9.8.07

foto/Amada Santos/arxiu Diari de Cubelles 2005



Promoció Cultural i Festes i Tradicions




Segon cap de setmana d'actes de la Festa Major 07




Consulteu tota la programació a l'agenda cultural


Aquest cap de setmana arrequen els actes centrals de la Festa Major 07 de Cubelles.


mes informació a

Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació Dimarts, 07-08-2007

http://www.cubelles.com/
BARÇA

Mor Nicolau Casaus

L'exvicepresident del Barça i gran impulsor de les penyes traspassa als 94 anys Destacat empresari i activista político-cultural, va ser represaliat per la dictadura i no va poder ser directiu fins al 1978
J. Cortada

Nicolau Casaus, el vicepresident de les penyes, el directiu del puro (Montecristo del 3), probablement el dirigent més carismàtic del barcelonisme, va morir ahir a Castelldefels als 94 anys. Víctima d'una llarga malaltia, Casaus portava ja uns anys retirat de la vida pública i el seu estat de salut s'havia anat deteriorant irremeiablement. Des de dilluns estava ingressat en un centre hospitalari i ahir al vespre el seu cos va dir prou. Traslladat al tanatori de Gavà i avui al de les Corts, el vicepresident honorífic del Barça serà acomiadat demà al migdia.

'Horitzons'

Li haurà faltat ben poc, mes i mig, per arribar al 50 aniversari de la inauguració del Camp Nou, el que va ser primer servei d'alta responsabilitat al FC Barcelona, com a president de la comissió de celebracions. I no era pas directiu. Però Casaus va ser justament això, barcelonisme per tots els porus de la pell estigués a la banda que estigués, i sobretot defensor dels penyistes. Quan va entrar al club amb càrrec, el 1978, hi havia 60 penyes; avui en dia, 1.500 arreu del món.

Fill d'un andalús de Lora del Río i una gironina, Nicolau Casaus de la Fuente va néixer a Mendoza (Argentina) per circumstàncies de la vida, però als 5 anys problemes econòmics van dur la família a Igualada. Allà hi va viure la primera anècdota blaugrana, el primer contacte amb Josep Samitier, un altre gran mite del barcelonisme, arran d'un amistós a la capital de l'Anoia. I també allà va fer el primer pas culer, fundant la Penya Germanor Barcelonista.

Inquiet com pocs, a l'empresa tèxtil familiar hi afegia la feina com a barcelonista i, a tocar de la Guerra Civil, l'activisme catalanista i antifeixista des de la direcció de la revista Horitzons. Els articles que hi va escriure, en realitat, condicionarien la resta de la seva vida. Amb el triomf feixista, Casaus va ser detingut i condemnat a mort durant 72 dies per "rojo, separatista y auxilio a la rebelión". Es va passar 5 anys a la presó, i en va sortir sense drets de ciutadà (fins al 1975 no els va recuperar). I això incloïa la directiva del Barça.

Va refer la vida altre cop al sector tèxtil i gràcies a un ajut de Samitier, i va retornar al barcelonisme activista a través de la Penya Solera, que acabaria presidint en dues èpoques i durant 18 anys. Des d'aquest púlpit va jugar el mencionat paper en el trasllat de les Corts al Camp Nou (va ajudar a dur al primera pedra) i, defensor de Francesc Miró-Sans, també va acabar jugant el paper d'opositor durant anys a la gestió d'Enric Llaudet i Agustí Montal.

mes informació a

8.8.07

Internet és la plataforma per dur a terme el projecte
Dedicatòries ideat per la periodista Carme Puche

Un nou blog per donar a conèixer la història de dones anònimes

Montse Huguet (laMalla.net)

"Quina és la teva? Explica'ns la història d'una dona que t'hagi fascinat". Aquest és el lema inicial de Dedicatòries, un projecte creat per donar espai a totes aquelles dones que molt poca gent coneix i de les que, la seva història personal es queda sovint en una conversa de cafè, al paràgraf d'un llibre o a la memòria d'un conegut. Són històries que s'expliquen com a simple curiositat però que poden tenir un interès per a molta més gent.

Aquest projecte vol recuperar una part d'aquesta memòria personal, en aquest cas referida a les històries d'algunes dones d'ahir o d'avui, de qualsevol part del planeta, professió o llinatge amb una vida interessant i captivadora. El que les uneix és el fet de ser dones i haver seduït alguna vegada algú fins al punt de voler que siguin recordades i formin part de la memòria col.lectiva.

Dedicatòries es dirigeix al públic en general com a beneficiari però, sobretot, com a participant. Arribar al màxim de gent possible és essencial per a aquesta iniciativa. Des del seu web es convida a ser-ne partícep per arribar al major número de persones i per tal de recollir el màxim de records possibles. Segons els impulsors del projecte, "per participar-hi no cal saber escriure, sinó explicar. Només cal tenir la motivació per posar-se en contacte amb Dedicatòries i fer-nos arribar la història" (via correu electrònic, via correu postal). L'equip només en farà les correccions que siguin necessàries (gramàtica, ortografia, etc.) per tal que el relat pugui ser comprensible i entenedor.
La segona part de Dedicatòries és convertir en inspiració aquestes històries descobertes al llarg del calendari del projecte. Es triaran 20 d'elles com a base per a una creació literària que prendrà la forma de web-llibre i que s'inspirarà en l'essència d'aquestes protagonistes reals.Dedicatòries, les dones que no has conegut retrà homenatge literari a aquestes vides femenines úniques que encara que no es facin famoses ocuparan l'espai que els pertoca en la memòria de tots.
Aquesta iniciativa ha estat guanyadora del Premi per la Igualtat de Les Corts:M. Àngels Rivas Ureña 2007, per a Joves Creadores del Districte de Les Corts. Al darrera hi ha Carme Puche (Barcelona, 1977), periodista especialitzada en cultura i ciència i col.laboradora habitual en premsa escrita i ràdio.
Més informació a www.dedicatories.net

