17.6.05

AQUEST DILLUNS PLE EXTRAORDINARI DEL MES DE JUNY
La sessió es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles (107,5 FM)
Aquest dilluns, 20 de juny, a partir de les 8 de la tarda, tindrà lloc la sessió ordinària del ple de l'Ajuntament de Cubelles, corresponent al mes de juny.
L’ordre del dia recull fins a nou punts, entre ells destaquen:
.- El nomenament de la Comissió Municipal de Delimitació Territorial amb els termes de Cunit i Castellet per la zona de Trencarroques.
.- L’aprovació del Pla Especial per l’ordenació dels emplaçaments de les instal•lacions de telefonia mòbil i altres instal•lacions de radiocomunicació.
.- El Pla especial de conservació i rehabilitació del Molí de la Palma.
Notícia extreta de www.cubelles.org
L'ASSOCIACIÓ DE DONES LA FITA DE CUBELLES EN PROPOSA:

FIRMA PER UNA LLEI DE LA DEPENDÈNCIA UNIVERSAL

Hola a totes:
Ja podeu entrar a la nostra web (www.adne.tk) a firmar per una llei de la dependència universal. Recordeu que aquesta llei afecta a tothom i, especialment a totes les dones; no només a aquelles persones anomenades "dependents".
Gràcies i fins aviat!!
Organitza: Associació de dones no estàndards. www.adne.tk
COMUNICAT OFICIAL D'ATEUS DE CATALUNYA

Davant la convocatòria el proper dissabte 18 de juny a Madrid d'una manifestació promoguda per la jerarquia de l'Església Catòlica Romana, a banda d'altres organitzacions instrumentals, amb l'objectiu d'impedir la pròxima legalització del matrimoni civil entre ciutadans homosexuals, hem decidit donar la màxima difusió al text que trobareu tot seguit, que considerem prou il·lustratiu de la situació que s'ha creat, per tal de contribuir a la reflexió pública de tots els ciutadans.
Tanmateix us informem que la nostra associació posarà en marxa una campanya popular per promoure l'apostasia entre els ciutadans, de la que us informarem oportunament, per tal de manifestar el nostre total rebuig a la permanent ingerència clerical sobre l'autonomia del poder civil, que només cerca imposar els seus plantejament discriminatoris al conjunt de la societat, mostrant un menyspreu absolut pel caràcter aconfessional de l'Estat.
Us agrairem que doneu la màxima difusió a aquesta informació.
Ateus de Catalunya
Apartat de correus 13.112
08080 Barcelona
Tel.: 696 50 56 36

16.6.05

LES DONES DE LA FITA DE CUBELLES ES TRASLLADEN A L'HOTEL D'ENTITATS

Comunicat de premsa:
L´Associació La Fita disposa d´una nova seu al Hotel d´Entitats situat al carrer Joan Piera i Roig ( al costat del Castell de Cubelles).
Tenim els dilluns i dimecres de 18h a 20 h obert per vosaltres l´espai.
STOPENDESA INFORMA

NUESTRO PAÍS TRIPLICA EL LÍMITE IMPUESTO POR LA UEESPAñA PODRíA COMPRAR DERECHOS DE EMISIONES DE CO2 A BULGARIAPARA CUMPLIR EL PROTOCOLO DE KIOTO

El secretario general para la Prevención de la Contaminación yel Cambio Climático del Ministerio de Medio Ambiente, ArturoGonzalo Aizpiri, ha explicado que España podría comprar derechos de emisión de dióxido de carbono a Bulgaria para cumplircon las cuotas del Protocolo de Kioto.
Actualmente, España triplica el límite de emisiones impuesto porla Unión Europea y la entrada en vigor del Protocolo de Kioto vaa obligar al Gobierno a realizar este tipo de compras para podercumplirlo.
Más información en:
http://www.elmundo.es/elmundo/2005/06/16/ciencia/1118932501.html
DES DEL GEPEC ENS INFORMEN:

PLATAFORMA EN DEFENSA DE LES HORTES i LES RIBES DEL TER

> Les al·legacions presentades al Pla especialde les Hortes de Santa Eugènia de Ter
http://www.eldimoni.com/article.php?id_article=1777

> 17, 18 i 19 JUNYJornades sobre les Hortes i les Ribes del Ter:
«Tenim un riu!», a Girona, Salt i Sarrià de Ter
http://www.eldimoni.com/article.php?id_article=1413
ICb, INVITADA ALS TALLERS DEL FORUM SOCIAL DE LA MEDITERRÀNIA

