10.10.09



Visites a Diari de Cubelles ,setmana del 3 al 10 de octubre 2009

8.10.09


Ràdio Cubelles
estrena la programació tardor – hivern
El 5 d’octubre arrenca la nova graella de programació de Ràdio Cubelles (107.5 FM), que segueix apostant per la informació local i la producció pròpia. A més, l’emissora municipal s’incorpora a la xarxa d’emissores de COM Ràdio, de la que incorporarà diversos programes temàtics.
La principal novetat és l’ampliació de la franja informativa, que comptarà a partir d’ara amb tres franges ben diferenciades migdia (13:30 h.), tarda (20 h.) i la novetat de l’informatiu nit (00:30 h.), després del noticiari de COM Ràdio. L’oferta informativa es completarà amb el Cubelles al dia, diàriament a les 9 h., i els butlletins horaris (10h., 11h., 18 h. i 19 h.).

Pel que fa als programes temàtics de producció pròpia, Ràdio Cubelles fa una aposta decidia per l’esport local, amb la incorporació a la graella de l’informatiu El Marcador, amb els resultats del darrer cap de setmana de les entitats esportives de Cubelles. Una altra novetat és l’espai setmanal El Garraf des dels 6,25, dedicat al món del bàsquet a la comarca, i que es podria emetre en d’altres emissores locals. Amb la incorporació d’aquests dos espais, l’oferta informativa del departament d’esports de Ràdio Cubelles la completen el ja mític Juguem net, l’agenda esportiva Entra en joc i les retransmissions esportives, que enguany es pretén ampliar a d’altres modalitats i categories.

Pel que fa als programes temàtics produïts per Ràdio Cubelles, estrenen temporada Enigma 03, un programa de misteri dirigit i presentat per Fran Recio; Sona a 9, on la Georgina Arcusa repassarà la musica independent; i Mònica Fuster ens aproparà al món del circ amb l’Àixò és circ. La secció de cinema del magazín Cubelles a les 12 tindrà, a més, el seu propi espai a la graella, sota el títol Cubelles 8 ½ i presentat per Joan Soler.

Aquesta nova temporada serà la primera que la graella inclourà programes realitzats per d’altres emissores adherides a la xarxa de ràdios locals de COM Ràdio. És el cas dels programes Peluts de Mataró Ràdio, sobre animals de companyia; Fes Salut, de Ràdio Mollet, una entrevista a un metge especialista; i Fes Natura, de El Prat Ràdio, sobre ecologia i medi ambient.

A La plaça de la Vila, l’Alcaldessa respon

Una de les novetats informatives de la graella de la temporada és l’espai Plaça de la Vila, que s’emetrà els divendres de 10 a 11 h. El programa permetrà a la ciutadania dirigir les seves preguntes al Govern municipal, que estarà representat per l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero. Els oients podran fer arribar les seves qüestions mitjançant el telèfon o el correu electrònic i Romero les contestarà tots els divendres de 10 a 11 h.

Xavier Grau, regidor de Comunicació, ha destacat “la important aposta per la informació que fa l’emissora municipal”, amb la incorporació de nous espais pensats per informar a la ciutadania. El regidor, a més, ha volgut fer un “agraïment especial als col·laboradors i col·laboradores de Ràdio Cubelles” perquè “fan una tasca totalment desinteressada, però enormement valuosa”. Grau també ha destacat l’important salt qualitatiu que dóna el mitjà local públic per excel·lència del municipi, que el proper més de febrer celebrarà el seu 29è aniversari, amb la “incorporació a la xarxa d’emissores locals, que ens permetrà complementar la nostra graella de programació”.
Sessió informativa del Poum ,7 de octubre


Foto/arxiu Diari de Cubelles




M.Trives/ Diari de Cubelles
La consulta a la ciutadania per definir el municipi que desitgem fet a traves de tallers participatius organitzats per l’ajuntament de Cubelles fa uns mesos amb un notable èxit han estat recollits i entregats en el acte celebrat ahir dimecres al cine Mediterrani en un dossier als assistents al acta.
En el recull es poden veure les preferències i estimacions i el ordre en que es puntuaven les opinions .
Molt estimable l’esforç i el treball per part de participants en els tallers i la presentació del acte per part de tècnics qualificats que van explicar molt clarament el procés.
Ara el camí es encara tan sols iniciat, i ens cal esperar que la majoria dels desitjos expressats siguin escoltats i portats a terme amb la voluntat que esperem de la gestió que pertoqui i difícil segurament amb determinades negociacions que hauran d´afrontar.
més informació a
La majoria de reflexions fetes a través dels tallers, enquestes i la web s’incorporen a l’Avanç de Pla

