22.9.06

Mas fugint de Piqué (o no)
Passa-ho!
Iu Forn

Truquen a la porta del despatx d'Artur Mas.
-Qui hi ha?
-Sóc en Piqué. Puc passar?
-[Pensant] Piqué... Piqué? Doncs per Piqué no em ve res.
-[Piqué entra al despatx] M'han dit que vols pactar amb mi.
-Miri, bon home, jo a vostè no el conec de res, o sigui que fora d'aquí immediatament o truco al Vidal-Quadras.
-Bé, però abans de pactar has de saber que no et donarem els nostres vots tan fàcilment. Vull la conselleria de Justícia, Turisme, Comerç i pactem?
-Pactem?
-Bé, si insisteixes, accepto. Però que consti que m'ho has ofert tu.
-Mai. Hauràs de passar per sobre del cadàver del Duran i Lleida abans que pactem amb vosaltres. I si no pactem també.
-[Duran i Lleida surt de darrere de la cortina] M'heu cridat? De què dieu que m'han fet ministre? Piqué, contesta'm a la segona pregunta.
-De Justícia, Indústria i pactem.
-Pactem?
-Duran, tu també vols que pactem?
-Voleu fotre el camp del meu despatx. Tots dos!
-Artur, que consti que sou vosaltres els que contínuament esteu trucant a la porta del PP per pactar. I m'ho esteu demanant tant que al final haurem d'acceptar.
-Piqué, saps perfectament que pactar amb tu seria el meu suïcidi.
-[Torna a intervenir en Duran] Artur, vols suïcidar-te? És una idea tan bona que jo t'ajudo encantat. Què prefereixes, gas, verí, truco al Pallerols i que sembli un accident?
-Duran, fora del meu despatx im-me-dia-ta-ment. I tu Piqué, també.
-Jo també? Però m'enduc el pack i el te?
-Pack? Te?
-Pacte? Carai, quina insistència. Artur, m'estàs posant molt difícil negar-m'hi.
www.avui.cat
Penedès.
El PSC diu que les millores en educació al Garraf han estat «espectaculars»

Els representants comarcals socialistes elogien la tasca del tripartit a cinc setmanes de les eleccionsMÍRIAM DE LAMO. Vilanova i la Geltrú

L'educació, la salut i la cultura han estat tres de les prioritats al Garraf del govern de la Generalitat en els seus 1.000 dies de funcionament, segons els representants del PSC de la comarca. Els socialistes van elogiar ahir, en una roda de premsa a Vilanova, la tasca feta per un govern «proper» que ha «millorat notablement» les inversions al Garraf. Els alcaldes del PSC de la comarca van agrair la «sensibilitat» del govern en una comarca que amb CiU havia estat «abandonada». A menys de dos mesos de les eleccions al Parlament, els socialistes van qualificar d'«espectacular» el canvi en aspectes com ara els equipaments escolars.
La roda de premsa sobre el balanç dels 1.000 dies del govern de Catalunya al Garraf va comptar amb els alcaldes de Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes i Canyelles; la regidora del PSC de Cubelles, Maria Lluïsa Romero; el primer secretari de la federació del PSC de l'Alt Penedès- Garraf i regidor de Sitges, Rafael Roig, i la senadora Assumpta Baig. L'acte va tenir lloc al Molí de Mar de Vilanova ahir al matí, i va convertir-se en un catàleg d'elogis cap al govern.
«Amb el govern de la Generalitat ens hem sentit acompanyats», va assegurar l'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, que va qualificar d'«espectacular» «l'increment de places» de llar d'infants, primària i secundària. En el mateix sentit va expressar-se l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, que va destacar la «sensibilitat per part del govern» al'hora d'atendre les necessitats del Garraf. «CiU ens havia deixat bastant abandonats», va dir l'alcalde, que va assegurar que «Sitges es pot sentir «molt satisfeta» de l'actuació de la Generalitat. Baijet va destacar la inversió en educació, amb la nova escola Maria Ossó, i el projecte de llar d'infants i d'IES, i «l'aposta pel festival de cinema» de Sitges, del qual el govern «va eixugar el dèficit deixat per CiU». Per l'alcalde de Canyelles, Xavier Robert, ha estat important «la proximitat dels càrrecs a l'hora de posar-se al telèfon en qualsevol situació». Robert també va destacar les «millores» en educació. «Ens han cobert 57 places de la llar d'infants, i el nou projecte, de 110 places, ja està presentat a la Generalitat», va dir. L'alcalde de Sant Pere de Ribes i president del Consell Comarcal, Josep Antoni Blanco, va apuntar el «canvi d'actitud en les relacions» entre la Generalitat i els ajuntaments citant també l'educació com un dels temes en què «s'ha marcat la diferència». Finalment, la regidora del PSC de Cubelles, Lluïsa Romero, va destacar que «Cubelles s'ha sentit escoltada» per part del govern amb obres com ara la de l'IES.
www.vilaweb.cat
DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

