també estimen Cubelles. A tots ells, als emissors i als receptors, també moltes gràcies. 10.-
Penedès.

El ple de Cubelles aprova que la Diputació cobri els impostos de la vila.
ICB s'afegeix a ERC, PSC i ICV per aprovar la polèmica moció, i deixen el govern penjant d'un fil.

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles

El primer ple de Cubelles després de la ruptura del quadripartit va aconseguir aprovar la demanda dels dos grups sortints del govern: PSC i ERC van rebre el suport d'Iniciativa per Cubelles –encara al govern– i ICV per aprovar dilluns que la recaptació municipal deixi d'estar en mans privades perquè la gestioni la Diputació. La divisió va fer-se palesa fins i tot al grup de l'Entesa, atès que l'alcalde Josep Marcillas i el regidor Miquel Padreny van votar en contra de la moció, i Antonio Peregrina s'hi va abstenir. ICB va assegurar en el ple que el pacte de govern s'ha trencat, i que el partit està debatent el seu «paper d'ara endavant».

El ple va demostrar que el govern de Cubelles, format per Entesa per Cubelles i ICB després de l'expulsió d'ERC i PSC per un decret de l'alcalde, s'aguanta d'un fil; les declaracions de la regidora d'Iniciativa per Cubelles Pilar González, assegurant que el pacte de govern «està trencat» i que el partit «ha obert un debat intern per decidir quin serà» el seu «paper en el futur» creen una gran incertesa en un govern ja de per si minoritari. A més, cal destacar el fet que ICB va donar els seus vots a la moció presentada pels seus excompanys de govern.
«Donem suport per coherència amb el nostre programa electoral», va assegurar González durant la seva única intervenció en el ple municipal. La regidora va criticar la falta d'«hàbits democràtics» en el si del govern. «El nostre grup ha buscat el màxim consens», va dir, apuntant que «el menyspreu i la falta de respecte van desencadenar en la presentació d'aquesta moció», que finalment no va signar el seu partit, tot i votar-la favorablement. «Lamento la falta de capacitat de diàleg, que situa Cubelles com un poble amb permanent conflicte polític», va dir González. «En aquesta crispació no ens hi trobareu», va assegurar, i va afegir-hi que «s'ha actuat al marge d'ICB», i que el seu partit «no ha creat aquesta situació». En cas que ICB –amb dos regidors– marxés del govern, deixaria en solitari l'Entesa, amb tres representants a l'Ajuntament.

LA MOCIÓ DE LA RUPTURA
El regidor d'ERC Joan Rodríguez Serra va atribuir la seva destitució a la moció per aconseguir que la Diputació cobri els impostos de Cubelles. «Em va fer cessar perquè jo li vaig entrar una moció de recaptació municipal. Vostè estava molt emprenyat», va dir el representant d'ERC a Marcillas. La regidora del PSC Maria Lluïsa Romero va assegurar que el seu partit sempre ha volgut «una millor gestió de la recaptació i posar en ordre les liquidacions municipals». A l'oposició, la regidora d'ICV Mònica Miquel va destacar que si l'empresa privada que actualment gestiona els impostos rep entre «un 5% i un 5,5%» de la recaptació, la Diputació de Barcelona només cobrarà «un 2%». «Mireu els diners que podrem deixar de perdre», va dir Miquel. El regidor de CiU Joan Albet va anunciar l'abstenció del seu grup en la moció, per després votar-hi en contra. Albet va acusar el quadripartit de «posar el poble en la corda fluixa», i va qualificar d'«excusa» el fet que la recaptació sigui la causa del trencament del govern. Finalment, la regidora del PP Juani Navarrete va abstenir-se en la votació, i va qualificar de «depriment» la «imatge» donada al ple.
www.vilaweb.cat


Alcaldia

El ple aprova que la Diputació de Barcelona gestioni la recaptació municipal

La moció presentada per ERC i PSC va prosperar gràcies al recolzament d'ICV i ICb