7.10.09

COMARCA


Els usuaris de l'autopista s'organitzen contra els peatgesHan creat la plataforma 'No paguis més' i denuncien el greuge comparatiu que pateix la comarca del Garraf, pagant 0,54 euros el quilòmetre


Els usuaris del Garraf de l'autopista C-32 fa anys que es estan molestos amb el cost del peatge i ja s'han començat a mobilitzar. De moment, a la xarxa ha nascut la plataforma “No paguis més”, que sorgeix amb el propòsit de "conscienciar a la població del Garraf que no hem d’acceptar per més temps el greuge comparatiu que patim en referència a l’elevadíssim preu dels peatges."
En un manifest que han penjar al seu web, consideren el peatge "un robatori" amb el que "tots estem d'acord "excepte els seus propietaris o el seu accionariat: La Caixa, Abertis, Acesa...". Segons la plataforma, la crisi ha fet que l’ús del peatge hagi caigut un 15%: "seria perfecte que aquest tant per cent augmentés considerablement, però no per causa de la crisi, sinó per conscienciació. T’has de ficar al cap que no has d’utilitzar el peatge, fem pujar aquest 15 per cent. Ells t’han fet mal durant molt de temps; fes-li tu ara una miqueta de mal i et quedaran diners per fer allò que més t’agradi o, simplement, per arribar a final de mes."


Amb una crida als usuaris perquè no utilitzin l'autopista, la plataforma ofereix diferents alternatives als ciutadans de la comarca:
"a) Sempre es parla que les Costes del Garraf no són una alternativa, però tothom sap que són 10 minuts més. Fica’t això al cap, lleva’t 10 minuts abans i renuncia sempre que puguis a la comoditat que t’han venut a un preu exorbitant. Els túnels fan 10 km. Calcula a quant surt el km, compara-ho amb quant surt el km en qualsevol altra autopista. Pensa en l’estalvi que pots tenir i sobretot, pensa que si tots fem això, és possible que algun dia el preu del peatge baixarà. b) Utilitza sempre que puguis el transport públic. Contamina menys ,gastes molt menys I també fas una contribució en el tema que ens ocupa, és a dir, fer baixar els ingressos de la concessionària dels peatges. c) Compartiu cotxe i aneu per les costes. d) Ho sap tothom i la mateixa concessionària també ho sap que hi ha persones que es colen al peatge. Es posen al darrera del que paga i ben juntets els cotxes “on cap un, caben dos”. Aquesta opció no la recomanem, però és una opció que demostra clarament que hi ha gent emprenyada per l’abús d’haver de pagar 0.53 € el km."
font: Els usuaris de l'autopista s'organitzen contra els peatges

http://www.vilanovadigital.com/
Padam...Padam

BAR GALERIA d'ART
c/ Rauric, 9 - tel. 93.302.5062 - Barcelona

el divendres 9 d'octubre projecció dels vídeos:

- What the fuck is this hotel doing here?!, entrevista al geògraf britànic David Harvey sobre la transformació urbanística del front marítim de Barcelona

- Save Surf Barcelona, de l'Associació Catalana de Surf

- Bomba a l'Hotel Vela, de la campanya contra l'Hotel Vela

(a partir de les 20h30)

us esperem !

6.10.09



I Concurs de Poesia La Fita de Cubelles

L'Associació de dones La Fita de Cubelles ha organitzat un Concurs de Poesia.
Les Bases del concurs són les següents:


1. Qui estigui interessat haurà d'enviar de 40 a 80 versos inèdits com a màxim.
2. La temàtica serà lliure en català o castellà.
3. Els originals, s'han de presentar per triplicat a doble espai i fer constar a la coberta, a més el títol corresponent, el nom del premi a que es presenta.
4. També heu d'adjuntar la plica amb nom, cognom, l'adreça, telèfon de contacte i la fotocòpia D.N.I. de l'autor o l'autora del poema en un sobre apart tancat inclòs al mateix sobre.
5. La data límit d'acceptació serà el 10 de gener de 2010 i el lliurament es donarà a conèixer dins la setmana del 8 de març de 2010.
6. El premi lliurat es de 300 euros al guanyador o guanyadora.
7. El jurat constituït per homes i dones poetes, decidiran quin o quina es el guanyador o guanyadora.
8. La presentació dels originals comporta l'acceptació integra d'aquestes bases.
9. Transcorregut un termini màxim d'un mes, es procedirà a la destrucció dels originals no reclamats.*La Fita disposa d'un espai a l'Hotel d'Entitats, dimecres de 18h a 20h despatx 5, on podeu deixar els originals a la bústia, o per correu...a

