19.6.10



La nostra estimada Joss Marmottant , envia aquestes imatges de la exposició que ha presentat a Mèxic fa pocs dies o resideix.
La Joss viatgera i que mai oblida el seu poble ,Cubelles ,on va néixer, torna aviat i eixís ens ho fa saber .De moment tenim les seves imatges per gaudir dels colors i la creativitat que sempre desprenen les seves teles .Esperem gaudir d’una nova exposició a Cubelles aviat.
REVETLLA DE SANT JOAN

VARIETAT DE CANAPES,PIZZAS I COQUES


KBE KBO

Briox
Briox llardons
Full crema cremada
Full llardons
Full cabell d´angel
Full de xocolata
ENCARREGUI-LES!!!!!!
Passeig de la Mediterrània ,2

Tlf. 938957048

Cubelles o8880

Aquest cap de setmana recordeu ...

7è Aplec de Cubelles, diumenge 20 amb les cobles sardanistes; Principal del Llobregat, Marinada i Ciutat de Cornellà.
Plaça del Mar a les 19h

i Dia de la Música, a la plaça de la Vila i el Castell dels Marquesos d’Alfarràs
Concerts de cant coral, hip hop, rock, dj’s, batukada i tallers musicals s’oferiran de manera gratuïta des de les 11h.
foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles
Notable èxit de convocatòria a la sala de premsa del Centre Social .La sala plena de gom a gom i atencio plena a les paraules de Oriol Nel·lo, Secretari per a la Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya que va presentar ¨La importància d’ordenar el territori ¨.
Oriol Nel-lo excel·lent comunicador i que va acaparar l´ atenció plenament,objectiu aconseguit. Acompanyat de Miguel Àngel Lopez ,Tinent alcalde Area de territori ,Planejament i Ciutat Sostenible del Ajuntament de Cubelles i qui va qualificar com a Megaregidor per la quantia de les carteres que degut a la reestructuració del actual govern disposa a les seves mans, fet va provocar aplaudiments i somriures per l´ acudit puntual del moment. Una xerrada col·loqui brillant i finalment les paraules de Mª Lluïsa Romero alcaldessa de Cubelles que va agrair la presencia de veïns,representants d’associacions veïnals i la de representants politics del Garraf assistents al acte.

18.6.10




Ha mort José Saramago ,intelectual ,assagista poeta,escriptor i dramaturg portuguès.Nombroses obres literàries .Entre les mes conegudes Ensayo sobre la ceguera publicat darrerament , La caverna, El hombre duplicado, Ensayo sobre la lucidez i moltes mes. La seva mort ha trasbalsat aquestes ultimes hores els informatius
.
Allá en el centro del mar

Allá en el centro del mar, allá en los confines
Donde nacen los vientos, donde el sol
Sobre las aguas doradas se demora;
Allá en el espacio de fuentes y verdor,
De mansos animales, de tierra virgen,
Donde cantan las aves naturales:
Amor mío, mi isla descubierta,
Es de lejos, de la vida naufragada,
Que descanso en las playas de tu vientre,
Mientras lentamente las manos del viento,
Pasando sobre el pecho y las colinas,
Alzan olas de fuego en movimiento.

De: José Saramago
Poesía completa
Traducción de Ángel Campos Pámpano
L'Agrupació Local del PSC de Cubelles té el plaer de convidar-vos a:

Divendres 18 de JUNY a les 19,30h a l'Hotel d'Entitats

La importància d’ordenar el territori

Miguel Ángel López, Tinent d'Alcalde Àrea de Territori, Planejament i Ciutat Sostenible de l'Ajuntament de Cubelles

Oriol Nel·lo, Secretari per a la Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya

Enviat per PSC CUBELLES

16.6.10

Carrasco, Rodríguez Serra, Romero, Grau i López, ahir a la tarda. Foto: M.L.

El PSC i ERC reestructuren el cartipàs municipal de Cubelles en cinc grans àrees de govern
La dedicació exclusiva del regidor de CiU Joan Albet desapareix


