21.4.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis







Diari de Cubelles ,recomana llibres per



Sant Jordi



Neus Català. Memòria i lluita
Autora: Elisenda Belenguer Mercadé


Gerda Taro, fotógrafa de guerra. El periodismo como testigo de la historia
Autor: Fernando Olmeda


Los libros arden mal.
Autor: Manuel Rivas

Sayonara Barcelona
Autor: Joquim Pijoan


Teresa Claramunt. Pionera del feminismo obrerista anarquista
Autora: Laura Vicente

La amante en guerra
Autora: Maruja Torres

El corazón helado
Autora: Almudena Grandes


Cuentos completos
Autora: Katherine Anne Porter


El·libro de la fiebre
Autora: Carmen Martín Gaite


Sayonara Barcelona
Autor: Joquim Pijoan


Las relaciones en la historia de la Europa medieval
Autoras: Núria Jornet i Benito, Teresa Vinyoles Vidal, María-Milagros Rivera Garretas (coord.), Blanca Garí, Maria del Carmen García herrero, Mª Elisa Varela Rodríguez


Un home de paraula
Autora: Imma Monsó



Poesia


Hilos
Autora: Chantal Maillard

Desnudario
Autores: Mª José Aldunate, Gloria Bosch i Nora Almada


Casa de luciernagas: antologia de poetas hispanoamericanas de hoy
Autora: DDAA





(Fotos arxiu Diari de Cubelles)
Sant Jordi

Per Sant Jordi, una rosa i un llibre. Aquesta tradició, que combina la rosa com a símbol de l'amor i el llibre com a símbol de la cultura, ha convertit el 23 d'abril en una diada alegre i participativa que omple els nostres carrers i places de paradetes de llibres i flors. És una jornada per passejar i gaudir de l'espectacle de veure els nostres carrers convertits en llibreries a l'aire lliure. Catalunya ha exportat aquesta tradició del llibre i la rosa a la resta del món. L'any 1995, la Unesco va adoptar el 23 d'abril com a Dia Mundial del Llibre i dels Drets d'Autor.






20.4.07

Governació

Xavier Grau:"No he abandonat a cap treballador de la Policia Local"

L'ex regidor de Governació va parlar de la crisi a la Policia Local de Cubelles, responent a una pregunta de CiU.

L'ex regidor de Governació, Xavier Grau, va rebutxar la manifestació del cap de llista de CiU, Joan Albet, que el va acusar d'haver "abandonat" al cap de la Policia Local en la crisi oberta recentment al cos. Grau va explicar que "en el moment de presentar la meva dimissió no tenia constància oficial de cap dimissió a la Policia".

L'Alcalde, Josep Marcillas, ha sortit al pas d'aquestes declaracions i explica que "en la reunió mantinguda amb tots els regidors per donar compte dels acords negociats amb el sindicat policial, vaig informar que el Sr. Córdoba, telefònicament, em va dir que presentaria la dimissió". Tal i com va reconèixer en ple a petició de Maria Lluïsa Romero (PSC), Marcillas ha explicat que "l'ex cap de la Policia Local no ha presentat per escrit la seva renúncia al càrrec" i que "el passat dilluns va presentar la baixa mèdica". Marcillas, però, confia "en la paraula donada pel Sr. Córdoba" i que "en el moment en què es recuperi, tramitarà el seu retorn a la policia de Vilassar de Dalt".

L'ex inspector de la Policia Local, Miquel Córdoba, estava contractat en comissió de serveis de les seves funcions d'inspector a Vilassar de Dalt, d'on provenia. Per tranquil·litzar al
personal i els grups polítics municipals, Marcillas recorda que "amb l'acord signat amb els treballadors, oposició i sindicats queda tot ben lligat" i que "hi ha el compromís de canviar la direcció tècnica del Pla de Qualitat i Millora i de les condicions laborals dels agents de la Policia Local". Precisament, aquest tema "va ser aprovat i signat per tots els regidors presents a la reunió".

La situació d'aquest departament municipal ha tornat a fer-se pública arran del prec formulat per Joan Albet (CiU) en la darrera sessió plenària, demanant informació sobre la baixa mèdica massiva dels agents i va acusar al govern d'haver "abandonat" el cap policial. El regidor de la federació nacionalista no dona "suport als acords adoptats" i denúncia que "es negociï amb personal que estava de baixa". El cap de llista de CiU va defensar la tasca de l'inspector i va destacar la seva "educació, perquè s'ha acomiadat personalment de totes les persones amb qui tenia relació".