NO AL MATONISME
Vist el to i l'agressivitat d'alguns dels comentaris que recorren aquest i d'altres webblogs de caire polític penso que cal fer un pas endavant contra l'insult, la difamació i l'atac al fetge d'aquell que considerem enemic quan és només adversari polític. Vull desautoritzar públicament els insults i les falses insídies que alguns lectors i lectores col.loquen des de l'anonimat contra regidors i regidores de l'Ajuntament de Cubelles en aquestes pàgines del Diari de Cubelles i en d'altres fòrums. No ho podem acceptar. Vagin dirigides a qui vagin dirigides, les desqüalificacions, les amenaces personals i familiars són totes rebutjables a més a més d'indignes per part de qui les insunua, les proposa o les deixa còrrer.
Avui mateix a La Vanguardia (pàg 26), una companya periodista, Montserrat Domínguez, parla del mobbing i el bullying polític i ho tracta clarament: ... para definir lo que de toda la vida, en castellano, se ha llamado "matonismo". 2.-
Diumenge,17 , local de Iniciativa per Cubelles, assemblea oberta








diumenge 17 ,assemblea oberta.
La salut financiera del municipi es cosa de tots: Parlem-ne

Lloc : Local ICb (plaça Balmes)Hora: 11,30

Representants de diverses Entitats de Cubelles van assistir al acte invitats per el Grup i participant amb el col-loqui.

21.9.06

DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Governació

SENSE TÍTOL
Permeteu-me que enceti a partir d'avui, vista la bona recepció de L'Apunt Personal d'ahi en aquest Diari, un seguit de reflexions que m'interessa compartir amb el conjunt de lectors i lectores. Penso que pot donar un bon resultat de diàleg i de debat. I aprofito per entrar en matèria reconeixent que és cert el que reflecteixen alguns comentaris al meu Apunt Personal d'ahir: l'Ajuntament necessita ser més receptiu i més àgil en la detecció i reparació d'aquelles qüestions d'espai i mobiliari públic que preocupen la ciutadania. L'esforç s'està fent. Penso que a partir de l'aprovació del Reglament de Participació Ciutadana i del Consell de la Vila és fa necessari trobar mecanismes dins l'Ajuntament que millorin aquesta rapidesa. L'OPIC, l'Oficina de Participació Ciutadana i Informació Ciutadana ha de tenir en els propers mesos un paper dinamitzador de l'estructura municipal. Al mateix temps, la informació valuosa que recullen els ciutadans i les associacions ha de trobar camins per ser gestionada amb eficàcia. Reconeixo que no hi ha res més desil.lusionador que aportar propostes i tenir la sensació que es van quedant pel camí. Amb compromís, diners i també amb alguna reforma de l'estructura de funcionament municipal podem encetar noves vies d'intervenció ràpida sobre els espais públics. 1.-
La natura s’imposa al ciment
Per Bernat Deltell 20/09/2006 22:50:46
Més informació
Acord entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Incasol i la promotora Subirats Berenguer per a la recuperació i preservació de Platja Llarga, una zona de deu hectàrees de terreny situada a primera línia de mar entre la capital del Garraf i Cubelles i d’un alt valor ecològic. Així finalitza un llarg i enrevessat procés que ha alterat la política local, agrejant la relació entre els socis de govern, PSC, ERC i ICV, i amb acusacions “d’especulació” per part de CiU, a l’oposició.Totes les formacions polítiques, amb l’excepció del Partit Popular, han pactat l’elaboració d’un conveni a tres bandes que evitarà la construcció de 259 habitatges i un hotel de luxe a Platja Llarga, just en un moment en què el procés d’urbanització semblava ja irreversible després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordenés deixar sense efecte el decret d’alcaldia que va permetre aturar la construcció del primer bloc d’habitatges.Aquest conveni permet una transferència d’edificabilitat a altres zones del país, preservar i recuperar Platja Llarga i la zona de la Millera i desenvolupar urbanísticament l’Eixample Nord. Així, “i per entendre’ns, l’Incasol s’erigeix en propietari de Platja Llarga i, a canvi, permet a la promotora edificar a altres indrets dels país, en terrenys de l’Incasol”, explica l’alcalde Joan Ignasi Elena. Després, l’Incasol cedirà a l’Ajuntament Platja Llarga i, en compensació, podrà invertir a l’Eixample Nord, una zona on ja hi ha previst un desenvolupament urbanístic a canvi, també, de construir-hi equipaments. Per Elena, “mentre a la resta del país es destrueix el litoral, aquí l’hem pogut preservar”.Classificada com a sòl urbà el 1981, la pressió exercida per la Plataforma Salvem la Platja Llarga, que en pocs mesos van obtenir 5.000 signatures, va permetre aturar el projecte en diverses ocasions. Ara, a més, s’ha aconseguit també salvar la zona de la Millera, que es convertirà en paratge natural, “uns terrenys adjacents a Platja Llarga vitals per a la preservació de l’entorn”.
www.vilanovadigital.com

20.9.06

L'APUNT PERSONAL
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació

DINOU COMENTARIS I UN MOTIU D'ENHORABONA PER TOTHOM
L'allau de comentaris dels lectors d'aquest Diari a la noticia de l'aprovació
definitiva del Reglament de Participació Ciutadana i del Consell de la Vila
em referma en la idea acaronada des de fa anys de que Cubelles
necessitava, esperava i sabrà administrar amb intel.ligència el nou procès
que ara avança. L'any 1999 vàrem impulsar amb convicció un nou procès
de transformació de les relacions ciutadanes des de l'Ajuntament i ara entre
tothom apostem amb fermesa per la transformació radical i definitiva de les relacions entre l'Ajuntament de Cubelles i els conjunt de veïns i veïnes. És el moment d'estar satisfets com a comunitat per haver superat les diferències i haver aconseguir culminar un procès profund de debat i diàleg entre tots els partits polítics, les entitats i les institucions d'auí i de fora. El proper pas, el nou repte col.lectiu és la posada en marxa definitiva d'una nova estructura municipal com serà l'OPIC: l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana. Us convido a tots a implicar-vos-hi amb el mateix convenciment i esforç com hem demostrat amb el flamant Reglament de Participació Ciutadana. 0.-
Participació Ciutadana i Comunicació

Aprovat definitivament el Reglament de Participació Ciutadana (RPC)

El regidor considera que "és un document que ha de transformar radicalment la relació entre Ajuntament i ciutadania".

