6.11.10
Presentació a Cubelles de REAGRUPAMENT a la sala gran del Centre Social

Antonio Morente,Josep Sort i Josep Parera en un acte públic i obert a tothom, al Centre Social fent la presentació de Reagrupament a Cubelles.

¨El Tribunal Internacional de l´ Haia ja ha avalat que,la Declaració d’independència de Catalunya que promou Reagrupament ,es una manifestació democràtica del dret d’autodeterminació¨.

Eixís ho expressa el díptic que va acompanyar a la presentació.

Font: http://www.reagrupament.cat/
Antoni Pineda autor de les fotos exposades al Centre Social (arxiu M. Trives/Diari de Cubelles)M. Trives/Diari de Cubelles
Tothom a Cubelles reconeix la vàlua de Antoni Pineda com fotògraf. També es reconeguda la tasca de arxivador en matèria fotogràfica. Algun dia aquest arxiu molt personal ,ha de ser guardat i reservat ,per mostrar a futures generacions, las que van precedir a aquest segle i les cares de molts vilatans i vilatanes ,els hàbits i les maneres de viure llavors Aquesta es una exposició anomenada Gent de Cubelles ,imatges de fa mig segle ´´i les senyes d’identitat del mateix poble i les persones formen part d’aquest recull magnífic ,amb imatges preses fa 50 anys ,pro amb una actualitat plàstica evident . Felicitats Antoni dons lloc a un legat immesurable ,e inqüestionable.La visita de Celestino Corbacho divendres a Cubelles va aconseguir omplir la sala gran del Centre Social. Van ser unes 90 persones que van escoltar a un Corbacho segur,engrescat i proper amb el veïns i veïnes presents al acta.. Les salutacions per part d’antics companys avui veïns de Cubelles va suposar un punt de trobada emotiu.
Mª LLuisa Romero molt satisfeta de la bona acollida i del ambient amb molt bon rollitu ,va propiciar una visita simbòlica i real al gest de obrir la porta de la casa dels ciutadans als polítics i acabat l´ acta al entorn de una taula amb una copeta de cava i aprofitar una xerradeta es el que es va fer tot seguit. Tot un èxit !
Imatges/arxiu PSC de Cubelles /novembre 20105.11.10


Tenim un cap de setmana en que ciutadans i ciutadanes en motiu de la visita del maxim representant de l’església a Barcelona aniran un pel atrafegats per sortir del embolic en que el barri de la Sagrada Família es veurà afectat . Alguns es manifesten emprenyats i d´ altres envoltats d´ un núvol de fe cristiana legítim i respectuós. D’altres ,indiferents i també emprenyats alguns ,potser , amb aquesta operació orquestrada amb benedicció inclosa i que promet, diuen una projecció de Catalunya al mon. De moment tenim unes despeses que mai coneixerem les xifres segurament .Beneficiats ? potser si ,la gent del barri ,que es queixava fa temps de millores als carrers i de la falta d’una capa de pintura als bancs per seure al voltant ,han aconseguit objectius. Fins i tot el PP manifesta el reso mundial que tindrà el català per les paraules als fidels del Sant Pare aquest dia !
De moment a Cubelles tenim un cap de setmana un pel apretadet ,amb la visita de Celestino Corbacho ,una exposició de fotografies de Antoni Pineda al Centre Social i la presentació de Reagrupament dissabte a la tarda. I diumenge ,a descansar ! i qui vulgui pot seguir per TV3 tots el actes dedicats a aquesta visita i qui no, si fa bo a donar un passeig per la platja..amb aquest solet de tardor..
BON CAP DE SETMANA !

4.11.10

Us recomanem aquest concert al Auditori de Vilafranca del Penedès
GRUP D´ ESTUDIS CUBELLENCS. AMICS DEL CASTELL

Inauguració de l´ exposició´ Gent de Cubelles ,imatges de fa mig segle ´´
de l´autor Antoni Pineda.

