23.3.12


Primer tram de la caminada a Montserrat dels Amics del Castell
Font: Ràdio Cubelles


Enguany serà la 23a edició d’una sortida de 26 quilòmetres entre Cubelles i Sant Cugat Sesgarrigues
El grup d'estudis Cubellencs comença aquest diumenge la caminada Cubelles Montserrat per etapes. El primer tram serà el que va de Cubelles a Sant Cugat Sesgarrigues. 26 quilòmetres a peu que es faran en unes 7 hores segons l'organització.
El que va començar sent una iniciativa entre dos amics cubellencs s'ha acabat convertint en una tradició. Aquesta serà la 23a edició de la Cubelles Montserrat per etapes, una idea que va néixer amb la voluntat d'arribar al màxim de participació possible i aglutinar gent amb motivacions diverses. El president del grup d'estudis cubellencs amics del castell, Joan Vidal, ha explicat que ja és la segona edició de la caminada a Montserrat que està organitzada sota el paraigua d'aquesta entitat.
La sortida de la primera etapa, que anirà de Cubelles a Sant Cugat Sesgarrigues, serà diumenge a les set del matí de davant de l'església. Cal tenir en compte, però, que la tornada des de Sant Cugat Sesgarrigues serà per compte propi.

Font: http://www.radiocubelles.net/
CC.OO. i UGT organitzen un acte públic contra la reforma laboral
Font: Ràdio Cubelles




L’assemblea tindrà lloc divendres 23 de març a les 18h. al Centre Social
Comissions Obreres i la UGT han organitzat un acte obert a la ciutadania amb l'objectiu d'expressar el seu rebuig a la reforma laboral aprovada pel govern estatal i donar a conèixer les seves principals afectacions envers els treballadors. L'assemblea tindrà lloc aquest divendres a les sis de la tarda al Centre Social i comptarà amb la presència com a ponent, entre d'altres, de Ramon Ferrer, responsable de la Federació d'Indústria de l'Alt Penedès i el Garraf.
L'acte començarà amb una breu explicació sobre els principals punts de la reforma i, a continuació, s'obrirà un torn de preguntes pensat per aclarir dubtes i tractar qüestions més concretes. Els dos sindicats majoritaris han mostrat el seu rebuig frontal a la mesura impulsada pel govern de Mariano Rajoy en considerar que la seva aplicació perjudicarà el mercat laboral.

Comissions Obreres i la UGT entenen que la nova reforma laboral no només no generarà ocupació sinó que la precaritzarà. Per tot plegat, els principals sindicats del país han convocat una vaga general que tindrà lloc dijous vinent, dia 29 de març. Comissions Obreres i la UGT han organitzat manifestacions a Vilanova i la Geltrú i Vilafranca, totes dues a les sis de la tarda, i a Sant Sadurní d'Anoia a les 12 del migdia.









Els sindicats segueixen oposant-se a la renovació de l’inspector de la Policia Local
Font: Ràdio Cubelles

Denuncien que el govern no ha respectat els terminis per la convocatòria de la plaça
Els sindicats de funcionaris de l'ajuntament i el govern municipal continuen enfrontats per la renovació del cap de la policia local. Un manifest conjunt d'UGT, el sindicat de policies i el sindicat CATAC denuncia que el govern municipal no ha respectat els terminis d'informació del concurs oposició que s'ha obert per a la plaça d'inspector interí de la policia local.
Els tres sindicats defensen que l'informe se'ls hauria d'haver presentat amb 15 dies d'antelació i, en canvi, el govern només els va donar 5 dies. A més, denuncien que el govern no ha escoltat cap de les propostes de millora de les bases que han fet els representants dels treballadors. La Junta de Personal manifestava que considera que s’hauria de revisar el barem de mèrits proposat, per ser poc ponderat, atès que amb només tres anys, s’assoleix la màxima puntuació, així com, per la seva indefinició. Segons els sindicats de funcionaris, es puntua igual haver desenvolupat tasques de caporal, sergent, inspector.... És a dir, per una plaça interina d’inspector, amb aquestes bases es valoraria exactament el mateix disposar d’una experiència d’inspector que de caporal.

Els representats dels treballadors diuen que les propostes formulades per la Junta de Personal s’han fet amb la finalitat de millorar les bases i aconseguir el millor candidat possible per a la policia local. Malgrat això, asseguren que l’equip de govern ha ignorat totalment les aportacions realitzades pels representants dels treballadors. L'UGT, el sindicat de policies i el sindicat CATAC denuncien que l’equip de govern va donar per aprovades les bases, sense que es realitzés cap votació formal i amb l’oposició expressa de la Junta de Personal.
Segons els tres sindicats, les bases aprovades poden afavorir més un perfil específic de candidats a la plaça d'inspector interí


21.3.12



INFORMACIO DE CANAL BLAU TELEVISIO TDT GARRAF on es recullen els greus incidents ocorreguts a l'abandonar l'alcaldessa Mónica Miquel el Ple i suspendre la sessió de manera unilateral. Un Ple on el grup de CiU va revelar la imputació de la cap de llista d'Unitat Cubellenca Reagrupament en un cas de revelació de secrets i on Entesa per Cubelles va denunciar que ICV va mentir durant la campanya electoral en el tema fiscalia. Per part del PSC es va denunciar la campanya d'injuries i calúmnies que des de l'inici de la legislatura promoguts directament per les representants d'ICV i Unitat Cubellenca-Reagrupament.
ELS DOS VIDEOS PERMETEN OBTENIR LA INFORMACIÓ DIRECTAMENT
Incidents al PLE de març

Font : http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.tdtgarraf.com%2F&h=SAQFtxPRmAQGwzmgVVomU0MG028lKZG8bdU850rIsE3uoWg


PLE DE MARÇ

19.3.12

Premiats i Jurat Concurs de Poesia 2012
Ana Luz Cassino Primer Premi


















































Fotos/J.Ll. Villanueva


Primer Premi Concurs de Poesia Dolors Thomas 2012

Radiografía de Mujer

Mujer ojos terciopelo,
erizo, pantera y loba.
Mujer araña y enredo,
persistente, cazadora.