El govern en minoria del PSC i ERC a Cubelles ha reestructurat el cartipàs municipal en cinc grans àrees, que corresponen als seus cinc regidors, després de la marxa de CiU a l'oposició. L'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), serà responsable d'Alcaldia i Innovació. El regidor d'ERC i ara primer tinent d'alcalde, Joan Rodríguez Serra, gestionarà Seguretat Ciutadana i Suport a la Ciutadania. «Continuem pensant que fins i tot en minoria som un govern fort i estable», va dir Romero ahir.
Les cinc àrees en què s'estructura el govern local són Alcaldia i Innovació, a les mans de l'alcaldessa; Seguretat Ciutadana i Suport a la Ciutadania, que agrupa les regidories de Seguretat Ciutadana, Salut, Cooperació, Ensenyament, i Infància i Joventut. I que seran responsabilitat de Rodríguez Serra; Xavier Grau (PSC) gestionarà Economia, Participació Ciutadana i Canvi Social, que engloba les regidories d'Economia, Participació Ciutadana, Comunicació i Esport. La quarta gran àrea és Territori, Planejament i Ciutat Sostenible, que agrupa les regidories d'Urbanisme i Planejament, Obres i Serveis Viaris i Medi Ambient, i que estarà a les mans de Miguel Ángel López (PSC). Finalment, la també regidora socialista Prudencia Carrasco coordinarà l'àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones, integrada per les regidories de Promoció Cultural i Festes i Tradicions, Serveis a les Persones, Polítiques d'Igualtat, Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme.
La nova organització implica dos canvis d'ubicació amb l'objectiu d'agrupar el personal en un mateix espai, la qual cosa permetrà treballar per àrea. Així, a l'edifici del Centre Social (c/ Joan Roig i Piera, 3-5). Ensenyament compartirà el despatx número 1 amb Salut i Cooperació. D'altra banda, la regidoria de Cultura, resultat de la unió de Promoció Cultural i Festes i Tradicions, es trasllada a les dependències de Serveis a les Persones (passeig Narcís Bardají, 12).
«Continuem pensant que fins i tot en minoria som un govern estable, fort, perquè tenim les idees molt clares», va dir l'alcaldessa durant la presentació del cartipàs, ahir a la tarda al centre social.
«La nostra intenció és fer participar l'oposició en els projectes», va afegir-hi Romero.

El paper de CiU
L'alcaldessa va insistir en la necessitat de treballar d'una manera transversal i per això va demanar la «implicació» del personal de l'Ajuntament, que haurà de responsabilitzar-se de «més coses de les que assumia». «No som supermans ni supergirls, tenim un volum de feina molt important que abans repartíem entre nou i ara entre cinc. Demanem als tècnics aquesta part de coresponsabilitat que tenen», va assegurar Rodríguez Serra. L'única dedicació exclusiva del nou govern serà la de l'alcaldessa, i es prescindirà així de la que també exercia Joan Albet. Després que CiU hagi marxat del govern arran de la destitució de Joan Albet de la regidoria de Dinamització i Comerç per la seva gestió en el procés de selecció de personal de Mercadona, Joan Rodríguez Serra demana al grup «coresponsabilitat» dels projectes ja consensuats. «Confiem en la responsabilitat que té CiU per poder dur a terme el pla de mandat, ells el van signar», va dir el representant d'ERC.


7è Aplec de Cubelles, diumenge
Plaça del Mar a les 19h

L'entitat Anella Oberta espera reunir a més de 500 persones, i tindrà la participació d'una desena de colles sardanístiques al Concurs de Colles improvisades, i d’una vintena de persones al Concurs de parelles improvisades
L’Agrupació sardanista Anella Oberta reunirà aquest diumenge unes 500 persones al setè Aplec de Cubelles, que comptarà amb la participació d’una desena de colles sardanístiques al Concurs de Colles improvisades, i d’una vintena al Concurs de parelles improvisades, segons ha explicat la president de l’Anella Oberta, Maria Lluïsa Puiggrós.

L’Aplec també comptarà amb la participació per segon any dels Amics de la ONCE, als que l’any passat l’entitat Anella Oberta els hi va dedicar una sardana titulada “ballant un tancat d’ulls”, que enguany es tornarà a tocar diumenge a l’Aplec. Una altra sardana que es podrà escoltar a l’Aplec sardanístic, i que en moltes ocasions és la que és tria per tancar les ballades és la sardana “De l’Anella Oberta a Cubelles”, composada per Carles Santiago de la Cobla Ciutat de Cornellà.

L’activitat del 7è Aplec arrencarà a les set del vespre i fins passada la mitja nit, amb les cobles sardanistes; Principal del Llobregat, Marinada i Ciutat de Cornellà. Un any més el lloc triat és la Plaça del Mar. Així, aquest diumenge l’organització posarà en marxa una programació sense interrupcions que, a banda de les ballades de sardanes i dels diferents concursos, conté també un sopar popular, i per cloure l’Aplec hi haurà degustació de rom cremat, coca i ball del fanalet.

15.6.10


El nou Govern municipal s’estructurarà en cinc àrees


L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, i els regidors i regidores del Govern Municipal (PSC i ERC) van presentar el 14 de juny als grups de l’oposició la nova composició del cartipàs, arran de la nova organització de l’equip de govern.