Xavier Grau, que va fer una cronologia dels fets sense valorar els motius de la crisi, va descartar de ple que amb la seva actuació "hagi abandonat al Sr. Córdoba". El ja ex regidor de Governació està "satisfet" perquè la majoria dels grups polítics representats al plenari van signar un document en què "es reconeix la validesa del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local, impulsat aquesta legislatura"


.Departament de Comunicació
www.cubelles.com

19.4.07

Participació Ciutadana i Comunicació

Divendres es lliuren els premis Víctor Alari i es presenta el 3er Recull de Concurs

Dilluns tindrà lloc el Concert- Presentació del disc compacte “Vivim en el barreig i la mixtura”, en homenatge a Víctor Alari .

Tot a punt per al lliurament de premis del XI Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, que aquest any també incorpora la presentació del 3er Recull de Contes i Narració Breu 2004/2006. L’acte serà aquest divendres a partir de les set de la tarda al Cinema Mediterrani.

Un altre dels actes destacats és el Concert- Presentació del disc compacte Vivim en el barreig i la mixtura, en homenatge a Víctor Alari, i que es portarà a terme aquest dilluns, coincidint amb la diada de Sant Jordi, a les 19:30 hores a la sala multiusos La Mota. Es tracta d’un homenatge al polifacètic primer director de l’emissora en el què han participat prop les 150 persones entre artistes, grups i corals de la vila. Tots ells, amb la coordinació d’en Ton Dalmau, han musicat els poemes d’Alari en un projecte que va sorgir a proposta de la Comissió dels actes.

El projecte parteix de la constatació d’en Víctor Alari i s’aventura a musicar i interpretar, de les més diverses maneres i estils, poemes seus, que inicialment en Ton Dalmau ha musicat, i que ha ofert a totes aquelles persones amants de la interpretació musical, vinculades a Cubelles, i que s’han sumat a aquest projecte col·lectiu.

Les seves paraules, plenes d’intuïcions, de metàfores i d’imatges de la natura, ens parlen de l’univers i de la necessària acceptació de la realitat. Una d’aquestes constatacions de realitat és la de que vivim en el barreig i la mixtura, realitat que cada dia es va constatant més i més.

Cal destacar que el compacte també inclourà un bonus track amb la cançó dels 25 anys de Ràdio Cubelles creada i cantada pel col·laborador de l'emissora municipal, Marc Sánchez, i que acompanyen diversos musics de la Comarca del Garraf.

Pel que fa a la presentació del compacte anirà a càrrec de Lluís Marrasé, president de l'Associació de Cantants i Intèrprets Professionals en Llengua Catalana director i presentador del programa de música i poesia Calidoscopi a COM Ràdio. Dirigeix també el nou programa de poesia i música de Canal 33, Tons; a més de realitzar programes musicals a Catalunya Ràdio i Ràdio Cornellà.

Lluís Marrasé també ha contribuït decisivament, des de la fundació de l'ACIC el 1988, al foment de la música cantada en llengua catalana i la recuperació de la seva presència en el panorama musical, artístic, cultural i comunicatiu del nostre país. L'any 2001 va rebre de mans d'en Joan Manuel Serrat el reconeixement del sector, una pintura creada expressament per Maria del Mar Bonet. A més, Marrasé, és Creu de Sant Jordi 2005 de la Generalitat
.

Ràdio Cubelles
www.cubelles.net

18.4.07


UN PROJECTE DE TOTS


EL PSC PRESENTA LA SEVA CANDIDATURA MUNICIPAL PER TRANSFORMAR L’AJUNTAMENT I APORTAR NOVES IDEES A CUBELLES


Diumenge 15 de abril, va tenir lloc la presentació de la candidatura de PSC de Cubelles al cinema mediterrani de Cubelles que es va omplir de gom a gom per assistir al primer acte oficial de la nova candidatura que lidera Maria Lluïsa Romero .
(regidora d’Urbanisme i Medi Ambient en aquesta legislatura).

