19.11.04

TEXT D'ICb A LA GENERALITAT I AL GOVERN DE MADRID EN RELACIÓ A LA CONSTRUCCIÓ DE NOVES CENTRALS TÈRMIQUES A CUBELLES

Vist l'interès suscitat per la petició d'ICb a la Generalitat i al Govern de Madrid en relació al projecte d'Endesa Generación de construir noves centrals tèrmiques a Cubelles, reproduïm a continuació el text íntegre de les cartes enviades a la Presidència de la Generalitat i a la Presidència del Govern central a través de diversos departaments:

"Benvolgut sr. President:
Ens adrecem a vosté en qualitat de President de la Generalitat de Catalunya des d' ICb, grup polític local de Cubelles, amb representació municipal des del 1995 a la població.
L'objectiu d'aquesta missiva és sol.licitar-li oficialment una entrevista amb la intenció de conèixer quina és el posicionament de la Generalitat de Catalunya en relació als projectes de construcció de quatre noves centrals tèrmiques al municipi de Cubelles.
Sent aquest com és un tema de relevància per al nostre municipi confiem en conèixer de primera mà quins són els plans que el Govern de Catalunya té sobre aquesta qüestió.
Al mateix temps, aprofitem aquesta ocasió per convidar-lo a visitar la nostra vila i conèixer d'aprop l'impacte que sobre la nostra població pot tenir la construcció de quatre centrals tèrmiques amb una potència de 1600 megavats.
El creiement de la població a la zona on Endesa preveu construir les centrals, els perjudicis per a la salut de la població i el compromís d'ICb amb les directrius del Pla de Defensa del Sector Costaner de la pròpia Generalitat fan necessària la implicació del Govern català en el tractament d'aquesta qüestió.

Molt atentament,
ICb
Iniciativa per Cubelles
Pl. Balmes, 4
08880 Cubelles
Comunicat d'ICb sobre el tema publicat el juny de 2004: clikant aquí

18.11.04

PASSI DE DIAPOSITIVES SOBRE PALESTINA, AL LOCAL D'ICb

Pere Rus, jove vilanoví que ha visitat recentment Palestina oferirà, aquest dissabte dia 20 de novembre a les 6 de la tarda, una xerrada i un passi de diapositives al local d'ICb amb el títol "Testimoni d'un jove als Territoris Ocupats de Palestina". La xerrada serà la presentació del col.lectiu comarcal Palestina Resisteix! de solidaritat amb la causa palestina.
L'acte se celebrarà a la seu d'ICb a la plaça Balmes, 4.
Més informació sobre aquest tema:
ICb EMPLAÇA LA GENERALITAT i EL GOVERN CENTRAL A PRONUNCIAR-SE SOBRE LA CENTRAL TÈRMICA
ICb ha acordat dirigir-se com a grup polític local a la Generalitat de Catalunya i al Govern Central per que aquestes dues institucions es manifestin obertament sobre quin és el seu posicionament en relació als plans d'Endesa de construir quatre noves centrals tèrmiques al municipi de Cubelles. ICb, que reclama a les institucions i a la pròpia Endesa, la clarificació dels plans de noves centrals a Cubelles, defensa la necessitat d'oferir la màxima informació al conjunt de la ciutadania per a poder decidir sobre el futur de l'actual central tèrmica.
El grup local d'ICb considera que passats els mesos des que va aparèixer a la llum els projecte d'Endesa, no s'ha subministrat a la població la informació necessària.
Al mateix temps, ICb reclama que qualsevol acord amb Endesa es faci amb la implicació de la Generalitat i el Govern central per defensar al màxim els interessos de la població.
Us facilitem les adreces del Govern de la Generalitat per sol.licitar directament informació sobre aquesta qüestió: clikant aquí


17.11.04

NOVES ORDENANCES MUNICIPALS PEL 2005

S’aproven les ordenances municipals amb un increment mig del 3,7%.
L’increment s’aplica sobre els imports aprovats per a l’any 2004
L’Ajuntament de Cubelles va aprovar, en el ple ordinari del mes de novembre, les taxes i ordenances fiscals per a l’any 2005. El projecte d’impostos i taxes municipals va rebre el suport dels equips de l’Equip de Govern (EC-FIC, PSC, ICb i ERC) i els vots contraris de l’oposició (CiU, ICV i PP).
Més informació: Departament de Comunicació Ajuntament de Cubelles
CONTROL DE SOROLLS A MOTOS I COTXES

La Policia Local de Cubelles està realitzant aquesta setmana diversos controls per vigilar les emissions de sorolls de les motocicletes i els vehicles que circulen pel poble. Les molèsties causades per l'excès d'aquests sorolls generen queixes constants per part dels veïnat i s'ha iniciat una campanya d'actuació per combatre-ho. Els controls es realitzen a diferents indrets del poble gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona, que facilita els elements i el personal tècnic necessàri per a poder medir adequadament les emissions sòniques dels vehicles.
Aquesta intensificació dels controls sobre els vehicles s'ampliarà en les properes setmanes amb la realització de nous controls de velocitat i alcoholèmica a traves del conveni signat a traves de la regidoria de Governació i el Servei Català de Trànsit.
Un dels objectius principals des de Governació és combatre la indisciplina viària.

16.11.04

ICb DEMANA DINERS AL CONSELL COMARCAL I A LA GENERALITAT PER PRESERVAR ELS DRETS DELS INFANTS

El grup municipal d'ICb a l'Ajuntament de Cubelles va reclamar ahir, en el decurs del Ple municipal, més recursos i més diners al Consell Comarcal del Garraf i a la Generalitat de Catalunya per preservar els drets i millorar les actuacions a favor dels nens i nens de Cubelles i del conjunt de la comarca. ICb va fer aquesta petició directament al regidor d'Acció Social de l'Ajuntament de Cubelles, Joan R. Serra, que va informar sobre el recent document signat pels regidors d'Acció Social de la comarca sol.licitant "el reconeixement de l'existència de mancances que pateixen molts infants, que vulneren els drets fonamentals dels infants".
Davant la constatació d'aquestes mancances, ICb va sol.licitar alregidor cubellenc, representant d'ERC al Consell Comarcal, que aporti compromisos directes del govern català i del propi Consell Comarcal assignant més recursos econòmics a l'Ajuntament per millorar les polítiques d'atenció a la infància.
Més informació sobre els Drets dels Infants, clikant aquí.

15.11.04

LES PLATGES DE CUBELLES, AL FORUM ICb

Les condicions de les platges de Cubelles han estat el tema estrella a la llista del FORUM ICb dels darrers dies. Per ampliar més informació sobre aquesta qüestió, podeu pitjar sobre el link següent: http://www.todopesca.com/cotos/mar/barcelona/cubelles/playacubelles.htm. Hi trobareu una descripció de la zona, les espècies més comunes i diversos testimonis de pescadors/pescadores que coneixen les nostres platges. Interessant.

14.11.04

NUEVA PETICIÓN DE PARALIZACIÓN DEL PROYECTO DE CENTRAL TÈRMICA

S.Miranda La Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellòs i L'Hospitalet del'Infant ha solicitado a la Generalitat que revise el expediente ambiental del proyecto de central térmica de Gas Natural para el municipio y al Govern que se posicione al respecto.La solicitud de revisión se ampara en las «graves irregularidades ydeficiencias» que la plataforma ha observado en el estudio de impactoambiental realizado por la URV y en el precedente del proyecto de central térmica rechazado para el puerto de Barcelona.
L'ENSENYAMENT, PRIORITARI PER ICb

Tal i com ICb va acordar al signar l'acord de govern per aquesta legislatura, la millora de l'ensenyament públic a Cubelles és una prioritat pel grup i també pel Govern municipal. L'inici del curs ha estat protagonista a nivell comarcal per la posada en marxa de la nova escola, recentment batejada amb el nom de CEIP Vora el Mar, la construcció del nou menjador al CEIP Charlie Rivel i la recta final de les obres del nou institut que es posarà en marxa el curs vinent. ICb considera, però, que el pressupost municipal del 2005 haurà de destinar recursos importants per aquests centres i també per la millora de les deficiències existents a la Llar d'Infants La Draga. Aquest centre, construit depressa i corrents a la anterior legislatura, evidencia que el projecte i el seu desenvolupament es va fer de manera precària. Els problemes tècnics de l'edifici s'hauran de resoldre de manera ràpida juntament amb les obres d'ampliació d'aquesta llar a fi efecte de donar un millor servei a la població.
ICb reclamarà també més recursos econòmics a la Generalitat de Catalunya per la millora de la Llar d'Infants La Draga ja que l'ensenyament de 0 a 3 anys, que tots els partits polítics s'han compromés a millorar, segueix sent una assignatura pendent que recau directament sobre els Ajuntaments sense que els arribin els ajuts necessaris per fer-hi front.
L'ensenyament de 0 a 3 anys, no considerat obligatori per la Generalitat, afecta una part molt important de la població i reclama urgentment que s'adoptin mesures urgents a nivell de pais.
Mentre això no succeeix, ICb segueix situant l'ensenyament com a prioritat per al nostre municipi a fi efecte de millorar la qualitat de l'ensenyament públic a Cubelles.
Més informació pitjant el següent link: L'Ajuntament exposa a la Generalitat la situació actual de l'Ensenyament al municipi