La principal novetat és la estructuració de l’Ajuntament en cinc àrees: Alcaldia i Innovació, que dirigirà Maria Lluïsa Romero; Seguretat Ciutadana i Suport a la Ciutadania, al capdavant de la qual estarà Joan A. Rodríguez; Economia, Participació Ciutadana i Canvi Social, que encapçalarà Xavier Grau; Territori, Planejament i Ciutat Sostenible, que tindrà a Miguel Ángel López com a cap polític; i Qualitat de Vida i Serveis a les Persones, que coordinarà Prudència Carrasco.
Pel que fa a les responsabilitats programàtiques de les àrees, Seguretat i Suport a la Ciutadania agruparà les regidories de Seguretat Ciutadana, Salut i Cooperació, Ensenyament i Infància i Joventut. Dins de l’àrea d’Economia, Participació Ciutadana i Canvi Social estaran Economia, Participació Ciutadana, Comunicació i Esports. A Territori, Planejament i Ciutat Sostenible s’agrupen totes les regidories que tenen a veure amb la gestió del territori, com són Urbanisme i Planejament, Obres i Serveis Viaris i Medi Ambient. Finalment, a l’àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones hi ha Cultura (que agrupa les antigues Promoció Cultural i Festes i Tradicions), Serveis a les persones, Polítiques d’Igualtat, Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme.

Aquesta nova organització municipal ha suposat dos canvis d’ubicació d’algunes regidories per tal d’agrupar el personal en un mateix espai, la qual cosa permetrà treballar per àrea. A l’edifici del Centre Social (C. Joan Roig i Piera, 3-5), Ensenyament compartirà el despatx número 1 amb Salut i Cooperació. Per la seva banda, la regidoria de Cultura, resultat de la unió de Promoció Cultural i Festes i Tradicions, es trasllada a les dependències de Serveis a les Persones (Pg. Narcís Bardají, 12).

Seguir el Pla de Mandat
L’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, va explicar que el gran canvi “és la reestructuració de l’Ajuntament en àrees”, amb l’objectiu “d’acostar el personal al màxim per fer més eficient la feina”. En cadascuna d’aquestes es designarà, entre el seu personal, un responsable d’àrea que setmanalment es reunirà amb l’Alcaldia per coordinar les tasques. També va deixar clar que “no hi hauran més dedicacions exclusives que l’Alcaldia”.
El primer Tinent d’Alcalde, Joan A. Rodríguez, va posar el Pla de Mandat en el centre del treball del nou Govern municipal “Segueix vigent”, explica el responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana i Suport a la Ciutadania, qui afegeix que “seguirem treballant per aquests projectes que queden pendents”.

Font: http://www.cubelles.cat/

Ràdio Cubelles estrena programació d’estiu

15/06/2010
Ràdio Cubelles ha començat la seva programació d’estiu. Des del 14 de juny ja es poden notar els canvis que s’han preparat per aquest període estival. La modificació més rellevant serà l’inici de la programació de tarda, que s’avança dues hores, i passarà a fer-se a les 16h. enlloc de a les 18h. A banda d’això, sobretot, en aquesta època pren més protagonisme la música. Cada dia a les franges d’11h. a 12h. i de 16h. a 17h. sonaran les millors cançons del moment barrejades amb els èxits de sempre. També es donarà una importància especial als músics més propers i a les produccions catalanes.

Una altra novetat en la programació també afectarà totes les tardes d’entre setmana. Es tracta d’un programa informatiu titulat La Sortida, que de 17h. a 18h. repassarà tota l’actualitat municipal. A partir de les 18h. L’Hora Fresca prendrà el testimoni per omplir les tardes amb les millors seccions gastronòmiques, de cinema, música i oci. A partir de les 19h., mentre duri el mundial de futbol, Ràdio Cubelles emetrà un reportatge diari que repassarà la història d’aquest campionat des de l’any 1930 fins el 2006.
Pel que fa al Plaça de la Vila, el programa que dóna veu als governants del municipi, es mantindrà a la graella durant tot el mes de juny.

Estrenes de cap de setmana

Pel que fa a les estrenes de cap de setmana, Ràdio Cubelles tindrà dos nous programes. Per una banda, Bacàvia, un espai d’una hora dedicada a la cultura, sobretot la catalana. Presentat per Josep Asensio, emetrà música de tot el món i especialment la feta en català, i inclourà entrevistes que rondaran el món editorial, literari, periodístic i musical de Catalunya. Serà tots els dissabtes d’11h. a 12h. i amb repeticions en diferents horaris entre setmana.
L’altra producció cubellenca que s’estrena és el relleu del De Sobte dissabte, de 12h. a les 13.30h. Una franja que l’ocuparà L’oasi d’estiu, una fórmula que combinarà música d’èxit i espais informatius sobre el temps i l’estat de les platges.