Dilluns es va aprovar definitivament, en el Ple ordinari del mes de setembre, el Reglament de Participació Ciutadana (RPC) de l'Ajuntament de Cubelles, i el Reglament d'Organització i Funcionament del Consell de la Vila de Cubelles. El dos ja havien quedat aprovats, inicialment, en el ple del mes de maig amb les abstencions dels dos regidors d'ICV que, en aquest cas, també es van abstenir.
Per al regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, cal "destacar que és un document que esperem transformi radicalment la relació entre l'Ajuntament i la ciutadania" i va agrair "al conjunt d'associacions, entitats i grups polítics del municipi que des de l'any 1999 no han parat de treballar en aquest reglament". Grau creu que "això no és un concurs per saber qui és més participatiu i més obert" i va destacar que la importància del RPC radica, entre d'altres, en què "temes com la participació als plens passa a ser un dret reconegut, que no depèn de l'equip de govern de torn". Igualment va recordar el compromís de fer dos actes informatius oberts a l'any i la posada en funcionament de l'OPIC. Actualment s’està habilitant un espai a la planta baixa de l’Ajuntament on s’ubicarà aquests servei.
Joana Navarrete (PPC) va demanar "més atenció als veïns i les associacions" i va reclamar al regidor que "s'erigeixi en portaveu d'aquestes entitats". Per la seva banda, Jordi Coch (ICV) va queixar-se del "llarg procediment del reglament", denunciant que "posem en dubte que es posi en funcionament perquè no hi hagut voluntat política de l'equip de govern". Finalment, Joan Albet (CiU) considera que "no fa falta un reglament perquè hagi participació, sinó que l'equip de govern s'ho ha de creure".
Ràdio Cubelles Dimecres, 20-09-2006
www.cubelles.com



www.cubelles.com
Flash
El ple dóna el primer pas per preservar la platja Llarga de Vilanova i tancar un llarg procés de negociacions i picabaralles polítiques
CiU ha votat a favor dels convenis amb Incasol i Subirats Berenguer, que finalment han recollit les seves demandes
Per VD 19/09/2006
El ple de Vilanova va tancar ahir un dels capítols més complicats i conflictius de la història local recent i especialment de la política municipal. L'afer de la platja Llarga s'ha tancat amb el trasllat de l'edificabilitat a l'Eixample Nord que ja es va anunciar fa algunes setmanes, però amb les incorporacions que el grup de CiU va fer a les parts negociadores. D'aquest manera, l'acord que es va aprovar dilluns va comptar amb el suport de tots els grups municipals, excepte el del PP.

Moltes hores de reunions, trucades telefòniques, visites, viatges i negociacions han permès tancar aquest capítol dos anys després que un grup d'entitats i veïns reclamessin la protecció de l'espai natural de la platja Llarga, que en aquell moment s'havia d'urbanitzar de forma imminent. Ara aquesta por ha passat a la història i aquella lluita que des de moltes esferes es va considerar perduda des de l'inici ha demostrat que res és irreversible. El ple de Vilanova va donar dilluns un pas definitiu per a la preservació de la platja Llarga marcant un precedent inèdit fins ara al litoral català, ja que no s'havia donat cap cas en què un sòl urbà es requalifiqués per confirmar-lo com a espai natural protegit. De moment, el tràmit del ple va consistir únicament en l'aprovació dels convenis amb Subirats Berenguer i l'Incasol.Tot els grups excepte el PP van donar suport a l'acord urbanístic, però els dos partits de l'oposició no van perdre l'ocasió per recordar al govern les irregularitats que han acompanyat el procés des del principi. L'obscurantisme, el secretisme i les decisions unilaterals han estat algunes de les coses que més han molestat als representants de CiU i el PP. Els primers, van donar suport finalment perquè se'ls va convidar a participar activament en la darrera fase de la negociació i les seves demandes van ser acceptades per l'Incasol. Els segons, que van acusar el govern d'haver-los mantingut al marge en tot moment, van considerar que els convenis no eren beneficiosos per a la ciutat per les condicions que exigeixen a l'Ajuntament.CiU ha aconseguit reduir les penalitzacions econòmiques que establia l'Incasol contra l'Ajuntament si aquest no complia els terminis d'urbanització de l'Eixample Nord. I és que el conveni que preveu el trasllat de l'edificabilitat de la platja Llarga al nou sector residencial estableix que les despeses d'urbanització dels terrenys propietat de l'Incasol aniran a càrrec del consistori.A canvi, l'Incasol es compromet a invertir en la construcció de dos equipaments al nou barri. Aquesta és una altra de les demandes introduïdes per CiU en el conveni: es faran una residència i un pavelló poliesportiu. El principal grup de l'opisició també va demanar que l'escreix d'aprofitament urbanístic que obtingui l'Ajuntament es destini a la promoció d'habitatge municipal.Els partits del govern, que van coincidir en assenyalar que amb l'aprovació dels convenis s'estava fent història, van reconéixer que s'havien fet algunes coses malament i van demanar disculpes. Des del PSC, es va destacar el fet de desenvolupar un sector que permetrà aportar sòl comercial i industrial a la ciutat, una de les necessitats actuals de Vilanova, segons els socialistes. Per ERC, ara s'ha de treballar per evitar que la preservació no sigui només per a la platja Llarga. En aquest sentit, des d'ICV es va remarcar la important fita aconseguida per Vilanova que ha pogut invertir una de les tendències del litoral català que és "construir, construir i construir".
www.vilanovadigital.com