Mujer anillos de fuego,
de mieles derramadora.
Mujer vasija de cuero,
lenguaraz y tejedora.

Mujer de amores… amante,
sabedora de mil juegos.
Mujer errada y errante,
voraz de bocados nuevos.

Mujer de cuerda entramada,
violetera en mes de abril.
Serena y tornasolada,
contradictoria, pueril.

Mujer puerto y cordillera,
honda, profunda, distante.
Mujer coneja y chistera,
deseada y deseante.

Mujer de conciencia alada,
atrevida e insolente.
Medea, Reina de Saba,
precisa, firme, ardiente.

Mujer feroz y dentada,
vértice y llanura abierta.
Mujer ladera escarpada,
marco, dintel y compuerta.

Mujer médano y espuma,
sin pecado concebida.
Arabescada de bruma,
de nueve lunas henchida.


Mujer negra mariposa,
de abalorios y plumaje.
Mujer musgo, espina y rosa,
serpentina de coraje.

Mujer almidón y tiza,
reina sin reino y reinada.
Trigales, lágrima, brisa,
hambrienta y apasionada.

Mujer de bronce pulido,
escriba, pintora, artista.
Mujer piel, mujer abrigo,
práctica, idealista.

Mujer de carne y de hueso,
sigilosa, arrebatada.
Toda labios, toda besos,
mujer costura y lazadas.

Mujer de ébano y sal,
recalcitrante y osada.
Ahuyentadora del mal,
caracola espiralada.

Mujer de hilos de seda,
maniquíes de cristal.
Mujer oro y alquitrán,
cuidadora y hechicera.

Mujer inicio y encuentro,
comible y bien sazonada.
Enhebradora de alientos,
respondida, interrogada.

Mujer de cielo y rayuela,
que no quedes por querer,
ser mujer, ser mujerzuela,
lo que quieras puedes ser.

Luz Cassino
Y ES POESÍA

Llueven pedazos de pasión latente.
Reptando en el papel sus surcos dejan
mientras de pura belleza se espejan
dejándonos su aroma por simiente.

Cuando habla el alma y dice qué siente
todas las emociones se reflejan
y, evocándolas, con ella nos dejan
vivas imágenes en nuestra mente

y sensaciones que imantan sentidos
y arrastran sinuosas vibraciones,
eléctricos chispazos coloridos,

dentelladas que arrancan corazones.
Espectros son de ardiente poesía
que danzan en sincopada armonía.

Si arrecia un oleaje de emociones
que abre abismos y levanta paredes
y, en sensaciones, va lanzando redes
que atrapan nuestros corazones;

si explotan en pos nuestras pasiones,
la hipnosis oscurece cuanto cedes
y deja libertad en cuanto puedes
a nuestros sentimientos e ilusiones;

si en lo sonoro y en lo escrito luce
un sol que todos tus pasos te guía,
un faro que en la noche bien reluce

marcando los caminos hasta el día,
no dudes que lo escrito es un poema
que a tu corazón bien arrulla o quema


MANUEL MILLÁN CASCALLÓ

18.3.12

L’entitat de Dones La Fita volem expressar el nostre agraïment pel suport i la bona acollida d’aquest III Premi Dolors Thomas .El que va ser fa tres anys un projecte i amb la voluntat de que el nom de Dolors Thomas poeta cubellenca figurés com a capçalera en un Concurs de Poesia ,impulsat per una entitat de Dones de Cubelles a dia d´avui varem percebre de que disposàvem de la solidesa desitjada i al cap de tres anys una realitat aconseguida. La sala de la Rectoria de gom a gom i un ambient propici i càlid va permetre que tots els assistents gaudissin d´una vetllada impecable. El Jurat es va mostrar molt satisfet pel nivell dels concursants . Cubelles ,Vilanova,Sitges,Sant Pere de Ribes,Cunit van aconseguir que veïns i veïnes d’aquets municipis aconseguissin ,un primer premi,un segon,un tercer compartit i un reconeixement als finalistes per la qualitat dels seus poemes que el Jurat va considerar amb la avaluació, i que difícilment podien ignorar .. .Les veus de Montse Antó, Angie Raspall,Salvador Estalella i Teresa Joval sota la direcció de Josep Lluís Villanueva del Grup de Teatre Casal de Cultura van aconseguir un silenci expectant amb les seves interpretacions dels quatre primers poemes designats .

Primer Premi
Radiografia de mujer,de na ANA LUZ CASSINO

Segon Premi de Poesia,pel conjunt de poemes Tempus fugit del que destaca especialment Autorretrat de na Mª DOLORS JUAN HILL

Com a tercer premi ,ex aequo,els poemes ,Bucaneros del Amor d´en VÍCTOR SÁNCHEZ TOLA i Silencis i espera de na Mª VICTORIA RAMÍREZ i ROLDÁN

Així mateix destaquen :

4rt Finalista Vida de na CRISTINA TEJERINA i MEDINA
5rt. Finalista: Amor a distància de na MAGDALENA ALTABELLA i RAMOS
6è; Diversos camins de PAU FLETA i LÀZARO
7è ; Lliure de destí d´en ROGER MONTOLIU i SÁNCHEZ
8è ; Poema a la noche y al amanecer de na VICTORIA SOTO VILLA


Cubelles,17 de març 2012