La proposta de delegar la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona, que van presentar ERC i PSC, i que ha estat un dels desencadenants de la crisi política al consistori cubellenc, va rebre el suport majoritari en la sessió plenària ordinària celebrada dilluns a l'Ajuntament de Cubelles. Davant l’expectació d’una setantena de veïns, els grups d'ERC, PSC, ICV i ICb van donar el seu suport a aquesta delegació de la recaptació, que posarà punt i final a 24 anys de gestió per part d’una empresa privada.
El debat va ser llarg i, per moments, tens, tot i l’excel·lent comportament del públic assistent que va respectar el debat dels representants polítics i que es va limitar a mostrar la seva satisfacció en l’aplaudiment final. Tot i el clima enrarit que s’havia viscut a la població en els darrers dies, arran del cessament dels regidors d’ERC i PSC, el ple es va desenvolupar amb total normalitat fins al debat d’aquesta moció.
Joan A. Rodríguez (ERC) va obrir el torn de paraules fent una breu història de la trajectòria de l’empresa de recaptació municipal i dels motius que han motivat al seu grup a demanar un canvi de gestió. El republicà va vincular la presentació d’aquesta moció al seu cessament com a regidor de govern, rebutjant la postura defensada per l’Alcalde, Josep Marcillas, que va argumentar que la decisió havia vingut “per una pèrdua de confiança” amb els seus socis de govern. Maria Lluïsa Romero (PSC) també va referir-se a la millora en “l’eficiència i l’eficàcia” en la seva proposta de delegar la recaptació a la Diputació provincial i va coincidir amb ERC que el motiu del seu cessament ha estat la presentació d’aquesta moció. De la mateixa manera es va manifestar Mònica Miquel (ICV), que va alinear-se al costat d’ERC i PSC, justificant el seu vot en el fet que “després de tres legislatures, per fi va la vençuda”, en referència a la delegació de la gestió de la recaptació a la Diputació de Barcelona. La regidora ecosocialista va demanar un vot unànime de totes les forces que, finalment, no es va produir.
La manifestació més contundent la va formular Pilar González (ICb), que després de donar el seu suport a la moció, va assegurar que el seu grupdona el pacte per trencat” i va afegir que “hem obert un debat intern per definir el nostre paper d’ara en endavant”. En cas de decidir-se per abandonar el govern, aquest quedaria amb només tres regidors.
El PPC, per mediació de Joana Navarrete, va demanar explicacions sobre “el cost que té el servei a la Diputació”, així com el cost de resoldre el contracte amb l’actual recaptador. Navarrete va justificar la seva abstenció, “malgrat estar en contra de renovar el contracte amb l’actual recaptador”, en la falta d’informació sobre els serveis i costos de la Diputació. Similar posicionament va defensar el regidor Joan Albet (CiU), que considera que “els problemes de la recaptació són més d’una mala gestió municipal que no pas del recaptador”. El cap de llista de la federació nacionalista va explicar que el seu vot seria negatiu “perquè ho veiem com una proposta totalment partidista”.
Finalment, Josep Marcillas, Alcalde i regidor d’Hisenda, va reconèixer el seu error en portar el tema a una comissió informativa. “No era el moment adequat”, va expressar Marcillas que, malgrat tot, va tornar a desvincular l’expulsió d’ERC i PSC del govern de la moció presentada.Ens han volgut fer una moció de censura, ens han demanat que pleguem públicament... Havíem perdut la confiança”, va repetir el màxim responsable del govern cubellenc. Sobre el model de recaptació, Marcillas considera que es va limitar a “obrir un debat sobre la proposta presentada per l’empresa de recaptació” però que aquest “no es va produir”.

Departament de Comunicació Dilluns, 16-10-2006
www.cubelles.com
La recaptació municipal de Cubelles la gestionarà la Diputació.