Benvolgudes amigues, benvolguts amics: ens plau de convida-vos a participar al nostre taller "Els Plans d’Acció Energètics, Locals, Alternatius i Tous: Una aportació des del Manifest per una Nova Cultura de l'Energia"que tindrà lloc en el marc del Fòrum Social de la Mediterrània, FSMed, dijous 16 de juny, de 16 a 18 hores, al Bloc (sala) S21 de la Fira de Mostres de Barcelona. El taller consistirà en una presentació breu del Manifest per una Nova Cultura de l'Energia, en el marc de l'elaboració del Pla de l'Energia de Catalunya 2006-215, per, tot seguit, presentar, amb casos pràctics, com podrien definir-se i començar-se a aplicar els Plans d'Acció Energètics que s'hi proposen. La Fundació Terra farà propostes a escala domèstica i d'oficina, mentres que Eurosolar posarà Barcelona com exemple del que es podria fer en una ciutat. Us hi esperem!
Ecologistes en Acció de Catalunya
Eurosolar
Fundació Terra
Greenpeace -------------------------------------------------------------------------------------------------Ecologistes en Acció de CatalunyaCan Basté - Passeig. Fabra i Puig, 274.08031 Barcelona. tel 93 429 65 18http://www.ecologistesenaccio.org correu ecologistesenaccio.cat@pangea.orgAgenda ecologia: http://agenda.pangea.org/ecologia

13.6.05

STOPENDESA INFORMA
NOTA DE PREMSA
CONVOCATORIA VEÏNAL 5 DE JUNY 2005
PLATAFORMA CIUTADANA PER LA DEFENSA DEL MEDI AMBIENT
DE CUBELLES-CUNIT


El diumenge 5 de juny en el Casal municipal de Cunit la PLATAFORMA CIUTADANA PER LA DEFENSA DEL MEDI AMBIENT DE CUBELLES-CUNIT va convocar als veïns dels dos municipis per informar de les gestions realitzades amb ambdós Ajuntaments, altres organismes estatals i la empresa ENDESA GENERACIÓN SL a fi d’aturar qualsevol projecte d’instal·lació energètica contaminant. Una mostra d’aquestes gestions junt amb la història en fotografies de la Tèrmica es presentava en uns expositors.

En el transcurs de l’acte que va comptar amb la presència de 120 veïns, sense la representació del governs d’ambdós municipis, es va donar compte de la MEMORIA des de juny de 2004 a juny de 2005: un recull les gestions realitzades i les accions veïnals portades a terme per al desmantellament de la tèrmica actual; així com l’actuació en front de la presentació del Pla d’Energia de Catalunya 2006-2015.

Falta poc per arribar a les 10.000 signatures recollides, que es continuen recollint, de recolzament als principis de la PLATAFORMA, apostant per les energies renovables menys contaminats i d’escassa repercussió de CO2 a la atmosfera.

Entre les accions previstes de realitzar, hi ha la reunió amb el Conseller de Treball i Indústria per tractar el tema del futur emplaçament de noves centrals tèrmiques de cicle combinat i, en particular, el de la central del Foix.

Alhora que respecte al Pla Energètic 2006-2015 s’està preparant un document d’al·legacions que es presentarà des de la PLATAFORMA, des de les Federacions de Veïns de Cubelles i de Cunit; així com des dels veïns, mitjançant el recull d’un model que es repartirà per emplenar individualment.

Seguidament, després de manifestar l’aprovació a les accions fetes i per fer, els veïns van expressar la seva opinió i suggeriments entre el que destaca el recolzament a la lluita fins a l’obtenció dels objectius plantejats, a la continuïtat de la “casserolada i xiuletada “ a la porta de la Tèrmica, i més tenint en compte que cada setmana augmenta la participació.

Potenciar les campanyes de sensibilització d’alerta als projectes d’ampliació de l’empresa ENDESA GENERACION; així com dels efectes sobre la salut, el medi ambient, etc. En aquest sentit i com a acció immediata:

- Posar pancartes de "NO A LA TERMICA" o similar en els balcons.

- Posar enganxina fetes des de la PLATAFORMA per aquest fi amb la llegenda:
“TERMIQUES NO. HOSPITAL COMARCAL SI”.
També, podeu contactar per e-mail: fav@favcunit.net; així com visitar www.favcunit.net on publiquem les gestions i actuacions de la PLATAFORMA.

