23.9.11
BON CAP DE SETMANA!

22.9.11

Programa complet de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya 2011

Per més informació:


cultura@cubelles.org
93 895 03 00 / 93 895 01 47


El Ple designa els representants al Consorci Teledigital del Garraf i aprova les festes locals


21/09/2011
L’aprovació de la moció en defensa del model educatiu català i donar compte de la liquidació de l’exercici 2010, altres punts destacats
El Ple municipal celebrat dimarts ha aprovat els dos punts de l’ordre del dia. D’una banda la designació dels representants en el Consorci Teledigital del Garraf, tasca que recaurà en les figures de l’Alcaldessa, Mònica Miquel, i Noemí Boza, regidora de Comunicació, Premsa i Informàtica, a més de Participació Ciutadana; i Xavier Baraza, regidor d’Emprenedoria i Ensenyament. El punt va aprovar-se amb deu vots positius i sis vots en contra corresponents als grups de l’oposició (PSC, CiU i EC-FIC). Els vots favorables van correspondre als regidors i regidores de l’equip de Govern (ICV-EUiA, UC-Reagrupament i PP) a excepció de la 1a Tinent d’Alcalde, Rosa Fonoll, de qui l’Alcaldessa en va disculpar l’absència. La regidora de Festes i Tradicions, Turisme i Comerç, es trobava a Madrid representant al municipi en la inauguració d’una exposició dedicada a Paulina Schumann, filla de Charlie Rivel, que va tenir lloc al Teatro Circo Price.

Festes locals
El segon punt de l’ordre del dia va ser la designació de les festes locals per a l’any 2012 que, com de costum, recauran en el 30 de juliol en honor als Sants Patrons i dia de celebració de la Festa Major petita, i el 16 d’agost en motiu de la Festa Major, doncs el dia 15 ja és festiu arreu de l’estat. El punt va rebre el suport de tots els regidors i regidores presents a la sessió.

Mocions
En l’apartat de mocions a l’ordre del dia en figuraven quatre, tot i que el PSC va retirar-ne dues a l’inici del Ple. La primera que va tractar-se va ser un text de defensa del model educatiu de Catalunya amb el català com a llengua vehicular presentada per tots els grups a excepció del PP. Tot i que alguns grups van demanar-ne l’adhesió, finalment els populars van ser l’únic partit que va votar-la en contra al·legant la llibertat d’elecció de la llengua vehicular a l’ensenyament, mentre que la resta de formacions sí van donar-hi suport.

La segona moció tractada va ser la presentada pel PSC on es demanava regular les accions de protocol i representació municipal en actes públics. El grup socialista denunciava disfuncions en aquesta matèria que afectaven als grups de l’oposició i demanava canviar el model que s’ha fet servir fins ara. L’Alcaldessa, Mònica Miquel, va anunciar que en una trobada prèvia s’havia acordat la creació d’un manual de protocol municipal i la moció va ser desestimada gràcies als deu vots dels regidors i regidores de l’equip de Govern, mentre que PSC i EC-FIC van votar-hi a favor i CiU s’hi va abstenir.

Liquidació 2010
En la part informativa de la sessió va donar-se compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2010. El regidor d’Hisenda local, Luis Alamán, va desgranar les dades econòmiques de l’exercici que es tancava, tot i que va emplaçar a la ciutadania a la propera audiència pública dedicada a economia local i pressupostos que tindrà lloc el proper 6 d’octubre a les 19h. al cinema Mediterrani. En aquesta audiència pública s’analitzarà detalladament l’estat dels comptes municipals i la hisenda local i es presentaran pressupostos futurs.
Si vols escoltar podcast ...


21.9.11

Maruja Torres .Excel·lent periodista fa uns dies va publicar aquest article d´interesant contingut i adreçat directament a les maledicències que acompanyen a politics i politiques fonamentades per adversaris o veus malintencionades i treure rendiment electoral .

La cursa nomes acaba de començar entre bambolines .espereu l’aixecada de teló ..MARUJA TORRES
Estos cestos
MARUJA TORRES 15/09/2011
Llegadas a la madurez, las personas solemos reaccionar con espeluzno cuando alguien nos avisa: "Te voy a hablar con sinceridad". O bien: "Francamente". Ay, la que me va a caer, pensamos. Y en efecto: o te dejan, o te dicen que estás gorda, o que mejor te hubieras dedicado a otra cosa, o que nunca te han querido. La sinceridad intempestiva es una forma de hacernos polvo. También es una costumbre juvenil, que se atempera conforme aumenta nuestra estimación por la humana cortesía.
·
Cada vez que un político -sobre todo si es candidato a presidente ya casi gobernante- promete que siempre va a decirnos la verdad, a mí me dan ganas de enfilar hacia los Pirineos. La única ocasión en que creí en semejante aseveración fue durante la entrevista que le hicieron, en la por entonces televisión única, al candidato Felipe González. Corría 1982, veníamos de donde veníamos, Felipe era muy sexy y hasta mi madre, cartagenera prezaplanista, decidió confiar en el hombre nuevo.
Desde entonces, no más. Esas declaraciones resultan estremecedoras, por lo que tienen de exposición de la ignorancia acerca del poder que orna al candidato, y porque insinúan que o es un cínico o no ha superado la etapa del acné. Ahora Rajoy -que al fin desvela su programa político-, se compromete a contarnos la verdad en todo momento. Sería cuestión de que empezara por revelar la razón por la que se opone al impuesto sobre los patrimonios.
Sin embargo, ¿qué más da? A nivel de calle se habla de la casa millonaria que se está construyendo Zapatero, de que la crisis ha llegado porque los socialistas han despilfarrado los dineros escolarizando o sanando a inmigrantes, y de que estos que van a entrar sí que saben de finanzas.
Así que con estos mimbres, estos cestos.


19.9.11

imatge/Albert Soler/2010

I TROBADA DE DONES DE CUBELLES AMB…AURORA GARCIA

DISSABTE 8 D’OCTUBRE 2011 A LES SET DE LA TARDA

Lloc: Hotel d´entitats de CubellesCarrer Joan Roig i Piera, 3-5

Cubelles

ASSOCIACIO DONES LA FITA DE CUBELLES

Us esperem a tots i totes ,amics i amigues de la nostra amiga,Aurora .