Comunicat
La preservació de la Platja LlargaComunicat llegit durant el ple de dilluns 18 de setembre
Per Plataforma Salvem la Platja Llarga 19/09/2006

Fa més de dos anys un grup de ciutadanes i ciutadans vam creure en la possibilitat de treballar junts per impedir que l’únic espai litoral que quedava sense edificar a la nostra ciutat es preservés.
Vam iniciar-ho amb la incredulitat de moltíssimes persones enteses que no donaven a la Platja llarga ni sis mesos de vida i van titllar-nos d’il·lusos i fins hi tot d’imprudents. El suport que va donar-nos la població ens va donar l’energia necessària per iniciar tot tipus de gestions i d’estudis que reforcessin el nostre convenciment que la platja llarga de Vilanova, el mas de l’Escarrer i la Millera s’havien de preservar i dotar així a la ciutat i a Catalunya d’un espai natural digne.Després dels diferents intents, indecisions i propostes per donar una alternativa als promotors i aconseguir el traspàs d’edificabilitat a un altre indret, fa unes setmanes es va fer pública la proposta de que sigui l’Eixample Nord qui rebi aquest traspàs d’edificabilitat i avui aquest Ple te la responsabilitat de decidir-ho. No cal dir-vos que per nosaltres és molt important que es prengui una decisió que, per fi, faci possible la preservació de la Platja Llarga, però el tarannà de les discussions polítiques al voltant d’aquest tema i les dificultats per prendre decissions ens fa pensar que com a provocadors d’aquest esdeveniment tenim l’obligació moral de dir la nostra als polítics i si cal als tècnics que hauran d’intervenir en la possible solució.Com ja vam dir públicament quan es va proposar el traspàs a l’Ortoll, entenem que aquest és un moment en què les diferents forces polítiques, en bé de la ciutat, de Catalunya i dels interessos que envolten aquest afer, han de mostrar la màxima voluntat en treballar conjuntament per arribar a un acord que ens dugui a la millor solució. Per molt que els interessos de cada partit ho puguin fer difícil, invoquem al seu sentit de la responsabilitat i a la seva millor disposició per acabar aquest afer de la forma més digna possible.Preservar La Millera, el Mas de l’Escarré i la Platja Llarga no s’acaba sinó que comença amb la signatura dels convenis. Cal fer una bona feina amb el convenciment d’aconseguir una preservació exemplar que asseguri un espai natural sostenible a llarg termini, unint-lo a un corredor amb el Parc del Foix. Volem recordar avui que la Plataforma ha defensat des del primer dia no només la preservació de la Platja Llarga, sinó també de tot l’espai situat entre aquesta i la carretera vella a Cubelles, des dels terrenys de la Millera, a l’oest, fins als peus del turó de Santa Llucia, a l’est –inclòs un petit fragment de l’Ortoll-. Tot aquest espai té un gran valor natural i agrari i cal treballar perquè pugui assolir, finalment, alguna figura de protecció que n’asseguri la preservació a llarg termini. És del tot imprescindible que es prenguin ja mesures pràctiques, efectives, per aturar la degradació que ha sofert l’espai durant anys (retirant runes i deixalles, impedint el pas de vehicles a la platja, substituint la tanca metal·lica per una tanca de fusta menys lesiva pels animals, etc etc.). Ho repetim, la feina no acaba avui, tot just comença, i, com sempre, ens oferim a col·laborar per assolir bons resultats per a la ciutat.Creiem també que cal no descuidar el paper de la Generalitat de Catalunya i del Ministerio de Medio Ambiente en tot aquest afer. Demanem als polítics de la ciutat que vetllin perquè els acords a què sembla que s’ha arribat (com la restauració de la platja, o l’enderrocament de l’antic edifici, etc.) avancin positivament i finalment s’executin. La Plataforma es partidària de la retirada dels espigons que es varen construir per afavorir l’urbanització de la Platja i que ara, amb els nous condicionants, han perdut el seu sentit.Tot i que com a Plataforma hem aportat tota la informació escrita que hem elaborat, a canvi n’hem rebut poquíssima, per no dir cap, pel que ja podeu entendre que no hem vist el text i no podem fer cap comentari sobre el tipus de convenis que es proposen, de fet, ens vam assabentar pel Diari de Vilanova del divendres que avui es debatien els convenis, de seguida que puguem ens pronunciarem al respecte.Donem les gràcies a tots els ciutadans i ciutadanes que ens han ajudat, a les entitats que ens han donat el seu suport i, especialment a les quatre entitats que directament ens han ajudat moralment i econòmica i han permès que en el seu nom ens involucréssim en tota mena de gestions, la Talaia, l’APMA, la secció d’ecologia de la UPC i l’Associació de Veïns del Molí de Vent, i, sobre tot als tècnics i científics que a títol particular ha fet les seves importants aportacions amb estudis i assessoraments.Si us plau accepteu la nostra feina com una voluntat de participació en contribuir a tenir un territori menys desastrós i més digne i sostenible.
www.vilanovadigital.com

19.9.06

Educació i Joventut Joventut obre les inscripcions dels tallers de tardor Es poden fer a l'Espai Jove fins el 29 de setembre, al preu de 15 €. .

La regidoria d'Educació i Joventut ha editat un material gràfic divulgatiu dels cursos i tallers que l'Espai Jove portarà a terme aquesta tardor. Durant el proper trimestre, d’octubre a desembre, s'ha preparat activitats setmanals relacionades amb el dibuix, la dansa, el teatre i la fotografia.
Totes les activitats estan parcialment subvencionades per l’Ajuntament de Cubelles. La inscripció prèvia, ja que l’Espai Jove es reserva el dret d’anul·lar o modificar qualsevol activitat si no s’arriba a un mínim de participants, es pot fer fins el 29 de desembre i cada curs costa 15 €.
Per a més informació us podeu adreçar a l’Espai Jove (Centre Social de Cubelles, telèfon:938950361, joventut@cubelles.org) de dilluns a divendres de 6 a 9 del vespre.

· Dibuix Artístic, amb Vicente Segrelles.Dilluns de 18:30 a 20:00 (a partir de 12 anys)Del 2 d'octubre al 18 de desembre.

· Dansa del Ventre, amb Carmen Castro.- Grup 1: Dimarts de 18:00 a 19:30 (a partir de 12 anys)- Grup 2: Dijous de 20:30 a 22:00 (a partir de 12 anys)Del 5 d'octubre al 21 de desembre.

· Fotografia, amb Espe Pons.Dimecres de 19:00 a 20:30 (a partir de 16 anys)Del 4 d'octubre al 20 de desembre.

· Teatre, amb Mercè BoschDimarts de 20:00 a 21:30 (a partir de 14 anys).Del 3 d'octubre al 19 de desembre.