7.8.07


Hisenda, Planificació i Serveis Externs


El govern convoca una audiència pública sobre els pressupost del 2007

El grups del tripartit consideren prioritari aprovar l’expedient econòmic, per començar a planificar el futur de Cubelles, i informar a la ciutadania


L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Cubelles, format pels grups del PSC, CiU i ERC, han convocat una audiència pública sobre l’aprovació dels pressupostos del 2007.


l’acte, que tindrà lloc l'11 d’agost a les 7 de la tarda al Centre Social, està obert a tota la ciutadania i serà retransmès en directe per Ràdio Cubelles (107,5 FM). L’acte s’emmarca dins del que disposa l’article 21 del Reglament de Participació Ciutadana (RPC) de Cubelles per a matèries pressupostàries.


L’objectiu d’aquesta audiència pública convocada és explicar els projectes que es finançaran dintre d’aquest any i, en definitiva, les línies bàsiques d’actuació del Govern. Cal tenir en compte que l’aprovació dels pressupostos al mes d’agost no és la millor manera d’escometre les necessitats que té el municipi i que, en alguns casos, són urgents d’abordar.


L'audiència, que tindrà lloc al Centre Social, se centrarà en l'acord de govern per a la legislatura 2007-2011; els projectes municipals d'actuació urgent; i el procés de traspàs de la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona. en l'acte intervindran l'alcaldessa cubellenca, Maria Lluïsa Romero; els tinents d'alcalde Joan Albet i Joan A. Rodríguez; i el regidor d'Hisena, Participació Ciutadana i Comunicació, Xavier Grau.
L’aprovació del presupost 2007 de l’Ajuntament de Cubelles encara no està aprovat, per la qual cosa el consistori treballa amb el prorrogat de 2006. Tenint en compte aquesta situació, el Govern pretén aprovar l’expedient econòmic aquest mes d’agost amb les actuacions més urgents que cal afrontar abans de finalitzar l’any i començar a treballar en l’elaboració del pressupost 2008 per tal que s’aprovi abans de l’1 de gener de 2008.


Departament de Comunicació Dimarts, 07-08-2007
http://www.cubelles.com/







NIT MÀGICA
Maria Trives/Diari de Cubelles

La cloenda del Festival de Jazz de Cubelles ens ha deixat un estel de satisfacció .No tan sols el plaer d´escoltar excel·lents formacions com Nadia’s Quintet ,Mangueá Jazz&Samba,Catalonia Dixie Band i la Big Band Jazz de Terrassa ,si mes no corroborar el bon moment musical per la bona acollida que va aconseguir el cinquè Festival de Cubelles amb una plaça de la Vila plena de gom a gom .
Cal felicitar a tota la gent que fa cinc anys va engegar aquest projecte ,avui consolidat i que any darrera any millora . També dir que dins l´ espai de El Celler Pik& Jazz ,diumenge a la nit , es va escoltar bona música ,a càrrec de Luiz Odé, ( Veu, guitarra ) acompanyat de Enric Carreras (teclat) i que va acabar amb una jam session en que vàrem poder escoltar a un magistral Josep Mª Farràs, (Trompeta) i a Tito Martínez ( saxo), que va entusiasmar a tots amb la seva participació.

( fotos/arxiu Diari de Cubelles)



5.8.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis






Nit de Jazz a la plaça de la Vila

Festival de Jazz a Cubelles 2007

fotos /arxiu Diari de Cubelles

El nostre desconegut comentarista que en ocasions envia poemes aquesta vegada ho fa a traves e-mail per donar lloc a la seva publicació dins la pàgina de capçalera.
Benvingut !! Sembla ser que esperant el bus que no arribava es va inspirar ...

L’espera

Mon autobús es retarda,
el sol: elevat exemple estiuenc,
e acoto el cap...

Veig una línia basarda,
el fum tòxic fa l’aire coent
degut al tap...

La terrassa del bar, plena.
jo, dempeus el bus espero
e tinc lament...

La menorquina condemna,
que ja atuïa l´Iber: venero
el seu dolmen.

Llegeixo l’historia d´Arthur
dels reis d´Esparta o Numidia
Ai! Excalibur!

Vull ma llar on no hi ha carbur,
però rendir-se es perfídia,
l’aire: un or pur.

La llunyana carretera,
una processó de cotxes
lloen deu.

Ni per lo casual s´entera,
la titi que porta metxes,
que al banc s’asseu.

Entono blues, soc trompeta
ei, nena, saps donar l’hora?
quin cuixam té!

A Ribes el bus connecta?
Si, mi hija me llega ahora
Gracias, lo sé.

De sobte, ja tot avança,
tot renega més encara,
que vagi bé .

Per poc perdo l’esperança,
mons ullets, just ho veuen ara,
que ell: si...ara ell ve!

Qui vulgui apropar- se a aquest racó poètic pot enviar el seu petit poema a l´ adreça del Diari de Cubelles donant autorització per la seva publicació