La moció del PSC i ERC tira endavant amb els vots contraris de dos dels tres regidors de l'Entesa.
Per VD 17/10/2006 1:48:29

El plenari d'octubre ha estat força tens per la situació que s'ha donat en els darrers dies pels cessaments dels regidors dels PSC i ERC que formaven coalició en el govern perquè, segons diuen, no estaven d'acord amb la proposta de recaptació municipal de l'alcalde Marcillas. Els dos partits demanaven que la gestió econòmica fos portada per la Diputació de Barcelona, cosa que Marcillas volia que continués portant-la l'empresa privada que se n'ha fet càrrec els darrers anys.
Cubelles tindrà un nou ens gestor de la recaptació municipal que tants maldecaps ha portat al govern de Josep Marcillas. La moció ha estat el tema que ha centrat el ple ordinari d'octubre celebrat aquest dilluns al consistori cubellenc i que ha rebut els vots a favor del PSC, ERC, ICV i l'actual soci de govern de l'Entesa, Iniciativa per Cubelles. Convergència i Unió i dos regidors de l'Entesa per Cubelles han votat negativament a la proposta, el tercer, Antonio Peregrina, ha preferit abstenir-se. Així, doncs, després de tres legislatures en que la manera de gestionar l'economia local ha estat polèmica en més d'un plenari, finalment, la població del Garraf tindrà una empresa pública al darrere que portarà la recaptació, abaratint els costos que fins ara tenia l'Ajuntament al respecte. Els partits que són favorables a la proposta han coincidit en manifestar que no hi ha hagut transparència per la falta d'informació respecte el contracte amb l'empresa que ha estat portant la recaptació ni en altres documents d'hisenda. L'alcalde ha sortit del pas de les acusacions explicant que en tot moment aquest tema era per debatre'l en comissió informativa amb tots els grups. Segons el republicà, Joan A. Rodríguez Serra, la Diputació de Barcelona “garantirà transparència, experiència, professionalitat i el cost serà més econòmic del que està cobrant ara l'ens privat que és de 425.000 euros”. A tot això, des d'Iniciativa per Catalunya, Mònica Miquel ha matisat durant tota la seva intervenció la situació que ha esdevingut a la moció d'aquest dilluns. Miquel ha explicat que “aquesta és la tercera vegada en tres legislatures que es discuteix sobre qui ha de portar la gestió econòmica del poble, quan està clar que ha de ser la Diputació ja que cobra un 2% de tota la recaptació i l'empresa actual se n'emporta el 5%”. Tant ICV com ERC han demanat la dimissió de Josep Marcillas.Pel que fa a Iniciativa per Cubelles, que actualment estan governant en minoria amb l'Entesa, la seva portaveu Maria Pilar González ha lamentat la falta de diàleg entre els socis de govern i considera que “s'ha trencat el pacte de govern, per això haurem de prendre una decisió properament amb l'assemblea”. Segons González, han recolzat la moció “per coherència amb el programa electoral i perquè l'assemblea així ho ha votat”. Per tant, ara queda la porta oberta a una situació que encara pot agreujar més la situació de l'Entesa per Cubelles.
www.vilanovadigital.com

15.10.06

DIA A DIA
XAVIER GRAU
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

DEMÀ HI HA PLE
Demà dilluns hi ha Ple i els tretze regidors i regidores de l'Ajuntament cal que estem, plegats, a l'alçada de la responsabilitat ciutadana que han dipositat en nosaltres els veïns i veïnes de Cubelles. Arribem a una sessió plenària precedida per una setmana intensa de greu discrepància partidista que ha fet caure el Govern municipal. Penso que, al marge del debat polític i democràtic que demà hi hagi entorn a l'important tema de l'Hisenda i la Recaptació Municipal, cal establir un procés de diàleg franc entre els conjunt de totes les forces polítiques per no decebre la confiança que la ciutadania diposita en nosaltres. Al Ple es pot defensar tot i totes les opcions són respectables. La democràcia no admet amenaces, ni xantatges ni veritats a mitges. És aquesta la seva grandesa i la seva debilitat alhora: la violència, a voltes física, i massa sovint de paraula i d'actitud s'ha de desterrar del panorama polític cubellenc i penso que anem fent camí en aquesta direcció. Però no podem badar: Cubelles reclama pas cap a una novíssima etapa que s'ha de liderar des del comrpomís étic amb el respecte per la pluralitat i l'exercici noble de l'acció política. No tots els polítics som iguals, i demà també caldrà demostrar-ho. Cal que estem, plegats, a l'alçada del compromís democràtic que voluntàriament hem escollit els representants polítics que tenim la responsabilitat i també l'honor de representar els veïns i les veïnes de Cubelles: per això, demà hi ha Ple. 9.-