Presentació del Pla d’Igualtat, el 17 de juny

Notícies - Polítiques d'Igualtat
14/06/2010

El Pla d’Igualtat de Cubelles veurà la llum el proper 17 de juny a les 18h. al Centre Social. La sala d’exposicions serà el marc on es presentarà aquest document elaborat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de Promoció de Polítiques d’Igualtat dona – home. L’organisme provincial es va fer càrrec del cost de la consultora externa que ha redactat entre juliol de 2009 i el passat mes de gener el conjunt d’objectius i línies estratègiques per incidir en les diferents dimensions de desigualtat. Alhora també, la consultora s’encarregarà i responsabilitzar a les diferents àrees i regidories de l’Ajuntament per tal que compleixin els objectius del Pla.

En aquest document marc s’estableixen les accions prioritàries que han de servir de guia i s’unifiquen el conjunt d’activitats amb les que el Consistori busca transformar i generar canvis en relació als rols de gènere. El procés d’elaboració del Pla d’Igualtat ha consistit en dues fases. La primera, que té a veure amb la fase de diagnosi i va incloure el taller La mirada de les Dones, va servir per conèixer les necessitats i demandes de les dones al municipi i es va programar, a més, un taller de formació per a les persones amb responsabilitat tècnica. En aquestes sessions es va parlar de l’evolució de les polítiques de gènere, dels àmbits de les desigualtats, les metodologies d’intervenció i es va presentar el pla d’actuació.

La segona fase va tenir a veure amb el procés d’elaboració del pla i va contemplar la creació d’una comissió tècnica amb l’objectiu afavorir la interacció entre les àrees i organismes autònoms de l’Ajuntament per tal de promoure la seva participació en la diagnosi i elaboració del Pla. S’ha treballat en set línies estratègiques, cadascuna de les quals identificava un seguit d’objectius operatius que a la vegada delimitaven unes accions que són les que s’haurien de portar a terme durant el període de vigència del Pla d’Igualtat.

El Consistori es compromet a què el Pla, que ha d’aprovar-se en una propera sessió plenària, sigui el punt de partida per iniciar altres accions en matèria de promoció de la igualtat de gènere. Un cop aprovat el Pla, la Diputació farà un seguiment de les accions que durà a terme el municipi. Abans de la seva aprovació, però, l’Àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones conjuntament amb l’empresa Consultora, Espais per la Igualtat, pretenen presentar-lo de manera particular al conjunt d’entitats municipals per tal que en siguin partícips.

14.6.10

El dijous 17 de Juny tornem a oferir-vos música.

Acaben d’arribar de Brasil i Argentina, han passat 6 mesos des de que van actuar al Celler, i venen amb noves experiències i ganes d’actuar per tots nosaltres, estem parla’n de,

PAULINHO LEMOS -VEU i GUITARRA
MARTIN MALUCO PERALTA - PERCUSSIÓ

... Samba...Samba de raiz...Bossa...

L’horari, com sempre, de 19.45h. fins les 21.15h.
Aforament limitat
El telefòn: 93.895.29.14
e.mail: pic-jazz@amplificador.net








Dia de la Música, el 20 de juny

El Dia de la Música arriba a Cubelles el 20 de juny carregat d’actuacions. Durant dotze hores es succeiran tot un seguit de mostres d’estils musicals ben diversos en dos escenaris, la plaça de la Vila i el Castell dels Marquesos d’Alfarràs. Concerts de cant coral, hip hop, rock, dj’s, batukada i tallers musicals s’oferiran de manera gratuïta des de les 11h.

Font: http://www.cubelles.cat/

13.6.10

Imatge/A. Soler

SETMANA DEL PSC A CUBELLES

Arròs Popular

Lloc: Xalet de la Tèrmica
(Pol. Les Salines)
Data: Diumenge,27 de juny 2010
Hora: A partir de les 12,00h
Preu: 12 euros
Venda tickets: Tel.: 659.66.07.45

Col-labora : Kbe Kbo


Èxit de participació en la Trobada de Cloenda dels JEEC

Notícies - Esports

Prop de 500 esportistes de la comarca del Garraf es van donar cita aquest passat dissabte a Cubelles, en motiu de la fase comarcal dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, organitzats pel Consell Esportiu del Garraf i la Secretaria General de l’Esport de Catalunya. A part dels seus respectius esports els i les joves esportistes van poder gaudir de diverses activitats lúdiques i finalitzar la jornada tot inaugurant la temporada de la piscina del Poliesportiu municipal de Cubelles.
Es van inscriure en aquesta trobada comarcal entitats dels municipis de Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

L'organització de la Trobada de Cloenda va anar a càrrec de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Cubelles i del Consell Esportiu del Garraf.