.
L’alcalde de Vilanova Joan Ignasi Elena, la diputada Mila Arcarons i l’alcalde d’Olivella Juli Veciana van assistir a l’acte que va comptar amb el suport del conjunt d’alcaldables del PSC de la comarca.
Va fer la presentació del acte Antonio Martínez destacant la voluntat del PSC de fer una campanya electoral fugint de l’enfrontament i la crítica estèril i apostant per la difusió de propostes i idees per millorar Cubelles.

L’alcalde Elena va destacar el suport del PSC comarcal a la nova candidatura que s’ha obert a nous col.lectius i va destacar la capacitat i experiència del PSC per arribar a acords majoritaris amb altres formacions polítiques per millorar les condicions de vida als municipis on governa.

La diputada Mila Arcarons va destacar la importància del lideratge femení a la llista electoral cubellenca i va fer una crida a mobilitzar els cubellencs i cubellenques a favor de la proposta socialista a Cubelles.

Xavier Grau, regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació en aquesta legislatura, i que concorre com a número 2 a la llista electoral del PSC, va fer palesa la necessitat d’apostar decididament pel canvi i la transformació de l’Ajuntament de Cubelles com a eina per millorar i garantir la qualitat de vida i dels serveis al municipi.

Maria Lluisa Romero, en una intervenció molt aplaudida, es va mostrar contenta i decidida a tirar endavant el projecte del PSC amb el compromís de formar un govern fort i estable que posi fi a la debilitat institucional i d’autoritat viscuda en les darreres legislatures. Romero va fer un ampli repàs a la nova aposta del PSC després d’haver incorporat noves linies de treball al partit i apostar per confeccionar una llista molt representativa de les nova ciutat emergent que és Cubelles.









Mila Arcarons es diputada al Parlament pel PSC- CpC.Es actualment secretaria d´Organització de la Federeació X del PSC (Alt Penedes- Garraf),membre del grup de Dones del PSC de Vilanova i Secretaria de Formació de la seva Agrupació.
Disposa d´un blog a on podeu accedir i a on trobareu informació puntual a http://www.milarcarons.blogspot.com/










Penedès.

L'alcalde de Cubelles reconeix que el cap de la policia local no ha fet efectiva la dimissió

C.M.. Cubelles

L'alcalde de Cubelles, Josep Marcillas (Entesa per Cubelles), va reconèixer en el ple de dilluns a la nit –l'últim ple ordinari del mandat– que el cap de la policia local del municipi, Miguel Córdoba, no ha fet efectiva la seva dimissió tal com va anunciar després de la vaga velada del 95% de la plantilla. Córdoba està de baixa, tal com va reconèixer l'alcalde en el torn de precs i preguntes, davant l'evidència de les acusacions del grup municipal del PSC. La portaveu del grup socialista va assegurar en el ple que li constava que Miguel Córdoba havia entrat un certificat de baixa a l'ajuntament, cosa que l'alcalde va ratificar.

De fet, en el mateix ple, el regidor de Governació, Xavier Grau, va assegurar que mai no havia tingut coneixement de la intenció de plegar del cap de la policia
fins que l'alcalde va fer públic que Córdoba li ho havia dit mitjançant una trucada telefònica. Des de l'oposició, no s'entén que l'alcalde del municipi hagi consentit aquesta situació –ja que el govern mai no va tenir una carta de dimissió sobre la taula, sinó que es va refiar d'una trucada– i ara hagi d'afrontar que el cap de la policia local –que cobra 72.000 euros l'any– estigui de baixa. Mentre Miguel Córdoba estigui de baixa, ni l'Ajuntament en pot prescindir ni es pot fer efectiva la seva dimissió (en el cas que existís).

Els grups de l'oposició creuen que aquesta és una prova més del mal context en què quedarà l'Ajuntament de Cubelles al final del mandat, un mandat que va començar amb un pacte multipartit per garantir el màxim consens i que ha acabat novament amb el trencament del govern.