Fernando Alvarez Estevez José Botello
President FAV Cubelles President FAC Cunit
MÉS INFORMACIÓ CAMPANYES CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE NOVES TÈRMIQUES A CUBELLES: www.cubelles.ca i a stopendesa@yahoo.es
ICb I LA CAMPANYA ELECTORAL A GALICIA

Ens arriba, per part d'un insigne col.laborador i amic, la referència de la pàgina web http://www.fragaga.org/ que resulta molt recomanable per sergui els DESGAVELLS DE MANUEL FRAGA IRIBARNE. MOLT RECOMANABLE.

«Si a una mujer le preguntan con cuántos hombres se acuesta, no suele dar una respuesta absolutamente certera.Y en política pasa lo mismo»
Manuel Fraga, 11/6/2005

Ante os malos resultados que lle vaticinan os sondeos, hoxe Fraga atreveuse a comparar a sinceridade das persoas que respostan a unha enquisa electoral coa sinceridade das mulleres ao falaren da súa vida sexual.

Visita recomanable i més informació a http://www.fragaga.org/

12.6.05

DONES LA FITA DE CUBELLES PROPOSEN LES SEGÜENTS ACTIVITATS:

Recull d´informació aportada per Dones La Fita al Diari de Cubelles i trasmessa desde la Xarxa Feminista en relació a temes puntuals i d´interés .

PROPOSTA DE SOLIDARITAT DE LA XARXA FEMINISTA
En la darrera assemblea de la Xarxa Feminista, realitzada el passat 4 de juny, es va acordar, entre d'altres, que distribuiríem per correu electrònic alhora que ens afegíem a la campanya de suport de la Aung San Suu Kyi, lluitadora birmana pels drets humans al seu país, premi Nobel de la Pau (1991) que fa més de 9 anys que viu en arrest domiciliari i que el proper 19 de juny, complirà 60 anys. (en adjunt trobareu més informació sobre aquesta dona)

Des de la web www.actionburma.com fan una campanya per enviar e-mails a la Junta militar reclamant l'alliberament de Suu Kyi. És molt senzill, només cal posar el teu nom i la teva adreça electrònica, fer un clik a send i ja està.
www.xarxafeminista.org
xarxafem@xarxafeminista.org

CURS D'ESTIU GÈNERE, DRET I POLÍTICA
La Universitat Pompeu Fabra organitza el curs d'estiu Gènere, Dret i Política, coordinat per les professores Eugènia Revilla i Neus Torbisco del 4 al 15 de juliol.
www.upf.es/estiu

STOPENDESA INFORMA

Gràcies al treball desinteressat de diversos voluntaris i col.laboradors us oferim un ampli resum d'información relatius a la lluita contra la instal.lació de noves Centrals Tèrmiques a Cubelles.
Stopendesa+ICb= NO MÉS TÈRMIQUES A CUBELLES

UNA TIERRA CON LOS AÑOS CONTADOS
Plataformaarcos escribió "Luciano Lozano Muñiz
El actual modelo energético basado en la quema de combustibles fósiles (carbón, gasóleo, gas...) y la energía nuclear es insostenible. La única alternativa posible a corto plazo viene dada por un modelo energético basado en las energías renovables. El sistema energético debe someterse a los límites de la Naturaleza. No podemos sobrepasar la capacidad de la atmósfera para absorber CO2. Por otro lado, otros gases y partículas contaminantes ya afectan directamente a la salud de las personas.La temperatura de la Tierra aumenta a causa del CO2. El efecto invernadero es evidente. Las consecuencias de la subida de temperatura en un futuro próximo serán catastróficas para la Humanidad. Algunos inconscientes pensarán que estoy divagando y dirán: “no será ‘pa’ tanto”. Al mismo tiempo que está aumentando la temperatura se está originando un fenómeno contrario de enfriamiento que los científicos llaman “Oscurecimiento de la Tierra”.
SEGUIR LEYENDO EN: www.nodo50.org
ALGUNOS EFECTOS DE LAS TÉRMICAS
Notas de Prensa - Enviado el Viernes, 6 de Mayo de 2005 (19:32) por Rami
Plataformaarcos escribió "Los periódicos están ofreciendo informaciones que favorecen la imagen de IBERDROLA, que se gasta mucho dinero en publicidad. Es una pena, pero el dinero manda.Es mentira que la central térmica de ciclo combinado de Iberdrola reduzca las emisiones en un 60 %. Hay que decir la verdad. Las 3 centrales térmicas de ciclo combinado, dos de Iberdrola ( Enron + Guadalacacín Energía) y la Unión FENOSA, que está a punto de obtener la Declaración de Impacto Medio Ambiental, contaminarán el aire que respiramos y nuestras aguas. Iberdrola no reducirá las emisiones contaminantes, las sumará a las ya existentes, aunque estas térmicas sean menos contaminantes que las tradicionales. Arcos ya es el cuarto foco contaminante en CO2 de Andalucía.Aunque contaminen menos que las de carbón, estas tres centrales, con una producción de unos 2800 megavatios, emitirán gases contaminantes y vertidos tóxicos a las aguas. El gas natural que quemarán a la hora, será de 400 toneladas a la hora. Las principales emisiones serán: NOx : 775 kg. a la hora; CO : 225 kg a la hora; CO2 : 1.000 toneladas a la hora. Cuando funcionen con el peligroso gasóleo, estos datos serían mucho más altos. Además, emitirían toneladas de SO2. Iberdrola emitirá 5.000.000 de toneladas de CO2 al año.
SEGUIR LEYENDO EN: www.nodo50.org