Divendres 5 de novembre a les 19h a la sala de exposicions del Centre Social

españa

3.11.10

A debat "Els equipaments Culturals de Cubelles", aquest dijous

Font: Ràdio Cubelles

El programa de Ràdio Cubelles relacionarà el tema central "Els equipaments culturals de Cubelles", amb l’actualitat política de les inversions municipals
El programa “A debat” de Ràdio Cubelles d’aquesta setmana posarà sobre la taula “Els equipaments Culturals de Cubelles” com a tema central de debat, que també es relacionarà amb l’actualitat política de les inversions municipals. Al debat hi participaran Mònica Miquel d’ICV; Xavier Martínez d’ERC; Anna Martínez d’Entesa per Cubelles, i la regidora socialista responsable de Promoció Cultural, Prudència Carrasco.
El programa que s’emetrà aquest dijous, de les 22:00h a les 23:00h de la nit; es podrà escoltar en repetició dilluns que ve d’11 a 12 del migdia

2.11.10


CELESTINO CORBACHO


VISITA

CUBELLES
AQUEST DIVENDRES 5 de novembre

5 de novembre a les 17:30,

Al CSIDE (hotel d’entitats)

El PSC de Cubelles rep a Celestino Corbacho

Acte obert
Font : PSC CUBELLES
La presentació de Solidaritat per la Independència, que es va fer el divendres 22 d’octubre al Centre Social, davant d’una trentena de persones

El partit liderat per Joan Laporta i amb unes sigles històriques, Solidaritat Catalana per la Independència, compta a Cubelles amb un grup d’adherits, un dels quals, fins i tot es va presentar a les primàries per encapçalar la llista a Barcelona. Un cubellenc va competir dins de Solidaritat Catalana per la Independència amb Joan Laporta, Uriel Bertran i López Tena. Les seves motivacions, però, no anaven encaminades cap a la victòria, que era clara per Joan Laporta i la seva llista, sinó a fer visible Cubelles dins dels adherits a Solidaritat. Aquest cubellenc, pre-candidat a cap de llista de la formació independentista és Carles Cornadó, que actualment és l’encarregat de l’expansió del partit al Garraf, que va ser precisament, qui va muntar a Cubelles la presentació de Solidaritat per la Independència, que es va fer el divendres 22 d’octubre al Centre Social, davant d’una trentena de persones.
Plaça de la Vila s’emet tots els divendres de 10 a 11h. en directe a Ràdio Cubelles amb la participació setmanal de l’Alcaldessa. Els veïns i veïnes que ho desitgin poden enviar les seves preguntes al correu electrònic lavila@cubelles.org otrucant al telèfon 93·895·03·26, o per correu ordinari adreçat a Plaça de la Vila - Ràdio Cubelles, C/ Colom nº7 08880 Cubelles.


Podeu escoltar Plaça de la Vila al podcast de Radio Cubelles .

El corresponent al 29 de octubre amb Mª Lluïsa Romero alcaldessa de Cubelles entrevistada per Àngels Fuster.

http://www.radiocubelles.com/content/view/636/84/


Font : http://www.radiocubelles.net/
Albert Aviñó, guanya el 3è Concurs de Relats Curts i Monòlegs de Terror 2010

Albert Aviñó ha estat el guanyador del 3è Concurs de Relats Curts i Monòlegs de Terror 2010, amb la seva obra titulada “Blanc”. Albert Avinyó Freixa de Barcelona i que s’ha endut el primer premi valorat amb 200€.
Maria Rodríguez Pla de Barcelona s’ha endut el segon premi, valorat en 120€, amb la seva obra titulada “Nora”. I el tercer premi de 80€ ha estat per l’obra “Les quatre parets” de Jordina Navarro Vizcaino de Cubelles.
El jurat del concurs estava format per Susanna Sebastià, Llicenciada en Filologia Catalana, i professora de llengua catalana i literatura al IES Les Vinyes de Cubelles; Sandra López, Funcionaria de l’administració Local, escriptora i Membre del jurat en la VII Edición del concurso Antonio Villalba de Cartas de Amor, convocat per la Escuela de Escritores de Madrid a l’any 2008; Antònia Muñoz, Llicenciada en Filologia Hispànica; Àngels Fuster Bau, Llicenciada en Filologia Catalana, coordinadora del certamen literari Víctor Alari i directora de Ràdio Cubelles; i Prudència Carrasco Madrid, Regidoria de L’Àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Cubelles.
La gala de lliurament de premis del 3è Concurs de Relats Curts i Monòlegs de Terror 2010, que es va celebrar divendres passat en el marc del cinema Mediterrani. L’acte el va obrir la regidora responsable de l’acte, Prudència Carrasco. Després es va fer la lectura de l’acte del jurat qualificador, i el lliurament dels premis als premiats. Tot seguit, Daniel Fonoll del Grup de Teatre del Casal de Cultura va dramatitzar l’obra guanyadora “Blanc” d’Albert Avinyó Freixa, amb un muntatge tècnic i sonor que va anar a càrrec de Josep Lluis Villanueva de Ràdio Cubelles. La gala es va tancar amb els parlaments de l’alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero.

La ciutadania a les portes de una nova convocatòria, la de les properes eleccions al Parlament de Catalunya el 28 de novembre. Tornarem a veure tot passejant ,avis i avies acompanyats de familiars , amb la voluntat ,alguns d’ells a que no es perdi ni un sol vot pel camí. Dies abans tot tipus de salutacions i empaties a dojo pels carrers.Tots coneixem triquinyoles ,algunes d’elles amb estratègies dissenyades amb una certa gracia per aconseguir que alguna persona un pel despistada per la multitud de paperetes amb els candidats de cada partit que es presenten, fa confondre al ciutadans un pel insegurs de quina es la seva voluntat i a on es situada per incloure dins el sobre. Aquell dia avis,avies tites i tietes son convocats a dinar com si fos per Nadal i de pas anirem a plegats....
Aquest vegada la cosa es presenta un pel complicada i se’ns amuntona la feina al apropar-nos a la taula i buscar la nostre ....i si no llegiu aquest excel·lent article publicat a El Punt ...Eleccions al Parlament


3.800 candidats


Diverses marques comunistes, independentistes i espanyolistes poblen l'extraparlamentarisme que es presenta el 28-N
Pagesos, pirates i pensionistes es barregen amb forces més conegudes com Solidaritat, UPyD, la CORI, RCat o el partit de Nebrera
Concorren Solidaritat, Solidaridad, Esquerra Republicana i Izquierda Republicana


31/10/10 02:00 - email protegit


Algunes candidatures extraparlamentàries.