El preu dels cursos és de 15 € i les inscripcions es poden fer fins el 29 de setembre.
www.cubelles.com
Ahir es va aprovar el Reglament de Participació Ciutadana i del Consell de la Vila,després d´anys d´iniciar aquest viatge i de molts esforços per part de tothom qui ha participat ,associacions de vehins, entitats ,grups politics i membres de govern i oposició ,discutint cada punt i analitzant a fons els continguts, per arribar a un consens entre tots.
No ha sigut facil i si molt rigurosa la gestió de arribar a port, trebatllant de valent tots plegats conjuntament i amb la voluntat de la Regidoria de Participacio Ciutadana encapçalada per Xavier Grau, regidor d´Iniciativa per Cubelles.

El Ple ha donat llum verda al Reglament ,i n´estem contents!!!!

18.9.06

Flash
El ple posa aquest dilluns punt i final a les negociacions per l'afer de la platja Llarga.

CiU votarà a favor dels convenis si finalment l'Incasol ha recollit les seves aportacions en el document
Per VD 17/09/2006 22:53:19
El ple municipal d'aquest dilluns posarà el punt i final a les llargues i polèmiques negociacions per l'afer de la platja Llarga. La lluita per la preservació de l'espai natural que van impulsar un grup de veïns i entitats locals ha permès salvar després de més de dos anys la urbanització imminent de la platja.
El govern aprovarà aquest dilluns al vespre el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Institut Català del Sòl, referent a la materialització de l'aprofitament urbanístic de Platja Llarga, i el conveni de col·laboració urbanística i de resolució extrajudicial entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Subirats Berenguer Immobiliària, propietària actual de la platja.Després de mesos i mesos de negociacions, en les darreres setmanes s'han accelerat els contactes per poder enllestir el trasllat de l'edificabilitat de la platja Llarga a l'Eixample Nord. L'acord va prendre forma fa un mes i en les darreres setmanes les negociacions s'han encaminat, bàsicament, ha intentar que el principal grup de l'oposició pogués donar suport a l'acord.Per la seva part, CiU ha anunciat que votarà a favor dels documents si finalment es recullen les seves peticions, que intenten millorar les condicions dels acords amb l'Incasol. De moment, no s'ha donat a conéixer el redactat final dels acords, però sí el que ha demanat el grup municipal de CiU a l'Incasol. Volen que desaparegui la clàusula de penalització sobre l’Ajuntament fins a la finalització de la permuta de l’aprofitament en el sector Eixample Nord. I que en funció de la plusvàlua que generi l’aprofitament urbanístic contemplat en el conveni, l’Institut Català del Sòl, d’acord amb l’Ajuntament, construeixi una residència assistida per a matrimonis i persones grans i un nou pavelló esportiu. CiU també ha demanat que l'Ajuntament complementi l’adequació i condicionament de l’espai verge i la preservació natural de Platja Llarga; i que destini una part de l'Eixample Nord a la promoció d’habitatge municipal per a polítiques de joventut i socials.A més dels convenis de la platja Llarga, que centraran el ple municipal, la sessió també tractarà mocions presentades per CiU sobre sobre l'enderroc de les edificacions emplaçades a la plaça de la Vila, 1, Sant Felip Neri, 6-8 i 10-12 i carrer de la Fruita, 3; sobre la Masia Nova, els rebuts domiciliats de l'IBI, la revisió cadastral 2006 i el servei d'ambulàncies d'urgències, el vot accessible.
www.vilanovadigital.com

17.9.06

Nou record de visites!!!!

El Diari de Cubelles ha rebut 238 visites aquesta última setmana ,d´un total de 5987 , n´estem contents d´ aquests resultats. Seguirem informant i gràcies per la vostre col·laboració i participació !!!


Avui, diumenge 17 ,assemblea oberta

La salut financiera del municipi es cosa de tots


Parlem-ne

DIUMENGE 17 SETEMBRE 2006

Lloc : Local ICb (plaça Balmes)
Hora: 11,30