EXPLICANDO LA FOTO DE LA CENTRAL DE CICLO COMBINADO
PlataformaArcos escribió:
"La foto que aparece en el inicio de nuestra página Web (y que puedes ver al final de esta noticia, pulsando sobre "Leer más..." corresponde a una de las chimeneas de una central térmica de ciclo combinado. En Arcos podríamos tener 7 chimeneas como esa.Cada chimenea sale de un cuerpo de 400 megavatios. En nuestra sierra, en Arcos, se pretenden instalar 1600 megavatios de la multinacional vasca Iberdrola y 1200 de Unión Fenosa. En total podrían ser 2800 megavatios. Aunque lo van a tener muy difícil.Plataforma Ciudadana No a las Térmicas"
LO QUE PODRIAN HACER POR CUBELLES LOS PARTIDOS QUE SE VANAGLORIAN DE TENER DIPUTADOS Y DIPUTADAS EN MADRID!!!
EL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS TRATARÁ DE UNA MOCIÓN CONTRA LA CENTRAL DE CICLO COMBINADO DE MORATA DE TAJUÑA

Un Diputado de Los Verdes, que fue en las listas del PSOE por Sevilla, ha presentado una sencilla proposición "no de Ley". Tiene su interés que le haya pedido al Gobierno que cambie en este tema: el texto es el siguiente:
"La construcción de una central térmica, de ciclo combinado, en Morata de Tajuña, en la provincia de Madrid, ha provocado el rechazo unánime de todos los vecinos del municipio, del Ayuntamiento en pleno (con todos los grupos municipales PP, PSOE y PP) y de numerosos sectores sociales de la comunidad autónoma madrileña. Las consecuencias de carácter ambiental y sanitario de este tipo de centrales, así como lo inconveniente del modelo energético que representa, han llevado a los vecinos a manifestar, reiteradamente, su firme oposición al proyecto.
PROPOSICIÓN NO DE LEY
El Congreso de los Diputados insta al Gobierno a revocar la Declaración de Evaluación de Impacto Ambiental de la Central Térmica de ciclo combinado de Morata de Tajuña, en la provincia de Madrid.
Y LO QUE PODRÍAN HACER POR CUBELLES LOS PARTIDOS QUE SE VANAGLORIAN DE TENER REPRESENTANTES EN EL PARLAMENT DE CATALUNYA!!!
La Asamblea de Madrid aprueba una moción contra la central térmica de Morata
Ayer, 5 de abril, la Asamblea de Madrid aprobó por mayoría una Proposición No de Ley que insta al Gobierno Regional a rechazar el proyecto de construir una central térmica en el término municipal de Morata de Tajuña, considerando que la emisión de óxidos de nitrógeno y de partículas en suspensión podrían suponer un grave riesgo para la salud y el medio ambiente.
La moción fue presentada por el Grupo de Diputados de IU y apoyada por el PSOE, los diputados del PP optaron por abstenerse.
MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA CAMPANYA D'STOPENDESA i ICb CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES A CUBELLES a: