18.8.07

Hisenda, Planificació i Serveis Externs

El govern explica el procés d'aprovació del pressupost del 2007 i 2008 en la primera audiència pública. La trobada amb la ciutadania va aplegar una vuitantena de persones, als que el govern va agrair-los la seva assistència malgrat la poca idoneïtat del dia

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Cubelles va convocar l'11 d'agost una audiència pública sobre l’aprovació dels pressupostos del 2007.

Un dels propòsits del govern és tirar endavant, dins el calendari que han plantejat, el desbloquejar, abans del 31 de desembre 2007, tres inversions urgents pressupostades amb 2 milions i mig d’euros. Aquestes passen per tres projectes importants com són el nou pont del riu Foix; la urbanització del camp futbol, IES i entorn de l'avinguda 11 de setembre; i la millora dels accessos al Poliesportiu Municipal. A l’acte també es va explicar que el traspàs de la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona es farà efectiu l’1 de gener del 2008.
L’alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero va explicar que "s’ha posat en marxa un calendari d’actuació i es treballarà pel tancament de la liquidació del 2006 i la confecció del nou pressupost". Precisament, el 17 d’agost se celebra un ple extraordinari per a aprovar el pressupost del 2007, amb un programa d’inversions de prop de mig milió d'euros que contempla inversions de funcionament intern, urbanisme i planejament, millora via pública, adquisició vehicles, adquisició contenidors, actuacions en el Pla de camins, senyalització, millores al cementiri. a més, també es destinaran 174.000 euros en millores d'accessibilitat a les platges, entre d’altres.

El regidor Xavier Grau explicava la necessitat i obligació d’aprovar el pressupost del 2007 el 17 d’agost, donat que es treballa sobre un pressupost prorrogat del 2006 perquè hi ha moltes partides sense recursos. Igualment, el regidor d'Hisenda va explicar que "el govern espera poder fer una modificació del pressupost del 2007 al voltant del mes d’octubre" on s’inclourà el tancament de la liquidació del pressupost del 2006. Es preveu que amb el tancament de la liquidació del 2006 s’incorporin al pressupost del 2007 una inversió econòmica d’1,1milions d'euros.

En aquest sentit, el regidor va apuntar els projectes previstos a executar com és la construcció de naus industrials al polígon Les Salines, iniciar els treballs de revisió del Pla General, la redacció de projectes de Ricreu i Les Estoreres, millora en la senyalització i de mobiliari urbà, l’adquisició de vehicles per la Policia Local, l’ampliació del cementiri, millores en les instal·lacions de la platja, i la construcció nous equipaments esportius.

L'Alcaldessa també va explicar que l'1 de novembre es farà el desplegament dels mossos d’esquadra al municipi. Per la seva banda, el 1r tinent d’alcalde, Joan Albet va explicar algunes actuacions que s’han portat a terme darrerament, com és la instal·lació d’una tanca a la plaça del Mercat i la retirada del generador de la plaça del Centre Social. Albet assegurava que el nou govern treballarà en un Pla de Mandat, que no improvisarà. Per al regidor l’Ajuntament ha de saber preveure i saber reaccionar.

El 2n tinent d’alcalde, Joan Rodríguez parlava de compromís de racionalització de la despesa, de treballar per les prioritats del municipi, i de tenir en compte el creixement de població. A més, el regidor demanava la complicitat dels ciutadans i de tots els grups polítics.

Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació
www.cubelles.com

15.8.07


contadores webcursos gratisfotosavisos gratisjuegos gratiscontador gratis
Fotos/arxiu Diari de Cubelles


Festa Major 2007


Plaça de la Vila
La Festa Major de un poble suposa un crit a l´ alegria , color, foc, nervis, una pluja inoportuna! Queixes ,sempre en poden haver-hi, soroll, angunies per els organitzadors, disbauxa i participació per part de tothom quasi, es clar ! sempre tenim qui diu la seva!


Disposem d´un any més, en que gent anònima participa aportant cadascú un pel de il·lusió, Ajuntament, Entitats, ciutadans es mouen d´ un cantó al altre prenent part en aquest entramat.

Volem participar-hi ,molts anys!!!


14.8.07

Promoció Cultural i Festes i Tradicions

L'obra "Pels pèls" es reprograma per diumenge 19 d'agost

La pluja va obligar a suspendre-la el passat diumenge

La regidoria de Festes i la companyia teatral Pels pèls han pactat la reprogramació de la representació per al proper diumenge, 19 d'agost. La bona predisposició de la promotora de l'espectacle i el fet que l'Ajuntament de cubelles tingués l'espectacle assegurat permetrà que finalment els cubellencs i cubellenques puguin gaudir d'un dels muntatges de més èxit de la temporada.

L'escenari tornarà a estar ubicat a la vela de la plaça del Mercat i l'espectacle s'iniciarà a les 10 de la nit.

El públic que va anar el passat diumenge, quan es va haver de suspendre per la forta tempesta de vent i aigua, van rebre una entrada de color groc que els servirà per tornar a accedir al teatre. Aquelles persones que el dia 19 no puguin assistir, poden passar a partir d'avui mateix i fins divendres pel Centre Social de Cubelles (C. Joan Roig i Piera, 3-5) on se'ls abonarà l'import de l'entrada. Així mateix, les entrades que es retornin es posaran a la venda el mateix diumenge a la vela de la plaça del Mercat a partir de les 8 del vespre al preu de 9 €, per permetre a les persones que desitgin accedir a l'espectacle.

Cal recordar que la forta tempesta que va afectar a Cubelles la nit de diumenge 12 d'agost va obligar, per motius de seguretat, a suspendre l'obra de teatre Pels pèls. Tant els responsables de la companyia com els de l'Ajuntament de Cubelles van prendre aquesta decisió davant el perill que representava tant pels artistes com per al públic assistent la celebració de l'espectacle en les condicions atmosfèriques existents.

La tempesta va fer acte de presència just en el moment en què s'obrien les portes de la gran vela instal·lada a la plaça del Mercat. Amb les entrades exhaurides, gairebé un miler de persones esperaven impacients l'inici de l'obra teatral Pel pèls, dirigida per Abel Flok. Mentrestant, la climatologia anava empitjorant, fins al punt que l'aire va posar en perill l'estructura de l'escenografia, tant pel que a la il·luminació com a l'escenari. Igualment, els prop de 17 litres per m2 que van caure en poc més de 3/4 d'hora, van començar a posar en perill els elements elèctrics de l'espectacle, cosa que va aconsellar decantar-se per la suspensió.

L'Ajuntament de Cubelles vol agrair a la ciutadania assistent a l'espectacle la seva comprensió i col·laboració. Així mateix, recomana que estiguin atents als mitjans de comunicació municipals (Ràdio Cubelles i la web municipal) i comarcal sobre les novetats de la reprogramació de l'obra.

Departament de Comunicació Dilluns, 13-08-2007

13.8.07

Maria Trives/Diari de Cubelles

Ens arriba la noticia inesperada de la mort de Lluís Maria Xirinacs. En ¨Xiri¨ com molts de la nostre generació anomenàvem va encapçalar un moviment pacifista que va aconseguir implicar a molts catalans a sortir al carrer i apropar-se a la Model i donar suport a la petició de la Llei d´ Amnistia per tots els presos. Gent que es movia al entorn de grups relacionats amb activitats diguem-ne progressistes o polítiques de caire esquerrà o de cercles lligats al món universitari ,obrer ,i molts ciutadans anònims sortien al carrer afegir-se en un clam.
En Xirinacs en defensa de la no violència i si a la lluita per els drets humans ,va aconseguir en aquells moments que tots ens estiméssim més i sortir plegats cap un objectiu , un referent de Pau per la Humanitat.
Vaig conèixer personalment a Xirinacs en uns anys posteriors a aquestes dates i sempre em va semblar un home tranquil i la seva persona desprenia una pau interior, amb gestes afables .Segurament per dins corria una certa intranquil·litat per el caire que reprenien determinades actituds en el seu entorn .Vull quedar-me amb l´ imatge d´un temps en que tots ens sentíem mes plegats.
Sembla que el món actual girat en la contra d´ aquests pensaments ha fet insuportable aquesta pressió vers la seva vida.
Adéu ¨Xiri¨a on siguis envia Pau ,ho necessitem !