Dones La Fita ,adreça c/ Joan Roig i Piera 3-5,Cubelles 08880




Sessió informativa del POUM, el 7 d’octubre a les 19h

Notícies - Urbanisme i Planejament


El proper 7 d’octubre a les 19h. el cinema Mediterrani acollirà una nova sessió informativa. En aquesta ocasió el tema principal serà la devolució dels resultats del procés participatiu que el Consistori va engegar per a la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), també conegut com a Pla General.

Aquest procés va ser una consulta a la ciutadania de Cubelles per definir el futur del municipi que es va materialitzar en uns tallers on tothom podia donar la seva opinió a través del treball en petits grups amb el suport de dinamitzadors de grup i treballadors municipals.
De octubre de 2008 a octubre 2009 podeu veure el gràfic ,Diari de Cubelles ha rebut aquestes xifres de visitants. Ara inclourem les visites setmanals i que us mostrarem . Gracies per la vostra participació ! Podeu ampliar imatge clikant damunt.

Diari de Cubelles




dibuix /Albert Soler /lleó de Cubelles

M. Trives/Diari de Cubelles
Tot just encara el lleó que fa pocs dies era a Cubelles i que va ser traslladat a un centre apropiat pendent de tornar a Àfrica i que a dia d’avui coneixem que finalment anirà a una reserva africana desprès de tot un periple i ja en tenim un altre voltant per La Sènia i el que es pitjor lliure amb la perillositat que suposa un animalet ja un pel grandet campant sol en mig de boscos i camps . El pobre animal no té cap culpa de la gent irresponsable que se suposa han abandonat al veure que creixia i ja olorava carn per ficar-se a la boca. Perillós ,molt perillós!
Ultimes informacions del lleonet de Cubelles a punt d’anar a la reserva.

De la jungla de Salou a l'Àfrica
El lleó que els Mossos d'Esquadra van descobrir dins d'un garatge a la capital de la Costa Daurada iniciarà aquesta tardor el retorn a l'Àfrica, on serà acollit per un santuari per a felins.

4.10.09

foto/www.raicesargentinas.com.ar



Mor Mercedes Sosa

La cantant defensora dels drets humans i d´oposició a les dictadures

La Negra ha mort aquest diumenge. Dona compromesa amb el cant popular reconeguda a tot el món.
Nascuda Tocumán va recolzar les causes de la esquerra al llarg de la seva vida.
Discografia important i nombrosos reconeixements. Recordem a qui vulgui conèixer la seva discografia musical temes editats en diferents períodes com ...


La voz de la zafra (1962)
Canciones con fundamento (1965)
Yo no canto por cantar (1966)
Hermano (1966)
Para cantarle a mi gente (1967)
Con sabor a Mercedes Sosa (1968)
Mujeres argentinas (1969)
Navidad con Mercedes Sosa (1970)
El grito de la tierra (1970)
Homenaje a Violeta Parra (1971)

Hasta la victoria (1972)
Cantata sudamericana (1972)
Traigo un pueblo en mi voz (1973)
Niño de mañana (1975)
A que florezca mi pueblo (1975)
En dirección del viento (1976)
O cio da terra (1977)

Mercedes Sosa interpreta a Atahualpa Yupanqui (1977)
Si se calla el cantor (1977)
Serenata para la tierra de uno (1979)
A quién doy (1980)
Gravado ao vivo no Brasil (1980
Mercedes Sosa en Argentina (1982)
Mercedes Sosa (1983)
Como un pájaro libre (1983)
Recital (1983)
¿Será posible el sur? (1984)
Vengo a ofrecer mi corazón (1985)
Corazón americano (1985,
Mercedes Sosa ’86 (1986)
Mercedes Sosa ’87 (1987)
Gracias a la vida (1987)
Amigos míos (1988)
En vivo en Europa (1990)
De mí (1991)
30 años (1993)
Sino (1993)
Gestos de amor (1994)
Oro (1995)
Escondido en mi país (1996)
Alta fidelidad (1997,
Al despertar (1998)
Acústico (2002)
Corazón libre (2005)

Avui molts i moltes de nosaltres la recordem.