Només 71.200 vots vananar a parar el 2006 a formacions que no van entrar al Parlament
La UCE es presenta a les eleccions. No és que la Universitat Catalana d'Estiu hagi decidit passar de les aules als passos perduts, sinó que és la Unificación Comunista de España qui concorre el 28-N. També es presenten l'EB-CENB, la PDLPEA, el DW i el GN. A més, Juan José Salbia, Vicenç Vila, Josep Lluís Freijo i Jorge Alberto de la Fuente competiran amb Artur Mas i José Montilla per guanyar les eleccions. Són candidats de partits extraparlamentaris. El termini per presentar-se ja s'ha tancat. A Barcelona, es podrà triar entre 29 possibilitats; a Tarragona, 30; a Lleida, 29 i a Girona, 26. D'aquí a 28 dies, els catalans escolliran 135 diputats d'entre un total de 3.882 candidats. Totes aquestes llistes es proclamaran demà de forma oficial, després que es publiquessin al Diari Oficial de la Generalitat dimecres passat.
La cosa del bilingüisme, tan de moda en la precampanya, es trasllada fins i tot a les candidatures: el 28-N competeixen dues Esquerra Republicana; una en català, la de Joan Puigcercós, i una altra en castellà, Izquierda Republicana, el partit de Manuel Azaña, que es presenta via Partit Republicà d'Esquerra. També hi haurà dues Solidaritats, la que s'escriu en català, de Joan Laporta, i la castellana Solidaridad y Autogestión Internacionalista –només a Tarragona–. El SAIN té tres objectius prioritaris: acabar amb la fam, l'atur i l'esclavitud infantil.
A la dreta de la dreta
De PP, en canvi, només n'hi ha un, per bé que es presenti Montserrat Nebrera. La seva formació, Alternativa de Govern, només concorre a la circumscripció de Barcelona. Amb un ràpid cop d'ull a les llistes es conclou que a Catalunya queden 135 falangistes, almenys són els que figuren a la llista de la Falange Española y de las JONS (no han registrat suplents). Això sí, hi ha altres partits que es disputen l'extrema dreta, com els espanyolistes del Movimiento Social Republicano (MSR). Al sector antiimmigració, aspira a superar el llindar del 3% de vots Josep Anglada, líder de Plataforma per Catalunya (PxC), que no s'ha de confondre amb el Partit per Catalunya (PxCat), una escissió del primer. Al seu web es llegeix, per exemple, que “les mesquites inunden Europa”.
Entre les formacions anticatalanistes hi ha Unión Progreso y Democracia (UPyD), el partit de Rosa Díez, amb l'exdiputat de Ciutadans Antonio Robles com a cap de llista. També apareix, per primera vegada, el Partido Aragonés Regionalista (PAR) –només a Lleida–, que nega l'existència de la llengua catalana a la Franja. A Barcelona, el Partido Castellano (PCAS) pretén promoure el castellanisme a Catalunya. A l'altre extrem, hi ha les candidatures independentistes de Reagrupament, Solidaritat i el Bloc Sobiranista Català. Es dóna la circumstància que més de la meitat dels candidats d'aquest partit són independents. En un primer moment el Bloc va flirtejar amb la formació de Joan Carretero, però finalment es presenten per separat a Lleida.
Al capdavant dels inclassificables sobresurt la Coordinadora Reusenca Independent (CORI), amb l'estrafolari Ariel Santamaria i la controvertida Carmen de Mairena en els primers llocs de la llista. Defensen la implantació del polígraf al Parlament i dels follòdroms a cada municipi. En aquesta línia, la CORI acaba de difondre a la xarxa un lip-dub on canta “Al Parlament, hi vaig calent”.
Però d'opcions n'hi ha per donar i per vendre: contràries a l'avortament (Familia y Vida), de pensionistes en acció (PDLPEA), regeneracionistes de la política (els igualadins Gent Nostra), militants de l'accés lliure a la cultura a internet (Pirates.cat), de la causa homosexual, bisexual, transsexual i heterosexual (GLBTH - Tots Som Iguals), o els antitaurins del PACMA, que van estar a punt d'assolir acords per presentar-se conjuntament amb ICV-EUiA el 28-N. També repeteixen clàssics encara vius com el Centro Democrático y Social o els promotors del vot en blanc (Escons en Blanc - Ciudadanos en Blanco), i s'estrenen els Pagesos per la Dignitat Rural Catalana (PDR.cat) –només a Girona–.
En la constel·lació de formacions comunistes, postcomunistes, neocomunistes o nostàlgiques del comunisme trobem el Partit Comunista del Poble de Catalunya, nascut el 1994 en considerar que la direcció del Partit Comunista de Catalunya va renunciar als principis ideològics, i la nova candidatura de l'esquerra anticapitalista: Des de Baix, liderada per l'activista sabadellenca Esther Vivas. Els trotskistes s'agrupen al Partido Obrero Socialista Internacionalista (POSI). D'altra banda, el tradicional Partit Humanista –un dels fundadors d'Izquierda Unida– i el PUM+J (Por un Mundo Más Justo) busca l'eradicació de la pobresa. Completen la llista de candidatures del 28-N el Partit de la Justícia i del Progrés (PJP), Alternativa Liberal Social, Els Verds - Grup Verd Europeu i el DW, que vol dir Democràticaweb.
El 2006, descomptats els vots en blanc i els nuls, dels més de 2,9 milions de paperetes restants, només 71.200 van anar a parar a partits que no van aconseguir entrar al Parlament.31.10.10