Penedès.
Va «de baixa»

El conflicte va esclatar per les festes de Setmana Santa. El cap de setmana anterior, els agents van començar a presentar baixes per malaltia que es van anar incrementant a mesura que s'acostaven els festius. L'alcalde es va veure obligat a signar un decret per demanar el suport de la Guàrdia Civil en les tasques de vigilància del municipi, de la mateixa manera que va passar a Sitges per carnaval. Al final, però, i després d'unes intenses negociacions, el 4 d'abril es va tancar un acord entre la plantilla de la policia i el govern municipal. El pacte compromet el govern a posar tot el necessari per començar a desenvolupar un pla de qualitat i millora dels llocs de treball, tant des del punt de vista tècnic com humà. Això podia suposar, fins i tot, la substitució del cap de la policia, que el mateix dia va presentar la seva dimissió. Ara, però, el dubte torna al si de la plantilla de policies locals.

www.vilaweb.cat



16.4.07

medi ambient

L'àrea del Mediterrani, gran perdedora del canvi climàtic

Comença a Brussel·les la nova reunió d'experts sobre impacte social i ambiental de l'escalfament Sequeres, falta d'aliments i catàstrofes naturals, principals amenaces.

Joaquim Elcacho

Les pluges cada vegada més irregulars faran créixer, al mateix temps, el risc de sequera i les inundacions catastròfiques a l'àrea mediterrània. L'agricultura haurà de fer front a canvis molt importants i deixarà de ser rendible a moltes regions a causa de la falta d'aigua i l'augment de l'erosió. Zones naturals de gran importància, com els aiguamolls i les àrees costaneres, es veuran seriosament alterades per l'increment del nivell del mar. Aquests són alguns dels punts que estudiarà a partir de demà i fins a dijous a Brussel·les el Grup Intergovernamental d'Experts sobre Canvi Climàtic (GIECC). Si el mes de febrer passat el grup I del GIECC va donar a conèixer a París l'actualització de les dades sobre els coneixements científics del canvi climàtic i les seves causes, a partir de demà el grup II d'aquest col·lectiu d'experts creat per l'ONU revisarà a fons els impactes, la capacitat d'adaptació i la vulnerabilitat dels sistemes socio-econòmics i naturals davant el canvi del clima.


Document de treball

L'esborrany de document que han elaborat els experts reitera que el canvi climàtic és un repte sense precedents per a la humanitat i la
major part dels ecosistemes del planeta. Al mateix temps, la proposta de resolució certifica que les modificacions que ja s'han començat a detectar a la Terra tindran efectes especialment crítics en les comunitats humanes més pobres i en les espècies naturals i hàbitats més sensibles. Al continent europeu, les regions més afectades seran la mediterrània i les regions àrtiques. Per contra, algunes de les regions riques del centre i el nord del continent es podrien beneficiar de l'increment de les temperatures, amb més possibilitats d'èxit per a sectors com el turisme i l'agricultura.

Himàlaia sense glaceres

En el conjunt del planeta, si no hi ha una actuació política decidida per evitar-ho, l'escalfament global provocarà que entre 1.100 i 3.200 milions de persones pateixin de falta d'aigua potable en l'horitzó de l'any 2080. En aquest període, entre 200 i 700 milions de persones es veuran afectades per l'escassetat d'aliments, segons s'apunta en el document que s'estudia a partir d'avui a Brussel·les.


Entre les previsions més negatives, l'esborrany de resolució del GIECC preveu que l'Himàlaia perdrà quatre cinquenes parts de l'extensió de les seves glaceres en només 20 anys. Aquest procés provocarà un increment de les inundacions catastròfiques i una disminució tràgica dels recursos d'aigua per als milions de persones que viuen de l'agricultura i la ramaderia al peu d'aquesta cadena de muntanyes.

www.avui.cat

15.4.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis


Paraules de Dones (Trobada de dones immigrades… i no)



Associació Por Derecho Propio

Una vegada mes aquesta associació ha aconseguit un ple absolut amb la participació de dones acompanyant i donant veu i música dins un marc cultural que cada any aplega a dones de diferents paisos i que viuen a Cubelles i l´entorn del Garraf.


Varem escoltar aportacions de cadascuna de elles en que la lectura de un apunt personal ,una cancó o la proximitat entre totes elles ens van donar una bona raó per creure que no som tan diferents encara que visquem a kilometres els uns del altres i que parlem llengues diferents.
Felicitem a les participants ,a les organitzadores i a les membres d´aquest col-lectiu i esperem com cada any retrobar-nos el proper.

Maria Trives